Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Sveti Ivan Krstitelj

#39201 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sveti Ivan Krstitelj »

Cassius Longinus wrote: 21/01/2021 08:241992- saveznici smo, vezuju se zastave, bori se skupa, primaju se izbjeglice.
Dečko, malo si se prešao 1992. ste vi uveliko napadali Armiju RBiH i HOS:

09.05.1992. - HOS izdaje proglas protiv podjele Bosne i Hercegovine.
19.06.1992. - HVO napada Novi Travnik i Gornji Vakuf
06.08.1992. - HOS oslobađa Ravno i još neke dijelove Trebinja
09.08.1992. - HVO na kukavički način pravi sačekušu HOS-u i likvidira kompletno vodstvo HOS-a.
Cassius Longinus wrote: 21/01/2021 08:24 1993- ratujemo, Hrvatska ima komandu nad HVO, počinjeni su mnogi zločini(bogami i vi i mi, mi više), ali rat nije opći i negdje se suradnja nastavlja(Bihać, Tuzla, Sarajevo), izbjeglice nitko ne dira.
Tako što ste granatirali Sarajevo iz Kiseljaka?

Tako što ste slali oruzje Fikretu Abdiću u Kladušu?
Tako što ste puštali VRS kroz vaše linije u Tuzli?

Nigdje vi s Armijom RBiH niste ratovali, samo ste prisluškivali za VRS.
Cassius Longinus wrote: 21/01/2021 08:24 1994- saveznici smo, sklapa se sporazum, zajedničke operacije krajem godine formira se federacija BiH, dakle mi smo foederati, saveznici.
Niste saveznici, HVO je potučen u Srednjoj Bosni i Srednjoj Hercegovini od strane Armije RBiH.
Herceg-Bosna ugašena. Sklopljena Federacija sa 6 većinski bošnjačkih kantona.
Cassius Longinus wrote: 21/01/2021 08:24 1995- saveznici smo, vezuju se zastave, HV ulazi značajno u BiH, deblokira Bihać, ulazi skupa sa 5.korpusom na 20-ak km od Banja Luke, sklapa se Dayton nakon što su se čerečili Srbi. Sve divno i krasno.
Armija RBiH spašava HV kod Petrinje.
Cassius Longinus wrote: 21/01/2021 08:24 2021- eeee vi ste UZP-ovci, fašisti, dželati, izdajnici, kockoglava stoka, uskrsli Franjo Tuđman, Hrvatska i Srbija to je isto..
Sad je Hrvati kazu nismo surađivali sa Srbima, mi smo bili dobri momci, teroristi muslimani, bla bla bla...
DonieBrasco

#39202 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /210121026

Bojim se da ce se europeljac (samoprozvani) dobro razocarati.
LSD

#39203 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LSD »

DonieBrasco wrote: 21/01/2021 10:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /210121026

Ovaj levat Čović baš navalio da opet dobije po ušima na izborima :izet:
BHCluster

#39204 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

LSD wrote: 21/01/2021 11:00
DonieBrasco wrote: 21/01/2021 10:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /210121026

Ovaj levat Čović baš navalio da opet dobije po ušima na izborima :izet:
Ja mislim da se tzv nvo "HNS" treba izmjestiti u Njemacku iz dva razloga, prvi zato sto tamo ima vise bh. Hrvata nego u Bosni i Hercegovini; drugi radi dostojnosti u tzv "legitimnom" predstavljanju istih (prvog razloga).

Sta on misli da su Njemci zaboravili s kim imaju posla?
LSD

#39205 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LSD »

BHCluster wrote: 21/01/2021 11:17

Ja mislim da se tzv nvo "HNS" treba izmjestiti u Njemacku iz dva razloga, prvi zato sto tamo ima vise bh. Hrvata nego u Bosni i Hercegovini; drugi radi dostojnosti u tzv "legitimnom" predstavljanju istih (prvog razloga).

Samo cu reci cinjenice, bh hrvati su manjina u BiH, nema ih ni 8%, više roma ima od njih u ovoj državi - a hoce sebi entitet, da prisvoje trecinu teritorije :lol: :lol:
Što bi reko Rambo Amadesu - hoces q sine :izet:
Kolinda

#39206 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

LSD wrote: 21/01/2021 11:27

Samo cu reci cinjenice, bh hrvati su manjina u BiH, nema ih ni 8%, više roma ima od njih u ovoj državi - a hoce sebi entitet, da prisvoje trecinu teritorije :lol: :lol:
Hrvati se piše velikim slovom.
DonieBrasco

#39207 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

LSD wrote: 21/01/2021 11:27

Malo im je samo entitet najavio i "europski" ustav - vjerovatno po vlastitim zeljama kao i izborni zakon.
LSD

#39208 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LSD »

Kolinda wrote: 21/01/2021 11:37

Hrvati se piše velikim slovom.
Ma dobro to, nego jesu li nosioci i štovatelji europskih vrijednosti proslavili 9. januar zajedno sa svojim guznim haverima ?
Red je, a i tradicija.
problemnatravunu

#39209 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by problemnatravunu »

Samo nemojte molim vas poistovjecivati pojam Hrvat sa hedezeom, i tamo gdje stalno vladaju mnogi ih se Hrvati odriču jer su zglajzali u totalno draganovo ludilo....
jednonogi_Jack

#39210 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by jednonogi_Jack »

Čuj nemoj. Hdz je jedini legitimni predstavnik Hrvata. Draganče odlučuje ko je Hrvat ko ne.
spreca

#39211 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

problemnatravunu wrote: 21/01/2021 13:41 Samo nemojte molim vas poistovjecivati pojam Hrvat sa hedezeom, i tamo gdje stalno vladaju mnogi ih se Hrvati odriču jer su zglajzali u totalno draganovo ludilo....
To radi HDZ , jer po njihovon ako nisi HDZ onda nisi Hrvat, istim metodom se vodi i SDA koja se predstavlja kao jedina stranka koja stiti Bosnjake, a mi svi znamo da je to tako ali u kurcu, i SNSD naziva izdaicom svakog srbina koji ne misli kao Vozda Dodig, jos samo da stada shvate da to nije tako
DonieBrasco

#39212 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

"Predsjednik HDZ-a Dragan Čović kazao je prilikom gostovanja u emisiji "1 na 1" na HRT-u da "vlast u Sarajevu od BiH želi napraviti muslimansku državu",
:-)
Lug

#39213 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lug »

DonieBrasco wrote: 21/01/2021 19:57
"Predsjednik HDZ-a Dragan Čović kazao je prilikom gostovanja u emisiji "1 na 1" na HRT-u da "vlast u Sarajevu od BiH želi napraviti muslimansku državu",
:-)
Po izjavama se da primjetiti da mu je isti nalagodavac kao i Dodiku.
Bloo
Globalna šefica

#39214 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bloo »

spreca wrote: 21/01/2021 17:08
problemnatravunu wrote: 21/01/2021 13:41 Samo nemojte molim vas poistovjecivati pojam Hrvat sa hedezeom, i tamo gdje stalno vladaju mnogi ih se Hrvati odriču jer su zglajzali u totalno draganovo ludilo....
To radi HDZ , jer po njihovon ako nisi HDZ onda nisi Hrvat, istim metodom se vodi i SDA koja se predstavlja kao jedina stranka koja stiti Bosnjake, a mi svi znamo da je to tako ali u kurcu, i SNSD naziva izdaicom svakog srbina koji ne misli kao Vozda Dodig, jos samo da stada shvate da to nije tako
To se radi i na forumu.
Da se ne lazemo.
spreca

#39215 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Bloo wrote: 21/01/2021 23:29
spreca wrote: 21/01/2021 17:08
To se radi i na forumu.
Da se ne lazemo.
Forum nije zvanicna politika a oni se otimaju da budu jedini predstavnici naroda,niko ne negira da na forumu imaju svoje telale
Loki2k9

#39216 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Loki2k9 »

Cassius Longinus wrote: 21/01/2021 08:24
Loki2k9 wrote: 21/01/2021 02:17
hamza_sa wrote: 21/01/2021 02:14

Mozes li mi samo odgovoriti kada i zasto se je Hrvatska pocela boriti za Borovo i Istocnu Slavoniju??
A i da doda odgovor zašto je žrtva velikosrpske politike postala dželat Bosni i Hercegovini no.2?
Možeš komotno odguzlat u troskocima, nije to buffet da uzimaš kako hoćeš.

1992- saveznici smo, vezuju se zastave, bori se skupa, primaju se izbjeglice.

1993- ratujemo, Hrvatska ima komandu nad HVO, počinjeni su mnogi zločini(bogami i vi i mi, mi više), ali rat nije opći i negdje se suradnja nastavlja(Bihać, Tuzla, Sarajevo), izbjeglice nitko ne dira.

1994- saveznici smo, sklapa se sporazum, zajedničke operacije krajem godine formira se federacija BiH, dakle mi smo foederati, saveznici.

1995- saveznici smo, vezuju se zastave, HV ulazi značajno u BiH, deblokira Bihać, ulazi skupa sa 5.korpusom na 20-ak km od Banja Luke, sklapa se Dayton nakon što su se čerečili Srbi. Sve divno i krasno.

2021- eeee vi ste UZP-ovci, fašisti, dželati, izdajnici, kockoglava stoka, uskrsli Franjo Tuđman, Hrvatska i Srbija to je isto..
U međuvremenu si zaboravio barem 15 godina naciošovinističkih poruka s tzb. HB foruma i pokušaj domaćih Hrvata političara da degradiraju BiH na sve moguće načine. Zaboravio si i monopol nad trgovinom i činjenicu da je veliko Sarajevo zavisilo od malog Kiseljaka dok je taj isti Kiseljak sarađivao s VRS tokom rata. RH vam je omogućila da imate sva moguća predstavništva s vana pa su Bošnjaci zavisli od dojučerašnjih dželata.

I ne zaboravimo masivne zločine činjene od strane Hrvata prema Bošnjacima u Hercegovini, dok su s druge strane se dešavali tek sporadični.
Cassius Longinus

#39217 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Cassius Longinus »

Loki2k9 wrote: 22/01/2021 10:33
Loki2k9 wrote: 21/01/2021 02:17

A i da doda odgovor zašto je žrtva velikosrpske politike postala dželat Bosni i Hercegovini no.2?

1993- ratujemo, Hrvatska ima komandu nad HVO, počinjeni su mnogi zločini(bogami i vi i mi, mi više), ali rat nije opći i negdje se suradnja nastavlja(Bihać, Tuzla, Sarajevo), izbjeglice nitko ne dira.

1994- saveznici smo, sklapa se sporazum, zajedničke operacije krajem godine formira se federacija BiH, dakle mi smo foederati, saveznici.

1995- saveznici smo, vezuju se zastave, HV ulazi značajno u BiH, deblokira Bihać, ulazi skupa sa 5.korpusom na 20-ak km od Banja Luke, sklapa se Dayton nakon što su se čerečili Srbi. Sve divno i krasno.

2021- eeee vi ste UZP-ovci, fašisti, dželati, izdajnici, kockoglava stoka, uskrsli Franjo Tuđman, Hrvatska i Srbija to je isto..
U međuvremenu si zaboravio barem 15 godina naciošovinističkih poruka s tzb. HB foruma i pokušaj domaćih Hrvata političara da degradiraju BiH na sve moguće načine. Zaboravio si i monopol nad trgovinom i činjenicu da je veliko Sarajevo zavisilo od malog Kiseljaka dok je taj isti Kiseljak sarađivao s VRS tokom rata. RH vam je omogućila da imate sva moguća predstavništva s vana pa su Bošnjaci zavisli od dojučerašnjih dželata.

I ne zaboravimo masivne zločine činjene od strane Hrvata prema Bošnjacima u Hercegovini, dok su s druge strane se dešavali tek sporadični.
HB forum nije relevantan za išta, tamo piše koliko? 15 ljudi? Ne podržavam nikakav govor mržnje ko god ga izreče, nisam čitao taj forum nego dva puta kad su se ovdje pozvali na njega pa me interesiralo.

Degradiranje BiH na sve načine zavisi od kuta gledanja, recimo meni je izbor Komšića 3x degradiranje BiH na sve načine, u tom se slaže i Silajdžić doduše 2006. Hrvati nikako ne mogu(NE MOGU) pristati na unitarnu/građansku BiH jer time bi postali objekt, pa ako se ta opaska odnosi na takvu vrst odupiranja onda jbg- u pravu si. Ne želimo se samoukinuti kao politički faktor sori. Ne tražite li malo previše? Tj šta vi uopće tražite tj kako bi ti volio da to izgleda? Volio bi i molio bi odgovor na ovo(ostalo možeš i preskočiti).

A ovo se opet vraćaš na rat, a ja ti govorim da apsolutno ne amnestiram Hr zločine, dapače. Ali povijesna je banalizacija izvući jednu godinu a zanemariti tri. Tj korisno je za antagonizaciju ali ja mislim da je to nepravedno. Mada, koncepcija pravde zna i varirati.
BHCluster

#39218 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Zeljko Komsic izabran na legalnima izborima prema vazem IZ koa sto su birani i svi drugi kandidati.
Gradjanska drzava ne znaci nuzno unitarnu drzavu.
Cassius Longinus

#39219 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

BHCluster wrote: 22/01/2021 13:29 Zeljko Komsic izabran na legalnima izborima prema vazem IZ koa sto su birani i svi drugi kandidati.
U praksi znači, jedan građanin jedan glas znači da bi SDA plus koalicijski partneri recimo DF uvijek imali većinu, a pošto u "građanskoj" državi ne bi valjda bilo ni doma naroda da blokira odluke "građana" onda bi SDA bio senior partner u svakoj vladi a Hrvati bi mogli biračkim listićima obrisati dupe osim na valjda nivou općine i eventualno kantona(bi li se i oni ukinuli u takvoj konstalaciji vjerojatno da). RS bi isto "objeručke" prihvatili svoje suštinsko ukidanje.

Dakle, ne može se uspoređivati SR BIH gdje je KP bila alfa i omega i zatirala nacionalizam i sadašnje stanje koje znači dominaciju većinske nacionalne stranke u multinacionalnoj(i to još post ratnoj) zemlji na jedvite jade skrpanoj mirovnim sporazumom.

Mene zanima eto kako bi to izgledalo, ako imaš ideju stavi.
BHCluster

#39220 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Cassius Longinus wrote: 22/01/2021 13:55
BHCluster wrote: 22/01/2021 13:29 Zeljko Komsic izabran na legalnima izborima prema vazem IZ koa sto su birani i svi drugi kandidati.
U praksi znači, jedan građanin jedan glas znači da bi SDA plus koalicijski partneri recimo DF uvijek imali većinu, a pošto u "građanskoj" državi ne bi valjda bilo ni doma naroda da blokira odluke "građana" onda bi SDA bio senior partner u svakoj vladi a Hrvati bi mogli biračkim listićima obrisati dupe osim na valjda nivou općine i eventualno kantona(bi li se i oni ukinuli u takvoj konstalaciji vjerojatno da). RS bi isto "objeručke" prihvatili svoje suštinsko ukidanje.

Dakle, ne može se uspoređivati SR BIH gdje je KP bila alfa i omega i zatirala nacionalizam i sadašnje stanje koje znači dominaciju većinske nacionalne stranke u multinacionalnoj(i to još post ratnoj) zemlji na jedvite jade skrpanoj mirovnim sporazumom.

Znaci problem nije politicke prirode nego u brojnosti. Posto Hrvati glasaju na izborima u dvije drzave tj Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj da onda usvojimo IZ Republike Hrvatske kao clanice EU i NATO-a. to bi trebalo biti prihvatljivo za Hrvate? Zar se moze insistirati na necemu sto je nastalo na zlocinu? A da je HDZ-u stalo do ravnopravnosti onda bi Srbi bili "constituent" u kantonima sa hrvatskom vecinom i ako su glasali za Covica na izborima za predsjednistvo.

Bosna i Hercegovina treba da napravi promjene Ustava koje su potrebne za clanstvo u EU i ici u tom smijeru.
Cassius Longinus

#39221 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

BHCluster wrote: 22/01/2021 14:52

Znaci problem nije politicke prirode nego u brojnosti. Posto Hrvati glasaju na izborima u dvije drzave tj Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj da onda usvojimo IZ Republike Hrvatske kao clanice EU i NATO-a. to bi trebalo biti prihvatljivo za Hrvate? Zar se moze insistirati na necemu sto je nastalo na zlocinu? A da je HDZ-u stalo do ravnopravnosti onda bi Srbi bili "constituent" u kantonima sa hrvatskom vecinom i ako su glasali za Covica na izborima za predsjednistvo.

Bosna i Hercegovina treba da napravi promjene Ustava koje su potrebne za clanstvo u EU i ici u tom smijeru.
Ne znam o čemu ti pričaš..kakav IZ RH? Tko je spominjao to uopće? A ovo sa zločinom ne znam na šta se odnosi?

Kantonsku problematiku koju spominješ ne znam i ne razumijem, koliko vidim taj problem ako i postoji nije u fokusu ni Srba ni Hrvata(zainteresirane strane) što će reći da nije relevantan za ovu raspravu.

Problem je u brojnosti kao i u svakoj multinacionalnoj državi, ako manjem narodu ne daš garancije on je majoriziran i praksa EU i komparativni sistemi koji bi mogli služiti kao primjer BiH sigurno ne idu za brutalnom majorizacijom i takvom shvaćanju, dapače, manjem narodu se najčešće daju garancije u obliku teritorijalne i političke autonomije, ili je sama država federacija, vrlo čest i uhodan primjer.
Loki2k9

#39222 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Loki2k9 »

Cassius Longinus wrote: 22/01/2021 12:38
Loki2k9 wrote: 22/01/2021 10:33

HB forum nije relevantan za išta, tamo piše koliko? 15 ljudi? Ne podržavam nikakav govor mržnje ko god ga izreče, nisam čitao taj forum nego dva puta kad su se ovdje pozvali na njega pa me interesiralo.

Degradiranje BiH na sve načine zavisi od kuta gledanja, recimo meni je izbor Komšića 3x degradiranje BiH na sve načine, u tom se slaže i Silajdžić doduše 2006. Hrvati nikako ne mogu(NE MOGU) pristati na unitarnu/građansku BiH jer time bi postali objekt, pa ako se ta opaska odnosi na takvu vrst odupiranja onda jbg- u pravu si. Ne želimo se samoukinuti kao politički faktor sori. Ne tražite li malo previše? Tj šta vi uopće tražite tj kako bi ti volio da to izgleda? Volio bi i molio bi odgovor na ovo(ostalo možeš i preskočiti).

A ovo se opet vraćaš na rat, a ja ti govorim da apsolutno ne amnestiram Hr zločine, dapače. Ali povijesna je banalizacija izvući jednu godinu a zanemariti tri. Tj korisno je za antagonizaciju ali ja mislim da je to nepravedno. Mada, koncepcija pravde zna i varirati.
Ti kao da si prespavao rat i sve inat krstove i sahovnice koje su nikle poslije rata po Hercegovini i mjestima gdje su Bosnjaci povratnici i dozivjeli pogron. Na kraju krajeva, i na ovom forumu nekolicina koristi termin UZP pa kad vec govoris da je nebitan naciosovinizam s tzv. HB foruma, onda je nebitan i ovdje, jer, jelte, ne koristi ga zvanicna bosnjacka ulema niti politicka elita. Hrvati ovdje uzivaju veca prava nego ijedan narod s obzirom da cine 13% populacije a na drzavnim jaslama ih ima i preko 20% u brojnim institucijama. Kmecanje oko Komsica je smijurija jer ste jedini narod koji ima mogucnost biranja predstavnika u dvije drzave, imate svesrdnu finansijsku podrsku RH, muzete i FBiH kako god znate i umijete, a poreska ne smije ni zaigrati zapadno od bulevara niti po ZHK i Citluku. Zasticeni kao bijeli medvjedi od finansijskog kriminala.
BHCluster

#39223 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Cassius Longinus wrote: 22/01/2021 15:16
BHCluster wrote: 22/01/2021 14:52

Ne znam o čemu ti pričaš..kakav IZ RH? Tko je spominjao to uopće? A ovo sa zločinom ne znam na šta se odnosi?

Kantonsku problematiku koju spominješ ne znam i ne razumijem, koliko vidim taj problem ako i postoji nije u fokusu ni Srba ni Hrvata(zainteresirane strane) što će reći da nije relevantan za ovu raspravu.

Problem je u brojnosti kao i u svakoj multinacionalnoj državi, ako manjem narodu ne daš garancije on je majoriziran i praksa EU i komparativni sistemi koji bi mogli služiti kao primjer BiH sigurno ne idu za brutalnom majorizacijom i takvom shvaćanju, dapače, manjem narodu se najčešće daju garancije u obliku teritorijalne i političke autonomije, ili je sama država federacija, vrlo čest i uhodan primjer.
Pa napisao si da ti je problem izbora ZK, pa rekoH onda da usvojimo Izborni zakon Republike Hrvatske. To bi bilo prihvatljivo za bh Hrvate posto vec glasaju prema istom zar ne? I pored toliko zlocina na kojem je postavljenu unutrasnje uredjnje Drzave ti se pravis blesav stvarno chudnovato.

A sto se tice zastite naroda, zar to nije funkcija trazenja zastite vitalnog nacionalnog interesa? Naravno i pored presude Ustavnog suda to Srbi nemaju u Kantonima sa Hrvatskom vecinom i ako im to Ustav garantuje! Zasto? Zar to nije brutalna majorizacija?

Na kraju krajeva zar Hrvati ne ostvaruju teritorijalnu i politicku autonomiju u kantonima gdje cine vecinu?
drogon2

#39224 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by drogon2 »

Ja ne znam kako ljudi imaju strpljenja da se raspravljaju sa bejha hrvatima.Pa ti ljudi su danas glasali za drzavu samo da bi sutra imali bolju priliku da ju izdaju ,cast izuzecima naravno .
Loki2k9

#39225 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Loki2k9 »

drogon2 wrote: 22/01/2021 16:02 Ja ne znam kako ljudi imaju strpljenja da se raspravljaju sa bejha hrvatima.Pa ti ljudi su danas glasali za drzavu samo da bi sutra imali bolju priliku da ju izdaju ,cast izuzecima naravno .
Oni kazu da nije njih i danas bi Bosnjaci zivjeli u Jugoslaviji. Ok, a njima se kao zivjelo u Jugi al eto Bosnjaci htjeli izaci pa hajde da ih podrzimo. :lol:
Post Reply