Mogy87 wrote: ↑10/02/2021 10:59
Naslovnica wrote: ↑10/02/2021 10:54
Mogy87 wrote: ↑10/02/2021 10:50
Lijek koristiti upravo za slucajeve osoba koje nisu vakcinisane, sto ce relativno brzo biti pretezno mlade osobe, bar u USA o kojoj pricamo. Pogodili su koji ce proizvodjaci vakcina biti uspjesni i osigurali doze.
I vakcinu je odobrila FDA. Na 44 puta vecem uzorku. Zasto ne primjenjujes istu logiku?
Pa naravno da će se lijek koristiti za osobe koje nisu vakcinisane.
A to koje će te osobe biti, ti ne znaš. Lijek se koristi već sada, i koristiće se dok bude potrebe. I sama si rekla da je Trump liječen sa njim. Sutra ako oboli neko ko nije vakcinisan, a može da priušti sebi ovaj lijek - sigurno će ga koristiti.
Ne znam o kojoj logici pričaš, hajde nam pojasni svima ovdje, siguran sam da nisam jedini koji ne konta šta pokušavaš da dokažeš?
Jucer si pisao da za vakcinu trazis nezavisno istrazivanje jer je ovo "placeno" od strane Pfizera.
I Eli Lilly istrazivanje za lijek je, logicno, placeno od strane te farmaceutske kuce.
I vakcinu i lijek je odobrila FDA.
Zasto imas dvostruke standarde?
Miješaš kruške i jabuke, vjerovatno namjerno.
Nisu uopšte dvostruki standardi, to ti samo u svojoj glavi iskonstruišeš i pokušavaš da prezentuješ ljudima ovdje, a svako vidi čime se baviš.
Pfizer je dobio odobrenje za svoju vakcinu (da ne valja ne bi je ni dobili), Lilly's je dobio odobrenje za svoj lijek (da ne valja ne bi ni dobili).
Elem, jučer sam rekao da tražim potvrdu od FDA ili EMA da je vakcina efektivna na način na koji proizvođač predstavlja, i to je to.
Za efektivnost Pfizerove vakcine na ostale sojeve virusa je potrebna potvrda od nezavisnih izvora i to je to. Ako je na taj način potvrđeno da je efektivna (a ne Pfizer rekao - onda mora da je tako), onda je sve OK.
Na tome se priča završila.
Ne znam šta sada pokušavaš, kakvi dvostruki standardi?