Ja ba, 7,9 je ipak 7,9 samo jednom sam ugrabio da ispucam bruku tih šiljaka, saborci se uglavnom municijom 7,62 za kalašnjikov zaduživali, a imali par sanduka municije 7,9. I ja ti fino u akciju zadužim ''garu'', zbog obilja municije
Mislim da je bilo oko 7 ranjenih ukupno na našoj strani...jedan saborac je tada pokupio nešto kuglica iz ručne bombe kod jednog ''bunkera'', a možda koji mjesec kasnije i nešto dalje od prvog ranjavanja, fasuje najmanje četiri komada 7,9 u gornji dio tijela, par minobacačkih granata mu roknulo vrlo blizu ali nema rana, detonacija ga ...ne znam kako da se izrazim-ugruhala i dezorjentisala. Srećo
Upućeniji mogu bolje pojasniti šta na gornji dio ljudskog tijela učini snaga par metaka tog kalibra grupisanih na površinu pancirne ploče. Po sjećanju bi mogla biti širine 10+30+10 cm a visine oko 50 cm.
Dole u decembru '92 sam gledao jednog lokalca sa šahovnicom na traci oko glave, kako sa jednog otvora oko Karitasa sroka puni okvir od ''tepsijaša'' tako se u raji zvao mitraljez sa okruglim okvirom. Strašno dobro je zvučalo i ne pamtim da je bilo štekanja, i nije imao optiku. ''Sijač'' je ipak stvar koja rafalno može pitu s gave jest'
Branioci sa ''pasp'' om su jedno vrijeme bili ludi za municijom 7,9 sa ljubičastom kapislom. Nestašica bila zavladala, je l da.