Dok su SDP, SDA i HDZ... jedne postene, uzorne, pravedne... stranke koje ovu zemlju vec godinama vode u blagostanjejeza u ledja wrote:Nama je odavno jasno da si i ti sam dio tog cirkusa, nisi se morao nanovo odavati.akcid wrote:Koji su konkretno politički propusti zastupnika Radeljaša u Skupštini Kantona Sarajevo, ili se kampanja protiv njega ovdje vodi samo zbog "vidi mu glave"?
Da li smo mi zaista društvo sposobno da prepoznamo, "filtriramo" i na stub srama iznesemo sve prestupnike pravila i propisa ustanovljenih za naše formalno i neformalno ponašanje, ili smo samo jedna primitivna, prošovinistički aktivna zajednica dokonih patologa?
Koliko je moguće razlikovati životni i politički rad i djelo Eseda Radeljaša od ostalih mu skupštinskih kolega i ostalih predsjednika upravnih i ostalih svakojakih odbora?
Ove stranke tipa Zagrabih, BOSS, Sejfo, Fahro od pocetka do kraja postoje iskljucivo kao kriminalne organizacije i ni radi cega drugog.
Esed Radalješ,predsjednik
-
brucos7
#101 Re: Esed Radalješ,predsjednik
- Control panel
#102 Re: Esed Radalješ,predsjednik
dodje mi da zapalim svoju diplomu radi ovakvih magistara
Zastupnik u KS falsificirao dokumente
Esed Radeljaš u Banjoj Luci postao magistar nauka
Objavljeno 14.11.2013 u 18:52
Zastupnik BOSS-a u Skupštini Kantona Sarajevo Esed Radeljaš, koji u Vladi KS, a na osnovu političke raspodjele pozicija, kao član parlamentarne većine upravlja Ministarstvom zdravstva i Zavodom zdravstvenog osiguranja KS, prije nekoliko dana magistrirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - ispostava Banja Luka, piše Dnevni avaz.
Krivotvorio isprave
Stečeni naučni stepen magistra na jučerašnjoj sjednici Skupštine Radeljašu je čestitao zastupnik Elmedin Konaković (SDA).
Mnoge prisutne na sjednici iznenadila je informacija o novopečenom magistrantu pa su je prihvatili s nevjericom i podsmijehom.
Ko je, zapravo, Esed Radeljaš, novi banjalučki magistar ekonomskih nauka, koji u Sarajevskom kantonu upravlja zdravstvom i budžetom Zavoda od 350.000.000 KM?
Do početka agresije na BiH, navodno, bio je portir u sarajevskom preduzeću 'Zrak'. Tek poslije 1995. godine, od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Radeljaš počinje nizati 'poslovne uspjehe'.
Kantonalni sud u Sarajevo osudio ga je 2002. na godinu i 10 mjeseci zatvora, a dokazana su mu krivična djela prevara, krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.
U presudi se, između ostalog, navodi da je Radeljaš zajedno sa svojim bratom Asimom te izvjesnim Draženom Jankovićem, koji su, također, tada osuđeni na po godinu zatvora, varao Ravijojlu Kuljanin, Džemu Karačića, Janju Odžaković, Sabita i Vahida Makaša i brojne druge građane tokom kupoprodaje zemljišta.
Prema saznanjima, osim tri mjeseca koja su mu uračunata da je proveo u pritvoru, ostatak kazne Radeljaš nikada nije odležao.
Magistar Radeljaš je 1996. godine radio na rukovodećoj poziciji u DD 'Astro', ali nije imao odgovarajuću stručnu spremu pa je davanjem neistinitih podataka i lažnim iskazima svjedoka prevario Osnovni sud I u Sarajevu, koji mu je dao pravomoćno rješenje da je završio Višu komercijalnu školu u Banjoj Luci.
Nepoznat način
Predočavanjem tog rješenja i lažnih svjedočanstava koje je nabavio na nepoznat način u Trgovačkoj školi Banja Luka dobio je diplomu za 'prodavača specijalca V stepena Ekonomsko-komercijalne i trgovačke struke'.
Prema informacijama, kasnije je na Sokocu završio fakultet i stekao zvanje diplomirani ekonomista, da bi sada postao magistar nauka. Stjecanje nove diplome sinoć je proslavio u jednom od sarajevskih restorana.
Nelegalna gradnja
Radeljaš je javnosti poznat i po nelegalnoj gradnji luksuznih objekata. Prije nekoliko godina u Nedžarićima je gradio kompleks koji mu je zbog neposjedovanja dokumentacije inspekcija srušila.
Trenutno u Ustikolini kraj Drine nelegalno, na ime svoga sina Admira, gradi luksuznu vilu. Zbog nelegalne gradnje, u istragu se uključilo i Tužilaštvo Bosanskopodrinjskog kantona, piše Avaz.
-
udrch
#103 Re: Esed Radalješ,predsjednik
jel njegov objekat onaj kod forda što je bio, a što spominju da je srušen?
-
weredsf
#104 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Njegov objekat je bio preko puta studentskih domova, taj je srusenudrch wrote:jel njegov objekat onaj kod forda što je bio, a što spominju da je srušen?
-
VjecitiStudent
#105 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Šta je sljedeće, doktorat ili džamija Esed-bega?
-
dezurni_ucenik
#106 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Cestitke Esi 
- _mufljuz_
#107 Re: Esed Radalješ,predsjednik
nadzorni odbor fejzbuka
ovaj je izgleda majstor u prodaji magle, suplje i prdoklacenja....
tako da predvidjam blistavu karijeru u ejzbuku - najnoviji portfolio ejze radeljekasa....
da imam cerku gorespomenutu curu koju je stipao za guzove licno bih joj presudio kunem se svim na svijetu....a onda i sebi
jebi ga zavidan sam mu sto on ima X6 a ja nemam....
ovaj je izgleda majstor u prodaji magle, suplje i prdoklacenja....
tako da predvidjam blistavu karijeru u ejzbuku - najnoviji portfolio ejze radeljekasa....
da imam cerku gorespomenutu curu koju je stipao za guzove licno bih joj presudio kunem se svim na svijetu....a onda i sebi
jebi ga zavidan sam mu sto on ima X6 a ja nemam....
-
Aspekt
#108 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Sad znamo da si akademski gradjaninControl panel wrote:dodje mi da zapalim svoju diplomu radi ovakvih magistara
Zastupnik u KS falsificirao dokumente
Esed Radeljaš u Banjoj Luci postao magistar nauka
Objavljeno 14.11.2013 u 18:52
Zastupnik BOSS-a u Skupštini Kantona Sarajevo Esed Radeljaš, koji u Vladi KS, a na osnovu političke raspodjele pozicija, kao član parlamentarne većine upravlja Ministarstvom zdravstva i Zavodom zdravstvenog osiguranja KS, prije nekoliko dana magistrirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - ispostava Banja Luka, piše Dnevni avaz.
Krivotvorio isprave
Stečeni naučni stepen magistra na jučerašnjoj sjednici Skupštine Radeljašu je čestitao zastupnik Elmedin Konaković (SDA).
Mnoge prisutne na sjednici iznenadila je informacija o novopečenom magistrantu pa su je prihvatili s nevjericom i podsmijehom.
Ko je, zapravo, Esed Radeljaš, novi banjalučki magistar ekonomskih nauka, koji u Sarajevskom kantonu upravlja zdravstvom i budžetom Zavoda od 350.000.000 KM?
Do početka agresije na BiH, navodno, bio je portir u sarajevskom preduzeću 'Zrak'. Tek poslije 1995. godine, od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Radeljaš počinje nizati 'poslovne uspjehe'.
Kantonalni sud u Sarajevo osudio ga je 2002. na godinu i 10 mjeseci zatvora, a dokazana su mu krivična djela prevara, krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.
U presudi se, između ostalog, navodi da je Radeljaš zajedno sa svojim bratom Asimom te izvjesnim Draženom Jankovićem, koji su, također, tada osuđeni na po godinu zatvora, varao Ravijojlu Kuljanin, Džemu Karačića, Janju Odžaković, Sabita i Vahida Makaša i brojne druge građane tokom kupoprodaje zemljišta.
Prema saznanjima, osim tri mjeseca koja su mu uračunata da je proveo u pritvoru, ostatak kazne Radeljaš nikada nije odležao.
Magistar Radeljaš je 1996. godine radio na rukovodećoj poziciji u DD 'Astro', ali nije imao odgovarajuću stručnu spremu pa je davanjem neistinitih podataka i lažnim iskazima svjedoka prevario Osnovni sud I u Sarajevu, koji mu je dao pravomoćno rješenje da je završio Višu komercijalnu školu u Banjoj Luci.
Nepoznat način
Predočavanjem tog rješenja i lažnih svjedočanstava koje je nabavio na nepoznat način u Trgovačkoj školi Banja Luka dobio je diplomu za 'prodavača specijalca V stepena Ekonomsko-komercijalne i trgovačke struke'.
Prema informacijama, kasnije je na Sokocu završio fakultet i stekao zvanje diplomirani ekonomista, da bi sada postao magistar nauka. Stjecanje nove diplome sinoć je proslavio u jednom od sarajevskih restorana.
Nelegalna gradnja
Radeljaš je javnosti poznat i po nelegalnoj gradnji luksuznih objekata. Prije nekoliko godina u Nedžarićima je gradio kompleks koji mu je zbog neposjedovanja dokumentacije inspekcija srušila.
Trenutno u Ustikolini kraj Drine nelegalno, na ime svoga sina Admira, gradi luksuznu vilu. Zbog nelegalne gradnje, u istragu se uključilo i Tužilaštvo Bosanskopodrinjskog kantona, piše Avaz.
-
vryzas
#109 Re: Esed Radalješ,predsjednik
jeza u ledja wrote:Nama je odavno jasno da si i ti sam dio tog cirkusa, nisi se morao nanovo odavati.akcid wrote:Koji su konkretno politički propusti zastupnika Radeljaša u Skupštini Kantona Sarajevo, ili se kampanja protiv njega ovdje vodi samo zbog "vidi mu glave"?
Da li smo mi zaista društvo sposobno da prepoznamo, "filtriramo" i na stub srama iznesemo sve prestupnike pravila i propisa ustanovljenih za naše formalno i neformalno ponašanje, ili smo samo jedna primitivna, prošovinistički aktivna zajednica dokonih patologa?
Koliko je moguće razlikovati životni i politički rad i djelo Eseda Radeljaša od ostalih mu skupštinskih kolega i ostalih predsjednika upravnih i ostalih svakojakih odbora?
Ove stranke tipa Zagrabih, BOSS, Sejfo, Fahro od pocetka do kraja postoje iskljucivo kao kriminalne organizacije i ni radi cega drugog.
-
thepatriot
#110 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Najjače je to što smo dobili novog magistra nauka.
Mr.dipl.ecc Heso Rahdeljaš ahahaha

Mr.dipl.ecc Heso Rahdeljaš ahahaha
- Man of steel
#111 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Samo se vi zezajte na Radeljašov račun a on nedavno raskrinka onu lopinu Gavrankapetanovića i spriječi milionsku krađu u zdravstvu.
-
Aspekt
#112 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Ja se uopce ne zezam . milsim da je coek totalno opasan po drzavu i po narod . Opasniji od minobacacke granate . Granata ubije par ljudi , a ovakvi termiti sa svojim lopovlucima i marifetlucima , nepostavanjem zakona , korupcijom , mitom , rdjackim vezama ...ubise i zivot i nadu i zelju i volju ...ubise sve
-
mali_balon
#113 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Zato sto njega nije bilo "tu".Man of steel wrote:Samo se vi zezajte na Radeljašov račun a on nedavno raskrinka onu lopinu Gavrankapetanovića i spriječi milionsku krađu u zdravstvu.
Najjaci mi je bio neki dan na zasjedanju skupstine, daje mu ademovic rijec i eso kaze "ja bi predlozio da idemo na pauzu od pola sata a i da nam vi gospodine precedavajuci od sebe date pola sata za rucka"
-
thepatriot
#114 Re: Esed Radalješ,predsjednik
mali_balon wrote:Zato sto njega nije bilo "tu".Man of steel wrote:Samo se vi zezajte na Radeljašov račun a on nedavno raskrinka onu lopinu Gavrankapetanovića i spriječi milionsku krađu u zdravstvu.
Najjaci mi je bio neki dan na zasjedanju skupstine, daje mu ademovic rijec i eso kaze "ja bi predlozio da idemo na pauzu od pola sata a i da nam vi gospodine precedavajuci od sebe date pola sata za rucka"![]()
![]()
![]()
![]()
ja lole i krkanluka
a zna li ko gdje je bila zakuska za proslavu magistarskog?
-
Aspekt
#115 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Jucer i danas . Neki njemacki biskup je napravio dvore . Vrlo skupe i luksuzne . Javnost , novine , sve na nogama i dan i noc sud javnosti , Vatikan ...sve je trajalo 5 dana i vise ga nigdje nema . Bivsi njemacki predsjednik Kristijan Wolf danas skruseno na sudu odgovara za neki racun od 730 Eura .
Njemacka nogometna legenda Ulli Hennes jucer je sav u suzama . nije vise predsjenik fudbalskog giganta Bayern Munchen . Otkaz . Noga . Pedala . Sut karta . Place ko godina Kaje se izvinjava ...Razlog . Utaja poreza . Znas gdje bi Radeljas bio u Njmeckoj ? Taj primitivni coban , taj pecinski neadrentalac , ta nakaza lopovska koja pljacka narod , koji jos iskopava svoje mrtve po masovnim grobnicama , bi u startu bila uhapsena i pseto bi bilo baceno na smetljiste .
-
weredsf
#116 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Nema on veze sa tim, naprotiv Faris je jedini kojeg on ne kontrolise u zdravrstvuMan of steel wrote:Samo se vi zezajte na Radeljašov račun a on nedavno raskrinka onu lopinu Gavrankapetanovića i spriječi milionsku krađu u zdravstvu.
-
mali_balon
#117 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Bio bi na nekoj skeli ili bi bio obicni smecarAspekt wrote:Jucer i danas . Neki njemacki biskup je napravio dvore . Vrlo skupe i luksuzne . Javnost , novine , sve na nogama i dan i noc sud javnosti , Vatikan ...sve je trajalo 5 dana i vise ga nigdje nema . Bivsi njemacki predsjednik Kristijan Wolf danas skruseno na sudu odgovara za neki racun od 730 Eura .![]()
Njemacka nogometna legenda Ulli Hennes jucer je sav u suzama . nije vise predsjenik fudbalskog giganta Bayern Munchen . Otkaz . Noga . Pedala . Sut karta . Place ko godina Kaje se izvinjava ...Razlog . Utaja poreza . Znas gdje bi Radeljas bio u Njmeckoj ? Taj primitivni coban , taj pecinski neadrentalac , ta nakaza lopovska koja pljacka narod , koji jos iskopava svoje mrtve po masovnim grobnicama , bi u startu bila uhapsena i pseto bi bilo baceno na smetljiste .
-
Aspekt
#118 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Ma narvno cistio bi klozete , bio na socijali i skupljo kauce i tepihe koje Njemci izbacuju na ulicu .Medjutim htio sam reci nesto drugo . Da je on Njemac i da je politicar i da tamo pokusa da gradi kucu bez dozvole da krade da mulja sta bi bilo s njim . Ne bi se on razmaho puno .Poslije prve prevare svabi postanes sumnjiv i onda te prate, snimaju , kontrola i onda upadaju sa dugim cijevima , nose sve papire , mobitele lap top , policija , tuzilac , sud, advokat i zatvor .Feritis . Sluss . Za sva vremena .Nema te nigdje vise . a on kod jos napreduje , nece me iznedati ako postane minstar ili cak predsjednik predsjednistva . Sto da ne pa nije bolji od njega Ivo Miro niti ona Borjana Kristo . Kada sam spomenuo borjanu Kristo sjetim se jednog njenog bisera . ,, Najbolja solucija za Bosnu je njena disolucija ,,mali_balon wrote:Bio bi na nekoj skeli ili bi bio obicni smecarAspekt wrote:Jucer i danas . Neki njemacki biskup je napravio dvore . Vrlo skupe i luksuzne . Javnost , novine , sve na nogama i dan i noc sud javnosti , Vatikan ...sve je trajalo 5 dana i vise ga nigdje nema . Bivsi njemacki predsjednik Kristijan Wolf danas skruseno na sudu odgovara za neki racun od 730 Eura .![]()
-
Aspekt
#119 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Bio bi u zooloskom vrtumali_balon wrote:Bio bi na nekoj skeli ili bi bio obicni smecarAspekt wrote:Jucer i danas . Neki njemacki biskup je napravio dvore . Vrlo skupe i luksuzne . Javnost , novine , sve na nogama i dan i noc sud javnosti , Vatikan ...sve je trajalo 5 dana i vise ga nigdje nema . Bivsi njemacki predsjednik Kristijan Wolf danas skruseno na sudu odgovara za neki racun od 730 Eura .![]()
-
Aspekt
#121 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Ko je Eso ovdje ?mali_balon wrote:
- problemnatravunu
- Cherry-Cherry
#124 Re: Esed Radalješ,predsjednik
Na njega su okačili zvono, a većih lopova koliko hoćete.
-
belfy
#125 Re: Esed Radalješ,predsjednik
ovdje bi nekako tema trebala biti i zakljucana...