TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zippoo87

#17226 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

draganp wrote: 01/02/2021 09:52
Cossack wrote: 01/02/2021 09:41
draganp wrote: 01/02/2021 09:37 Uz RU7402 dolazi smart remote TM1950A?

Moze li univ. daljinski se isprogramirat da radi na ovom tv-u? Nema smart remote tipki s brojevima, nego se pojavi traka na tv-u pa se biraju brojevi.
Znam da je pitanje besmisleno i to bi bio downgrade al' kontam ko ce to starom objasnit, on salta po teletextu i skace po kanalima vazdan :)

Mozda tv ne prepoznaje direktno brojeve uopste, nego mora ovako preko njegovog interfacea da se biraju.

PS
da malo pauziram raspravu o botovima i best boy/buy ;)
Da, uz RU7400 100% dolazi taj daljinski.

Ovo drugo ti ne bih znao :).
Jedino da ponesem daljinski u dzepu i probam :) imam neki koji se programira preko usb-a. Nema.tacno taj model u bazi, ali ima 43ru7400 i 55ru7402...kontam to je to..Daljinaki je super, ali ko planira koristiti brojeve, imam osjecaj da nije bas prakticno.

Isto ko da kupujem ne znam sta, a ne neki jeftini tv...Izvinjavam se na dosadjivanju, ali moram uzet u obzir velicinu ekrana, postolje, cijenu i da je prilicno user friendly...jos sad trazim i dobar brand..tesko..tesko :)
Da...ja sam dobio taj smart daljinski i odmah sam naletio na problem...jer sam trebao uci u servisni meni i nisam mogao,jer smart daljinski nema svih dugmadi koje ima klasicni daljinac,pa sam morao ici bratu donijeti njegov obicni daljinski,koji radi odmah cim uperis daljinski u tv,ne treba nista podesavati.
Najbolja opcija za starog bi ti bila da kupis na olx ili negdje,originalni samsung daljinski,onaj klasicni ili da pitas ove u radnji da li prodaju odvojeno daljinski
Sto se tice nekih univezalnih daljinaca,mislim da moze i to...ipak za samsung bi trebalo da ima milion kodova i da rade svi
A i originalni samsung daljinaca po olxu ima za 20-30 KM...mislim da je to bolja opcija,samo pregledati daljinski da ne bude da je kakav ishaban i za smeca
typeOnegative

#17227 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Enticer wrote: 01/02/2021 20:18 Ne znam da li ovo za iphone temu ili za ovu ovdje, jer se tice i tv- a i iphone-a.

Imam iphone 6s, verzija softwera 14.4 i imam LG tv smart nesto stariji tip 42LN575S-ZE i ne znam da li je moguce da sa mobitela slike i video klipove prebacim bezicno na tv. Na mob imam opciju AirPlay i kad neki video pokusam povezati sa tv dobijem poruku “No Tvs with AirPlay were found nearby.

Sigirno je da na tv-u moram imati neku aplikaciju koja ce se vezivati sa mobitelom, googlao sam i nasao da je to AirPin medjutim ne mogu instalirati na tv.
Ima li iko da je spajao iPhone sa LG tv?
Kontam da mora postojati neki nacin...
Ne znam za iphone jer oni vazda nesto izvode , ali na LG nije potrebna instalacija nikakve aplikacija za cast za android jer je sve već predinstalirano . huawei p20 , samsung J5 2017 i S6 se svaki dan spajaju na tv bez greške, ali ako iphone trazi iskljucivo airplay app za spajanje imas problem jer koliko znam to nije dostupno u webOs storeu .
draganp

#17228 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by draganp »

zippoo87 wrote: 01/02/2021 20:27
draganp wrote: 01/02/2021 09:52
Cossack wrote: 01/02/2021 09:41

Da, uz RU7400 100% dolazi taj daljinski.

Ovo drugo ti ne bih znao :).
Jedino da ponesem daljinski u dzepu i probam :) imam neki koji se programira preko usb-a. Nema.tacno taj model u bazi, ali ima 43ru7400 i 55ru7402...kontam to je to..Daljinaki je super, ali ko planira koristiti brojeve, imam osjecaj da nije bas prakticno.

Isto ko da kupujem ne znam sta, a ne neki jeftini tv...Izvinjavam se na dosadjivanju, ali moram uzet u obzir velicinu ekrana, postolje, cijenu i da je prilicno user friendly...jos sad trazim i dobar brand..tesko..tesko :)
Da...ja sam dobio taj smart daljinski i odmah sam naletio na problem...jer sam trebao uci u servisni meni i nisam mogao,jer smart daljinski nema svih dugmadi koje ima klasicni daljinac,pa sam morao ici bratu donijeti njegov obicni daljinski,koji radi odmah cim uperis daljinski u tv,ne treba nista podesavati.
Najbolja opcija za starog bi ti bila da kupis na olx ili negdje,originalni samsung daljinski,onaj klasicni ili da pitas ove u radnji da li prodaju odvojeno daljinski
Sto se tice nekih univezalnih daljinaca,mislim da moze i to...ipak za samsung bi trebalo da ima milion kodova i da rade svi
A i originalni samsung daljinaca po olxu ima za 20-30 KM...mislim da je to bolja opcija,samo pregledati daljinski da ne bude da je kakav ishaban i za smeca
Ponio sam univerzalni daljinski sa sobom (programiran na 43RU7400) i kada sam poceo prebacivati kanale, pola upaljenih televizora u radnji je prebacivalo kanale :)
Radi osnovno: kanali, volume..menu..ali ne prima brojeve kanala.

Zanima me (mozda se provaljujem) da li ovaj tv uopste podrzava da mu se preko daljinskog salju komande za broj kanala ili to samo ide preko njegovog interfacea, gdje se pojavi traka sa brojevima pa biras brojeve?
Vidim na stranici ovog univer.daljisnkog da je tipka "123" na smart daljinskom, tipka "1" na univerzalnom, tako da pretpostavljam da bi i orig.samsung daljinski se isto ponasao..tj moze samo otvoriti traku na tv-u na kojoj biras brojeve (ovo nisam znao, pa nisam ni probao u radnji).
zippoo87

#17229 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

draganp wrote: 01/02/2021 22:55

Ponio sam univerzalni daljinski sa sobom (programiran na 43RU7400) i kada sam poceo prebacivati kanale, pola upaljenih televizora u radnji je prebacivalo kanale :)
Radi osnovno: kanali, volume..menu..ali ne prima brojeve kanala.

Zanima me (mozda se provaljujem) da li ovaj tv uopste podrzava da mu se preko daljinskog salju komande za broj kanala ili to samo ide preko njegovog interfacea, gdje se pojavi traka sa brojevima pa biras brojeve?
Vidim na stranici ovog univer.daljisnkog da je tipka "123" na smart daljinskom, tipka "1" na univerzalnom, tako da pretpostavljam da bi i orig.samsung daljinski se isto ponasao..tj moze samo otvoriti traku na tv-u na kojoj biras brojeve (ovo nisam znao, pa nisam ni probao u radnji).
Iskreno,ne sjecam se da li sam ja uopste prebacivao kanale ili sam samo pritisnuo kombinaciju tipki da udjem u serviserski menu
Ja mislim da nisam kucao brojeve sa ovog bratovog daljinskog ali ne vidim razlog zasto ne bi mogao prebacivati ,barem originalni,ne znam za univerzalne...
draganp

#17230 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by draganp »

zippoo87 wrote: 02/02/2021 01:49

Iskreno,ne sjecam se da li sam ja uopste prebacivao kanale ili sam samo pritisnuo kombinaciju tipki da udjem u serviserski menu
Ja mislim da nisam kucao brojeve sa ovog bratovog daljinskog ali ne vidim razlog zasto ne bi mogao prebacivati ,barem originalni,ne znam za univerzalne...
Ne vidim ni ja razlog, ali kontam cim je predvidjeno da se biraju brojevi na ekranu i da onda prebacuje kanal, mozda nije predvidjeno uopste da se direktno ukucavaju...kontaju kome ce to naumpast kad smo isporucili smart remote :-)
Otici cu opet i probati univ.daljinski na tv-u gdje ne dolazi smart daljisnki, i traziti klasicni daljisnki i probati na 43RU7403.
Nadzornik

#17231 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

draganp wrote: 02/02/2021 08:23

Ne vidim ni ja razlog, ali kontam cim je predvidjeno da se biraju brojevi na ekranu i da onda prebacuje kanal, mozda nije predvidjeno uopste da se direktno ukucavaju...kontaju kome ce to naumpast kad smo isporucili smart remote :-)
Otici cu opet i probati univ.daljinski na tv-u gdje ne dolazi smart daljisnki, i traziti klasicni daljisnki i probati na 43RU7403.

Naravno da se mogu brojevi direktno ukucavati.
Potreban je samo obicni daljinski,orginal Samsung ili univerzalni daljinski.
Za americko trziste Samsung uz svoje TV uredjaje isporucuje dva daljinska,obicni i smart remote.

typeOnegative

#17232 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Znam o čemu govoriš, jako nespretno urađeno. Imam LG iz 2014 sa standardnim i magic daljinskim i na smart daljincu isto nema brojeva pa se mora ukucavat preko virtualnog brojcanika na ekranu tv-a, dok je npr na drugom novijem tv-u objedinjeno. Imaju brojevi standardno sa smart mogućnostima
glupa im je to odluka pravo,ne znam zašto je problem napravit smart daljinski sa brojevima jer se još gleda tv program itekako.
Čak i ako su razlozi elegancija i minimalizam, svejedno se može napravit funkcionalan daljinski da lijepo izgleda a ima sve funkcije, ili nek jednostavno isporučuju dva.
player_

#17233 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by player_ »

draganp wrote: 01/02/2021 09:37 Uz RU7402 dolazi smart remote TM1950A?

Moze li univ. daljinski se isprogramirat da radi na ovom tv-u? Nema smart remote tipki s brojevima, nego se pojavi traka na tv-u pa se biraju brojevi.
Znam da je pitanje besmisleno i to bi bio downgrade al' kontam ko ce to starom objasnit, on salta po teletextu i skace po kanalima vazdan :)

Mozda tv ne prepoznaje direktno brojeve uopste, nego mora ovako preko njegovog interfacea da se biraju.

PS
da malo pauziram raspravu o botovima i best boy/buy ;)
Ev da ti ja odgovorim iz prve ruke :D
Upravo sam probao samsungov daljinski stari od serije E iz 2012 na q65r koji je isto 2019 model kao taj ru7402 i radi najnormalnije svaka tipka paljenje gasenje prebacivanje, tipkovnica kompletna odmah kucas broj bez otvaranja one trake sa brojevima..
Tako da ako kupis taj tv najbolje kupi orginalni ili zamjenski samsungov daljinski i sve ce ti radit...
draganp

#17234 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by draganp »

Nadzornik wrote: 02/02/2021 11:15
Naravno da se mogu brojevi direktno ukucavati.
Potreban je samo obicni daljinski,orginal Samsung ili univerzalni daljinski.
Za americko trziste Samsung uz svoje TV uredjaje isporucuje dva daljinska,obicni i smart remote.

player_ wrote: 02/02/2021 14:47

Ev da ti ja odgovorim iz prve ruke :D
Upravo sam probao samsungov daljinski stari od serije E iz 2012 na q65r koji je isto 2019 model kao taj ru7402 i radi najnormalnije svaka tipka paljenje gasenje prebacivanje, tipkovnica kompletna odmah kucas broj bez otvaranja one trake sa brojevima..
Tako da ako kupis taj tv najbolje kupi orginalni ili zamjenski samsungov daljinski i sve ce ti radit...
Hvala obojici na informacijama.

Evo odgovora i iz druge ruke :)
Bio jutros u prodavnici i probao prvo univerzalni daljinski na tv-u uz kojeg ne dolazi smart daljinski - i ne radi.
Onda trazio da mi daju obican daljinski da probm na ovom 43RU7402 tv-u - i radi.

Kupio sam TV, nisam stigao danas traziti samsung klasicni daljinski. Ako ko ima kakav prijedlog gdje kupiti nek javi.
Probao sam opet programirati daljinski na RU7402 i ne radi, rade osnovne opcije. Univerzalni je neki superior electronics freedom 4in1.

Hvala jos jednom
player_

#17235 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by player_ »

Evo sad sam nesto beze trazio i mislim da ti je najjednostavnije ovdje kupiti https://electronic.ba/product-category/ ... i/samsung/
Ili na ebay mozda probati naci orginalni mada i ovaj zamjenski bi trebao raditi normalno...
Nadzornik

#17236 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

draganp wrote: 02/02/2021 15:30
Hvala obojici na informacijama.

Evo odgovora i iz druge ruke :)
Bio jutros u prodavnici i probao prvo univerzalni daljinski na tv-u uz kojeg ne dolazi smart daljinski - i ne radi.
Onda trazio da mi daju obican daljinski da probm na ovom 43RU7402 tv-u - i radi.

Kupio sam TV, nisam stigao danas traziti samsung klasicni daljinski. Ako ko ima kakav prijedlog gdje kupiti nek javi.
Probao sam opet programirati daljinski na RU7402 i ne radi, rade osnovne opcije. Univerzalni je neki superior electronics freedom 4in1.

Hvala jos jednom
Mozda ti ovo moze pomoci:

superior electronics freedom 4in1

https://superior-electronics.com/de/pro ... eedom-usb/

draganp

#17237 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by draganp »

Nadzornik wrote: 02/02/2021 16:49

To sam i radio, nekoliko puta. Pisao sam da nema u bazi tacan model. Mada za sve iz serije 7400 pokazuje isti broj koda. Nisam im slao mail...sad cu ;)
Ima 7402 ali sa vecim ekranom. Mislim da ne bi trebalo da igra ulogu iako uz 55" dolazi drugaciji smart remote.
Evo kako izgleda to u programu
https://ibb.co/Z8nxhnK
HardCore

#17238 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by HardCore »

draganp wrote: 02/02/2021 20:39
Nadzornik wrote: 02/02/2021 16:49

To sam i radio, nekoliko puta. Pisao sam da nema u bazi tacan model. Mada za sve iz serije 7400 pokazuje isti broj koda. Nisam im slao mail...sad cu ;)
Ima 7402 ali sa vecim ekranom. Mislim da ne bi trebalo da igra ulogu iako uz 55" dolazi drugaciji smart remote.
Evo kako izgleda to u programu
https://ibb.co/Z8nxhnK

Stavi kodiranje za 7100 seriju
draganp

#17239 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by draganp »

HardCore wrote: 03/02/2021 01:11

Stavi kodiranje za 7100 seriju
Probao sam sve moguce kodove (ima ih 11 za ovaj daljinski) za seriju 7 (nisam za svaki model posebno, kontam ako pise da je broj koda isti za vise modela, nema potrebe da probam drugi model) i ne radi ni na jednom.
Na vecini kodova rade svi brojevi osim 1 i 7. Nisam sve tipke probao, prvo moraju raditi ove numericke, pa bih dalje pokusavao.

Btw, odgovorio mi je prozvodjac univerzalnog daljinskig da nemaju kod za taj tacno model i ako moze da im slikam daljinski. Odgovorio sam im koji je model daljinskog...
Last edited by draganp on 03/02/2021 18:47, edited 1 time in total.
basicm

#17240 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by basicm »

Ne razumijem se u ove vase nauke ali sam vidio Q80R najbolji za moje oko.
Smece od Sony tesko da ce opet u moju kucu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#17241 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pitar sa Kariba »

Jao imao sam i ja slican problem sa Philipsom. Samo sa slovima. Ono virtuelna tipkovnica, muka dok nakucas...
Onda sam skontao fol okrenes daljinski kad tamo qerty tastatura. Ja ono, wtf :shock: ....

Image

:mrgreen:
Cossack

#17242 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

Pitar sa Kariba wrote: 03/02/2021 14:45 Jao imao sam i ja slican problem sa Philipsom. Samo sa slovima. Ono virtuelna tipkovnica, muka dok nakucas...
Onda sam skontao fol okrenes daljinski kad tamo qerty tastatura. Ja ono, wtf :shock: ....

Image

:mrgreen:
2 in 1 8-)
vojopd

#17243 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

Slicajn, skoro isti dizajn kao philips iz 2012. :lol: :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#17244 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pitar sa Kariba »

Nije slucajno, i jeste iz 2013.... :D
Cossack

#17245 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

vojopd wrote: 03/02/2021 16:16 Slicajn, skoro isti dizajn kao philips iz 2012. :lol: :lol:
Ovo je novi Philips daljinski.

Image

Image
Natrapirdax

#17246 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Natrapirdax »

PUS7354
Image
zippoo87

#17247 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

Pa sta je ovo,niko ne nosi daljinski u futroli...strasno :lol:
Jos ova moja ima i IP68 certifikat
Spoiler
Show
Image
typeOnegative

#17248 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Ovo nisam vidio od 93e :D, imao i na od TVa i vcr-a, jbg prije nije bilo lako naći daljinski ko sad ..koji flashback u djetinjstvo :lol: :lol:
zippoo87

#17249 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

typeOnegative wrote: 03/02/2021 20:56 Ovo nisam vidio od 93e :D, imao i na od TVa i vcr-a, jbg prije nije bilo lako naći daljinski ko sad ..koji flashback u djetinjstvo :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Umotao danas oba daljinca u celofan u kojem i dodju,samo zategnuo i kada se zaprlja,ocistim truleksom hah
REDDEVILS

#17250 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Uraduo bi nesto ovako slicno pa me zanima dali je ovo po propisimaTv postavljen tj. zanima me dali moze ici ovako :)
Image
Naravno imam PS4 Pro i PS5 a XBOX nemam ali imam dva Xbox Wireless Controllera :lol:
Post Reply