Naslovnica wrote: ↑13/01/2021 14:01
Trappist wrote: ↑13/01/2021 13:56
Naslovnica wrote: ↑13/01/2021 11:23
Ne znam. Možda su pogrešne informacije u vezi ta dva slučaja, lažno pozitivno, to je prvo što mi pada na pamet.
Samo znam da sam prebolovao ovo govno i da je bilo kao ništa do sada što sam prebolovao.
U svakom slučaju, nije to bila obična gripa.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/djev ... /210113031
Ja, i? Ne kontam šta je poenta?
Hiljade ljudi tek tako završile na respiratorima?
Ja, koji nikada sa plućima nisam imao nikakvih problema, ove godine sam se baš sjebao što se pluća tiče. I nisam jedini.
Bolnice su bile prepune. Ne govorim za nas, nego za razvijene zemlje.
Nije nemoguće da je virus bio u Italiji u novembru i sve se može objasniti, s tim da ta djevojka nije bila nulti pacijent to je sigurno.
@Naslovnica
Pratim Koronaviruse godinama, dosta sam toga imao prilike vidjeti i pratiti, čak i na nekim životinjskim modelima upravo zbog njihove velike sposobnosti preskanja vrste, a o zadnja 3 visokopatogena Sars CoV virusa ne treba trošiti riječi i definitivno ovaj je virus jedno veliko zlo.
Ja nisam imao nekih težih simptoma, izobrio sam se što bi se reklo na nogama, al opet sam imao povremena gušenja, međutim nikako da se oporavim skroz, jednostavno nisam onaj stari a virus je djelovao i na psihu.
Ljudi oko mene, neposredno okruženje, familija, kolege i ostali baš bliski ljudi bukvalno su bili popadali u tom nekom periodu kraj oktobra-novembar. Svi al baš svi su imali upale pluća a govorim o ljudima svih starosnih skupina uključujući i mlade ljude ali ne o 4-5 njih nego najužem krugu od nekih 20-tak ljudi. Nikad nije bilo ovako, da se okrenem a 7-8 ljudi u tom momentu oko mene ima upalu pluća i npr 3 je već u bolnici. Toga se nesjećam ikada prije.