Draško Stanivuković

Post Reply
banjaluka078

#3026 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Draško se sigurno iznervirao zbog prozivki za slab rad zimske službe. Noćas i večeras samo što ne hvataju pahuljice u letu. :D
Bloo
Globalna šefica

#3027 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

sandzokan wrote: 25/01/2021 21:42
Bloo wrote: 25/01/2021 21:34
Cuj sto? Pa jer sam cetnikusa...kakvo je to pitanje. :mrgreen:
Nego mi smijesno vase ibrecenje.
Ja se ne ibretim dok se ne pomete u mom dvoristu.

Znači trolaš, eee. Očekujem sada da samu sebe opomeneš zbog toga. :lol:

A nisi ti Ćetnikuša, ti si samo fgr :mrgreen:

Pa u našem se dvorištu nešto i mete, može i bolje ali bar se dešavaju neke promjene. Tamo "sve" stoji kako je Plavšićka ostavila.
Mete,mete... :D
Ah, jos nismo evoluirali dalje od SAFFovske uvrede FGR

Hajte djeco, da vas ne ometam u snebivanju... :run:
LBVIEW

#3028 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

Sta, nije proslo "tko nas, bre, zavadi"? :lol:
sandzokan

#3029 Re: Draško Stanivuković

Post by sandzokan »

Bloo wrote: 25/01/2021 22:14 Mete,mete... :D

Jao, što si mi se to uozbiljila iznenada...

Bloo, nemoj ti na mene pljuckati sa te svoje zamišljene visine, ne zanima mene koje boje ti je nick pa ću ti uzvratiti istom mjerom. Na istom smo stepenu evolutivnog razvoja ti i ja, budi sigurna.
detroit-mercy

#3030 Re: Draško Stanivuković

Post by detroit-mercy »

Bloo wrote: 25/01/2021 21:32
banjaluka078 wrote: 25/01/2021 21:31
spreca wrote: 25/01/2021 21:23845
ima toga jos,Djed Google zna sve :mrgreen:
Sve ovdje ima slavu, grad, vodovod, kp dom, policija, vatrogasci...to nije od juče, sve se osveštava, u svemu ima nekog obilježja religije. Rijetka je privatna ambulanta u koju odem, a da nema neku ikonu. Savez računovođa izdaje kalendar sa svecima. U većini kancelarija u koje uđem u svojoj firmi, mala ikonica je pored kompjutera, novčanika bez ikone maltene nema. Ovih dana uz dnevnu štampu će na poklon doći ikonica Sv. Save.
Draško je odrastao u tome, njemu je to normala, tako se živi. Ne samo on, za generacije poslije rata ne postoji drugačiji poredak i stanje stvari.
A mi ko sekularna drzava..
Mozda nije toliko ocito kao anamo :mrgreen:, hos u bonicu, jal u Svete Vraceve jal u ove jal o one. Ipak je to tamo uzdignuto na jedan visi nivo, kod nas jos ima te neke kriticne mase koja se opire a dokle ce, bumo vidjeli :mrgreen:
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#3031 Re: Draško Stanivuković

Post by Istinu govorim »

spreca wrote: 25/01/2021 20:02
Ambula wrote: 25/01/2021 19:49
spreca wrote: 25/01/2021 18:57

Pa neka majmun kandiduje za Patrijrha i kraj price, ovakvi izrastaju u veoma radikalne vjernike, koji posle niti imaju granice niti znaju za granicu ponasanja, ako jos pickousti dok je na vlasti uzme pod svoje onda je to potpuni cirkus
Sve drzave na Balkanu su bar deklarativno sekularne i to je sasvim dovoljno za nas razvoj drustva. I poenta tog deklarativnog sekularizma gdje religija ima uticaj na politiku ali politicari ne promovisu tu pricu kroz svakodnevnu politiku i njihovo djelovanje a pogotovo gdje ima vise vjerskih zajednica u tim drzavama jos vise ima smisla za manje te price.

Ali za ovo sto Drasko radi ja ozbiljno ne vidim neko logicno objasnjenje osim da je najveci vjernik u historiji politike na Balkanu a uz to voli da se javno ponosi time.
Za mladog covjeka i pripadnika partije Progresa ovo u meni izaziva takav nagon za smijanje :lol: :lol: Al opet ako ce biti manji blokator napretka BIH od Dodinija moze i pop licno postat, jebes ga
Kako je poceo izgleda da ce Dodo biti Majaka Tereza za njega,nekako mi je ranije izgledao nekako intiligentniji, a sad mi vise lici na nekog seljacica(sto i jeste) koji se dokopo vlasti misli da je uhvatio onog za jajca
Pa i jeste inteligentniji. Vidiš gdje je sa 26-27 godina.

Dodik je ono što jest iz interesa, Draško je ono što jest jer je to njegova priroda. On je odrastao u tom entitetu svetosavskog kulta
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#3032 Re: Draško Stanivuković

Post by Istinu govorim »

Bloo wrote: 25/01/2021 22:14
sandzokan wrote: 25/01/2021 21:42
Bloo wrote: 25/01/2021 21:34
Cuj sto? Pa jer sam cetnikusa...kakvo je to pitanje. :mrgreen:
Nego mi smijesno vase ibrecenje.
Ja se ne ibretim dok se ne pomete u mom dvoristu.

Znači trolaš, eee. Očekujem sada da samu sebe opomeneš zbog toga. :lol:

A nisi ti Ćetnikuša, ti si samo fgr :mrgreen:

Pa u našem se dvorištu nešto i mete, može i bolje ali bar se dešavaju neke promjene. Tamo "sve" stoji kako je Plavšićka ostavila.
Mete,mete... :D

Ma sve je to isto baaaa jaraneee, jedan narod tri vjere baaa.

Meanwhile u četnitetu: https://youtu.be/ea40vKS38LE, https://youtu.be/b03JXlVfElg, https://youtu.be/FFHjrXh4Elk
Capljina74

#3033 Re: Draško Stanivuković

Post by Capljina74 »

banjaluka078 wrote: 25/01/2021 21:58
spreca wrote: 25/01/2021 21:53
Zakonom je dozvoljeno ucenje o religijAMA u skolama a cini mi se i u visim obrazovnim ustanovama ali na dobrovoljnoj osnovi ko hoce i to nije tajna , ali nemamo slava i sumnjam da neke lehve vise na skolskim zidovima ili da se po skolama prave mevludi.
Nemaju ni ovdje molitve, dok u Srbiji npr. pop zaista obavlja obred. Imaju priredbu i taj dan nema škole. Djeca, naravno, oduševljena slobodnim danom.
Nije ni ovdje vjeronauka obavezan predmet, većina djece ide da popravi prosjek. Izvođenje nastave vjeronauke za druge konfesije nije problem, dolaze i imami i katolički sveštenici.
U Srbiji pop ne obavlja obred u školama. Priredbe se organizuju. To da.
Capljina74

#3034 Re: Draško Stanivuković

Post by Capljina74 »

detroit-mercy wrote: 25/01/2021 22:53
banjaluka078 wrote: 25/01/2021 21:31

Sve ovdje ima slavu, grad, vodovod, kp dom, policija, vatrogasci...to nije od juče, sve se osveštava, u svemu ima nekog obilježja religije. Rijetka je privatna ambulanta u koju odem, a da nema neku ikonu. Savez računovođa izdaje kalendar sa svecima. U većini kancelarija u koje uđem u svojoj firmi, mala ikonica je pored kompjutera, novčanika bez ikone maltene nema. Ovih dana uz dnevnu štampu će na poklon doći ikonica Sv. Save.
Draško je odrastao u tome, njemu je to normala, tako se živi. Ne samo on, za generacije poslije rata ne postoji drugačiji poredak i stanje stvari.
Mozda nije toliko ocito kao anamo :mrgreen:, hos u bonicu, jal u Svete Vraceve jal u ove jal o one. Ipak je to tamo uzdignuto na jedan visi nivo, kod nas jos ima te neke kriticne mase koja se opire a dokle ce, bumo vidjeli :mrgreen:
Sveti vrači Kozma i Damjan.

Vrači po našem starom jeziku ljekari.

Koliko znam tako se zove jedna bolnica u Srbiji.

Mislim da više nema bolnica da su dobile imena po svetim ljudima, a da su u državnom vlasništvu.

Malo preuveličavate stvari.
llull

#3035 Re: Draško Stanivuković

Post by llull »

Nuto kako se zakuhalo
Saints Cosmas and Damian (Arabic: قُزما ودميان‎, romanized: Qozma wa Demyaan; Greek: Κοσμάς και Δαμιανός; Latin: Cosmas et Damianus; died c. AD 287) were two Arab physicians in the town Cyrhus, and were [3][4] reputedly twin brothers, and early Christian martyrs. They practised their profession in the seaport of Aegeae, then in the Roman province of Syria.[5]

Accepting no payment for their services led to them being named anargyroi (from the Greek Ανάργυροι, 'the silverless' or 'unmercenaries'); it has been said that, by this, they attracted many to the Christian faith.[6]
Capljina74

#3036 Re: Draško Stanivuković

Post by Capljina74 »

Da sveti Kozma i Damjan se zovu i Besrebrenicima jer nisu uzimali novac ili bilo šta za liječenje ljudi.
united bosnae

#3037 Re: Draško Stanivuković

Post by united bosnae »

Capljina74 wrote: 25/01/2021 23:50

Mislim da više nema bolnica da su dobile imena po svetim ljudima, a da su u državnom vlasništvu.

Bolnica Sveti Luka, Bolnica Sveti Sava, Bolnica Sveti Vraci, Bolnica Sveti Jovan....

Kada bi u Sarajevu dali ime Opsta bolnica "Muhammad ibn Zakariya al-Razi" ili Bolnica "Ibn Sina Avicena" svi bi na guzicu pali i u glas rekli da je ovo najveci korak prema islamskoj drzavi bez obzira sto su Ali-Razi i Avicena jos u srednjem vijeku postavili temelje moderne medicine i sto se Sveti Luka, Sava i Jovan zajedno ne mogu porediti sa njima u polju medicine.
Istinu govorim

#3038 Re: Draško Stanivuković

Post by Istinu govorim »

united bosnae wrote: 26/01/2021 00:38

Bolnica Sveti Luka, Bolnica Sveti Sava, Bolnica Sveti Vraci, Bolnica Sveti Jovan....

Kada bi u Sarajevu dali ime Opsta bolnica "Muhammad ibn Zakariya al-Razi" ili Bolnica "Ibn Sina Avicena" svi bi na guzicu pali i u glas rekli da je ovo najveci korak prema islamskoj drzavi bez obzira sto su Ali-Razi i Avicena jos u srednjem vijeku postavili temelje moderne medicine i sto se Sveti Luka, Sava i Jovan zajedno ne mogu porediti sa njima u polju medicine.
Osveštavanje svega od policijske do trafo stanice.

Krsna slava univerziteta, fakulteta, škola, bolnica, policije, četniteta...
Capljina74

#3039 Re: Draško Stanivuković

Post by Capljina74 »

Odlično guglanje, znaci četiri.

Imaš li predstavu koliki je broj zdravstvenih ustanova u Srbiji?

Koji je od toga procenat četiri bolnice?

Od svih je jedino opšta u Smederevu, sveti Luka.

Glupo ti je poredjenje.
united bosnae

#3040 Re: Draško Stanivuković

Post by united bosnae »

Capljina74 wrote: 26/01/2021 00:48

Odlično guglanje, znaci četiri.

Imaš li predstavu koliki je broj zdravstvenih ustanova u Srbiji?

Koji je od toga procenat četiri bolnice?
Tebi bih savjetovao da ako nista a ono barem progooglas prije nego sto napises "...Mislim da više nema bolnica da su dobile imena po svetim ljudima, a da su u državnom vlasništvu. Malo preuveličavate stvari."
I umjesto da kazes... Moja greska, izvinjavam se .. ti u stilu seoskog mangupa relativizujes svoju gresku i fakte koje naprasno vidis.
I 1% drzavnih bolnica (a ima ih puno vise) koji se zovu po svecima samo jedne religije (i uz to sve te bolnice su osvijestene) je PREVISE. Ljudi koji zive u sredinama sa bolnicama koje se tako zovu su prvenstveno sebicni a po malo i primitivni.

Usput... kako ti se svidja ime Klinicki Univerzitetski Centar ""Muhammad ibn Zakariya al-Razi" u Sarajevu ili skraceno KUCMIZARS.
Imas li predstavu koliki je broj zdravstvenih ustanova u BiH a samo jedna (doduse najveca) bi se recimo zvala Klinicki Univerzitetski Centar ""Muhammad ibn Zakariya al-Razi". Sve su prostorije u bolnici ukrasene levhama, tihi zvuk ezana se necujno provija kroz hodnike Centra.
Samo jedna bolnica... a znas li koliko je zdravstvenih ustanova u BiH. Hajde molim te ako ti nije problem provjeri koji je od toga procenat 1 (jedna) bolnica?
detroit-mercy

#3041 Re: Draško Stanivuković

Post by detroit-mercy »

Tema je btw, DS a prica se o BanjojLuci i dijelu BiH, i da li se preuvelicava, citaj sta ljudi pistu mozda sta i naucis. Ono sto ocito neces da skontas, neke stavri koje tebi ne bodu oci, kao npr. osvestavanje od javnih zahoda pa do svih drugih ustanova kao i davanje krsnih slava svakoj zivoj javnoj instituciji mozda bode oci ljudima koji ne pripadaju tom etnicko/vjerskom krugu. Skolske slave, pa mater mu jebem, jesmo li mi sekularna/visenacionala zemlja ili pak vjerska drzava i to samo jednog etnosa/vjere. Prvi ti bi trebao ustanes i na takve agresivne primjere provodjenja samo svoga, da kazes, nije u redu i ne bi trebalo. A ne preuvelicavamo :skoljka: .
banjaluka078

#3042 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Capljina74 wrote: 25/01/2021 23:44

U Srbiji pop ne obavlja obred u školama. Priredbe se organizuju. To da.
U osnovnoj školi u Obrenovcu u koju idu djeca moje bliske prijateljice se obavlja obred, a slike kao dokaz ne mogu postaviti, jer nemam pristanak roditelja te djece.
LBVIEW

#3043 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

Ma ja, preuvelicavamo, a svaka ustanova ima krsnu slavu, popovi osvestaju iste, dan Svetog Save u skolama...
Nije manji entitet samo pravoslavna i srpska prcija, uzmi samo primjer Banja Luke i koliko su ostali doprinijeli razvoju iste kroz historiju.
Last edited by LBVIEW on 26/01/2021 08:31, edited 1 time in total.
spreca

#3044 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

http://www.bolnicabijeljina.com/ Evo imas u Bijeljini
Last edited by spreca on 26/01/2021 08:34, edited 1 time in total.
LBVIEW

#3045 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

detroit-mercy wrote: 26/01/2021 01:23

Tema je btw, DS a prica se o BanjojLuci i dijelu BiH, i da li se preuvelicava, citaj sta ljudi pistu mozda sta i naucis. Ono sto ocito neces da skontas, neke stavri koje tebi ne bodu oci, kao npr. osvestavanje od javnih zahoda pa do svih drugih ustanova kao i davanje krsnih slava svakoj zivoj javnoj instituciji mozda bode oci ljudima koji ne pripadaju tom etnicko/vjerskom krugu. Skolske slave, pa mater mu jebem, jesmo li mi sekularna/visenacionala zemlja ili pak vjerska drzava i to samo jednog etnosa/vjere. Prvi ti bi trebao ustanes i na takve agresivne primjere provodjenja samo svoga, da kazes, nije u redu i ne bi trebalo. A ne preuvelicavamo :skoljka: .
Ma skonto je on samo se pravi neuk i tjera svoje, izgleda da se prema istima treba postaviti kao i ostali u okruzenju, drugi jezik oni ne razumiju.
llull

#3046 Re: Draško Stanivuković

Post by llull »

Toliko smo sekularna da su svi poginuli borci Armije BIH sehidi bez obzira iz kog su naroda i vjeroispovjesti.
ugly duckling

#3047 Re: Draško Stanivuković

Post by ugly duckling »

llull wrote: 26/01/2021 08:47 Toliko smo sekularna da su svi poginuli borci Armije BIH sehidi bez obzira iz kog su naroda i vjeroispovjesti.
NETAČNO
a i koja je tvoja poveznica sa Armijom
llull

#3048 Re: Draško Stanivuković

Post by llull »

Ispravka, pogresno sam napisao... Imaju i poginuli i preminuli pripadnici ABIH.
Ali opet ako se promovise prica o gradjanskoj BIH onda je naziv "Sehid" realno nepotreban uz duzno postovanje svim poginulim i preminulim.
banjaluka078

#3049 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

spreca wrote: 26/01/2021 08:27

http://www.bolnicabijeljina.com/ Evo imas u Bijeljini
U Britaniji je oko 160 bolnica nazvano po svecima. Francuskoj, Njemačkoj, Americi pogotovo. Škole takođe. Nije to meni problem, dok god se u medicinskim procedurama rukovode modernom naukom, a ne molitvom.
LBVIEW

#3050 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

llull wrote: 26/01/2021 08:47 Toliko smo sekularna da su svi poginuli borci Armije BIH sehidi bez obzira iz kog su naroda i vjeroispovjesti.
Lazes. :izet:
Post Reply