Gdje se nalaze najbolje turističke destinacije za Bosance? 

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qwertz84
Posts: 104
Joined: 26/11/2019 02:31

#1 Gdje se nalaze najbolje turističke destinacije za Bosance? 

Post by Qwertz84 »

Zanimalo bi me znati ovo, šta je vaše mišljenje i iskustvo kad se ova sljedeća pitanja trebaju odgovoriti pošto se sve u BiH ne može naći niti vidjeti. Gdje se nalaze najljepša mjesta sa kojim se može sa bh pasošom otići, ako ste već negdje bili za koje vrijeme je najbolje tu zemlju posjetiti, šta se ima vidjeti, šta se može proživjeti, gdje se mogu naći seksualne avanture ili drugi partner za život u drugim zemljama? 
User avatar
muha_sa
Posts: 128609
Joined: 12/11/2004 23:33
Location: rajvosa

#2 Re: Gdje se nalaze najbolje turističke destinacije za Bosance? 

Post by muha_sa »

Srbija
u-pet-deka
Posts: 1348
Joined: 11/02/2021 22:46

#3 Re: Gdje se nalaze najbolje turističke destinacije za Bosance? 

Post by u-pet-deka »

Gruzija, Bolivija, Kambodža, Šri Lanka i Južna Koreja.
Qwertz84
Posts: 104
Joined: 26/11/2019 02:31

#4 Re: Gdje se nalaze najbolje turističke destinacije za Bosance? 

Post by Qwertz84 »

u-pet-deka wrote: 14/02/2021 16:16 Gruzija, Bolivija, Kambodža, Šri Lanka i Južna Koreja.
Možete li detaljnije objasniti šta u tim zemljama ima šta se u BiH ne može naći, proživjeti ili vidjeti?
megaribi1
Posts: 763
Joined: 21/09/2016 21:51

#5 Re: Gdje se nalaze najbolje turističke destinacije za Bosance? 

Post by megaribi1 »

Qwertz84 wrote: 14/02/2021 07:00 Zanimalo bi me znati ovo, šta je vaše mišljenje i iskustvo kad se ova sljedeća pitanja trebaju odgovoriti pošto se sve u BiH ne može naći niti vidjeti. Gdje se nalaze najljepša mjesta sa kojim se može sa bh pasošom otići, ako ste već negdje bili za koje vrijeme je najbolje tu zemlju posjetiti, šta se ima vidjeti, šta se može proživjeti, gdje se mogu naći seksualne avanture ili drugi partner za život u drugim zemljama? 
Uzimate li pandemiju u obzir ili ne? Dok pandemija traje, teško je i u Hrvatsku putovati. Čak i ljude u Beču u tramvaju kada idu iz jednog dijela grada u drugi pitaju "Ausweis, bitte! Wohin gehst du?" kao da smo se vratili u Hitlerovo doba.

A ako se ikada sretno doba vrati, nabrajati stvari koje ne postoje u BiH, a ima ih u drugim zemljama u koje možemo putovati možemo u nedogled: podzemna željeznica, otoci sa palmama, roller coasteri, hoteli od leda, kruzeri, nudističke ili šerijatske plaže po izboru, 5G mreža, hramovi dalekoistočnih religija, džungle, ruske ljepotice, južnokorejske kompjuterske pijace, borbe ljudi protiv bikova, umjetničko klizanje, skeleti dinosaurusa, slikarska remek djela, morski kanali umjesto ulica, pješčane dine ...

Ako želite puno obići za kratko vrijeme, preporučujem Interrail željezničku kartu. Mjesec dana cijela Evropa oko 1000 maraka. Ponekad doplatite deset do šezdeset maraka u vozu za rezervaciju ili krevet u noćnom vozu, a ponekad i prenoćite u hostelu. Za vidjeti glavne stvari u gradu, uzmite u obzir njegovu veličinu, za Pariz treba puno više vremena nego za Veneciju.

Međutim, oko traženja partnera za seksualnu avanturu, tu se savjetovati mnogo ne može. Situacije tog tipa se dešavaju tako slučajno da ih nikako ne možemo uplanirati.
Post Reply