Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#6026 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Mogy87 wrote: 17/01/2021 17:13
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/01/2021 17:08
red evil wrote: 17/01/2021 16:56 Kod nas se ljudi dovežu nečeg i ne popuštaju. To je u ovom slučaju obdukciju, nema upgrade ili da kažu da ne znaju oko toga ništa pa neće da tvrde ništa oko tog. Ne, već se o tome govori sa takvom sigurnošću da bi i najveći umovi im zavidili. Ono što ja znam, danas je tehnologija napredovala i imamo mogućnost da otkrijemo uzrok smrti bez odbukcije, ne živimo u 19. vijeku. Uradi se RTG ili CT pluća i vidi se da su pluća totalno uništena i da je to uzrok smrti i sad treba obdukcija da se to potvrdi? Pokaže ti u autu da nemaš goriva i treba da otvoriš cijelo auto, da vidiš rezervoar da je zaista prazan?
Znas li koliko je bilo slucajeva gdje su govorili ljudima da imaju upalu pluca, a onda nakon nekoliko dana drugi snimak kaze da nemaju upalu pluca. Znam takvih jedno cetvero. Prosla upala za dva - tri dana ili lose citanje snimaka ?

Ukupno sedam ( 7 ) pulmologa ima u KS, pola ih radi of kuce i pola veze nema sa zivotom. Zenu oborila korona, dupla doza antibiotika, lezala 20-ak dana, nisu joj prepisali kleksan koji se koristi da se ne pojave trombovi. Cudile se kolege debilu sta je uradio. Sada je negativna, ali sa bas srozanim imunitetom od duplih doza antibiotika i sa mogucim trombom u plucima. Cirkus.

Mozda ima tehnologije, al malo ko ima znanja da to protumaci, upotrijebi. Ti isto na Marsu da zivis.
Da si vidio jedan snimak pluca osobe preminule od COVIDA bilo bi ti jasno. Tebi, laiku. A da ne govorim o osobama kojima je to posao.
Jedan, deset ili stotinu snimaka ne znace nista bez obdukcija i nezavisnih provjera.

Daces mi za pravo da ne vjerujem sistemu koji ne pravi razliku izmedju asimptomatskih slucajeva, lazno pozitivnih i ljudi koji su zaista bolesni/zarazeni. Cim oni idu svi na kamaru, nesto ne stima. Ovako se ne vodi, niti racuna, statistika.
Mogy87

#6027 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

boy_zelenski wrote: 17/01/2021 17:36
Mogy87 wrote: 17/01/2021 17:33 Ja sam prva pitala. Jos na drugoj temi :wink:

Nikako da mi odgovoris :roll:
Kakav amaterski spin. :lol:
Dakle, postavlja se pitanje zašto u novembru 2020. godine imamo povećanu smrtnost u odnosu na isti mjesec prethodne godine? OVO JE PITANJE KOJE SE TREBA POSTAVITI MINISTARSTVIMA ZDRAVSTVA, KRIZNIM ŠTABOVIMA I LJEKARIMA U FBIH, A NE MENI ILI GRAĐANIMA FEDERACIJE BIH POŠTO MI NE LIJEČIMO LJUDE NITI SE BAVIMO PROBLEMIMA NJIHOVE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE. Ja odavno upozoravam (pogledajte moj post iz oktobra 2020. godine) da BiH ima među najvećim brojem umrlih od Covid-19 na milion stanovnika u Evropi iako nema najveći broj zaraženih, što jasno ukazuje na krupne sistemske probleme u našem zdravstvenom sistemu.
Ti si iznio tezu da se svako sa pozitivnim PCR testom u momentu smrti evidentira kao COVID smrt. Ni tracka sumnje u tvojim postovima. Jako si insistirao na toj teoriji. Nisi postavljao pitanja vec davao odgovore.

Pa posto vec imas takva saznanja lijepo bi bilo da nam objasnis kako to da je broj preminulih povecan? Vise saobracajnih nesreca? Vise kancera? Vise srcanih ili mozdanih udara? Posto vec znas od cega su ljudi preminuli. Jer da bi znao da NISU od COVIDA moras znati od cega JESU.
Mogy87

#6028 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/01/2021 17:37

Znas li koliko je bilo slucajeva gdje su govorili ljudima da imaju upalu pluca, a onda nakon nekoliko dana drugi snimak kaze da nemaju upalu pluca. Znam takvih jedno cetvero. Prosla upala za dva - tri dana ili lose citanje snimaka ?

Ukupno sedam ( 7 ) pulmologa ima u KS, pola ih radi of kuce i pola veze nema sa zivotom. Zenu oborila korona, dupla doza antibiotika, lezala 20-ak dana, nisu joj prepisali kleksan koji se koristi da se ne pojave trombovi. Cudile se kolege debilu sta je uradio. Sada je negativna, ali sa bas srozanim imunitetom od duplih doza antibiotika i sa mogucim trombom u plucima. Cirkus.

Mozda ima tehnologije, al malo ko ima znanja da to protumaci, upotrijebi. Ti isto na Marsu da zivis.
Da si vidio jedan snimak pluca osobe preminule od COVIDA bilo bi ti jasno. Tebi, laiku. A da ne govorim o osobama kojima je to posao.
Jedan, deset ili stotinu snimaka ne znace nista bez obdukcija i nezavisnih provjera.

Daces mi za pravo da ne vjerujem sistemu koji ne pravi razliku izmedju asimptomatskih slucajeva, lazno pozitivnih i ljudi koji su zaista bolesni/zarazeni. Cim oni idu svi na kamaru, nesto ne stima. Ovako se ne vodi, niti racuna, statistika.
Nego od cega ljudi umiru? Ili nisu ni umrli?
meridiyan

#6029 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by meridiyan »

Evo rjesenja... :lol:

Image
cvrčak_na_hedonizmu

#6030 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

red evil wrote: 17/01/2021 17:28
red evil wrote: 17/01/2021 16:56 Kod nas se ljudi dovežu nečeg i ne popuštaju. To je u ovom slučaju obdukciju, nema upgrade ili da kažu da ne znaju oko toga ništa pa neće da tvrde ništa oko tog. Ne, već se o tome govori sa takvom sigurnošću da bi i najveći umovi im zavidili. Ono što ja znam, danas je tehnologija napredovala i imamo mogućnost da otkrijemo uzrok smrti bez odbukcije, ne živimo u 19. vijeku. Uradi se RTG ili CT pluća i vidi se da su pluća totalno uništena i da je to uzrok smrti i sad treba obdukcija da se to potvrdi? Pokaže ti u autu da nemaš goriva i treba da otvoriš cijelo auto, da vidiš rezervoar da je zaista prazan?

Ja samo govorim o obdukciji kao jedinoj mjerodavnoj radnji za utvrđivanje uzroka smrti. I kažem da danas nije neophodno to raditi već da se može utvrditi i sa uvidom u kliničku sliku pacijenta. Da naš zdravstveni sistem ne funkcioniše znam savršeno dobro, osjetio na vlastitoj koži, nije funkcionisao ni prije korone samo što su mnogi tek uvidjeli to jer su tek sad imali neku potrebu za tim zdravstvenim sistemom.
Da se tako nesto moze zakljuciti ne bi standard bila obdukcija nego bi se gledala klinicka slika pacijenta ( tamo gdje je moguce, naravno ).

Da skratim, ne slazem se za obdukcije, slazem se za ove debile iz zdravstva. Da ne granam dalje, ponavljam se, a nema potrebe.
elcaliente

#6031 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by elcaliente »

Lao Ce wrote: 17/01/2021 17:19
elcaliente wrote: 17/01/2021 17:05 Nevazno ko u sta vjeruje, zavjera, konspiracija, pandemija ali ocigledno je da bez vakcinacije ce biti tesko putovati po Evropi.

Eh sada me interesuje sta planiraju npr ljudi u BiH koji sve ovo smatraju zavjerom i ne zele vakcinu?

Pomiriti se sa tim da sljedecih godina ne idu nigdje iz BiH?
To ne može opstati. Sve te prijetnje ovim i onim su u stvari pokušaji da ljude natjeraju da se cijepe. Pored toga svaki sud bi to oborio kao neustavno. Mislim da se neće realizovati te prijetnje. Do sada je svijet putovao uz mjere, sad odjednom te mjere ne važe ili nisu dovoljne. Ako su ustvrdili da maske i distance vrijede, zašto bi prestale da vrijede u slučaju da netko nije vakcinisan? Ako ne pomažu zašto su bile na snazi? Ako vakcine pomažu, zašto onda mjere ostaju? Gomila nelogičnosti i gluposti kojima nas zatrpavaju svakodnevno.
Sumnjam da ce se ovo ljeto moci normalno putovati?
Prosle godine se isto nije moglo putovati pa sudovi nisu reagovali.
Ne vidim mogucnost da ustavni sud reaguje na to ako npr Njemacka ili Italija naprave zakon da turisti koji dolze iz trecih zemalja mogu uci samo sa dokazu o primljenoj vakcini. To je faktici isto viza za ulazak u te zemlje, nikakva diskriminacija.
Kako god, normalno putovati se nece moci ili ce traziti pcr i karantenu ili vakcinu.
Mogy87

#6032 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/01/2021 17:45

Ja samo govorim o obdukciji kao jedinoj mjerodavnoj radnji za utvrđivanje uzroka smrti. I kažem da danas nije neophodno to raditi već da se može utvrditi i sa uvidom u kliničku sliku pacijenta. Da naš zdravstveni sistem ne funkcioniše znam savršeno dobro, osjetio na vlastitoj koži, nije funkcionisao ni prije korone samo što su mnogi tek uvidjeli to jer su tek sad imali neku potrebu za tim zdravstvenim sistemom.
Da se tako nesto moze zakljuciti ne bi standard bila obdukcija nego bi se gledala klinicka slika pacijenta ( tamo gdje je moguce, naravno ).

Da skratim, ne slazem se za obdukcije, slazem se za ove debile iz zdravstva. Da ne granam dalje, ponavljam se, a nema potrebe.
Obdukcija nije standard. Radi se ako se sumnja na krivicno djelo ili po zahtjevu porodice.
cvrčak_na_hedonizmu

#6033 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Mogy87 wrote: 17/01/2021 17:43

Francuzi su izracunali da je zbog nepruzanja adekvatne medicinske njege zivotno ugrozeno 50.000 do 70.000 ljudi. Ono, trecina do pola manje utvrdjenih karcinoma u ranim stadijima, srcanih oboljenja i tako dalje.

Ko je kriv ako je neko umro u Novembru zbog necega sto nije adekvatno tretirano u Aprilu ? Imamo li te brojeve i ta istrazivanja ili se samo prica o koroni ? Brojevi se izvlace iz konteksta i tumace po licnom ubjedjenju. Tako je i pocela ova prica, ti napisala da je umrlo 88% vise ljudi u Novembru, a ja replicirao i objasnio da nije to bas tako kako si rekla.

Ne sporim da ljudi umiru od korone, sporim propagandu, neiznosenje svih podataka, forsiranja samo jedne strane price i veoma upitne statistike.

Kod nas je masa ljudi umrla od nepruzanja medicinske njege. Ali, s tim da nemamo nista drugo gdje bilo sta mozemo provjeriti to ostaje na tvrdnji mada tih cca 800 umrlih kaze da nisam daleko od istine.
red evil

#6034 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

Može se zaključiti, uradi CT pluća i vidi da su pluća uništena i zašto bi se tu radila se obdukcija? Može se, sasvim sigurno, i bez obdukcije utvrditi uzrok smrti.

Negdje s početka pandemije, patolog govori upravo o tome, vrijedi pogledati.

cvrčak_na_hedonizmu

#6035 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Mogy87 wrote: 17/01/2021 17:50

Obdukcija nije standard. Radi se ako se sumnja na krivicno djelo ili po zahtjevu porodice.
Ocito je da nista nije standard nego idemo ofrlje, ha zarazeni, ha asimptomatski, ha lazno pozitivni, ha umro od srca, ha od korone, nista obdukcije, tu je to negdje. Zato imamo ovo sto imamo, pokenjam im se svima na diplome i znanje. Ali to ne pricaju svi, samo ovi drugi nemaju pristup javnom prostoru.

Da su tako vodili statistike u provatnim firmama u bilo kojoj drugoj proci osim oko korone dobili bi instant nogu i jos bi ih tuzili zbog nemara. Ti se ocito sa statistikom nisi srela ni na putu kad tako pises.
Mogy87

#6036 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/01/2021 17:56

Francuzi su izracunali da je zbog nepruzanja adekvatne medicinske njege zivotno ugrozeno 50.000 do 70.000 ljudi. Ono, trecina do pola manje utvrdjenih karcinoma u ranim stadijima, srcanih oboljenja i tako dalje.

Ko je kriv ako je neko umro u Novembru zbog necega sto nije adekvatno tretirano u Aprilu ? Imamo li te brojeve i ta istrazivanja ili se samo prica o koroni ? Brojevi se izvlace iz konteksta i tumace po licnom ubjedjenju. Tako je i pocela ova prica, ti napisala da je umrlo 88% vise ljudi u Novembru, a ja replicirao i objasnio da nije to bas tako kako si rekla.

Ne sporim da ljudi umiru od korone, sporim propagandu, neiznosenje svih podataka, forsiranja samo jedne strane price i veoma upitne statistike.

Kod nas je masa ljudi umrla od nepruzanja medicinske njege. Ali, s tim da nemamo nista drugo gdje bilo sta mozemo provjeriti to ostaje na tvrdnji mada tih cca 800 umrlih kaze da nisam daleko od istine.
A od COVIDA je u FR preminulo 70K ljudi.

Ja nisam tvrdila da su ti dodatni preminuli od COVIDA (razlika dodatnih smrti i sluzbeno preminulih od COVIDA).

Licno vjerujem da zbog uske definicije smrti (fokus iskljucivo na pluca) ima slucajeva koji nisu ubrojani u statistiku. Ali to je licno misljenje koje nema nikakvu tezinu.

Znaci smrti od COVIDA je onoliko koliko ih je u sluzbenoj statistici, sve ostalo je neobjasnjeno.

Upravo o tome svijet i prica. Da kad se bolnice napune pacijentima koji su zivotno ugrozeni od COVIDA (kad ti se neko gusi on je uvijek prioritet) da ce trpiti ostala stanja i oboljenja. Da bi se to sprijecilo uvode se mjere. Ove koje vi zovete “pumpanje panike” “propaganda” i slicno.
cvrčak_na_hedonizmu

#6037 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

red evil wrote: 17/01/2021 17:56

Može se zaključiti, uradi CT pluća i vidi da su pluća uništena i zašto bi se tu radila se obdukcija? Može se, sasvim sigurno, i bez obdukcije utvrditi uzrok smrti.

Negdje s početka pandemije, patolog govori upravo o tome, vrijedi pogledati.

Dobro, koliko imamo takvih slucajeva ? Koliko ih je bilo na respiratorima pa su im pluca potpuno unistena, koliko ih nije bilo na respiratorima, a opet imali unistena pluca, s cim su ih lijecili i tako dalje. Ono borimo se sa svjetskom posasti koja nas jebe evo haman godinu dana, covjek bi pomislio da imamo te podatke. Mnogo detaljnije ovoga sto se ponavlja u javnom prostoru, da pogledam malo, zanima me sta se desava. Rado cu korigovati misljenje, nemam problem s tim da kazem da nisam u pravu.
Mogy87

#6038 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/01/2021 18:05
Mogy87 wrote: 17/01/2021 17:50

Ocito je da nista nije standard nego idemo ofrlje, ha zarazeni, ha asimptomatski, ha lazno pozitivni, ha umro od srca, ha od korone, nista obdukcije, tu je to negdje. Zato imamo ovo sto imamo, pokenjam im se svima na diplome i znanje. Ali to ne pricaju svi, samo ovi drugi nemaju pristup javnom prostoru.

Da su tako vodili statistike u provatnim firmama u bilo kojoj drugoj proci osim oko korone dobili bi instant nogu i jos bi ih tuzili zbog nemara. Ti se ocito sa statistikom nisi srela ni na putu kad tako pises.
Da si se skolovao 6 godina plus 5 specijalizacije bilo bi ti jasno zasto je sve manje patologa i zasto moderna dijagnostika tu granu medicine cini sve vise suvisnom. U pandemiji i mimo nje.
cvrčak_na_hedonizmu

#6039 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Mogy87 wrote: 17/01/2021 18:15
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/01/2021 17:56

A od COVIDA je u FR preminulo 70K ljudi.

Ja nisam tvrdila da su ti dodatni preminuli od COVIDA (razlika dodatnih smrti i sluzbeno preminulih od COVIDA).

Licno vjerujem da zbog uske definicije smrti (fokus iskljucivo na pluca) ima slucajeva koji nisu ubrojani u statistiku. Ali to je licno misljenje koje nema nikakvu tezinu.

Znaci smrti od COVIDA je onoliko koliko ih je u sluzbenoj statistici, sve ostalo je neobjasnjeno.

Upravo o tome svijet i prica. Da kad se bolnice napune pacijentima koji su zivotno ugrozeni od COVIDA (kad ti se neko gusi on je uvijek prioritet) da ce trpiti ostala stanja i oboljenja. Da bi se to sprijecilo uvode se mjere. Ove koje vi zovete “pumpanje panike” “propaganda” i slicno.
Rekoh ti, ti se sa statiskom, bilo kakvom, nisi ni na putu srela i guras samo jednu stranu price. Tvoj izbor, ne ulazim u to.

Granamo, a niko nikoga nece ubijediti, niti ce sta biti jasnije.

Uglavnom, pisem za ostale, mozda neko iznese neku novu cinjenicu koja ce mi promijeniti misljenje, a mozda neko i progleda pa pocne posmatrati desavanja iz druge perspektive.

Lp
Mogy87

#6040 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

boy_zelenski wrote: 17/01/2021 18:24 Srecom, izuzev COVID centara i izolatorija, bolnice se nisu napunile, tako da smo uspjesno sprijecili kolaps zdravstvenog sistema, a time pustili hiljade ljudi da umru kuci bez lijecnicke pomoci.
Koje hiljade tacno? I od kojih bolesti?

De reci nesto konkretno, znam da imas te podatke ne bi ti insinuirao bez pokrica :mrgreen:
Lao Ce

#6041 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Nastavlja se agonija određnog broja ljudi nakon primanja vakcina:
13 Izraelaca pretrpjelo paralizu lica nakon uzimanja vakcine Pfizer, pristižu izveštaji sa detaljnim neželjenim efektima

https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/ ... HS4rBdz8ko
Lao Ce

#6042 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Amsterdam

Lao Ce

#6043 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Još malo

STANFORD STUDY QUESTIONS BENEFITS OF LOCKDOWNS AND STAY-AT-HOME ORDERS

https://www.outkick.com/stanford-study- ... HmiGOJRHFw
A group of researchers at Stanford published a peer-reviewed study earlier this month assessing the impact of lockdowns and stay-at-home orders — what they refer to as non-pharmaceutical interventions (NPIs) in early 2020. The study did not find evidence to support that NPIs were effective in preventing the spread.

“In summary, we fail to find strong evidence supporting a role for more restrictive NPIs in the control of COVID in early 2020,” the study concludes
meridiyan

#6044 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by meridiyan »

SLOBODA

Lao Ce

#6045 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Ili npr. ovo, to ovi 'stručnjaci' koji prate američku poltiku sigurno 'znaju'
Exclusive: Obama Administration Knowingly Funded a Designated al-Qaeda Affiliate

https://www.nationalreview.com/2018/07/ ... ly-funded/
Znači, živiš u svijetu gdje ti se stvari prikazuju na jedan način, a one u skroz suprotne. Zvuči poznato :mrgreen:

Ili možda ovo:
Lost in Sudan: World Vision Worked With and for Terrorist-Funding Organizations

https://www.christianpost.com/voice/los ... tions.html
Lao Ce

#6046 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

shbc wrote: 18/01/2021 10:31
Lao Ce wrote: 18/01/2021 10:25 Netko će reći kakve to ima veze sa ovom temom, ali samo jedan mali dio iz stvarnog života u kojem živimo, svijeta laži, licemjerja, glumatanja, pretvaranja, izigravanja, lažnih moralnih vrijednosti i veličina, prevara, jednog opasnog svijeta u kojem mnogi učestvuju kao gledaoci i koji im se prikazuje u šarenim bojama svih vrsta laži i manipulacije. E, tako vam je isto i sa ovom koronom. Naivno se vjeruje medijima, autoritetima i drugima, ispod čijih ljudskih maski i oblika možda u nekim slučajevima stoje sami demoni, kao što je to prikazano u filmu They Live. Dođite sebi.
Maca iznio jezive detalje: Kad bih pričao ko sve zove glumice na kasting u 10 uvečer, ne bi vam bilo dobro

https://avaz.ba/region/srbija/624608/ma ... cn7hB11C5Y
Izadjite sejtani iz mene :evil:
Ti si sam šejtan, nema šta izlaziti iz tebe :mrgreen: :lol:
Medobrundo25

#6047 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Medobrundo25 »

Industrialyzer wrote: 17/01/2021 10:04 Nemoj Dozeru kasnije plakati, bice sve uredu.

Profil jedne lujke cija razmisljanja se podudaraju sa nekim forumasima, preporucuje se citanje uz kafu jer ovo je show program :lol: :lol:

https://www.facebook.com/daniela.semeder.7

Doktor uzivo snimao kolicinu kisika u krvi sa cak pet hirurskih maski preko usta i nosa, nije bilo znacajnih promjena, a vi ovdje standarno lupate kako udisete neke toksine. Prestanite se brukati pobogu vise, zabrinjavate kolicinom neznanja.

Kakav si ti covjek od nauke i strucnjak to je nevjerovatno. :kiss: :izet: :izet: najobicniji experiment ne znas kako se radi. Neka uradi isto nakon 8 sati nosenja tih pet maski pa neka postavi novi video :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
adsubzero

#6048 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 18/01/2021 10:25 Netko će reći kakve to ima veze sa ovom temom, ali samo jedan mali dio iz stvarnog života u kojem živimo, svijeta laži, licemjerja, glumatanja, pretvaranja, izigravanja, lažnih moralnih vrijednosti i veličina, prevara, jednog opasnog svijeta u kojem mnogi učestvuju kao gledaoci i koji im se prikazuje u šarenim bojama svih vrsta laži i manipulacije. E, tako vam je isto i sa ovom koronom. Naivno se vjeruje medijima, autoritetima i drugima, ispod čijih ljudskih maski i oblika možda u nekim slučajevima stoje sami demoni, kao što je to prikazano u filmu They Live. Dođite sebi.
Maca iznio jezive detalje: Kad bih pričao ko sve zove glumice na kasting u 10 uvečer, ne bi vam bilo dobro

https://avaz.ba/region/srbija/624608/ma ... cn7hB11C5Y
Uvijek volim ironiju u ovim izjavama, a posebno me natjera na smijeh kada takva izjava dodje od covjeka koji kaze "ne interesuje me milion drugih studija, ja vjerujem nobelovcu" :izet:
Medobrundo25

#6049 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Medobrundo25 »

Industrialyzer wrote: 17/01/2021 14:43 Pore na pamucnim i hirurskim maskama su gotovo pa vidljive okom, a promjer molekula O2 i CO2 se mjeri u nanometrima. Logika kojom se dolazi do zakljucka da cista maska steti organizmu je rezultat neupucenosti zavjerasa i primjer da ce povjerovati u sve sto im zvuci zanimljivo.
Isto tako teorija da iste sprecavaju prenos virusa cija se velicina mjerinu isitim nanomilimetrima :run: :izet: :izet: :izet: kakav si ti ublehas strasno, elementarne stvari nr poznajes.
adsubzero

#6050 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 18/01/2021 11:07
Industrialyzer wrote: 17/01/2021 14:43 Pore na pamucnim i hirurskim maskama su gotovo pa vidljive okom, a promjer molekula O2 i CO2 se mjeri u nanometrima. Logika kojom se dolazi do zakljucka da cista maska steti organizmu je rezultat neupucenosti zavjerasa i primjer da ce povjerovati u sve sto im zvuci zanimljivo.
Isto tako teorija da iste sprecavaju prenos virusa cija se velicina mjerinu isitim nanomilimetrima :run: :izet: :izet: :izet: kakav si ti ublehas strasno, elementarne stvari nr poznajes.
Sva sreca pa imamo ucene ljude da takve gluposti poput tvojih ne prolaze. :thumbup:
Virus se najvise prenosi kapljicnim putem, sto maska u dobroj mjeri zaustavlja. O2 i CO2 ce proci bez obzira na to.
Post Reply