Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer angažovao je naučnike kako bi podigli razinu straha od COVID-19 pandemije te tako kontrolisali stavove građana koji bi se mogli usprotiviti radikalnim epidemiološkim mjerama odnosno nametnutom lockdownu, objavio je Die Welt u svom članku.
Intrigantna e-mail korespodencija do koje je ovaj medij došao, datira iz marta i aprila 2020. godine kad je Njemačka bila u prvom lockdownu, a Seehofer je bio zabrinut zbog, prema njegovom mišljenju, mogućeg prebrzog otvaranja te je dao instrukcije državnom sekretaru Markusu Kerberu da kreira plan koji će omogućiti provedbu strogih epidemioloških mjera.
Kerber je pak poslao e-mailove na adrese više naučnika na univerzitetima i istraživačkim institutima te ih je zamolio, između ostalog, da mu napišu najgore moguće scenarije kako bi imali „mentalnu i sistemsku“ kontrolu situacije te bi mogli mirno planirati „mjere preventivne i represivne prirode“.
Nučnici su isporučili obilje sugestija, uključivši prijedloge kako osigurati „strah i poslušnost populacije“. Kampanja je trebala uključiti slike ljudi koji umiru boreći se za dah jer nema dovoljno slobodnih jedinica intenzivne njege.
Nučnici su u korespondenciji međusobno pregovarali o tome kakvu smrtnost nakon zaraze SARS-CoV-2 virusom treba spominjati. Ozbiljni Robert Koch institut predložio je (visokih) 0,56 posto, dok je s istraživačkog RWI instituta stigao prijedlog kako treba govoriti o 1,2 posto. I jedna i druga brojka o smrtnosti nakon infekcije u Njemačkoj daleko je viša od stvarne.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- saint_mirad
#6751 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da li sada prelazi u cinjenicu tzv teorija zavere da se ljudi ciljano plase i da se predstavljaju u javnosti lazne brojke umrlih?
-
MUNAFIK
#6752 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
saint_mirad wrote: ↑11/02/2021 01:22 Da li sada prelazi u cinjenicu tzv teorija zavere da se ljudi ciljano plase i da se predstavljaju u javnosti lazne brojke umrlih?Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer angažovao je naučnike kako bi podigli razinu straha od COVID-19 pandemije te tako kontrolisali stavove građana koji bi se mogli usprotiviti radikalnim epidemiološkim mjerama odnosno nametnutom lockdownu, objavio je Die Welt u svom članku.
Intrigantna e-mail korespodencija do koje je ovaj medij došao, datira iz marta i aprila 2020. godine kad je Njemačka bila u prvom lockdownu, a Seehofer je bio zabrinut zbog, prema njegovom mišljenju, mogućeg prebrzog otvaranja te je dao instrukcije državnom sekretaru Markusu Kerberu da kreira plan koji će omogućiti provedbu strogih epidemioloških mjera.
Kerber je pak poslao e-mailove na adrese više naučnika na univerzitetima i istraživačkim institutima te ih je zamolio, između ostalog, da mu napišu najgore moguće scenarije kako bi imali „mentalnu i sistemsku“ kontrolu situacije te bi mogli mirno planirati „mjere preventivne i represivne prirode“.
Nučnici su isporučili obilje sugestija, uključivši prijedloge kako osigurati „strah i poslušnost populacije“. Kampanja je trebala uključiti slike ljudi koji umiru boreći se za dah jer nema dovoljno slobodnih jedinica intenzivne njege.
Nučnici su u korespondenciji međusobno pregovarali o tome kakvu smrtnost nakon zaraze SARS-CoV-2 virusom treba spominjati. Ozbiljni Robert Koch institut predložio je (visokih) 0,56 posto, dok je s istraživačkog RWI instituta stigao prijedlog kako treba govoriti o 1,2 posto. I jedna i druga brojka o smrtnosti nakon infekcije u Njemačkoj daleko je viša od stvarne.
Pa gledaj samo kod nas ovih nekih Cerkeza i kvazidoktora, ljudi i dalje najavljuju pomor, ako SAMO olabave i jednu mjeru koje niko ne postuje...
- Gusar-from-Riga
#6753 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
To je to. Al je ova korona legla uhljebima sa klinickog i drugim mjestima.MUNAFIK wrote: ↑11/02/2021 00:29Pa mi smo konkretno vecinom prebolovali covid...
Iz raznoraznih razloga vecina pozitivnih (sa simptomima) nije testirana, a svakako je 50% zarazneih bez ikakvih simptoma tako da takvi svakako nisu nikad ni testirani...
Kod nas je minimalno 50% ljudi odbolovalo covid pa i sa ovakvim NIKAKVIM zdravstvenim sistemom nismo dozivjeli nikakve crne scenarije.
Nazalost veliki broj ljudi koji je umro, umro je radi nikakvog zdravstva jer ljudi su cekali i po 12 dana samo da urade test i dobiju prvu terapiju, mnoge je to cekanje ubilo...
A nisu cekali jer su bolnice bile prepune, nego jer je sistem nakaradan, a bolnice zatvorene i na telefone se niko ne javlja...
Uz sve to radi panike hiljade i hiljade zdravih ljudi je opteretilo doktore jer su ih mediji isprepadali, a Bogami i kojelakvi krizni stabovi i kvazi ljelari koji su najavljivali pomore i strasili narod.
- drag_gost
- drag_gost
#6755 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Odnos u sedmicama gledam. Zato sam napisao da je trenutno tako. A generalno i ja mislim sa smo u dobrom dijelu asiptomatski ili sa blazim simptomima odbolovali.
- apsidejzi
#6756 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Upravo!!! Ono sto on ne konta jeste broj 0,56% smrtnost. To izgleda kao mali broj ali to je jedan umrli na 178 zarazenih. To je taman granica nasih poznanstava sto hoce da kaze da je realno ocekivati za svakoga da mu neko koga zna umre, ako se taj njegov krug ljudi zarazi. Ja razumijem argumente da je lock down pretjerana reakcija, da je neko silovanje pameti pretjerana reakcija i ja sam zbog toga za svedski model gdje se odgovornost prenese na ljude a ljudi to POSTUJU, plus sto drzava i drustvo sve cini da olaksa. Ovo je maraton a ne trka na 100 metara. Kada su u aprilu pitali svedskog epidemiologa zasto se ne uvodi lockdown, karanten, maske i sl on im je upravo to rekao. Ljudi ce se umoriti i onda ce odbijati da preduzmu i najosnovnije sisteme zastite. Lock down se uvodi samo kad zdravstveni sistem pocne padati i kako on rece: mi imamo samo jednu sansu za to i moramo je sacuvati za onda kada bas zatreba.adsubzero wrote: ↑10/02/2021 19:40Cemu takav nacin komunikacij i sta tacno ocekujes kao reakciju? Mislis li da neko od nas podrzava ovo? Naravno da ovo nije uredu, ali nema potrebe da to koristis kao odskocnu dasku da se zanemari opasnost. Utjerivanje straha nije u redu, ali mnogi ovdje bi izgleda zeljeli da svi stavimo prst u uho i pravimo se da se nista ne desava. E pa desava se, a za ministra prizeljkujem sankcije, ukoliko je ovo istina.
Ne krivim ja autora citiranog posta jer razumijem da su ljudi isfrustrirani pogresnim potezima onih u vlasti koji su ucinili da 1/178 izgleda malo...
- Lao Ce
#6757 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
AI kao voditelj na južno korejskoj TV, kao buduća zamjena stvarnih voditelja u nekim voditeljskim poslovima. Nastavite sa pričom o covidu
- Lao Ce
#6758 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne mogu sakriti - kada posvijest progovara.
Dr. Bernard Kaić, voditelj epidemiološke službe pri HZJZ, objašnjava pravu svrhu cijepljenja.
Dobro poslušati zadnju rečenicu.
- Lao Ce
#6759 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Najbolnije za ego i nečiju sujetu da prizna da nije u pravu. Junaci su ko to uspije i kome uspijeva, a drugima koji ne mogu da pobijede svoj smrdljivi ego koji ga vodi kroz život ostaje da istrajava na ludim pričama i bajkama poput šišmiš teoretičara koji bilo čime svakodnevno moraju da krpe rupe nastale na brodu lažnog JA usljed udara sante leda istine u Titanik.
To su ljudi koji više vole svoju sujetu i svoj ego i koji bi radije umrli nego priznali da su cijelo vrijeme bili ovce ili

To su ljudi koji više vole svoju sujetu i svoj ego i koji bi radije umrli nego priznali da su cijelo vrijeme bili ovce ili

- Dozer
#6760 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Poenta je da to smanjenje broja novozarazenih uopste ne mora znaciti da je zbog vakcine. Kao i svugdje, i kod njih je vjerovatno broj zarazenih bar 3x veci od stvarno statisticki prikazanog. Posto se to gomila tako mjesecima, sasvim je logicno da u jendom momentu pocne opadati broj novozarazenih jer su ljudi stekli imunitet, a sto se onda poklopilo s vakcinacijom, pa se sada stice utisak da je za taj pad novozarazenih zasluzna vakcina.belfy wrote: ↑10/02/2021 21:17https://www.klix.ba/vijesti/svijet/medj ... /210210050
sta sada i kako dalje...?
OK, mozda i jeste, ali isto tako mozda i nije, nego se jednostavno radi o ovome sto napisah.
- Point.
#6761 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti bi izgleda najsretniji bio kada bi brojka u Izraelu rasla ili kada ne bi spadala da bi ispao najpametniji na forumu.Dozer wrote: ↑11/02/2021 10:50Poenta je da to smanjenje broja novozarazenih uopste ne mora znaciti da je zbog vakcine. Kao i svugdje, i kod njih je vjerovatno broj zarazenih bar 3x veci od stvarno statisticki prikazanog. Posto se to gomila tako mjesecima, sasvim je logicno da u jendom momentu pocne opadati broj novozarazenih jer su ljudi stekli imunitet, a sto se onda poklopilo s vakcinacijom, pa se sada stice utisak da je za taj pad novozarazenih zasluzna vakcina.belfy wrote: ↑10/02/2021 21:17https://www.klix.ba/vijesti/svijet/medj ... /210210050
sta sada i kako dalje...?
OK, mozda i jeste, ali isto tako mozda i nije, nego se jednostavno radi o ovome sto napisah.
Šta veliš, poklopio se nagli pad novozaraženih sa vakcinom pa se stiče utisak da je do vakcine. Što bi reko Čombe, ima logike.
- Dozer
#6762 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Iskreno - jebe mi se. Moze rasti, moze i padati, a moze i nestati. A moze nas i sve potamaniti (sto sigurno nece, ocito je).
Samo sam naveo mogucnost, koja je i sasvim realna.
Samo sam naveo mogucnost, koja je i sasvim realna.
- Lao Ce
#6763 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
svježa krv i razmišljanje je uvijek dobrodošloigix wrote: ↑11/02/2021 11:19apsidejzi wrote: ↑10/02/2021 16:20
Zato sto zelim sacuvati zivot ljudi koji su u osjetljivoj kategoriji. Ja sam u svojim 30-tim i vjerovatno cu biti asimptomatican u slucaju da virus udje u mene ali postoji velika sansa da budem prenosnik virusa na druge ljude. Iz tog razloga pazim sta radim. Ako to nije u skladu sa tvojim uzvisenim standardima ljudskosti onda neka tako i bude. Nemam kompleks boga pa da mislim da sam bolji od zivotinja jer homosapisens je samo jos jedna zivotinjska vrsta u nizu. No to je vec druga diskusija kojoj se mozes pridruziti na temi Inteligentnog dizajn vs Evolucija. Podforum: Religija i filozofija.
Koja hrpa seratorskih floskula.![]()
Neupućeni ljudi se vakcinišu da zaštite isključivo svoju guzicu. I žele da se i svi drugi vakcinišu da budu još dodatno zaštićeni jer im tu priču u glavu instaliraju mediji.
Čak sam i sreo one koji sami oklijevaju da se vakcinišu ali bi zato najradije da svi drugi to urade.
Sve u svemu da se čovjek ispovraća od lažnog morala
Te dječije priče u mikročipu ubačenom u vakcinu koje služe da se ismijava sve što se zaista događa zaboravi.
Mikročipiranje ljudi će sigurno doći, ali poslije, kad se pojavi ''varijanta'' virusa za koju nema lijeka i za koju jedini ''spas'' bude ono što se danas naziva ''program praćenja kontakata'', pri kojem AI prati kretanje cjelokupnog stanovništva (sad za sad preko mobitela) i obavještava službe na terenu koga treba pod hitno presresti na terenu i testirati.
Ovaj program nije nikakva izmišljotina, nego je već sada podrška tom programu navedena kao jedna sa liste uvjeta MMF-a za dobijanje kredita i korona-pomoći državama, između ostalog i BiH.
apsidejzi wrote: ↑10/02/2021 16:20 PS: U mojoj blizoj porodici imao sam jednog takvog koji se javno hvalio kako ne vjeruje u virus i da je sve to izmisljotina i zavjera. Taj lik je prije par sedmica na dopustu otisao zivjeti kod svojih roditelja. Par dana kasnije njegov otac je poceo blago kasljati, pa onda testiran pozitivno, na kraju zavrsio na respiratoru a sad je na groblju. Pa ti vidi...
Aha, znači ovaj virus ide na nevjernike. Ili njihove bližnje.
Mhm, i moj tata je vozio motorić, ušao u kuću, počeo kašljati i samo umro. Hitna ga nije uspjela spasiti. Ljudi bi danas rekli garant virus zakačio, međutim to je bilo prije 4 godine. Tako da ga nisu mogli testirati na koronu, ni jednom a kamo li 4x
-
Mogy87
#6764 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mozda zbog ovoga. Evo bukbalno nacrtano. Osobe preko 60 godina su prve vakcinisane, dok ove mladje nisu

- Dozer
#6765 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja da sam direktor Pfizera, Mogy bih poklonio bar 20 bocica vakcine, da ima... Toliko se trudi, da je postalo nevjerovatno 
Zlu ne trebalo... moze se i popiti, ne mora na iglu.
Zlu ne trebalo... moze se i popiti, ne mora na iglu.
- Lao Ce
#6766 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da rezimiramo neke skorašnje činjenice na koje šišmiš teoretičari samo okreću glavu u stranu ili stavljaju glavu u pijesak, U stvari , uopšte je ne vade.
1. UK vlada objavila podatak da je 143 ljudi umrlo neposredno nakon vakicinisanja. To stoji u zvaničnom izvještaju, a koliko je još umrlo mimo tog neposredno, dakle kroz par dana, sedmicu... 60 i nešto paraliza lica i mnoge druge nus pojave. Ovo je samo za UK.
2. Njemački ministar cimao 'znanstvenike' da stvaraju paniku o opasnosti od virusa kako bi se opravdao lockdown.
3. Počela hajka na Ivermectin, lijek koji se pokazao i dokazao da liječi od covida.
4. Nastavak stvaranje panike od strane medija i struke kod nas putem laži i lažnih informacija, posebice sada pred dolazak vakcina.

-
Mogy87
#6767 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mjeri se grupa stanovnistva koja je primila vakcinu s grupom koja nije. To se radi kako bi se izbjeglo da se efekat lockdowna pripise vakcini.igix wrote: ↑11/02/2021 11:56U odnosu na šta? Na koje razdoblje? Samo piše -xx% ali ok, manje važno
Ali ono što je najvažnije - nigdje smrtnih slučajeva? Pusti ti ''severe cases'' to je već ide i u subjektivno mišljenje, zna se da od gripe i upale pluća na zimu umiru najviše stariji, ali od gripe pred proljeće obolijevaju mlađi.
Gdje su tu smrtni slučajevi?
Ja koliko znam vakcinisanje protiv covid je u Izraelu krenulo negdje sredinom 12. mjeseca.
Ovo je krivulja umrlih od covida od 15.12.2020 do danas:
![]()
Da, ali za puni imunitet treba proci 7 dana od druge doze
-
adsubzero
#6768 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sta ova slika pokazuje? Novi slucajevi padaju strmoglavo, a i smrti su takodjer u padu samo kaskaju za slucajevima odredjeni period, sto je i ocekivano. Sta ti ovdje nije jasno botino?Lao Ce wrote: ↑11/02/2021 11:54Da rezimiramo neke skorašnje činjenice na koje šišmiš teoretičari samo okreću glavu u stranu ili stavljaju glavu u pijesak, U stvari , uopšte je ne vade.
1. UK vlada objavila podatak da je 143 ljudi umrlo neposredno nakon vakicinisanja. To stoji u zvaničnom izvještaju, a koliko je još umrlo mimo tog neposredno, dakle kroz par dana, sedmicu... 60 i nešto paraliza lica i mnoge druge nus pojave. Ovo je samo za UK.
2. Njemački ministar cimao 'znanstvenike' da stvaraju paniku o opasnosti od virusa kako bi se opravdao lockdown.
3. Počela hajka na Ivermectin, lijek koji se pokazao i dokazao da liječi od covida.
4. Nastavak stvaranje panike od strane medija i struke kod nas putem laži i lažnih informacija, posebice sada pred dolazak vakcina.
![]()
- drag_gost
#6769 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I kako taj AI prati kretanje cjelokupnog stanovnistv? Mislim, kada vec tvrdis da prati, onda bi vjerovatno trebao znati i kako je implementiran (jos bolje, koje algoritme koristi?) ili onako samo kazes? Procitao negdje?igix wrote: ↑11/02/2021 11:19 Te dječije priče u mikročipu ubačenom u vakcinu koje služe da se ismijava sve što se zaista događa zaboravi.
Mikročipiranje ljudi će sigurno doći, ali poslije, kad se pojavi ''varijanta'' virusa za koju nema lijeka i za koju jedini ''spas'' bude ono što se danas naziva ''program praćenja kontakata'', pri kojem AI prati kretanje cjelokupnog stanovništva (sad za sad preko mobitela) i obavještava službe na terenu koga treba pod hitno presresti na terenu i testirati.
Ovaj program nije nikakva izmišljotina, nego je već sada podrška tom programu navedena kao jedna sa liste uvjeta MMF-a za dobijanje kredita i korona-pomoći državama, između ostalog i BiH.
Ostavite nauku onima koji zive od nje.
-
elcaliente
#6770 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisam skontao jesu li prema teoreticarima Gejc i Torabi raja ili su protivnici?
- saint_mirad
#6771 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I naučnici su ljudi od krvi i mesa, podložni mitu i zastrašivanju. Ne treba od njih praviti sveštenstvo, itekako su kvarljiva roba koja može i hoće raditi za tuđe interese u zamenu za novac, položaj ili privilegije.
- Lao Ce
#6772 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovo su ozbiljne teme, a ti slobodno na teme cjepiva i slično. To je hram za teorije zavjere.elcaliente wrote: ↑11/02/2021 14:11 Nisam skontao jesu li prema teoreticarima Gejc i Torabi raja ili su protivnici?
-
adsubzero
#6773 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lao Ce wrote: ↑11/02/2021 15:15Ovo su ozbiljne teme, a ti slobodno na teme cjepiva i slično. To je hram za teorije zavjere.elcaliente wrote: ↑11/02/2021 14:11 Nisam skontao jesu li prema teoreticarima Gejc i Torabi raja ili su protivnici?

-
Mogy87
#6774 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I mene ovo zanima. Toliko pitanja, a nigdje odgovoraelcaliente wrote: ↑11/02/2021 14:11 Nisam skontao jesu li prema teoreticarima Gejc i Torabi raja ili su protivnici?
- Industrialyzer
#6775 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nego, objavi li nas nobelovac ikad onaj svoj rad ili je jos uvijek pod okovima cenzure i jadniku niko ne da progovoriti?!