Dešavanja u Srbiji
-
Capljina74
#50701 Re: Dešavanja u Srbiji
Sa' će Zilog da Gugla...
-
88Sioux
#50702 Re: Dešavanja u Srbiji
Zulu iz Kulu su navijači Hajduka iz Kule.
-
zilog
#50703 Re: Dešavanja u Srbiji
Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
Nije znao ni jednu pjesmu. Raja padala od smijeha.
To je kraj 1990.
Priča mi čovjek koji mi je i dao pismo Ultrasa da je to uništilo kop.
Do tada je milicija odbijala bubrege za baklju, a od tada su baklje djeljene na stadionu.
Ovo je iz prve ruke.
Njegov boravak na "Severu" je trajao 4,5 mjeseci. Nije čak ni ispratio te utakmice.
Na šipku se više nikada nije popeo.
Iz tih razloga Arkan nije nikada bio jedan od vidjenijih ljudi Severa, nego neko ko je po zadatku tu došao i vrlo brzo otišao.
Ima li kakva transformacija za "kuca mu je od oca DB-ovca"? (otac mu bio vojno lice - pukovnik RV i PVO plavac)
- ugly duckling
#50704 Re: Dešavanja u Srbiji
neka bazilog wrote: ↑06/02/2021 15:57Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
To je kraj 1990.
Do tada je milicija odbijala bubrege za baklju, a od tada su baklje djeljene na stadionu.
Ovo je iz prve ruke.
Njegov boravak na "Severu" je trajao 4,5 mjeseci. Nije čak ni ispratio te utakmice.
Iz tih razloga Arkan nije nikada bio jedan od vidjenijih ljudi Severa, nego neko ko je po zadatku tu došao i vrlo brzo otišao.![]()
Ima li kakva transformacija za "kuca mu je od oca DB-ovca"? (otac mu bio vojno lice - pukovnik RV i PVO plavac)![]()
moze se svasta naucit o navijackim grupama u yu
od navijaca iz gacka ili odakle vec
a evo pussylippsa htjeli opet ubit
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... uchic.html
- LBVIEW
#50705 Re: Dešavanja u Srbiji
To je ta taktika forumskog "experta"zilog wrote: ↑06/02/2021 15:57Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
To je kraj 1990.
Ovo je iz prve ruke.
Iz tih razloga Arkan nije nikada bio jedan od vidjenijih ljudi Severa, nego neko ko je po zadatku tu došao i vrlo brzo otišao.![]()
Ima li kakva transformacija za "kuca mu je od oca DB-ovca"? (otac mu bio vojno lice - pukovnik RV i PVO plavac)![]()
Inace, ovaj (T)arkan(svaka slucajnost, pa i ona fizicka s Tarkanom iz Burse je slucajna
-
zilog
#50707 Re: Dešavanja u Srbiji
Kaze Arkan do devedesete bio Stanetov.LBVIEW wrote: ↑06/02/2021 17:15To je ta taktika forumskog "experta"zilog wrote: ↑06/02/2021 15:57Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
To je kraj 1990.
Ovo je iz prve ruke.
za sve i svasta, da "pobije" ono sto se nije ni tvrdilo, a kljucnu cinjenicu koju ne moze pobiti, zaobidje.
![]()
Inace, ovaj (T)arkan(svaka slucajnost, pa i ona fizicka s Tarkanom iz Burse je slucajna) je za racune sluzbe, 80-tih operirao po Svedskoj, gdje je najvjerovatnije likvidirao politicke "neprijatelje". Jedino za sta ga je Svedska uspjela optuziiti je bila pljacka banke, no on je, uz pomoc pistolja doturenog u sudnicu, pobjegao.
Srecom, malo sam stariji, pa se dobro sjecam atmosfere u Srbiji prema slovenackim kadrovima (i Sloveniji uopste), koji vise nisu mogli primirisati nigdje nakon Memoranduma (85/86), te osme sjednice SK Srbije u septembru 1987. i Milosevicevog uspona na vlast.
Arkan jeste bio ubica za Saveznu SDB, ali je poslije "preuzet" od SDB Srbije (koji su ga i likvidirali) i instaliran u navijacke krugove Crvene Zvezde.
Srbijanskom DB-u su i navijaci CZ sirom SFRJ bili idealna ciljna skupina. Uglavnom Srbi nezainteresovani za lokalne klubove, sto su gledali pravo u Beograd. Samo im je jos trebalo podjeliti oruzje.
- ugly duckling
#50708 Re: Dešavanja u Srbiji
kako je ono bilo par godina pred rat
tri stuba srpstva spc sanu i zvezda
kad cobani donesose transparent na Kosevo sokolac sa cetiri c
sjebali se mi
niko ne vjeruje
tri stuba srpstva spc sanu i zvezda
kad cobani donesose transparent na Kosevo sokolac sa cetiri c
sjebali se mi
niko ne vjeruje
-
Emiremir33
#50709 Re: Dešavanja u Srbiji
Dolanc mu je bio mentor i zaštitnik valjda na konto oca mu.A i spasio ga je iz Hrvatske ,kad je bio uhapšen 1991zilog wrote: ↑06/02/2021 17:39Kaze Arkan do devedesete bio Stanetov.LBVIEW wrote: ↑06/02/2021 17:15To je ta taktika forumskog "experta"za sve i svasta, da "pobije" ono sto se nije ni tvrdilo, a kljucnu cinjenicu koju ne moze pobiti, zaobidje.
![]()
Inace, ovaj (T)arkan(svaka slucajnost, pa i ona fizicka s Tarkanom iz Burse je slucajna) je za racune sluzbe, 80-tih operirao po Svedskoj, gdje je najvjerovatnije likvidirao politicke "neprijatelje". Jedino za sta ga je Svedska uspjela optuziiti je bila pljacka banke, no on je, uz pomoc pistolja doturenog u sudnicu, pobjegao.
Srecom, malo sam stariji, pa se dobro sjecam atmosfere u Srbiji prema slovenackim kadrovima (i Sloveniji uopste), koji vise nisu mogli primirisati nigdje nakon Memoranduma (85/86), te osme sjednice SK Srbije u septembru 1987. i Milosevicevog uspona na vlast.
Arkan jeste bio ubica za Saveznu SDB, ali je poslije "preuzet" od SDB Srbije (koji su ga i likvidirali) i instaliran u navijacke krugove Crvene Zvezde.
Srbijanskom DB-u su i navijaci CZ sirom SFRJ bili idealna ciljna skupina. Uglavnom Srbi nezainteresovani za lokalne klubove, sto su gledali pravo u Beograd. Samo im je jos trebalo podjeliti oruzje.![]()
-
Sociolog
#50710 Re: Dešavanja u Srbiji
Ipak je bio s Doris Dragovic.
Ima klip kako maltretira nekog Albanca, jna regruta s njim prica na tecnom albanskom.
Ima na youtube snimak kad je Zeljo pobjedio Zvezdu 3.0 na Grbavici 89, Arkan na klupi Zvezde.
Ima dosta u emisijama Golom Zivotu, od njemu, opet on je i napravio Legiju.
Nikad nije istrazeno ko je dao Legiji 2003 nas pasos u Mostaru i doli se krio.
Ima klip kako maltretira nekog Albanca, jna regruta s njim prica na tecnom albanskom.
Ima na youtube snimak kad je Zeljo pobjedio Zvezdu 3.0 na Grbavici 89, Arkan na klupi Zvezde.
Ima dosta u emisijama Golom Zivotu, od njemu, opet on je i napravio Legiju.
Nikad nije istrazeno ko je dao Legiji 2003 nas pasos u Mostaru i doli se krio.
-
zilog
#50711 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije ga Dolanc spasio, nego su Milosevic i srbijanska SDB istrgovali sa Tudjmanom i Suskom. Tada se jos nije znalo kakvu ulogu je Arkan trebao kasnije da odigra.Emiremir33 wrote: ↑06/02/2021 18:04Dolanc mu je bio mentor i zaštitnik valjda na konto oca mu.A i spasio ga je iz Hrvatske ,kad je bio uhapšen 1991zilog wrote: ↑06/02/2021 17:39Kaze Arkan do devedesete bio Stanetov.LBVIEW wrote: ↑06/02/2021 17:15
To je ta taktika forumskog "experta"za sve i svasta, da "pobije" ono sto se nije ni tvrdilo, a kljucnu cinjenicu koju ne moze pobiti, zaobidje.
![]()
Srbijanskom DB-u su i navijaci CZ sirom SFRJ bili idealna ciljna skupina. Uglavnom Srbi nezainteresovani za lokalne klubove, sto su gledali pravo u Beograd. Samo im je jos trebalo podjeliti oruzje.![]()
Gardu je osnovao u oktobru 1990., a uhapsen je vec 29. novembra 1990. Pusten je iz Remetinca u junu 1991. Boljkovac kaze za milion maraka.
Dolanc je nakon mandata slovenackog clana predsjednistva SFRJ (1984.-maj 89.). otisao u penziju.
-
Emiremir33
#50712 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve se znalo šta je trebao da radi,prije početka rata radio prljave poslove za DB to več znaš.I priča je i dan danas da ga je Dolanc,ako je u penziji kao da je mirovao tadzilog wrote: ↑06/02/2021 18:43Nije ga Dolanc spasio, nego su Milosevic i srbijanska SDB istrgovali sa Tudjmanom i Suskom. Tada se jos nije znalo kakvu ulogu je Arkan trebao kasnije da odigra.Emiremir33 wrote: ↑06/02/2021 18:04Dolanc mu je bio mentor i zaštitnik valjda na konto oca mu.A i spasio ga je iz Hrvatske ,kad je bio uhapšen 1991zilog wrote: ↑06/02/2021 17:39
Kaze Arkan do devedesete bio Stanetov.
Gardu je osnovao u oktobru 1990., a uhapsen je vec 29. novembra 1990. Pusten je iz Remetinca u junu 1991. Boljkovac kaze za milion maraka.
Dolanc je nakon mandata slovenackog clana predsjednistva SFRJ (1984.-maj 89.). otisao u penziju.
-
Emiremir33
#50713 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako si gledao dokumentarac Jedinica tu ti je sve rečenoEmiremir33 wrote: ↑06/02/2021 19:00Sve se znalo šta je trebao da radi,prije početka rata radio prljave poslove za DB to več znaš.I priča je i dan danas da ga je Dolanc,ako je u penziji kao da je mirovao tadzilog wrote: ↑06/02/2021 18:43Nije ga Dolanc spasio, nego su Milosevic i srbijanska SDB istrgovali sa Tudjmanom i Suskom. Tada se jos nije znalo kakvu ulogu je Arkan trebao kasnije da odigra.Emiremir33 wrote: ↑06/02/2021 18:04
Dolanc mu je bio mentor i zaštitnik valjda na konto oca mu.A i spasio ga je iz Hrvatske ,kad je bio uhapšen 1991
-
zilog
#50714 Re: Dešavanja u Srbiji
Uobicajena mantra iz Mordora kako je neko drugi sve zakuhao. Eto omatorjeli Dolanc upravljao pravljenjem Srpske Dobrovoljacke Garde.Emiremir33 wrote: ↑06/02/2021 19:00Sve se znalo šta je trebao da radi,prije početka rata radio prljave poslove za DB to več znaš.I priča je i dan danas da ga je Dolanc,ako je u penziji kao da je mirovao tadzilog wrote: ↑06/02/2021 18:43Nije ga Dolanc spasio, nego su Milosevic i srbijanska SDB istrgovali sa Tudjmanom i Suskom. Tada se jos nije znalo kakvu ulogu je Arkan trebao kasnije da odigra.Emiremir33 wrote: ↑06/02/2021 18:04
Dolanc mu je bio mentor i zaštitnik valjda na konto oca mu.A i spasio ga je iz Hrvatske ,kad je bio uhapšen 1991
Jedno su bili prljavi poslovi koje je preko kriminalaca SDB radio vani. Unutrasnje razracunavanje svakako ne bi bili Dolancov opus. Pogotovo ne za interes Srbije. Ako si mislio na oslobadjanje iz Remetinca, Boljkovac (tadasnji ministar MUP-a Hrvatske) ne spominje Dolanca.
Evo sta kaze Boljkovac:
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2 ... 11704.shtm- Oslobađanje Arkana nikada ne bih dopustio, a bez znanja predsednika države on ne bi mogao biti ni zamenjen. No, sam hrvatski vrh, znači predsednik dr Franjo Tuđman, premijer Josip Manolić, general Martin Špegelj, a posebno Gojko Šušak, koji je bio o svemu odlično obavešten, odlučio je da pusti Ražnatovića. Preko naše veze u Beogradu doznao sam da je za njegovo puštanje plaćeno milion maraka. Gde je taj novac završio, ne znam, ali u Zagrebu žive dva krunska svedoka koji su prisutvovali razgovoru o zameni Arkana. U Hrvatskoj je tada prevladavala politika kompromisa.
Nemoj nasjedati na ublehe...
-
Emiremir33
#50715 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakve mantre i gluposti,Miloševičeva SLUŽBA je osnovala Crvene beretke u čijem je sastava bio i Arkan sa SDG ,to je sva suština ,računi su se Miloševiću polagalizilog wrote: ↑06/02/2021 19:17Uobicajena mantra iz Mordora kako je neko drugi sve zakuhao. Eto omatorjeli Dolanc upravljao pravljenjem Srpske Dobrovoljacke Garde.Emiremir33 wrote: ↑06/02/2021 19:00Sve se znalo šta je trebao da radi,prije početka rata radio prljave poslove za DB to več znaš.I priča je i dan danas da ga je Dolanc,ako je u penziji kao da je mirovao tadzilog wrote: ↑06/02/2021 18:43
Nije ga Dolanc spasio, nego su Milosevic i srbijanska SDB istrgovali sa Tudjmanom i Suskom. Tada se jos nije znalo kakvu ulogu je Arkan trebao kasnije da odigra.
Dolanc je nakon mandata slovenackog clana predsjednistva SFRJ (1984.-maj 89.). otisao u penziju.![]()
Jedno su bili prljavi poslovi koje je preko kriminalaca SDB radio vani. Unutrasnje razracunavanje svakako ne bi bili Dolancov opus. Pogotovo ne za interes Srbije. Ako si mislio na oslobadjanje iz Remetinca, Boljkovac (tadasnji ministar MUP-a Hrvatske) ne spominje Dolanca.
Evo sta kaze Boljkovac:http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2 ... 11704.shtm- Oslobađanje Arkana nikada ne bih dopustio, a bez znanja predsednika države on ne bi mogao biti ni zamenjen. No, sam hrvatski vrh, znači predsednik dr Franjo Tuđman, premijer Josip Manolić, general Martin Špegelj, a posebno Gojko Šušak, koji je bio o svemu odlično obavešten, odlučio je da pusti Ražnatovića. Preko naše veze u Beogradu doznao sam da je za njegovo puštanje plaćeno milion maraka. Gde je taj novac završio, ne znam, ali u Zagrebu žive dva krunska svedoka koji su prisutvovali razgovoru o zameni Arkana. U Hrvatskoj je tada prevladavala politika kompromisa.
Nemoj nasjedati na ublehe...![]()
-
Capljina74
#50716 Re: Dešavanja u Srbiji
Postaviš prvi post koji Gugl izbaci i sada se kurčiš.zilog wrote: ↑06/02/2021 15:57Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
To je kraj 1990.
Ovo je iz prve ruke.
Otac mu je bio Partizan i poslijeratni KOS-ovac. Prošao Sloveniju, Zagreb i kao svaki zaslužni Crnogorac dobio Dedinje.
Sada što sam mislio da je to ta kuća, moja greška!
Izvini, ako ikako možeš!
-
zilog
#50717 Re: Dešavanja u Srbiji
Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 19:56Postaviš prvi post koji Gugl izbaci i sada se kurčiš.zilog wrote: ↑06/02/2021 15:57Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
To je kraj 1990.
Ovo je iz prve ruke.
Otac mu je bio Partizan i poslijeratni KOS-ovac. Prošao Sloveniju, Zagreb i kao svaki zaslužni Crnogorac dobio Dedinje.
Sada što sam mislio da je to ta kuća, moja greška!
Izvini, ako ikako možeš!
Smiri malo, stariji sam i pamtim mnogo toga. Proguglam da nadjem citat, ili link, ali uzalud ti Google kada nemas podlogu i ne znas sta treba traziti.
Znam da mu je otac bio partizan i politicki komesar, kasnije plavac, ali nigdje se nisam sreo sa tim da je bio KOS-ovac (sto nije DB) i zamolio bih te da mi pokazes odakle ti ta informacija. Zna se da je bio prijatelj sa Dolancom, ali je to mogao postati kao aktivno vojno lice dok je sluzbovao u Sloveniji i Zagrebu.
- spreca
- zarko.filip
#50720 Re: Dešavanja u Srbiji
Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 09:08Zovem ih Zulu Kulu zbog transa. Sigurno si ga upamtio.Emiremir33 wrote: ↑05/02/2021 23:24Nije Zulu Kulu,Zulu Warriors.Arkan je bio tu da ih regrutuje po nalogu SLUŽBE,pošto je Zvezda imala najviše navijača u JugoslavijiCapljina74 wrote: ↑05/02/2021 23:04 Tri glavne grupe su bile Ultras, Red Devils i Zulu kulu. 1989. su napravile Delije. Tada Arkana nije bilo.
On se pojavio 1990.
Mojne mi šuplje.
Iako je Velež, Velež, ovo znam. Ti guglaj do mile volje, jer si vjerovatno i mladji.
Imam i pismo koje je Ultras poslao.
On mi je ostao najupečatljiviji od svih koje su delije nosili.
Imam maniju skupljanja stvari vezanih za Mostar, Rajvosa, Beograd, Split i Zagreb i taj period navijačke scene.
Valjda, tih par godina mi bile najbolje, mlad i bolio me rinakaš.
Volio utakmice i društvo.
Purgere najmanje, Mostar i Split više. Torcida je bila najludja. Pirotehnika, heroin..
Dobri moj kakve veze ima zastava Zulu Kulu sa Simom Zulu i zastavom Zulu Warriors?
- zarko.filip
#50721 Re: Dešavanja u Srbiji
Na Severu su navijanje vodili Toda,Matke,Krle,Cvrko...Na sipci do Grashopersa nije bilo zlocinca Arkana niti je neko cuo za njega(u navijackom svijetu) u to vrijeme.zilog wrote: ↑06/02/2021 15:57Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
To je kraj 1990.
Ovo je iz prve ruke.
-
Capljina74
#50722 Re: Dešavanja u Srbiji
Čovjek pomenu Simu, evo šta on kaže za to:
Mnogi pitaju da li je Arkan ikada bio vodja navijaca Crvene Zvezde? Nije, To je sve bilo “vise od igre”…
-
zilog
#50723 Re: Dešavanja u Srbiji
Razumijem ja sta vi pisete, ali prica nije o tome ko je stajao na sipci, ili u kopu i vodio navijanje. Nije mu ni image bio za toga.zarko.filip wrote: ↑06/02/2021 21:47Na Severu su navijanje vodili Toda,Matke,Krle,Cvrko...Na sipci do Grashopersa nije bilo zlocinca Arkana niti je neko cuo za njega(u navijackom svijetu) u to vrijeme.zilog wrote: ↑06/02/2021 15:57Jbg sada, od "nije bio na utakmicama krajem osamdesetih" do "nije bio na stangi"...Capljina74 wrote: ↑06/02/2021 12:13 Arkan se prvi put pojavio u kopu i na šipci na utakmici protiv Grashopersa.
To je kraj 1990.
Ovo je iz prve ruke.
Kada se kaze vodja navijaca Crvene Zvezde, vise se misli kao Fuhrer, a ne kao Dirigent.
A tu pricu da niko nije cuo za njega, pricaj nekom drugom.
Ja u Sarajevu znao za Arkana prije Maksimira, a kao nisu navijaci sa kojima je isao...
Najobicnije pranje CZ, kao sto ce nestati i ona slika sa davanjem dresa kapetanu Draganu...
-
Capljina74
#50724 Re: Dešavanja u Srbiji
Šta mahnitaš?
Priča je bila je krajem osamdesetih Arkan, kao vodja Delija, bio na "Severu" i da je organizovao para organizaciju.
Crno na bijelo ti napišem da je došao krajem 1990. godine i zadržao se nekoliko mjeseci.
Nikada nije bio vodja.
Priča je bila je krajem osamdesetih Arkan, kao vodja Delija, bio na "Severu" i da je organizovao para organizaciju.
Crno na bijelo ti napišem da je došao krajem 1990. godine i zadržao se nekoliko mjeseci.
Nikada nije bio vodja.
-
Capljina74
#50725 Re: Dešavanja u Srbiji
Idi dijete guglaj...