To kazem da znaju ovi koji sa strane citaju.
Imate Victoma, koji je preobraceni nocoiner
Moderator: anex
Ma osnovu tvojih postova ja mislim da se mi ipak slazemo u dosta stvari.
Nista hvala tebi, sretno i tebi u grupi onih koji to vec 10 godina trube jedno ste isto, a uvijek ih Bitcoin debelo zajebe.Forumerrer wrote: ↑17/01/2021 16:54 Sretno ljudi, nadam se da cete sve rasprodat prije nego se ovo srusi.
Kad će više malo veći dip da se dokupi? Volio bih da padne bar na 25kKAMI666 wrote: ↑18/01/2021 00:25Nista hvala tebi, sretno i tebi u grupi onih koji to vec 10 godina trube jedno ste isto, a uvijek ih Bitcoin debelo zajebe.Forumerrer wrote: ↑17/01/2021 16:54 Sretno ljudi, nadam se da cete sve rasprodat prije nego se ovo srusi.
Tebi tvoje, meni moje.
Sto jedan rece gore iz prijasnjeg posta, cijena je samo u ljudskim glavama, nit zlato, nit dolar vrijedi vise od onoga koliko su im zajednica dali vrijednost.
Tako je i Bitcoin svoju vrijednost dostigao.
Evo mi svi budale napumpali ga na 40 hiljada dolara. Nije im bilo malo kad je sa 1 skocio na 1000 pa puko balon, opet ce. A mi eto budale, svi u balonu pa ga hebi.

Naravno da možeš. Ali to ti je kao da se zapitaš "da li ja evo mogu napraviti novi facebook i navući ljude da koriste". Teoretski da, praktički sumLJam.Forumerrer wrote: ↑17/01/2021 13:04 Da li ja mogu kreirati novu valutu i pustiti je u opticaj? Naravno da ne mogu, ali zato mogu kreirati virtuelnu valutu bez ikakvog pokrica i navuci ovce da je kupuju.
Pitanje je gdje ne možešNek mi neko navede konkretan primjer gdje se moze iskoristiti BitCoin, ako ne racunamo dark web?
Hvala, ali radije trošim fiat nego crypto, ne dam Bitcoine taman kad bi mi Victom evo sad nudio duplu cijenuSvaka cast onima koji su kupili valutu i preprodali je
Naravno da postoji prava vrijednost iza kripto valuta, a to je Bitcoin.Forumerrer wrote: ↑17/01/2021 13:48 Ali to ne mijenja moje misljenje, ovo je balon koji ce puci prije ili kasnije jer ne postoji prava vrijednost iza kripto valuta niti ko stoji iza njih.
Jaruga moj, najveća prednost Bitcoina je da iza njega ne stoje države ili bankarske institucije (lopovi takoreć) nego community, tojeat sve i jedan pojedinac na svijetu koji ima node u blockchainu. To znači da su tvoj novac u Bitcoinu siguran, jer ne postoji mogućnost manipuliranja, jer bi na stotine hiljada nodes (računala) morao utjecat a to je ne moguće. Dok tvoj novac na žiro računu nije siguran, ustvari ti taj novac ni ne posjeduješ jer ga je banka davno profućkala. Eno šta je bilo u Grčkoj, banka zamandali vrata, isključi struju iz bankomata i možeš ga fafat.Forumerrer wrote: ↑17/01/2021 14:02 Ja opet pitam sta stoji iza Bitcoina? Stoje samo neki pojedinci.
Iza dolara stoji citava drzava.
Jesi uvezao node? Ima li kakve koristi od istog?Dozer wrote: ↑18/01/2021 11:57 To sto se u BiH ne moze nista placati s BTC ili ETH, ne znaci da ne moze nigdje.
Npr. u Srbiji postoji veliki broj restorana i sl. u kojima moze racun platiti s BTC ili ETH. Jednostavno skeniras jasno istaknuti QRC za jedno ili drugo, i uplatis s mobitela iznos racuna u trenutnoj protuvrijednosti u BTC ili ETH.
Polako, stvari se polako krecu naprijed. Ne ide to preko noci.
A vrijednost je vec objasnjena iznad.
Kako sam pisao protiv XRP jos prije 2 godine kada sam pofino zaradio na njemu, ovaj put pisem i protiv ove paj valute, koju ne namjeravam ni kupiti. Pitam te, šta nudi drugačije od Electroneuma (koji je za paj BTC). Ne radi shiling bezvee, opet ces se opeci.
prije ce biti da je obratno: oni sto su smislili BTC nisu bili svjesni koliki spekulativni potencijal u njemu leziimperator01 wrote: ↑18/01/2021 12:06 Spekulanti koji kupe BTC samo da bi ga prodali skuplje ne razumiju BTC i koja je to revolucija i sta znaci za covjecanstvo.
Ma nsiam jos. Ne mogu da uhvatim vremena da se poigram s tim.Melo15 wrote: ↑18/01/2021 12:06Jesi uvezao node? Ima li kakve koristi od istog?Dozer wrote: ↑18/01/2021 11:57 To sto se u BiH ne moze nista placati s BTC ili ETH, ne znaci da ne moze nigdje.
Npr. u Srbiji postoji veliki broj restorana i sl. u kojima moze racun platiti s BTC ili ETH. Jednostavno skeniras jasno istaknuti QRC za jedno ili drugo, i uplatis s mobitela iznos racuna u trenutnoj protuvrijednosti u BTC ili ETH.
A vrijednost je vec objasnjena iznad.![]()
Izgleda da ce biti i neke app nesto na kojima ces moci doci do Pi valute
A s cim sam se do sad opekao...? Jedino s BTC u koji nisam uspio uci na vrijeme jer smo shit drzava...
ja71 wrote: ↑18/01/2021 12:55prije ce biti da je obratno: oni sto su smislili BTC nisu bili svjesni koliki spekulativni potencijal u njemu leziimperator01 wrote: ↑18/01/2021 12:06 Spekulanti koji kupe BTC samo da bi ga prodali skuplje ne razumiju BTC i koja je to revolucija i sta znaci za covjecanstvo.![]()
proteci ce jos vode Jalom i Sprecom dok se vrijednost kriptovaluta stabilizuje i ta prica koju vi pricate postane normala.
ako do toga dodje jer istoprija je takodjer puna i promasenih ideja koje su inovatori svojevremeno zakivali u zvijezde.
Papirni novac kao USD ima podlogu, a to je obećanje Američke vlade da ćeš sa USD moći da kupiš svu robu nepravljenu u Americi i platit sve dugove sa tom valutom u Americi. Nemože neko sutra reći e neću tvoje dolare, hoću da mi paltiš dug u Bitcoin-u. To je podloga doalara, iza toga stoji vojska, i 8,000 nuklearnih raketa.nekome wrote: ↑17/01/2021 11:15 Ni papirni novac nema podlogu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money
Vjerovanto hoće biti najveća podvala u historiji. Ako oni tulipani u holandili. Ali u medjuvremenu mnogi će se obogatit, a mnogi sve izgubit.Forumerrer wrote: ↑17/01/2021 11:09 Hajde molim vas objasnite kako nesto sto nema nikakvu podlogu moze vrijediti 700 milijardi dolara?
Ili sam glup ili mi je nesto promaklo, ali da bi nesto ovoliko vrijedilo treba imati podlogu za to.
Ovo ce biti najveca prevara u historiji covjecanstva na kojoj ce se obogatiti oni najbogatiji, a ostali ce izgubiti sve.
Svjestan sam ja da moze da se plati sa bitcoin na mnogo mjesta, pogotovo online, samo od svih ljudi sto znam da ga imaju, ili sto procitam online, nigdje ne vidim da ga iko trosi, nego samo skuplja.Dozer wrote: ↑18/01/2021 11:57 To sto se u BiH ne moze nista placati s BTC ili ETH, ne znaci da ne moze nigdje.
A vrijednost je vec objasnjena iznad.