Nivelacija wrote: ↑16/01/2021 20:06 Sute ovi Tuzlaci sto su najglasniji ne traze zatvaranje Karaule iako nema upotrebnu dozvolu...zanimljivo
Gledaj ovo, cudo zaista. Kao kroz Alpe
kao sto sutite za karaulu
Moderator: anex
Nivelacija wrote: ↑16/01/2021 20:06 Sute ovi Tuzlaci sto su najglasniji ne traze zatvaranje Karaule iako nema upotrebnu dozvolu...zanimljivo
Gledaj ovo, cudo zaista. Kao kroz Alpe
mozda je na zenickoj zaobilaznici veci problem no na tim dionicama?Nivelacija wrote: ↑17/01/2021 23:12Znaju oni da je Karaula bez dozvole otvorena ali za 3 mjeseca se bira novo rukovodstvo autocesta pa su sada napravili problem Terzicu u Zenici kako bi ga lakse smijenili, komisije imenuju po 15 dana..SDA hoce svog covjeka..Naprimjer dionica Biljesevo Kakanj je bila otvorena i tek nakon 4 godine dobila dozvolu, isto je i sa Karaulom i Vrandukom i svim objektima u BiH ali samo je sada situacija drukčija jer je isprektor dobio naredbu zatvori obilaznicu i to je to da bi lakse sklonili za 3 mjeseca Terzica..
A Karaulu da nas hiljadu prijavi niko nista nece poduzeti i zatvoriti tunel.
Druze, mjestani Babinog Dola kod Neuma su tvrdili da je tunel Ostrovac poceo da puca, jer su gradjevinske ekipe nakon ljetne sezone dolazile da zavrse farbanje na istom.geralt wrote: ↑18/01/2021 13:03Informacija o klizistu iznad Klopca i uzrocima dilatacije mosta potice od mjestana Klopca koje licno poznajem, i u nju sam 100% siguran.So What! wrote: ↑18/01/2021 12:29 A odakle tebi takva informacija geralte uz svo duzno postovanje.
Da se tako nesto moze dokazati, pa mediji bi pojeli i Terzica, i Vladu koja stoji iza njega.
U cijeloj drzavi, neki od vaznijih saobracajnih objekata, takodjer nisu prosli tehnicki prijem iz nekih razloga, pa ih niko ne smije zatvoriti.
To cak nije ni prvo lose rijeseno kliziste na A1, imali smo ih na dionici Vlakovo-Lepenica, pa se ne sjecam da je iko od odgovornih "pojeden" zbog toga.
I oni bi trebali da imaju posljedice, a posebno javni kapitalni projekti koje smo mi savjesni gradjani platili, ali i oni koji su malo manje ili nisu nikako. Ja sam uvijek za da se radi po pravilu, ako me ista vise boli u ovoj zemlji to je opsta nebriga o pravilima, pisanim i nepisanim.
Čuj Alpe. Do Nemile niste dogurali. Nisi ti Alpe ni na sliki vidio. Domet vam je Vranduk i maksimala Usora/Doboj, mislim na izlet iz budžetskih dobara. Vi se ni u Hrvatskoj ne bi snašli.sumirprimus wrote: ↑18/01/2021 13:09Nivelacija wrote: ↑16/01/2021 20:06 Sute ovi Tuzlaci sto su najglasniji ne traze zatvaranje Karaule iako nema upotrebnu dozvolu...zanimljivo
Gledaj ovo, cudo zaista. Kao kroz Alpejel moguce, jel to to sto se tice argumentacije vezano za slupane pare za zenicku zaobilaznicu?
kao sto sutite za karaulu![]()
![]()
Pa GP je tek u izgradnji, ko zna kad će biti gotov.zastavnik22 wrote: ↑19/01/2021 08:55 Ja se samo nadam da ce 1 Marta otvoriti Svilaj i GP. Radujem se tom dogadjaju.Skracenje vremena putovanja prema Budimpesti i Becu nekih 20-25 minuta.
pocela izgradnja u maju 2020, rok 300 dana.Dzontra_Volta wrote: ↑19/01/2021 12:16Pa GP je tek u izgradnji, ko zna kad će biti gotov.zastavnik22 wrote: ↑19/01/2021 08:55 Ja se samo nadam da ce 1 Marta otvoriti Svilaj i GP. Radujem se tom dogadjaju.Skracenje vremena putovanja prema Budimpesti i Becu nekih 20-25 minuta.
Izdajetel' sta drugo, poslovni prostor, apartman, zna li se sta?Alfons Kauders wrote: ↑19/01/2021 13:26 Hoće li ko ovoj dijagnozi objasniti da "Tuzlaci" ne izdaju upotrebne dozvole za tunele? Pogotovo ne u ZDK...
Političkih tema za istresanje stranačkih i regionalnih frustracija je pun forum. Nema potrebe da se i ova sjebe prepucavanjem.
Ovdje da dodam, da izgleda ni od otvaranja dionice Svilaj - Odzak koja je bila najavljivana za 1. mart 2021. godine, nema nista.zastavnik22 wrote: ↑19/01/2021 08:55 Ja se samo nadam da ce 1 Marta otvoriti Svilaj i GP. Radujem se tom dogadjaju.Skracenje vremena putovanja prema Budimpesti i Becu nekih 20-25 minuta.
Ima li igdje fotki sta je uradjeno na GP Svilaj? Ni ja nisam optimista da ce to zavrsiti za 40 dana. Mozda prebace za Dan drzavnosti BiH!So What! wrote: ↑20/01/2021 11:06Ovdje da dodam, da izgleda ni od otvaranja dionice Svilaj - Odzak koja je bila najavljivana za 1. mart 2021. godine, nema nista.zastavnik22 wrote: ↑19/01/2021 08:55 Ja se samo nadam da ce 1 Marta otvoriti Svilaj i GP. Radujem se tom dogadjaju.Skracenje vremena putovanja prema Budimpesti i Becu nekih 20-25 minuta.
Vec je 20. januar, sto znaci da je ostalo nekih 40 dana da se to sve zavrsi, a prema satelitskim snimcima, nasip je tek zavrsen.
Sve da zavrse u 40 dana, cisto sumnjam, jer ima tu posla, jedino ako ih neko s vise instance pozuri, ali i u to sumnjam.
U sustini granicni prijelaz je nadleznost drzave i UIOBIH, most Svilaj je takodjer bio drzavni projekat, ispred Ministarstva prometa i komunikacija RH, te istog ministarstva u BiH.
Dionica je bila u nadleznosti Autocesta FBiH, a ista je po svim karakteristikama bila zavrsena jos 2014. godine, bilo je potrebno samo zavrsne radove obaviti koji nisu odmah uradjeni zbog cinjenice da most nije jos bio u izgradnji.
Cak tri instance su razvukle svoj posao na ovom mostu, a kada cemo se napokon voziti od Odzaka do Osijeka, ostaje pitanje.
Zenicka obilaznica je prohodna, s pocetne do zavrsne tacke se moze doci automobilom, to se ne moze reci za Svilaj - Odzak.Karikaturist wrote: ↑20/01/2021 11:30 Sto da ne, pa primjer obilaznice oko Zenice je savrsen da sve moze.
Eto satelitski snimak, od prije par dana:Porodice Foht wrote: ↑20/01/2021 11:39Ima li igdje fotki sta je uradjeno na GP Svilaj? Ni ja nisam optimista da ce to zavrsiti za 40 dana. Mozda prebace za Dan drzavnosti BiH!