Sushi, maker, polkadot, 1inch.
Defi 4tw
Moderator: anex
haah, to možda kod tebe... u našem Kantonu je veća
Shortquota na Gamestop je bila nevjerovatnih 140% koju su morali hedgefonds su morali da covern medjutim sta se desilo i sam ne mogu da shvatim kako su uspijeli da u roku od par dana da kvota padne na 50% ili cak jos manje .
Koliko sam uspio skontati iz subreddita sad su hedge fondovi trgovali medjusobno s Gamestop dionicama non-stop (ne znam jesu li morali placati ovu cijenu koja je sad ili su nekako mogli i manje) i tako su obarali vrijednost pa je ova raja sa subreddita koja je trebala zadrzati dionice pocela pomalo prodavati iz straha od velikih gubitaka. Retail traderima je sad najbitnije da ne pokleknu pod pritiskom i da ne prodaju, jer koliko god da ovi trgovali medjusobno opet mogu samo jedni od drugih kupovati u nedogled jer ne mogu kupiti ostale dionice koje su short-ali ako ih retaileri ne zele prodati. Valjda bi u tom slucaju opet cijena trebala rasti, ili bar ne bi trebala pasti ispod 100$.mO k3 wrote: ↑03/02/2021 20:45Shortquota na Gamestop je bila nevjerovatnih 140% koju su morali hedgefonds su morali da covern medjutim sta se desilo i sam ne mogu da shvatim kako su uspijeli da u roku od par dana da kvota padne na 50% ili cak jos manje .
Mislim da su imali velike gubitke i uz "dogovor su jedan drugome pomogli , jer ako padne jedan padaju i svi drugi koji su bili short na Gamestop
Sa reddita su mislii da ce biti Shortsqueeze kao onda kod VW dionica gdje je kurs otisao preko 1000 euro
Moram da priznam da mi je prosla sedmica finacijski bila amc, gamestop jako dobra mada sam ove sedmice popusio 550 euro , ali o to je ok ....
jutros sam ponovo uletio u amc 6,90 i gamestop sa 79 euro po komadu ....
Ko ono reče, sve sam pare potrošio na žene, i alkohol, ostalo sam profućkoimperator01 wrote: ↑04/02/2021 10:02 Ako cu vec trositi na zene onda nek to bude thai mail order brides
Eno Elon pobudalio, opet pumpa doge![]()