Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

basicm

#31726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Pumpa je onoga sto je stao da sipa sve dok ne ode. Nekad se i meni zuri, ali tako je kako je.
tempuser

#31727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

basicm wrote: 11/02/2021 01:06 Pumpa je onoga sto je stao da sipa sve dok ne ode. Nekad se i meni zuri, ali tako je kako je.
Sve je to tačno, formalno-pravno ima pravo sat ako hoce da ne pmjeri auto, da pumpa gume, sipa tečnost za sajbe, ulje, antifriz, teli se da krene, ali treba imati obzira prema drugima, nisi Pale sam na svijetu...
Imaš xy sličnoh situacija u svakodnevnici... Na AP dođe na naplatnu rampu i tek onda krene potraga za novčanikom, sitnom lovom, a nema mrdanja dok se kusur ne vrati u novčanik, novčanik vrati u jaknu ili tačnu, a jakna ili tašna se uredno odlože na zadnje sjedalo ili na kasi dok kasirka kuca puna kolica robe ono stoji k'o kip, kad otkuca zadnji krene pakovanje u kese, potraga za novčanikom itd... Šta je problem malo empatije i mozga, da pripremiš nešto na vrijeme i svima olakšaš život?!
muha_sa

#31728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Danas su na sceni bolikurci za druge :-) jebe mi se što onaj iza mene ne može uc u raskrsnicu a ja iako sam vidio da je zakrcena raskrsnica uci cu jer je meni pobogu zeleno----i ostale idiotarije koje su postale naša svakodnevnica :-)
Laplace

#31729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zigson wrote: 10/02/2021 14:06 Joj na pumpama gore nego u kruznom toku :lol:

Ide lik na ep ciglane ispred mene i umjesto da stane na gornje mjesto sa sipa da i ja mogu stati iza njega na drugo mjesto, on hop odmah stade tu na prvo, izadje i ode unutra, jos mu nije jasno bilo sto ga ja gledam. Ja fino okolo odem i u rikverc ispred njega stanem na prvo mjesto i lagano ko onaj dedo sto ga ovaj iznad opisa. Pa jebemu majku kako osjecaja nema tako
Naši ljudi i razmišljanje... Uvijek stanem naprijed tako da neko može stati iza,čaki kad sam sam na pumpi (može neko doći u međuvremenu). Kako često plaćam karticom,tako on iza može da sipa gorivo dok ja plaćam (dok mi radnik sipa gorivo ja čekam kraj kase, čim završi odmah plaćam).
nepass1

#31730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

kakaljin wrote: 10/02/2021 23:58
tempuser wrote: 10/02/2021 23:53
drug_profi wrote: 10/02/2021 13:54 Ma to ti je na pumpama standardno. Uđe unutra da plati, pa nesta razgleda, pita, pa dok izvadi, pa dok vrati, pa dok se malo nasali sa kasirkom, pa opet malo gleda, malo popravi bradicu u izlogu, lagano do auta, otvori, pa trazi gdje mu je kljuc, pa sjedne pa nesta ceprka, pa onda zatvara vrata, pa s enesta negdje naginje, pa ga vidiš pa ga ne vidiš, pa opet ga vidiš, pa mu legneš na trubu i jebeš sve po redu... a ond aon počne da grana ima pravo da te jebe jer je ispred tebe...
Jednom ovdje napisah da ja poslije sipanja gledam ako je moguće da u dogovoru sa pumpadžijom upravo iz ovih razloga pomjerim auto dok ne platim krenula je paljba da će me pumpadžija dekaptirati jer misli da bježim. Koja glupost, ko hoće da bježi daće gas i zdravo bez rasprave sa pumpadžijom, a pumpadžiju boli dupe ako pobjegneš, sve pokriveno kamerama...
Meni se čini da dok se ne plati gorivo drugi ne može sipati gorivo. Jer izgleda sistem im ne dozvoljava to. Tako da zato se to ne praktikuje da se pomjeri vozilo da neko drugi počne sipati dok ti placas
Ma pitao ja, kaze moze. Ostane tvoja cijena a sipa drugom gorivo. Sad ne znam je li na svim pumpama tako.
nepass1

#31731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

tempuser wrote: 11/02/2021 08:16
basicm wrote: 11/02/2021 01:06 Pumpa je onoga sto je stao da sipa sve dok ne ode. Nekad se i meni zuri, ali tako je kako je.
Sve je to tačno, formalno-pravno ima pravo sat ako hoce da ne pmjeri auto, da pumpa gume, sipa tečnost za sajbe, ulje, antifriz, teli se da krene, ali treba imati obzira prema drugima, nisi Pale sam na svijetu...
Imaš xy sličnoh situacija u svakodnevnici... Na AP dođe na naplatnu rampu i tek onda krene potraga za novčanikom, sitnom lovom, a nema mrdanja dok se kusur ne vrati u novčanik, novčanik vrati u jaknu ili tačnu, a jakna ili tašna se uredno odlože na zadnje sjedalo ili na kasi dok kasirka kuca puna kolica robe ono stoji k'o kip, kad otkuca zadnji krene pakovanje u kese, potraga za novčanikom itd... Šta je problem malo empatije i mozga, da pripremiš nešto na vrijeme i svima olakšaš život?!
Upravo ovo. Kad vidim na kasi sve gotovo i 9nda pocne traziti novcanik ja bi mu smrtnu kaznu potpisao.
Laplace

#31732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote: 10/02/2021 15:54
Bullet Tooth Tony wrote: 10/02/2021 15:48
zigson wrote: 10/02/2021 14:06 Joj na pumpama gore nego u kruznom toku :lol:

Ide lik na ep ciglane ispred mene i umjesto da stane na gornje mjesto sa sipa da i ja mogu stati iza njega na drugo mjesto, on hop odmah stade tu na prvo, izadje i ode unutra, jos mu nije jasno bilo sto ga ja gledam. Ja fino okolo odem i u rikverc ispred njega stanem na prvo mjesto i lagano ko onaj dedo sto ga ovaj iznad opisa. Pa jebemu majku kako osjecaja nema tako
Tako su na mene ljudi uvijek galamili jer ne stanem na "gornje" mjesto jer je premium dizel bio samo na jednom mjestu na 4 tanka (pumpa blizu posla bila uvijek tu sipao ) ...

I onda izadju iz auta hoce da se svadjaju onda ja kazem "venez ici" i pokazem prstom ... tisina .. skontaju , meni sega bude :D

tako da nekada ne treba trcati i odma se svadjati :D
Uredu ako je samo na jednom mjestu na pumpi to gorivo, ali meni se isto zna desiti da na mjesto gdje ja sipam benzin 98 kojeg ima na jednom mjestu na pumpi stane covjek i pocne sipati dizel kojeg takodjer ima na vise mjesta na pumpi i jos ta mjesta su prazna. Onda ja cekam da on naspe pa ode platiti pa se vrati pa polako sjedne u auto pa razgleda pa upali auto i krene sporije od kornjace, a u stvari oba smo mogli nasuti goriovo u isto vrijeme i sve zavrsiti za isto vremena koliko je samo njemu trebalo.

A da ne govori sto stanu na prvo a ne na drugo mjesto a na oba se mogu nasuti ista goriva.

Ka sto neko kaze ja prodjem okola pa stanem ispred njega pa sipam i ja u isto vrijeme kad i on
... i onda odeš u kafe bar i lagano piješ kafu. :D
Laplace

#31733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

tempuser wrote: 11/02/2021 08:16
Isto kao i moj primjer na parkingu. Neki ljdi su totalno neorganizovani i toliko egoistični da i ne pomisle da bi možda mogli manje smetati drugima.
vjeshalica

#31734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Kad govedo glavato sa bagerom pola grada se vozi onda su ljudi prisiljeni praviti sranja po cesti

Image
jelleMania

#31735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jelleMania »

Vas pola nije normalno realno :roll:

Najbolje bi bilo da samo vi se vozite cestom :D
basicm

#31736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Pa sta bi trebao ovaj jecebejac da uradi? Nomalan ucesnik u saobracaju.
jelleMania

#31737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jelleMania »

Jos ga slika ... jbt te zivot :lol:
kakaljin

#31738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

vjeshalica wrote: 11/02/2021 09:51 Kad govedo glavato sa bagerom pola grada se vozi onda su ljudi prisiljeni praviti sranja po cesti

Image
Ovo nije preticanje vec obilazenje, tako da je sve po propisu, jedino bageristva akda vidi da je napravio guzvu skrene na prosirenje i propusti kolonu koju je naravio, ali na zalost to nije uradio
vjeshalica

#31739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

kakaljin wrote: 11/02/2021 11:27
vjeshalica wrote: 11/02/2021 09:51 Kad govedo glavato sa bagerom pola grada se vozi onda su ljudi prisiljeni praviti sranja po cesti

Image
Ovo nije preticanje vec obilazenje, tako da je sve po propisu, jedino bageristva akda vidi da je napravio guzvu skrene na prosirenje i propusti kolonu koju je naravio, ali na zalost to nije uradio
Gdje pise da je preticanje
vjeshalica

#31740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

jelleMania wrote: 11/02/2021 11:08 Jos ga slika ... jbt te zivot :lol:
De ti kad izadjes is safe mode u krntiji daji komentare
artur morgan

#31741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

tempuser wrote: 11/02/2021 00:08
Ne može sipati dok ja ne platim, ali ne ne mora čekati dok guzeljam do auta i dok se kanim da krenem do beskonačnosti...
Jednom ovdje napisah da ja poslije sipanja gledam ako je moguće da u dogovoru sa pumpadžijom upravo iz ovih razloga pomjerim auto dok ne platim krenula je paljba da će me pumpadžija dekaptirati jer misli da bježim. Koja glupost, ko hoće da bježi daće gas i zdravo bez rasprave sa pumpadžijom, a pumpadžiju boli dupe ako pobjegneš, sve pokriveno kamerama...
Nešto mi u tvom postupanju govori da praviš gužvu na pumpama.... :)

Imamo dvije varijante. Prva koju ja radim, dođe radnik da mi sipa, kažem mu koliko i koje gorivo, i dok mi sipa gorivo odem na kasu, čekam na kasi kad završi sipanje platim, vratim se i gas do poda.... :-D

Druga je tvoja, čekaš kod auta i radnika dok ti sipa gorivo, kad završi zamoliš ga da pomjeriš auto, pomjeriš auto i tražiš gdje ga propisno uparkirati, izađeš iz auta i odeš da platiš, obično čekaš jer je neko prije tebe na kasi, dođeš na red platiš i nazad, vratiš se u auto i gas do poda...i sve to vrijeme ovaj iza tebe ne može sipati gorivo :? I ti misliš da si brz ??? Pomjeriš se, dođe neko iza tebe, i šipak će sipati :-D
Last edited by artur morgan on 11/02/2021 11:59, edited 1 time in total.
jelleMania

#31742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jelleMania »

vjeshalica wrote: 11/02/2021 11:56
Zamisli jbt slikas bagera na cesti i kacis ga na forum da bi o tome diskutovali ... jbt sta ti sve nece pasti na pamet :lol:
vjeshalica

#31743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

jelleMania wrote: 11/02/2021 11:58
Zamisli jbt slikas bagera na cesti i kacis ga na forum da bi o tome diskutovali ... jbt sta ti sve nece pasti na pamet :lol:
Niko te ne tjera da diskutujes drugo je ako imas potrebu voditi zivot nazor
jelleMania

#31744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by jelleMania »

vjeshalica wrote: 11/02/2021 12:04
jelleMania wrote: 11/02/2021 11:58

Niko te ne tjera da diskutujes drugo je ako imas potrebu voditi zivot nazor
Dosado mi je trenutno na poslu ... al opet manje nego tebi ocito :lol:

Od kud bager na cesti sram ga bilo , zaustavlja trkace u njihovim super jurilicama :roll:
artur morgan

#31745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

Svaki put sad kad vidim bager na cesti sjeticu se @vjeshalica :D
Naslovnica

#31746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Jbte, dokle smo došli i srozali se, da čovjek više nije u stanju natočiti ni gorivo na pumpi kako treba.
I tu su do izražaja došli debili i primitivci.
Kao kuga kakva, u svakoj pori života prisutni i jebu i ono malo normalnog naroda što je ostalo.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#31747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

artur morgan wrote: 11/02/2021 11:57 Druga je tvoja, čekaš kod auta i radnika dok ti sipa gorivo, kad završi zamoliš ga da pomjeriš auto, pomjeriš auto i tražiš gdje ga propisno uparkirati, izađeš iz auta i odeš da platiš, obično čekaš jer je neko prije tebe na kasi, dođeš na red platiš i nazad, vratiš se u auto i gas do poda...i sve to vrijeme ovaj iza tebe ne može sipati gorivo I ti misliš da si brz ??? Pomjeriš se, dođe neko iza tebe, i šipak će sipati
:thumbup: :thumbup:
NediM17

#31748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

kakaljin wrote: 11/02/2021 11:27

Image

Član 9, stav 35
"Obilaženje je prolaženje vozilom pored zaustavljenog ili parkiranog vozila ili drugog objekta koji se nalazi na saobraćajnoj traci kojom se vozilo kreće"

Koliko vidim ovaj rovokopač nit' je zaustavljen nit' parkiran, dakle u pitanju je klasično preticanje na nedozvoljenom mjestu, preko pune linije, kažnjivo po zakonu.
artur morgan

#31749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

@Naslovnica

Primitivci su veća opasnost od korone...korana nas zeza godinu a ovi ubiše baju već trideset godina :-D
Elem, vidjela međunarodna zajednica da je vrag odnio šalu i da Bosni i Hercegovini treba nekako pomoći, pa Sarajevu dodijelila Zimske olimpijske igre 2022. godine. Došao tako veliki dan svečanog otvaranja, koševski stadion pun kao oko, završio slet, a Bakir Izetbegović za govornicom vadi papir, nakašlje se i otpije gutljaj vode. "Ooo", započne on čitati govor, a razdragana masa na tribinama uzvrati: "Ooo!". "Oooo!", nastavi Bakir, a publika odgovori još glasnije: "Oooo!!!". Krene Bakir i treći put, kad ga predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach nestrpljivo mune laktom. "Čitaj ovo dolje", šapne mu gospodin Bach, "to su olimpijski krugovi!".

Boris Dežulović.
vjeshalica

#31750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

NediM17 wrote: 11/02/2021 12:23

Član 9, stav 35
"Obilaženje je prolaženje vozilom pored zaustavljenog ili parkiranog vozila ili drugog objekta koji se nalazi na saobraćajnoj traci kojom se vozilo kreće"

Koliko vidim ovaj rovokopač nit' je zaustavljen nit' parkiran, dakle u pitanju je klasično preticanje na nedozvoljenom mjestu, preko pune linije, kažnjivo po zakonu.
Ma u novim izmjenama Zobsa to bi bilo obilazenje ono da vrate nekadasnje staro sto je bilo, ako se mozes sjetiti
Al to nije stupilo na snagu
Post Reply