Pa kako se zaraze doktori, naucnici, predsjednici drzava, premijeri, ministri itd... Zar ne bi oni primjer trebali biti ?BadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:02Ma klasična šuplja priča "nemam pojma odakle sam se zarazio, stalno nosim masku". Nedavno sam baš prisustvovao jednom primjeru "renovnosnog nošenja maske".adsubzero wrote: ↑27/01/2021 09:39Nisu se sigurno zarazili sjedeci sami kod kuceCi-Nick wrote: ↑27/01/2021 09:24 Pitaju jednog od glavnih virologa u Njemačkoj da li pomažu mjere...
Kaže čovjek iskreno,.. "Ne znamo da li mjere pomažu jer za 80% novootkrivenih slučajeva ne znamo kako su se zarazili"..
Da mjere ne piju vode su najbolji primjeri Hrvatske i Slovenije.
Sve su pozatvarali i imaju goru situaciju od nas.![]()
Nedavno sam prisustvovao jednom sastanaku koji se organizovao uživo nakon dugo vremena. Zakupili veliku hotelsku salu, distanca između ljudi, maske obaveze u sali, dezifekciona sredstva na ulazu, sve full. Ljudi stvarno poštovali, sjedili sve vrijeme trajanja sastanka sa maskama. Završi se sastanak, svi izađoše iz sale u hodnik ispred, skidoše maske i grupisaše se da pričaju. Ja gledam i ne vjerujem. I da se neko od njih zarazi kasnije, bila bi priča "nemam pojma kako stalno nosim masku".
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Trappist
#39051 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
BadBoy
#39052 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ja, treš portali koji traže klik više. Samo se nemoj prepadati, nije ti lako ti si godinu dana u teroru živomTrappist wrote: ↑27/01/2021 10:13Sto smo nervozni laki![]()
Pa isti ti portali su prenosili izjave nasih doktora koji su najavljivali pomor stanovnistva, i to vise puta. Sta za tebe nije treš medij? Sta vi viša intelektualna bica citate ?
-
Trappist
#39053 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni se cini jedini ko se isprepadao si ti i drugarica mogy i ekipa njena. Da se mene pita jedina mjera za "obican narod" bi bila maska u zatvorenom prostoru. Ko se boji ici na koncerte, utakmice, kafice, turisticka putovanja, neka ostane kuci i cita treš portale. Svakako su mi otprilike iste sanse da nastradam od korone kao i recimo pada avionaBadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:32Pa ja, treš portali koji traže klik više. Samo se nemoj prepadati, nije ti lako ti si godinu dana u teroru živom![]()
- Dozer
#39054 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje ovo...? U BiH...? Sarajevu...? Tesko.Mogy87 wrote: ↑26/01/2021 18:52 Ocekuje se da aktivno radis na suzbijanju sirenja zaraze. Znaci dobijes pozitivan nalaz. Ne kazu tvojoj porodici sjedite kuci javite se ako razvijete simptome vec ih testiraju. Ti das listu kontakata, testiraju i njih.
Poenta pragova je da se pametnjakovici ne bi sjetili da prestanu testirati ili testiraju minimalno i onda imaju fiktivno mali broj slucajeva.
Licni primjer ide ovako:
Kcerka dobila simptome, pokusali prijaviti telefonom, i nikoga nismo uspjeli dobiti bukvalno nakon 160 poziva. Ili je zauzeto, ili se niko ne javi i kada poziv prodje (postoji lista poziva kao dokaz).
Odvedem je kod Al Tawila i uradim test privatno. Antigenski. Pozitivna.
U naredna 3 dana svi u kuci dobijemo simptome. Konacno se neko javi u ambulanti, i ide "uputstvo" - Nema potrebe da idete na testiranje jer vec imate 1 pozitivan nalaz, sto znaci da je to to, tj. svi imate koronu.
"Lista kontakata" se svela na pitanje "da li ste imali kontakte s nekim od pojave simptoma i da li te osobe imaju simptome?". Na odgovor da jesmo imali kontakte, ali da nemaju simptome, bilo je samo "OK, onda nema potrebe da stoje u redovim pred DZ i da se testiraju".
Rjesenje o izolaciji smo dobili tek 12-ti dan, a murija je prvi put nazvala 13-og dana, tj. 1 dan prije kraja izolacije. Niko nije dosao u fizicku kontrolu.
Toliko o tim tvojim pravilima i mjerama i procedurama...
Hoces li ikada shvatiti da si pravo smijesna s ovim svojim pumpanjem...
- Dozer
#39055 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bas takoTrappist wrote: ↑27/01/2021 10:37 Meni se cini jedini ko se isprepadao si ti i drugarica mogy i ekipa njena. Da se mene pita jedina mjera za "obican narod" bi bila maska u zatvorenom prostoru. Ko se boji ici na koncerte, utakmice, kafice, turisticka putovanja, neka ostane kuci i cita treš portale. Svakako su mi otprilike iste sanse da nastradam od korone kao i recimo pada aviona![]()
U aprilu sam rekao da je najbolje mjera izolovati starije (najkriticnije), a ostali maske i sve redovno. Do danas bismo imali kolektivni imunitet.
Doduse, ja licno mislim da ga vec imamo i da je preko 50% BH populacije ovo prebolovalo, ali psoto imamo experte i najsposobnije kadrove na svim odlucujucim pozicijama, tako nemamo nikakvu statitstiku, nikakva istrazivanja ni nakon godinnu dana.
Last edited by Dozer on 27/01/2021 10:43, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#39056 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pokusaj pratiti tok diskusije.Dozer wrote: ↑27/01/2021 10:39Gdje ovo...? U BiH...? Sarajevu...? Tesko.Mogy87 wrote: ↑26/01/2021 18:52 Ocekuje se da aktivno radis na suzbijanju sirenja zaraze. Znaci dobijes pozitivan nalaz. Ne kazu tvojoj porodici sjedite kuci javite se ako razvijete simptome vec ih testiraju. Ti das listu kontakata, testiraju i njih.
Poenta pragova je da se pametnjakovici ne bi sjetili da prestanu testirati ili testiraju minimalno i onda imaju fiktivno mali broj slucajeva.
Licni primjer ide ovako:
Kcerka dobila simptome, pokusali prijaviti telefonom, i nikoga nismo uspjeli dobiti bukvalno nakon 160 poziva. Ili je zauzeto, ili se niko ne javi i kada proziv prodje (postoji lista poziva kao dokaz).
Odvedem je kod Al Tawila i uradim test privatno. ANtigenski. Pozitivna.
U naredna 3 dana svi u kuci dobijemo simptome. Konacno se neko javi u ambulanti, i ide "uputstvo" - Nema potrebe da idete na testiranje jer vec imate 1 pozitivan nalaz, sto znaci da je to to, tj. svi imate koronu.
"Lista kontakata" se svela na pitanje "da li ste imali kontakte s nekim od pojave simptoma i da li te osobe imaju simptome?". Na odgovor da jesmo imali kontakte, ali da nemaju simptome, bilo je samo "OK, onda nema potrebe da stoje u redovim pred DZ i da se testiraju".
Rjesenje o izolaciji smo dobili tek 12-ti dan, a murija je prvi put nazvala 13-og dana, tj. 1 dan prije kraja izolacije. Niko nije dosao u fizicku kontrolu.
Toliko o tim tvojim pravilima i mjerama i procedurama...
Hoces li ikada shvatiti da si pravo smijesna s ovim svojim pumpanjem...
Moj post je bio odgovor na pitanje "sta treba raditi da te EU proglasi zelenom zonom".
Naravno da se u BiH ovo ne radi zato smo tu gdje jesmo. Taraba.
- Dozer
#39057 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Stvar je u tome sto se ovo radilo samo u pocetku u EU, a sad slabo igdje. Pa u Njemackoj i Austriji te samo upute u izolaciju, nema nikakvog lijecenja, terapije, nista. To ces dobiti tek ako dobacis do srednjih simptoma, i tezih naravno.
-
BadBoy
#39058 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa jedini koji pizde ovdje ste vi i "tvoja ekipa". Vama sve ovo teško pada, ne možete da spavate, nervozni ste i isprepadani.Trappist wrote: ↑27/01/2021 10:37Meni se cini jedini ko se isprepadao si ti i drugarica mogy i ekipa njena. Da se mene pita jedina mjera za "obican narod" bi bila maska u zatvorenom prostoru. Ko se boji ici na koncerte, utakmice, kafice, turisticka putovanja, neka ostane kuci i cita treš portale. Svakako su mi otprilike iste sanse da nastradam od korone kao i recimo pada aviona![]()
Bio sam naivan i mislio da se čak i sa tobom može normalno pričati. To sam i pokušao u par navrata i mislio sam da si skontao neke stvari al' mrka kapa. Ti si zauzeo stav na osnovu emocija (straha) i nema s tobom i takvim reznovanja.
-
Trappist
#39059 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moj glavni stav je da ovo tesko NE pada samo uhljebima i asocijalnim ljudima kojima odgovara ovo haoticno stanje. Svakom normalnom ovo tesko pada i u cemu je problem? Nije me strah virusa, strah me ogromnih posljedica kretenskih mjera, vrlo jednostavno.BadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:53Pa jedini koji pizde ovdje ste vi i "tvoja ekipa". Vama sve ovo teško pada, ne možete da spavate, nervozni ste i isprepadani.Trappist wrote: ↑27/01/2021 10:37Meni se cini jedini ko se isprepadao si ti i drugarica mogy i ekipa njena. Da se mene pita jedina mjera za "obican narod" bi bila maska u zatvorenom prostoru. Ko se boji ici na koncerte, utakmice, kafice, turisticka putovanja, neka ostane kuci i cita treš portale. Svakako su mi otprilike iste sanse da nastradam od korone kao i recimo pada aviona![]()
Bio sam naivan i mislio da se čak i sa tobom može normalno pričati. To sam i pokušao u par navrata i mislio sam da si skontao neke stvari al' mrka kapa. Ti si zauzeo stav na osnovu emocija (straha) i nema s tobom i takvim reznovanja.
-
Mogy87
#39060 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Same protokole lijecenja ne znam, ali da, konkretno Njemacka ima visok procenat pozitivnih testova sto znaci da bi "sama sebe" trebala staviti na crvenu listu.
To ne mjenja cinjenicu da je nama taraba.

- Dozer
#39061 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vala, niti pizdim zbog korone (nisam od prvog dana), niti ne mogu da spavam. Dapace, spavam k'o medvjed zimi. Nisam pizdio ni kada sam fasovao koronu, komplet porodica.BadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:53 Pa jedini koji pizde ovdje ste vi i "tvoja ekipa". Vama sve ovo teško pada, ne možete da spavate, nervozni ste i isprepadani.
Jedino zbog cega "pizdim" jeste gupost ljudi i besmislenost "mjera". Iskreno, mene licno ova korona nije dotakla na bilo koji nacin, osim sto me nervira rad od kuce.
Sve ostalo - zivim normalno kao i prije. Redovni raspored kafane, izleta, druzenja.
Last edited by Dozer on 27/01/2021 11:02, edited 1 time in total.
-
BadBoy
#39062 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da nije lako, ali šta treba kmečati 1566 stranica na forumu, plakati i histerisati? Narano da ne, prilagodit se i nastaviti život bez mudrosera, a pustiti pametne ljude da pronađu rješenje (što i jesu u vidu vakcina).Trappist wrote: ↑27/01/2021 10:56Moj glavni stav je da ovo tesko NE pada samo uhljebima i asocijalnim ljudima kojima odgovara ovo haoticno stanje. Svakom normalnom ovo tesko pada i u cemu je problem? Nije me strah virusa, strah me ogromnih posljedica kretenskih mjera, vrlo jednostavno.BadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:53Pa jedini koji pizde ovdje ste vi i "tvoja ekipa". Vama sve ovo teško pada, ne možete da spavate, nervozni ste i isprepadani.Trappist wrote: ↑27/01/2021 10:37
Meni se cini jedini ko se isprepadao si ti i drugarica mogy i ekipa njena. Da se mene pita jedina mjera za "obican narod" bi bila maska u zatvorenom prostoru. Ko se boji ici na koncerte, utakmice, kafice, turisticka putovanja, neka ostane kuci i cita treš portale. Svakako su mi otprilike iste sanse da nastradam od korone kao i recimo pada aviona![]()
- Dozer
#39063 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Na koji nacin je pronadjeno rjesenje u vidu vakcina s kojima se i dalje mozes zaraziti, prenijeti zarazu, ne zna se koliko traje imunitet, itd.itd.? Sta je tu konkretno rjesenje?
Sto 95% vakcinisanih nece razviti teze simptome? Pa ne razvija ih taj broj ni ovako, bez vakcine...
Sto 95% vakcinisanih nece razviti teze simptome? Pa ne razvija ih taj broj ni ovako, bez vakcine...
Last edited by Dozer on 27/01/2021 11:05, edited 1 time in total.
-
BadBoy
#39064 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Đe ne pizdite, 1566 stranica ove teme, hiljade one druge teme, isto toliko stranica i one Teorija zavjere teme, cjepiva itd. Puno vas vala ne dotiče.Dozer wrote: ↑27/01/2021 11:01Vala, niti pizdim zbog korone (nisam od prvog dana), niti ne mogu da spavam. Dapace, spavam k'o medvjed zimi. Nisam pizdio ni kada sam fasovao koronu, komplet porodica.BadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:53 Pa jedini koji pizde ovdje ste vi i "tvoja ekipa". Vama sve ovo teško pada, ne možete da spavate, nervozni ste i isprepadani.
Jedino zbog cega "pizdim" jeste gupost ljudi i besmislenost "mjera". Iskreno, mene licno ova korona nije dotakla na bilo koji nacin, osim sto me nervira rad od kuce.
Sve ostalo - zivim normalno kao i prije. Redovni raspored kafane, izleta, druzenja.
Prilagodit se, nastavit život i to je to. Al jok serenda se od ljudskih prava do nanotehnologija.
- Dozer
#39065 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ili nisi procitao sta sam napisao, ili nisi shvatio...BadBoy wrote: ↑27/01/2021 11:03Đe ne pizdite, 1566 stranica ove teme, hiljade one druge teme, isto toliko stranica i one Teorija zavjere teme, cjepiva itd. Puno vas vala ne dotiče.Dozer wrote: ↑27/01/2021 11:01Vala, niti pizdim zbog korone (nisam od prvog dana), niti ne mogu da spavam. Dapace, spavam k'o medvjed zimi. Nisam pizdio ni kada sam fasovao koronu, komplet porodica.BadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:53 Pa jedini koji pizde ovdje ste vi i "tvoja ekipa". Vama sve ovo teško pada, ne možete da spavate, nervozni ste i isprepadani.
Prilagodit se, nastavit život i to je to. Al jok serenda se od ljudskih prava do nanotehnologija.
-
BadBoy
#39066 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Uvijek ti je ista priča, kad neko kaže nešto suprotno onda taj nije shvatio tebe.Dozer wrote: ↑27/01/2021 11:05Ili nisi procitao sta sam napisao, ili nisi shvatio...BadBoy wrote: ↑27/01/2021 11:03Đe ne pizdite, 1566 stranica ove teme, hiljade one druge teme, isto toliko stranica i one Teorija zavjere teme, cjepiva itd. Puno vas vala ne dotiče.Dozer wrote: ↑27/01/2021 11:01
Vala, niti pizdim zbog korone (nisam od prvog dana), niti ne mogu da spavam. Dapace, spavam k'o medvjed zimi. Nisam pizdio ni kada sam fasovao koronu, komplet porodica.
Hajde evo ti meni reci, ne prestaješ pisati razne alternativne teorije na 5-6 tema o koroni. Da to nije malo previše za čovjeka koji "ne pizdi"?
-
MUNAFIK
#39067 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vi panikbotovi ste bas smijesni... Sad pokusavate negirat i ovu medijusku agresiju straha koja se provodi sirom svijeta...
Cuj kaze nemoj citati...
Cuj kaze nemoj citati...
-
Mogy87
#39068 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U 95% slucajeva se ne mozes zaraziti za BioNtech/Pfizer i ModernuDozer wrote: ↑27/01/2021 11:03 Na koji nacin je pronadjeno rjesenje u vidu vakcina s kojima se i dalje mozes zaraziti, prenijeti zarazu, ne zna se koliko traje imunitet, itd.itd.? Sta je tu konkretno rjesenje?
Da li mozes prenijeti zarazu ne znamo, a ako ne znamo ne smijemo tvrditi da ne mozes. Kontas?
Imunitet traje, za BioNtech/Pfizer, za sad minimalno 8 mjeseci jer svi ucesnici u 1/2 fazi (prije 8 mjeseci) koji nisu nereaktori (ovih 5%) jos imaju antitijela. Znamo da vakcina izaziva visi nivo antitijela nego preboljevanje tezeg oblika COVIDA.
A evo i jos odlicnih vijesti iz Izraela
Manje od 0.01% ljudi koji su primili Pfizerovu vakcinu protiv COVID-19 zarazilo se virusom više od sedmicu dana nakon primanja druge doze, rekao je u ponedjeljak vodeći izraelski zdravstveni radnik.
Preliminarni rezultati koje je podijelio izraelski HMO Maccabi (zdravstveni servis) pokazali su da je samo 20 ljudi od oko 128.600 koji su primili obje doze ove vakcine od tada zaraženo virusom COVID-19.
Plus od ovih 20, 50% je bilo ljudi s hronicnim bolestima i niko nije razvio ozbiljne simptome niti primljen u bolnicu.
Ti naravno, ako ne vidis korist, nemoj primiti vakcinu.
-
Trappist
#39069 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs ... /eci.13484
"Znanstvenici sa Stanforda usporedili 10 zemalja i zaključili: Stroge mjere se ne isplate"
Ma samo lockdown, ni na balkon da se ne moze izaci

"Znanstvenici sa Stanforda usporedili 10 zemalja i zaključili: Stroge mjere se ne isplate"
Ma samo lockdown, ni na balkon da se ne moze izaci
-
Trappist
#39070 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Reci to hiljadama ljudi koji nemaju posao zbog mjera, nek se i oni prilagode da imaju 0 primanja, 0 pomoci od drzave i 0 suosjecanja od briznih sugradjana kao sto si ti. Ako ce mi johnson and johnson donijeti rjesenje, neka Boga ti, prije cu 100 korona dobiti nego njihovu vakcinu primiti.BadBoy wrote: ↑27/01/2021 11:02Naravno da nije lako, ali šta treba kmečati 1566 stranica na forumu, plakati i histerisati? Narano da ne, prilagodit se i nastaviti život bez mudrosera, a pustiti pametne ljude da pronađu rješenje (što i jesu u vidu vakcina).Trappist wrote: ↑27/01/2021 10:56Moj glavni stav je da ovo tesko NE pada samo uhljebima i asocijalnim ljudima kojima odgovara ovo haoticno stanje. Svakom normalnom ovo tesko pada i u cemu je problem? Nije me strah virusa, strah me ogromnih posljedica kretenskih mjera, vrlo jednostavno.BadBoy wrote: ↑27/01/2021 10:53
Pa jedini koji pizde ovdje ste vi i "tvoja ekipa". Vama sve ovo teško pada, ne možete da spavate, nervozni ste i isprepadani.
- Dozer
#39071 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@BadBoy Jesi li procitao oko cega samo, uslovno receno, pizdim...?
Jos jednom - od prvog dana moj se zivot promijenio samo u smislu sto radim od kuce (ne po licnoj zeljli). Sve ostalo je isto. Isto hodam, isto se druzim, sjedim u kafanama (doduse, promjena je sto je sad to do 23.00), a imam i kucna druzenja kao i ranije, do 2-3 ujutro. I taksijem kuci (sto je imbecilno besmislena mjera).
U cemu ti vidim da ja pizdim? U tome sto od starta govorim da je sve ovo ubleha, a sto se uveliko pokazalo tokom ove godine? Pogledas statistiku, i sve ti jasno.
Onda pogledas razne "ispravke" kojima su exkperti potvrdjivali i potvrdjuju da je dobar dio smrti, pogotovo u pocetku, nastajao radi panike, kacenja na resporatore, raznih drugih komorbiditeta, ljudi zavodjeni pod koronu iako su umirali od raznih drugih stvari (cak i saobracajki) itd., a sto zapravo samo dokazuje da je smrtnost od ovog virusa daleko ispod statisticke.
Sta je tu tacno "pizdjenje"...?
Sad imamo famozne vakcine, a koje ne rjesavaju nista. I opet po zvanicnim info. I onda "pizdim" ako pitam sta je poenta toga...?
S druge strane imamo vas, branioce zvanicnog narativa koji se, na istim temama koje navodis, polomiste da nas koji "pizdimo" uvjerite kako je sve ovo zapravo tacno onako kako tvrdi zvanicni narativ - ober zajeban virus, s nevjerovatnom stopom smrtnosti, zarazan do pi*ke materine, da su mjere neophodne kako se ne bi preopteretili zdravstveni sistemi (sto je uveliko pobijeno tokom protekle godine, a cemu svjedoci i ukupni broj onih u teskom i kriticnom stanu od 110.000 na CIJELOM svijetu), itd.itd.
Naravno, kada vam se pod nos stave neke druge statistike, za neke druge bolesti koje godisnje odnesu 10x i vise zivota od ove "ober zajebane korone", a sto je tacno toliko puta i vece opterecenje za svaki ZS u svakom smislu, tada se pravite mutavi...
Jos jednom - od prvog dana moj se zivot promijenio samo u smislu sto radim od kuce (ne po licnoj zeljli). Sve ostalo je isto. Isto hodam, isto se druzim, sjedim u kafanama (doduse, promjena je sto je sad to do 23.00), a imam i kucna druzenja kao i ranije, do 2-3 ujutro. I taksijem kuci (sto je imbecilno besmislena mjera).
U cemu ti vidim da ja pizdim? U tome sto od starta govorim da je sve ovo ubleha, a sto se uveliko pokazalo tokom ove godine? Pogledas statistiku, i sve ti jasno.
Onda pogledas razne "ispravke" kojima su exkperti potvrdjivali i potvrdjuju da je dobar dio smrti, pogotovo u pocetku, nastajao radi panike, kacenja na resporatore, raznih drugih komorbiditeta, ljudi zavodjeni pod koronu iako su umirali od raznih drugih stvari (cak i saobracajki) itd., a sto zapravo samo dokazuje da je smrtnost od ovog virusa daleko ispod statisticke.
Sta je tu tacno "pizdjenje"...?
Sad imamo famozne vakcine, a koje ne rjesavaju nista. I opet po zvanicnim info. I onda "pizdim" ako pitam sta je poenta toga...?
S druge strane imamo vas, branioce zvanicnog narativa koji se, na istim temama koje navodis, polomiste da nas koji "pizdimo" uvjerite kako je sve ovo zapravo tacno onako kako tvrdi zvanicni narativ - ober zajeban virus, s nevjerovatnom stopom smrtnosti, zarazan do pi*ke materine, da su mjere neophodne kako se ne bi preopteretili zdravstveni sistemi (sto je uveliko pobijeno tokom protekle godine, a cemu svjedoci i ukupni broj onih u teskom i kriticnom stanu od 110.000 na CIJELOM svijetu), itd.itd.
Naravno, kada vam se pod nos stave neke druge statistike, za neke druge bolesti koje godisnje odnesu 10x i vise zivota od ove "ober zajebane korone", a sto je tacno toliko puta i vece opterecenje za svaki ZS u svakom smislu, tada se pravite mutavi...
Last edited by Dozer on 27/01/2021 11:35, edited 2 times in total.
-
Naslovnica
#39072 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako će mjere pomoći da se spasi makar jedan ljudski život - vrijedno je.Trappist wrote: ↑27/01/2021 11:29 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs ... /eci.13484
Ma samo lockdown, ni na balkon da se ne moze izaci![]()
![]()
![]()
Nedovoljan uzorak.
Nerandomiziran uzorak.
Nekompetentni potpisnici.
Ne znam, nastavite niz...
- Dozer
#39073 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nece, ne brini. Ne konta da su takvi najebali upravo radi prijeko potrebnih mjera. I jebe mu se za takve.Trappist wrote: ↑27/01/2021 11:31Reci to hiljadama ljudi koji nemaju posao zbog mjera, nek se i oni prilagode da imaju 0 primanja, 0 pomoci od drzave i 0 suosjecanja od briznih sugradjana kao sto si ti. Ako ce mi johnson and johnson donijeti rjesenje, neka Boga ti, prije cu 100 korona dobiti nego njihovu vakcinu primiti.
-
adsubzero
#39074 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ovo Dozer i dalje tvrdi da 95% efikasnost znaci da 95% ljudi nece razviti teske simptome? 
-
BadBoy
#39075 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Trappist wrote: ↑27/01/2021 11:31Reci to hiljadama ljudi koji nemaju posao zbog mjera, nek se i oni prilagode da imaju 0 primanja, 0 pomoci od drzave i 0 suosjecanja od briznih sugradjana kao sto si ti. Ako ce mi johnson and johnson donijeti rjesenje, neka Boga ti, prije cu 100 korona dobiti nego njihovu vakcinu primiti.
Nije nego se baš vama obojici jebe za sve sugrađane samo da se ne dira vaš komoditet da vi možete zaglaviti u kafani do 3 ujutro ili otići na utakmicu.Dozer wrote: ↑27/01/2021 11:34Nece, ne brini. Ne konta da su takvi najebali upravo radi prijeko potrebnih mjera. I jebe mu se za takve.Trappist wrote: ↑27/01/2021 11:31Reci to hiljadama ljudi koji nemaju posao zbog mjera, nek se i oni prilagode da imaju 0 primanja, 0 pomoci od drzave i 0 suosjecanja od briznih sugradjana kao sto si ti. Ako ce mi johnson and johnson donijeti rjesenje, neka Boga ti, prije cu 100 korona dobiti nego njihovu vakcinu primiti.
Ja sam za da se svi malo žrtvujemo tako da se niko ne treba 100% žrtovati. Al ne mogu vaši binarni 0 ili 1 mozgovi to skontat'.
Al ne, vi ste veliki dobročinitelji jer serete po forumu kako ništa ne valja, baš pomažete tim jadnim ljudima