Kampanja "Aco mi te molimo, Aco mi te volimo!"draganbl wrote: ↑16/02/2021 08:35 Prije nekoliko dana sam pokušao usmjeriti fokus ove teme ka mnogo važnijim pitanjima od vječitih tema (ko je koga u bližoj i daljoj prošlosti više klao a ko koga više spasavao) i pomenuo veličanstvenu mogućnost da se značajan broj medicinskih radnika iz Bosne i Hercegovine vakciniše u Srbiji.
Sada, ponovo, iz Srbije dolaze još bolji prijedlozi, da se, pored ljekara i med. sestara iz RS, u Srbiji vakcinišu i medicinski radnici Federacije. Prosto ne mogu da vjerujem da su političari u FBiH toliko zatucani i toliko okrenuti ka internim političkim prepucavanjima (Mostar je eklatantan primjer), da ne vide koliku štetu nanose sopstvenom narodu. Pa ja da sam na mjestu Komšića, Izetbegovića, Džaferovića, tu bih vijest, da se javlja mogućnost da se ljekarima napokon skine ogroman teret sa leđa koji nose već godinu dana, dočekao sa maksimalnom pažnjom, odmah bih zvao Vučića, zakazivao sastanak na najvišem nivou, krenuo sa popisom ljekara koji žele da se vakcinišu, tražio autobuse za prevoz, dao svu moguću logističku podršku, krenuo u medijsku kampanju tako tjerajući Vučića da se ne predomisli i sve ostalo...
Pa da li ti političari uopšte znaju šta znači provesti jedan dan u COVID bolnici, da li oni uopšte znaju koliko je težak svaki dan medicinskog radnika, koliki je njegov strah da ne zarazi svoju porodicu, druge pacijente, druge ljekare.
Ali ne, hajmo mi o izdaji Naše stranke u Mostaru, na to se narod prima. Pa dokle više?
Ja kontao da je ovo satira kad sam citao prvi put.