Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑16/02/2021 18:33
ma tipican troklipac+turbo kosto svi sad prave,nista bolji nista losiji od konkurencije
gledao sam ga u Vitezu bas ta boja i motor,nije los auto
eh ima GPF
E zar i u njega ide gpf hajde bar je nov, pa dugo nece praviti probleme. Na slikama mi unutrasnjost pretamna pa se slabo vidi, kako ti se cini posto si gledao nekog?
E zar i u njega ide gpf hajde bar je nov, pa dugo nece praviti probleme. Na slikama mi unutrasnjost pretamna pa se slabo vidi, kako ti se cini posto si gledao nekog?
eto kaze kolega da nema posto je MPi motor
dobar komad auta za te pare,nista losiji unutra od T-roca koji je haman duplo skuplji
vidi i probaj jbg,ja nisam puno ocekivao unutra i nezahvalno je recimo poredit sa Cx30 i slicnim jer su duplo skuplji
Last edited by Evolution_IV on 16/02/2021 18:41, edited 1 time in total.
lavic wrote: ↑16/02/2021 18:40
Ma sve ispod 1.6 u komoakt klasi i 2.0 u srednjoj je neuhranjeno a kod SUV i 2.0 je minimum, naravno turbo.
ma samo zapremina
ne mora turbo ako je dobar motor,mene nervira kad je mal motor a slabo se vrti,evo ovaj fiat 6000 obrtaja i kapak ,pa punto stari 8v se vrtio vise,gdje su nestali vvti motori klasicni??
Znaci od njega se moze ocekivati nekih 8-9 litara potrosnja, jednostavan motor, mislim da je best buy trenutno za ove pare. Zadrzati ga 5 godina i opet isto
Industrialyzer wrote: ↑16/02/2021 18:44
Znaci od njega se moze ocekivati nekih 8-9 litara potrosnja, jednostavan motor, mislim da je best buy trenutno za ove pare. Zadrzati ga 5 godina i opet isto
Uzmes novo i miran si 10 godina. Onda opet promijenis i zdravo.
Kakvi 5 god, sa prosjecnom godisnjom km 15000 Tipo moze biti operativan 20 godina, nakon toga da ga bacis u otpad dobro je posluzio. Za 5 god bi ga bilo suludo prodavati jer ce pasti na 10tak milja KM
ako ne patis od badge snobizma to ti je najbolje
a sad koliko zadrzat,pa onoliko koliko traje kredit/garancija
_BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2021 19:07
Da, ko hoce dugorocno jedno auto i nece da mijenja.
S obzirom da sam vrlo skroman po pitanju automobila ovaj tipo bi mi bio idealan, ali problem je sto ne vjerujem da li bih vozio isti auto pola zivota, dosade mi brzo. A znam slucajeva gdje se ljudi tako voze, dalji rođak vozi astru g nekih 18 godina, i dalje je u odlicnom stanju, cijelo vrijeme garazirana, jedan iz komsiluka voza oktaviju nekih 15 god, kupio je novu itd. Kolega s posla kupio takodje novu, namjerava da je vozi 15tak godina.
Ja sam misljenja da sa godisnjom km 10-15 milja se ne isplati nijedan nov auto ali svako ima svoje veselje.
_BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2021 19:07
Da, ko hoce dugorocno jedno auto i nece da mijenja.
S obzirom da sam vrlo skroman po pitanju automobila ovaj tipo bi mi bio idealan, ali problem je sto ne vjerujem da li bih vozio isti auto pola zivota, dosade mi brzo. A znam slucajeva gdje se ljudi tako voze, dalji rođak vozi astru g nekih 18 godina, i dalje je u odlicnom stanju, cijelo vrijeme garazirana, jedan iz komsiluka voza oktaviju nekih 15 god, kupio je novu itd. Kolega s posla kupio takodje novu, namjerava da je vozi 15tak godina.
Ja sam misljenja da sa godisnjom km 10-15 milja se ne isplati nijedan nov auto ali svako ima svoje veselje.
I ja sam 12 godina vozio jedan auto i sta znam, ima to svojih prednosti i mana. Sad sam nekako vise u fazonu da mijenjam svako 2-3 godine
Ja kad kupujem planiram bar osam godina da vozim. Maksimalno deset. Zato sam i kupio novo auto. Prodati ga 2027 za 13-15k pa onda nesta drugo ganjati.
Kad sam skkodu novu platio 16,5k i prodao zav8,5k valjda se i vitare kutarisem sav50% gubitka
ako ne patis od badge snobizma to ti je najbolje
a sad koliko zadrzat,pa onoliko koliko traje kredit/garancija
Taman 5 godina, to je i planirano tako. Prodati Forda i uplatiti ucesce, mislim da mogu dobru ponudu ocekivati sa cca 40% ucesca. To je nekako taman cifra koja mi ne predstavlja teret, a onaj mir kada znas da je auto novo i nije lopovima interesantno je neprocjenjiv
Ford ide u kilometrazu 200.000+ pa sad mogu ocekivati samo belaje