Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Javim se za jedno godinu kad odem na sudsko, pa ti javim sta je bilo
Sretno, ali ako patrola tvrdi da si prošao kroz crveno sud po pravili daje vjeru policajcima, tako da nisam baš optimista!
U par odgovora sam ti pokušao objasniti kakvi će ti odgovori slijediti na svaku tvoju tvrdnju da nisi kriv.
Ma hvala tebi nema sta.
Ali gospoda policajci tvrde - nagadjaju da sam na crveno prosao jer nisu imali pogled na semafor uopste.
Da sam na crveno prosao potpisao bih da prihvatam krivicu
Dzaba sve, ako oni kažu vidjeli smo ti si donji!
Ja sma imao 2-3 slučaja da samo se bukvalno morao pomiriti sa sudbinom. Skrećem lijevo, palim žmigavac, ali dok sam izbjegavao rupu na cesti žmigavac se u po skretanja ugasi, 10m dalje me zaustavlja patrola - niste dali žmigavac. Drugi put me stigne patrola, kaže preticali ste preko pune, uletili ste nama u makaze. Kolega koji je bio sa mnom u autu i ja se zgledasmo jer nit sam ja preticao nekog nit smo se mimoišli i sa kakvim policijskim autom. Jok, vi ste. Jedino što smo skontali da nas je zamjenio sa istim ili sličnim autom, ali džaba!
Sretno, ali ako patrola tvrdi da si prošao kroz crveno sud po pravili daje vjeru policajcima, tako da nisam baš optimista!
U par odgovora sam ti pokušao objasniti kakvi će ti odgovori slijediti na svaku tvoju tvrdnju da nisi kriv.
Ma hvala tebi nema sta.
Ali gospoda policajci tvrde - nagadjaju da sam na crveno prosao jer nisu imali pogled na semafor uopste.
Da sam na crveno prosao potpisao bih da prihvatam krivicu
Dzaba sve, ako oni kažu vidjeli smo ti si donji!
Ja sma imao 2-3 slučaja da samo se bukvalno morao pomiriti sa sudbinom. Skrećem lijevo, palim žmigavac, ali dok sam izbjegavao rupu na cesti žmigavac se u po skretanja ugasi, 10m dalje me zaustavlja patrola - niste dali žmigavac. Drugi put me stigne patrola, kaže preticali ste preko pune, uletili ste nama u makaze. Kolega koji je bio sa mnom u autu i ja se zgledasmo jer nit sam ja preticao nekog nit smo se mimoišli i sa kakvim policijskim autom. Jok, vi ste. Jedino što smo skontali da nas je zamjenio sa istim ili sličnim autom, ali džaba!
Ma da njihova je glavna, ali eto ako se pojavi 1 od njih 2 na sudu tacno su pitati gdje su stajali i da li su vidjeli svojim ocima semafor, pod zakletvom.
Prije 20ak min, normalno isao svojom stranom i iz suprotne trake izleti auto da zaobidje rupu malu i pravo prema meni, uspio malo da se pomjerim i zahvatio mi je retrovizor, tacnije odvalio skroz i moj a i svoj. Umjesto da stane on po gasu i nestade.
Juka Jebach wrote: ↑22/01/2021 15:35
Prije 20ak min, normalno isao svojom stranom i iz suprotne trake izleti auto da zaobidje rupu malu i pravo prema meni, uspio malo da se pomjerim i zahvatio mi je retrovizor, tacnije odvalio skroz i moj a i svoj. Umjesto da stane on po gasu i nestade.
Kako ili sta da sada radim?
ako si stao nazvao policiju, i ako dodjes do broja tablica sa tog snimka mozes naplatiti stetu regularno.
Meni je tako noću prije nekih 10~15 godina neko odvalio retrovizor i samo produžio. Nije mi ni padalo na pamet da stanem jer ko zna na čemu je bio u to doba (vraćao sam se od sestre). Kako je tad bilo teško naći retrovizor za Fiestu (bilo polovan bilo nov), jedno vrijeme sam koristio mali za mrtvi ugao (nalijepio i podesio). Kasnije me je policija i kaznila (vožnja bez retrovizora), srećom negdje sam na nekom otpadu našao polovan.
Par godina kasnije sam tih retrovizra mogao naći na više mjesta. Nezgoda je što je to bio neki redizajn pa neki dijelovi od starije a neki od novije Fieste.
Nije bilo kamera (zabit neka), riješio sam po principu "šuti i viči riba".
Prijavis policiji, oni slikaju i naprave zapisnik. To je osnovno, a onda mozes dalje ganjati.
Ma pojeo je tu vuk magarca. Vidi posto su na otpadu retrovizori.
I da si na mjestu stao, nisi mogao da se ukopas.
Policija ako nema egzaktno ko je kriv ide na obostranu krivicu.
Ako je jedan pobjegao, nece ga naci bez video zapisa.
Progutaj žabu i kupi retrovizor.