To je sasvim normalna pojava.
Pogotov kad vide manifest robe
Moderator: anex
To je sasvim normalna pojava.
a to... pa znas kako, nekad prodje, nekad peglaju, vjerovatno fali love za carina
ali raja laze
Znalo se desiti, mislim jos 2 puta da je bilo...
Mozes ti lagati, na svakom paketu firma koja ti salje stavi jasnu vrijednost robe i vecino unutra bude dodatno i racun.
Mozes deklarisati sa npr order number, ali ce ti posiljka u USA skladiste stici kao nedeklarisana i ponovo ces je morati deklarisati i neces moci prepakovati.zigovan wrote: ↑05/02/2021 00:09 Da li neko ima iskustva sa kupovinom na BestBuy? Dobio sam od njih mail da je prihvaćena narudžba, isporuka je planirana za sutra, priložen je samo Order Number ali ne i Tracking Number, zbog čega ne mogu da deklarišem pošiljku na Pesotu. Sistem ne dozvoljava deklarisanje dok se ne popuni polje "kod za praćenje (tracking)".
Kontaktirao sam BestBuy i tražio Tracking, kažu nije problem, ali traže broj tel. zbog verifikacije. S obzirom na to da sam prilikom kupovine morao upisati USA br. tel. od Pesota, morao sam ih iskulirati jer ne mogu izvršiti verifikaciju koristeći taj broj.
Postoji li neka druga mogućnost da se deklariše pošiljka na Pesoto, bez da se upiše Tracking?Šta se dešava sa pošiljkom ukoliko je ne uspijem deklarisati?
2-3 dana ne puno, sa tim da sad ide vikend.
stachu wrote: ↑05/02/2021 00:13Mozes deklarisati sa npr order number, ali ce ti posiljka u USA skladiste stici kao nedeklarisana i ponovo ces je morati deklarisati i neces moci prepakovati.zigovan wrote: ↑05/02/2021 00:09 Da li neko ima iskustva sa kupovinom na BestBuy? Dobio sam od njih mail da je prihvaćena narudžba, isporuka je planirana za sutra, priložen je samo Order Number ali ne i Tracking Number, zbog čega ne mogu da deklarišem pošiljku na Pesotu. Sistem ne dozvoljava deklarisanje dok se ne popuni polje "kod za praćenje (tracking)".
Kontaktirao sam BestBuy i tražio Tracking, kažu nije problem, ali traže broj tel. zbog verifikacije. S obzirom na to da sam prilikom kupovine morao upisati USA br. tel. od Pesota, morao sam ih iskulirati jer ne mogu izvršiti verifikaciju koristeći taj broj.
Postoji li neka druga mogućnost da se deklariše pošiljka na Pesoto, bez da se upiše Tracking?Šta se dešava sa pošiljkom ukoliko je ne uspijem deklarisati?
Edit: Ako ti nisu poslali posiljku ka skladistu, ne mozes ni dobiti TN. On se dobije kada ti posalju.
Ne znam da u US postoji posta bez TN. Kad spakuju posiljku, postave TN, i ceka otpremanje. Slobodno cekaj.,zigovan wrote: ↑05/02/2021 00:09 Da li neko ima iskustva sa kupovinom na BestBuy? Dobio sam od njih mail da je prihvaćena narudžba, isporuka je planirana za sutra, priložen je samo Order Number ali ne i Tracking Number, zbog čega ne mogu da deklarišem pošiljku na Pesotu. Sistem ne dozvoljava deklarisanje dok se ne popuni polje "kod za praćenje (tracking)".
https://youtu.be/835ly-DDVEw?t=420yamakashii wrote: ↑07/02/2021 20:12 Kako ovo fercera? Ima li neko ukratko da napisi postupak za narudzbu u BiH? Stranica im je kriticna![]()
Jel na Amazonu isti proces ?yamakashii wrote: ↑07/02/2021 20:30https://youtu.be/835ly-DDVEw?t=420yamakashii wrote: ↑07/02/2021 20:12 Kako ovo fercera? Ima li neko ukratko da napisi postupak za narudzbu u BiH? Stranica im je kriticna![]()
full tutorijal na yt
Upravo tako...
Ocito da mogu, i upravo to i rade...