Prelazni rok u Bosni i Hercegovini počeo je zvanično danas i trajaće do 3. marta. I dok je u Evropi on u većem dijelu završen, kod nas tek sada počinje i klubovi od danas mogu registrovati fudbalere.
I prije zvaničnog početka klubovi su gro igračkog kadra već formirali i počeli sa njima pripreme, pa se tako uveliko zna i ko će gdje, kako i sa kim u novu sezonu.
Za sada, iz Premijer lige Bosne i Hercegovine je otišlo dosta igrača u inostranstvo. U našoj ligi više nisu Vladimir Bradonjić (PAOK), Amar Rahmanović (Konyaspor), Haris Hajdarević (Boluspor), Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Marić (Lokomotiva), Nemanja Tomašević (TSC), Stjepan Radeljić (povratak u Osijek), Besim Šerbečić (povratak u Rosenborg), Fejsal Mulić (Seongnam)...
Što se tiče dolazaka, Sarajevo je angažovalo Borisa Cmiljanića, u Željezničar je stigao Jasmin Čeliković, Borac je doveo Dejana Uzelca, Elvisa Mehanovića, Donalda Mollsa, Dina Ćorića, Nikolu Lakića, Zrinjski je doveo veliki broj novih fudbalera, uglavnom iz Hrvatske, Široki Brijeg se također pojačao sa dosta novih igrača, u Tuzla City se vratio Damir Mehidić, a stigao je i sjajni veznjak Goran Brkić, kao i odlični Luka Lučić iz Posušja, Olimpik je doveo omladinskog reprezentativca Luku Kačavendu, u Velež je stigao Faris Zubanović, i tako dalje.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#119301 Re: Premijer liga BiH
- Ricken
#119302 Re: Premijer liga BiH
Na stranu možda trenutni problem sa finansijama, vjerujem da će se to riješiti, zanimljivija mi je pojava da teško zadržavate igrače koji odskoče od bh. prosjeka lige.
To je najveći problem naše lige, jer je stalno sve lošija i lošija, i suštinski razlog zbog kojeg naši klubovi ne mogu dugoročno napredovati i približavati se, ne europi, nego komšiluku.
Što znači da je čitav sistem krivo postavljen, od državne politike prema sportu, do saveza.
- Maharadza
#119303 Re: Premijer liga BiH
Kada bukvalno svi koji mogu bježe iz BiH bez obzira na starost, obrazovanje (pogledaš samo ogromne redove svakog jutra pred švapskom ambasadom čak i tokom pandemije) itd. što ne bi igrači kojima je to zapravo i najveći cilj valjda, tj. samo da ne igraju u zadnjoj ligi na dunjaluku. I plata tu ne igra ulogu neku, ti i dalje igraš u ZADNJOJ LIGI DUNJALUKA, NA ORANICAMA i morao bi biti LUD da odbiješ iole ozb. ponudu iz inostranstva!Ricken wrote: ↑05/02/2021 20:50Na stranu možda trenutni problem sa finansijama, vjerujem da će se to riješiti, zanimljivija mi je pojava da teško zadržavate igrače koji odskoče od bh. prosjeka lige.
To je najveći problem naše lige, jer je stalno sve lošija i lošija, i suštinski razlog zbog kojeg naši klubovi ne mogu dugoročno napredovati i približavati se, ne europi, nego komšiluku.
Što znači da je čitav sistem krivo postavljen, od državne politike prema sportu, do saveza.
Last edited by Maharadza on 05/02/2021 21:09, edited 1 time in total.
- Ricken
#119304 Re: Premijer liga BiH
Vjerovatno si upravu, ali takav stav generalno amnestira one koji su odgovorni.Maharadza wrote: ↑05/02/2021 21:06Kada bukvalno svi koji mogu bježe iz BiH bez obzira na starost, obrazovanje itd. što ne bi igrači kojima je to zapravo i najveći cilj valjda, tj. samo da ne igraju u zadnjoj ligi na dunjaluku. I plata tu ne igra ulogu neku, ti i dalje igraš u ZADNJOJ LIGI DUNJALUKA, NA ORANICAMA i morao bi biti LUD da odbiješ iole ozb. ponudu iz inostranstva!Ricken wrote: ↑05/02/2021 20:50Na stranu možda trenutni problem sa finansijama, vjerujem da će se to riješiti, zanimljivija mi je pojava da teško zadržavate igrače koji odskoče od bh. prosjeka lige.
- Analiticarr
#119305 Re: Premijer liga BiH
Normalno da ih tesko zadrzavamo kada sa njima pregovara nepismen covjek koji ima fond od 150 rijeci. Nas problem je sto nemamo sposobnog SD-a tj na toj poziciji imamo sarlatana koji misli da je pohvatao svu pamet svijeta a ustvari je potpuno ogranicen i nesposoban lik koji nije dorastao posla kojeg obavlja.Ricken wrote: ↑05/02/2021 20:50Na stranu možda trenutni problem sa finansijama, vjerujem da će se to riješiti, zanimljivija mi je pojava da teško zadržavate igrače koji odskoče od bh. prosjeka lige.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#119306 Re: Premijer liga BiH
Koga bismo doveli kao alternativu? Al ako imas konkretna imena, pa uporedimo CV-eveAnaliticarr wrote: ↑06/02/2021 00:16Normalno da ih tesko zadrzavamo kada sa njima pregovara nepismen covjek koji ima fond od 150 rijeci. Nas problem je sto nemamo sposobnog SD-a tj na toj poziciji imamo sarlatana koji misli da je pohvatao svu pamet svijeta a ustvari je potpuno ogranicen i nesposoban lik koji nije dorastao posla kojeg obavlja.Ricken wrote: ↑05/02/2021 20:50Na stranu možda trenutni problem sa finansijama, vjerujem da će se to riješiti, zanimljivija mi je pojava da teško zadržavate igrače koji odskoče od bh. prosjeka lige.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#119307 Re: Premijer liga BiH
Jesi li razmisljao da kupis jos vlasnickih udjela? Ocito je da tebe u fk sarajevo niko ne slusa, od pocetka si bio protiv ovog sd oni ga ipak imenovali i idalje ne zele da smijene. Ja mislim da je rjesenje da povecas svoj utjecaj kroz vlasnicke udjele..Analiticarr wrote: ↑06/02/2021 00:16Normalno da ih tesko zadrzavamo kada sa njima pregovara nepismen covjek koji ima fond od 150 rijeci. Nas problem je sto nemamo sposobnog SD-a tj na toj poziciji imamo sarlatana koji misli da je pohvatao svu pamet svijeta a ustvari je potpuno ogranicen i nesposoban lik koji nije dorastao posla kojeg obavlja.Ricken wrote: ↑05/02/2021 20:50Na stranu možda trenutni problem sa finansijama, vjerujem da će se to riješiti, zanimljivija mi je pojava da teško zadržavate igrače koji odskoče od bh. prosjeka lige.
-
dobar,ti?
-
made_in_sarajevo
#119309 Re: Premijer liga BiH
Ma minder mahala, pricaju u brijacnici, ide macak sa sleperom para samo neka guzva u njemackoj. Hodi macak necemo ti nista majke mi 
-
Plunkett
#119310 Re: Premijer liga BiH
Pa iskreno, to je problem malo dublji nego finansijske prirode.Ricken wrote: ↑05/02/2021 20:50
Na stranu možda trenutni problem sa finansijama, vjerujem da će se to riješiti, zanimljivija mi je pojava da teško zadržavate igrače koji odskoče od bh. prosjeka lige.
Osim Grbavice, nema stadiona u Premijer ligi gdje možeš igrati normalnu utakmicu u novembru,kompletna infrastruktura je ostala u 80im godinama prošlog stoljeća, generalno užasan rad sa mladim igračima gdje su neki dobri izlazni transferi incidenti, tanka reprezentacija i na kraju dobiješ ovo sa Tatarom koji je prije toga igrao za Goricu u 2.HNL npr.
Liga sama po sebi neatraktivna, gdje je prosjek ukupni gledalaca 3000 ljudi. A taj prosjek nabiju tri derbi utakmice.
I džaba tebi finansijska nadmoć kad ne možeš igrača zadržati duže od 3 godine.
A skauting izvan kantona je za naše klubove nepoznanica.
Da ne govorimo o nepostojanju zakona o sportu.
Ovo je sve kod nas na ho ruk, kako u FK Sarajevu tako i u drugim klubovima.
Smiješno nam je Osimova nemamo gdje trenirati, ali to je nažalost realnost za 90%klubova. I ti onda maštaš o nekim kapitalcima. I Benko, Jajalo, Stilic i Susic su nažalost rijetkost koja se desi jednom u tri godine.
A liga jeste lošija iz sezone u sezonu nažalost.
- Dinostula
#119311 Re: Premijer liga BiH
Eno izgleda Darko Lazic se vraca u PL ide u Tuzla City kod Husrefa. 
-
hzsa22
#119312 Re: Premijer liga BiH
https://www.istraga.ba/i-predsjednik-fk ... rofakture/
Eh eto, sad je zvanicno. Nije dosao, ne zbog korone, nego sto ga neki fini ljudi u uniformama traze.
Eh eto, sad je zvanicno. Nije dosao, ne zbog korone, nego sto ga neki fini ljudi u uniformama traze.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#119313 Re: Premijer liga BiH
Znaci nije vise Plava lokomotiva, sad je Plava malinahzsa22 wrote: ↑06/02/2021 14:09 https://www.istraga.ba/i-predsjednik-fk ... rofakture/
Eh eto, sad je zvanicno. Nije dosao, ne zbog korone, nego sto ga neki fini ljudi u uniformama traze.![]()
-
Plunkett
#119315 Re: Premijer liga BiH
Nisu više na aparatima, sad su na respiratorima.
Last edited by Plunkett on 06/02/2021 14:38, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#119316 Re: Premijer liga BiH
Sta je babi milo to joj se i snilo. Portal u kojem se ispod teksta potpisuju kao "redakcija" i samo oni objave ovaj tekst i papire. Interesantno.hzsa22 wrote: ↑06/02/2021 14:09 https://www.istraga.ba/i-predsjednik-fk ... rofakture/
Eh eto, sad je zvanicno. Nije dosao, ne zbog korone, nego sto ga neki fini ljudi u uniformama traze.![]()
-
hzsa22
#119317 Re: Premijer liga BiH
Pa ja sam prije par sedmica znao za ovo, samo nisam mogao reci. Zivite u ubjedjenju da nije mogao doci zbog korone. Istina jeste da ce u karantin ali u istrazni pritvor cim kroci u Bosnu.hrasno38 wrote: ↑06/02/2021 14:27Sta je babi milo to joj se i snilo. Portal u kojem se ispod teksta potpisuju kao "redakcija" i samo oni objave ovaj tekst i papire. Interesantno.hzsa22 wrote: ↑06/02/2021 14:09 https://www.istraga.ba/i-predsjednik-fk ... rofakture/
- hrasno38
#119318 Re: Premijer liga BiH
hahahahah ma ja..... ja sam zaboravio da vi sve znatehzsa22 wrote: ↑06/02/2021 14:31Pa ja sam prije par sedmica znao za ovo, samo nisam mogao reci. Zivite u ubjedjenju da nije mogao doci zbog korone. Istina jeste da ce u karantin ali u istrazni pritvor cim kroci u Bosnu.hrasno38 wrote: ↑06/02/2021 14:27Sta je babi milo to joj se i snilo. Portal u kojem se ispod teksta potpisuju kao "redakcija" i samo oni objave ovaj tekst i papire. Interesantno.hzsa22 wrote: ↑06/02/2021 14:09 https://www.istraga.ba/i-predsjednik-fk ... rofakture/
- alberto_tomba
#119319 Re: Premijer liga BiH
A sta ako je fakat istina?hrasno38 wrote: ↑06/02/2021 14:27Sta je babi milo to joj se i snilo. Portal u kojem se ispod teksta potpisuju kao "redakcija" i samo oni objave ovaj tekst i papire. Interesantno.hzsa22 wrote: ↑06/02/2021 14:09 https://www.istraga.ba/i-predsjednik-fk ... rofakture/
- Logovan
#119320 Re: Premijer liga BiH
Brkić je pronašao novi angažman te će karijeru nastaviti u ekipi Rige koja se takmiči u Prvoj ligi Latvije (Virsliga).
Riga je osnovana 2014. godine i trenutno zauzima prvo mjesto u latvijskom prvenstvu.
Brkić je dogovorio sve uslove s ovom klubom i danas će odletjeti za Rigu, a Zrinjski će na konto njegovo transfera dobiti i obeštećenje.
Brkić je Zrinjski je došao sredinom 2018. godine iz Cibalie, a nastupao je i za Lokomotivu, Istru, dok je igrao i za NK Imotski kao posuđen igrač.
Za Zrinjski je u jesenjem dijelu sezone upisao 13 premijerligaških nastupa i tri u okviru Evropske lige.
- avetinja
#119321 Re: Premijer liga BiH
Ne kažem da nije umiješan, ali "S.C. iz Velike Britanije" ne mora značiti Semir Cerić iz Velike Britanije. Više mi liči da je novinar išao putem asocijacije, nego da ima relevantne izvore. I kako to odmah nije povezao, nego tek sada kada su se ljudi raspisali na forumima o njemu.
- hrasno38
#119322 Re: Premijer liga BiH
Pa ako je istina o tome treba da se brinu istrazni organi a ne ja. Zeljo ce ga nogirati i to je to idemo dalje.alberto_tomba wrote: ↑06/02/2021 14:36A sta ako je fakat istina?hrasno38 wrote: ↑06/02/2021 14:27Sta je babi milo to joj se i snilo. Portal u kojem se ispod teksta potpisuju kao "redakcija" i samo oni objave ovaj tekst i papire. Interesantno.hzsa22 wrote: ↑06/02/2021 14:09 https://www.istraga.ba/i-predsjednik-fk ... rofakture/
- hrasno38
#119323 Re: Premijer liga BiH
Cim kriza zakuca na vrata Pitari se snadju

- alberto_tomba
#119324 Re: Premijer liga BiH
A nece vam biti neugodno ako se ispostavi da ste preko skajpa izabrali kradljivca umjetnina i preprodavaca laznih respiratora za predsjednika kluba, i da ste polagali u njega nade da ce vas izvuci iz vanago?hrasno38 wrote: ↑06/02/2021 14:48Pa ako je istina o tome treba da se brinu istrazni organi a ne ja. Zeljo ce ga nogirati i to je to idemo dalje.
- Analiticarr
#119325 Re: Premijer liga BiH
Ne nemam nikakvu alternativu ali mislim da bi tuvaznu funkciju trebao obavljati neko ko ima jake veze po Evropi Aziji Africi, neko ko ima ime a ne anonimus poput Hadzica.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑06/02/2021 09:18Koga bismo doveli kao alternativu? Al ako imas konkretna imena, pa uporedimo CV-eveAnaliticarr wrote: ↑06/02/2021 00:16Normalno da ih tesko zadrzavamo kada sa njima pregovara nepismen covjek koji ima fond od 150 rijeci. Nas problem je sto nemamo sposobnog SD-a tj na toj poziciji imamo sarlatana koji misli da je pohvatao svu pamet svijeta a ustvari je potpuno ogranicen i nesposoban lik koji nije dorastao posla kojeg obavlja.Ricken wrote: ↑05/02/2021 20:50
Rijetki su igraci koji imaju neki renome, a koji ce pristati uopste pricati sa ljudima za koje nikad niko nije cuo. Kada nas hadzic pozove igraca i predstavi mu se, ovaj prvo sto radi je da trazi po google to ime i prezima, a tamo mu izadje neki Emir Hadzic policajac iz USA i neki Emir Hadzic ubijen u obracunu kriminalaca u BiH.