U školama se nalazi mnogo malih ljudi na relativnom malom prostoru, i ti mali ljudi imaju običaj da imaju mnogo međusobnih bliskih interakcija. Idealan poligon za brzo širenje svake vrste virusa.Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 14:57Ne donesu.daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 14:52Da li imaš djecu?
Da li svake godine donesu svaki mogući virus koji se vrti u populaciji?
Otkud ti takve tvrdnje da baš djeca donesu, a ne donesmo mi prdonje?
Ja bih ipak rekao da je istina negdje između.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
daddy-kool
#39251 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
daddy-kool
#39252 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I da li je to što se desilo uzrokovano ovakvim načinom učenja?
Odnosno, kakve sad to veze ima?
- P.Starck
#39253 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
The phrase little people is found offensive by childrendaddy-kool wrote: ↑28/01/2021 15:01
U školama se nalazi mnogo malih ljudi na relativnom malom prostoru, i ti mali ljudi imaju običaj da imaju mnogo međusobnih bliskih interakcija. Idealan poligon za brzo širenje svake vrste virusa.
-
Trappist
#39254 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ti si prvi sliku stavio. Ocigledno ovo nije dobro za djecu, i za to imas stotine izvora, u las vegasu se otvaraju skole jer imaju veliko povecanje samoubistava medju skolarcima. Od svih gluposti koje uvode, ovo za skole je jedno od najvecih.daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 15:02I da li je to što se desilo uzrokovano ovakvim načinom učenja?
Odnosno, kakve sad to veze ima?
-
daddy-kool
#39255 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izvinjavam se djeci koja čitaju temu.P.Starck wrote: ↑28/01/2021 15:06The phrase little people is found offensive by childrendaddy-kool wrote: ↑28/01/2021 15:01
U školama se nalazi mnogo malih ljudi na relativnom malom prostoru, i ti mali ljudi imaju običaj da imaju mnogo međusobnih bliskih interakcija. Idealan poligon za brzo širenje svake vrste virusa.![]()
-
Naslovnica
#39256 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/cdc ... 37586.htmldaddy-kool wrote: ↑28/01/2021 15:01U školama se nalazi mnogo malih ljudi na relativnom malom prostoru, i ti mali ljudi imaju običaj da imaju mnogo međusobnih bliskih interakcija. Idealan poligon za brzo širenje svake vrste virusa.Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 14:57Ne donesu.daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 14:52
Da li imaš djecu?
Da li svake godine donesu svaki mogući virus koji se vrti u populaciji?
Otkud ti takve tvrdnje da baš djeca donesu, a ne donesmo mi prdonje?
Ja bih ipak rekao da je istina negdje između.
Ne izmišljaj i ne širi bezveze netačne informacije.
- red evil
#39257 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A kako znamo da su poluistine i senzacionalistički postovi? Samo zato što nam takve informacije ne odgovaraju?Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 14:56De ba...daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 14:51Koji udio u kompletnoj polulaciji su od 10-30, a predstavljaju 40% infekcija?Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 14:49
10-19 godina - 21%
20-29 godina - 19%
I ti si na osnovu ovih brojeva zaključio da su ovi 10-19 godina najveći rizik?
Koja je to matematika, ne kontam? Koliko otpada na ove ispod 10 godina i na ove iznad 29?
Manite se poluistina i senzacionalističkih postova, nema potrebe za tim.
-
Naslovnica
#39258 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Što bi rekla Mogy, desio vam se appeal to authority.red evil wrote: ↑28/01/2021 15:13A kako znamo da su poluistine i senzacionalistički postovi? Samo zato što nam takve informacije ne odgovaraju?Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 14:56De ba...daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 14:51
Koji udio u kompletnoj polulaciji su od 10-30, a predstavljaju 40% infekcija?
Manite se poluistina i senzacionalističkih postova, nema potrebe za tim.
Imaš iznad studiju američkog CDC-a, svako je može pronaći.
Više vjerujem njima nego nekome ko izjavi da je populacija 10-20 megaspreaders.
- Dozer
#39259 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni su ovakve izjave frapantne jer pokazuju da oni koji ovako zaista misle - nemaju pojma o realnosti.daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 15:01 U školama se nalazi mnogo malih ljudi na relativnom malom prostoru, i ti mali ljudi imaju običaj da imaju mnogo međusobnih bliskih interakcija. Idealan poligon za brzo širenje svake vrste virusa.
Udji u 12 u bilo koju kafanu, kafic, restoran, i onda nam opet ponovi ovo...
Sve je krcato, sto do stola, a za svakim 2-3-4-5 ljudi. Niko nema masku (logicno jer ne moze jesti kroz nju, a ni piti, a ni pusiti). Nema famozne "socijalne distance" (imbecilan naziv) od min. 1,5m...
I tako je od 08.00 do 23.00, uz krace pauze... Naaravno, i kako vec par puta rekoh, ovo isto ne moze od 23 do 05. Ne moze se hodati tih 6h, ne moze se voziti vlastiti auto...ali moze se taksijem gdje se hoce od tacke A do tacke B. Ko je lud ovdje ba...? Ili bolje - ko je glup?
O planinama i kafanama gore necu reci nista... Ko je bio, zna. Ko nije - lupetace. Ukratko - manje ima skijasa na stazama nego ljudi u kafanama. Izgovor - gore je cist zrak
I onda Cerkez izadje i lupi sta vec lupi...
-
MUNAFIK
#39260 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kod nas je vec sada vecina stanovnistva odbolovala koronu i stekla imunitet...
Djecu treba što prije vratiti u škole, ove nekakve metode 1 sedmica u skoli druga online nemaju vala nikakvog smisla, a ni casovi od 30 minuta... Sve ko neka parodija.
Djecu treba što prije vratiti u škole, ove nekakve metode 1 sedmica u skoli druga online nemaju vala nikakvog smisla, a ni casovi od 30 minuta... Sve ko neka parodija.
- Dozer
#39261 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Djeca su nam ionako iz skola izlazila polupismena, a ovo sad je katastrofa i nece zavrsavati ni polupismena, nego nepismena. U svakom smislu...
-
Trappist
#39262 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo da utvrdimo kako su restrikcije idiotske: "Cristiano Ronaldo mogao bi vrlo lako postati predmet policijske istrage zbog kršenja mjera italijanske vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Romantičanim odlaskom u Alpe sa svojom izabranicom Georginom Rodriguez fudbalska zvijezda prekršila je restrikcije koje su na snazi u Italiji."
Prvo, covjek prebolovao virus prije mjesec-dva. Drugo, minimalno se kao fudbaler testira dvaput sedmicno. Trece, koga on moze zaraziti, s kim se to on druzi osim ljudi bliskih njemu ? Jedino da se konobar nece slikat s njim, ali ako zakaci virus u tih 10 sekundi slikanja onda jebiga. I gdje logika ovdje eto, samo jebu ljude u zdrav mozak. Normalno je da putuje Italijom svakih 5 dana na utakmice, da putuje europom na utakmice, da dahcu jedni drugima kad je korner, ali je krsenje propisa ako sam sa djevojkom ode u hotel.
Romantičanim odlaskom u Alpe sa svojom izabranicom Georginom Rodriguez fudbalska zvijezda prekršila je restrikcije koje su na snazi u Italiji."
Prvo, covjek prebolovao virus prije mjesec-dva. Drugo, minimalno se kao fudbaler testira dvaput sedmicno. Trece, koga on moze zaraziti, s kim se to on druzi osim ljudi bliskih njemu ? Jedino da se konobar nece slikat s njim, ali ako zakaci virus u tih 10 sekundi slikanja onda jebiga. I gdje logika ovdje eto, samo jebu ljude u zdrav mozak. Normalno je da putuje Italijom svakih 5 dana na utakmice, da putuje europom na utakmice, da dahcu jedni drugima kad je korner, ali je krsenje propisa ako sam sa djevojkom ode u hotel.
-
MUNAFIK
#39263 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma nema opste vise smisla objasnjavat ove gluposti...Trappist wrote: ↑28/01/2021 15:30 Samo da utvrdimo kako su restrikcije idiotske: "Cristiano Ronaldo mogao bi vrlo lako postati predmet policijske istrage zbog kršenja mjera italijanske vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Jednostavno ovo je sada vise postalo pitanje drustvenog uredjenja i politike nego zdravstveno pitanje...
Ovo je sve postala parodija.
-
daddy-kool
#39264 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Na početku školske godine "djeca se ne razbolijevaju i ne prenose", u Evropi haos u novembru i decembru, škole se zatvaraju.
Na početku drugog polugodišta "haj ba šta ima veze ionako je većina prebolovala".
Neiskreno se argumentuje od početka. Ja kažem da razumijem da narod ne zna kud i šta sa djecom jer i oni moraju na posao. U USA su najglasnije za školu uživo bile "stay at home moms" jer i one žele da se odmore, što isto mogu razumjeti. Razumijem i da je narodu dojadilo bilo kakvo čuvanje od zaraze, dugo traje ovo stanje pandemije i svi žele normalan život. Meni je ok da se to i pošteno kaže i mislim da je odlično da je data opcija i online i uživo nastave.
Na početku drugog polugodišta "haj ba šta ima veze ionako je većina prebolovala".
Neiskreno se argumentuje od početka. Ja kažem da razumijem da narod ne zna kud i šta sa djecom jer i oni moraju na posao. U USA su najglasnije za školu uživo bile "stay at home moms" jer i one žele da se odmore, što isto mogu razumjeti. Razumijem i da je narodu dojadilo bilo kakvo čuvanje od zaraze, dugo traje ovo stanje pandemije i svi žele normalan život. Meni je ok da se to i pošteno kaže i mislim da je odlično da je data opcija i online i uživo nastave.
-
Trappist
#39265 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eto zatvorise se skole u europi u novembru, sad je haman februar, pa opet haos ?daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 15:37 Na početku školske godine "djeca se ne razbolijevaju i ne prenose", u Evropi haos u novembru i decembru, škole se zatvaraju.
-
daddy-kool
-
Trappist
#39267 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eto njemacka recimo.
-
Naslovnica
#39268 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Epidemija nije izbila zbog škola, niti su se škole zatvorile zbog epidemije, nego u sklopu epidemioloških mjera.daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 15:37 Na početku školske godine "djeca se ne razbolijevaju i ne prenose", u Evropi haos u novembru i decembru, škole se zatvaraju.
U mnogima zemljama Evrope škole nisu zatvarane usprkos epidemiji.
Manite se mantre da ljudi ne znaju šta će sa djecom pa zato žele da idu u školu.
-
daddy-kool
#39269 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Njemačka je sredinom decembra zatvorila škole, i imala je 7-10 dana nakon toga pad.
Poslije ima i još jedan spike od božićnih/novogodišnjih blagdana.

-
daddy-kool
#39270 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj dio ne razumijem?Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 15:59
niti su se škole zatvorile zbog epidemije, nego u sklopu epidemioloških mjera.
Valjda su epidemiološke mjere uvedene zbog epidemije?
-
biglebovski
#39271 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Djeca ne smiju biti prioritet. I tačka. Prioritet moraju biti 85-godišnjaci sa dva-tri komorbiditeta i stoga djecu moramo žrtvovati, lišiti ih obrazovanja, sporta i druženja sa vršnjacima. Najbolje je bilo kad im je dva mjeseca bilo zabranjeno da izlaze.
-
MUNAFIK
#39272 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad se samo sjetim da smo mi dopustili da nam nekakav Solak i Cerkez zabrani djeci izlazak vani...
Oni hrabri svercovali djecu i krili da ih izvedu negdje u divljinu da malo trce i da se igraju...
Oni hrabri svercovali djecu i krili da ih izvedu negdje u divljinu da malo trce i da se igraju...
-
Trappist
#39273 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zar ne trebaju 2 sedmice da se vidi djeluju li mjere?daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 16:00Njemačka je sredinom decembra zatvorila škole, i imala je 7-10 dana nakon toga pad.
Poslije ima i još jedan spike od božićnih/novogodišnjih blagdana.
![]()
-
Trappist
#39274 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je sve zbog njihovog i naseg zdravlja bilo, jer oni brinu o svom narodu
-
Naslovnica
#39275 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Škole su se zatvorile (u pojedinim državama) u sklopu epidemioloških mjera, zajedno sa dodatnim mjerama a ne kao "zatvorićemo škole jer su đaci, kako ona reče, megaspreaders).daddy-kool wrote: ↑28/01/2021 16:03Ovaj dio ne razumijem?Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 15:59
niti su se škole zatvorile zbog epidemije, nego u sklopu epidemioloških mjera.
Valjda su epidemiološke mjere uvedene zbog epidemije?
Razbuktavanje epidemije sa nije desilo isključivo zbog škola, kako se ovdje senzacionalističkih želi predstaviti.
Naravno da škole imaju svog udjela, niko ne spori, ali način na koji se to pokušava prezentirati je zlonamjeran.