Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Hercegoviina
#49451 Re: Zeničani
U kojoj banci se ne plaća provizija za račun od grijanja da se plati
- notsure
#49452 Re: Zeničani
http://grijanjezenica.ba/uputstvo-placanje-racuna/Hercegoviina wrote: ↑15/01/2021 11:51 U kojoj banci se ne plaća provizija za račun od grijanja da se plati
Račun bez plaćanja provizije možete platiti na naplatnim mjestima preduzeća u ulici Bilmišće 107, Branilaca Bosne 2 , na šalterima Union banke poslovnica Zenica kao i na šalterima zajedničkih naplatnih mjesta.
- Rothmans
- Casual's
#49454 Re: Zeničani
Gledam po FB, te Hadžije, te džematlije, a razmljenjuju 100.000 KM u grmu, tzv. jebalištu.
Ovaj lik da je planirao ubistvo ne bi uzeo kombi sa kojim radi, nit bi pobjegao u Busovaču.
Ovaj lik da je planirao ubistvo ne bi uzeo kombi sa kojim radi, nit bi pobjegao u Busovaču.
- Ja_Ja
#49455 Re: Zeničani
Ko zna sta je tu bilo po srijedi. Uglavnom slazem se. Hadzijat a baviti se nelegalnom rabotom je problematicno samo po sebi. Al mi smo drustvo koje je zbunjeno totalno tako da i zamjena vrijednosti nije neka novina.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#49456 Re: Zeničani
O mrtvima sve najbolje.. i katastrofa je sto se desilo.
No, hadzija (jel od ovih sverc para to stekao?), komesar policije mu na dzenazi umjesto da upravo on provodi zakon i tjera te iste sa ulice
No, hadzija (jel od ovih sverc para to stekao?), komesar policije mu na dzenazi umjesto da upravo on provodi zakon i tjera te iste sa ulice
- ExNihilo
- Ja_Ja
#49458 Re: Zeničani
S ovim boldiranim se nikako ne slažem. Ako je insan bio hajvan tokom svog života, za mene je hajvan i kad crkne. Nemam niti truna empatije za te stvari i madam se da će i mene ljudi posmatrati u tom svjetlu kad preselim. Mišljenje je potpuno nevezamo za ovaj dogadjaj.
- notsure
#49459 Re: Zeničani
Nije novina. Hoće li takav stav više ikad prestati biti prihvaćen i "normalan"?
Dokad ćemo tolerisati kriminal samo zato što je umotan religijom? Azra Sivro zamotana i sve Mitalove laži su joj oproštene? Švercer (za siću provizije) donio eure od gazde krimosa ali mu se sve prašta jer je hadžija?
-
Ci-Nick
#49460 Re: Zeničani
Nisam vjernik ali znam da su oni po Islamu čisti.
Mjenjanje novaca uz dogovorenu proviziju koja je daleko ispod trgovačke marže ograničene islamskim propisima nije grijeh. Bitno je da se dogovoreno poštuje.
To što su se bavili djelatnošću koju država zabranjuje to nema veze sa Islamom.
Na kraju krajeva begovi i paše su gradile džamije novcem koji su na robovima i slugama zaradili. Novcem koji je poticao iz ratnih pohoda i pljačke.
Ako bi bili doslijedni trebalo bi sva te mjesta zaobilaziti.
Mjenjanje novaca uz dogovorenu proviziju koja je daleko ispod trgovačke marže ograničene islamskim propisima nije grijeh. Bitno je da se dogovoreno poštuje.
Na kraju krajeva begovi i paše su gradile džamije novcem koji su na robovima i slugama zaradili. Novcem koji je poticao iz ratnih pohoda i pljačke.
- notsure
#49461 Re: Zeničani
U tome i jeste problem, otkad smo to postali šerijatska država?Ci-Nick wrote: ↑16/01/2021 16:02 Nisam vjernik ali znam da su oni po Islamu čisti.
Ti kao "nevjernik" si onda u debelom problemu
-
allem_77
#49462 Re: Zeničani
Da li ovi šverceri što prodaju cigarete po tezgama po tebi zaslužuju smrt? Ima tu i starijih žena koje se mrznu na -5 (nebitno za koga rade)notsure wrote: ↑16/01/2021 17:35U tome i jeste problem, otkad smo to postali šerijatska država?Ci-Nick wrote: ↑16/01/2021 16:02 Nisam vjernik ali znam da su oni po Islamu čisti.
Ti kao "nevjernik" si onda u debelom problemu![]()
Zašto ovaj šverc sekularna država toleriše?
Da li zato što nije u stanju pronaći im posao? Ili policija ne radi svoj posao?
-
Ci-Nick
#49463 Re: Zeničani
Nisam ja ni u kakvom problemu. U problemu je ovo društvo selektivnog morala.notsure wrote: ↑16/01/2021 17:35U tome i jeste problem, otkad smo to postali šerijatska država?Ci-Nick wrote: ↑16/01/2021 16:02 Nisam vjernik ali znam da su oni po Islamu čisti.
Ne sviđa mi se da se o mrtvim ljudima govori kao o kriminalcima,.. u zemlji u kojoj ljudi rade neprijavljeni ili drže radnike neprijavljene,.. ili prikrivaju promet i ne plaćaju porez,.. kradu subvencije,.. izvlače kroz javne nabavke stotine miliona javnog novca, i dijele ga sa povlaštenim dobavljačima.
Pa seljak dobije subvenciju za steonu kravu, a onda tele proda bez prijave i otkupnog lista mesaru, koji to isto tele iskasapi i proda bez da plati marku poreza.
I sad ispade sve to boza naspram zamjene novca na ulici za neku sitnu proviziju.
Kad mi brat dođe iz Njemačke često mu zamjenim par stotina eura, jesam li griješan, trebam li ga poslati u banku?
Da,..nek banke imaju više neoporezovanih miliona za iznijeti iz BiH.
-
NecuVise
#49464 Re: Zeničani
Da nisu vjernici i hadžije ne bi notsure ništa ni pisao o njima, ovako zna i da su šverceri, i da rade za kriminalnog gazdu, i da su baš u grmlju mijenjali pare, i da je žena zamotana, i da laže itd. Dovoljno da vidiš koje riječi bira da znaš koliko je sati. Toliko postova o žrtvama a nijedne o ubici. Samo što ne kaže da su zaslužili to što ih je snašlo 
-
kakavdanakneiskustvu
- notsure
#49466 Re: Zeničani
Pa ne baš. Nisu zaslužili da ih iko ubije, samo nisu zaslužili da ih se slavi samo zato što su vjernici. Pravi vjernik ne bi švercao, ali o tome neka sudi onaj koga se boje, nije moje da im sudim.NecuVise wrote: ↑16/01/2021 19:15 Da nisu vjernici i hadžije ne bi notsure ništa ni pisao o njima, ovako zna i da su šverceri, i da rade za kriminalnog gazdu, i da su baš u grmlju mijenjali pare, i da je žena zamotana, i da laže itd. Dovoljno da vidiš koje riječi bira da znaš koliko je sati. Toliko postova o žrtvama a nijedne o ubici. Samo što ne kaže da su zaslužili to što ih je snašlo![]()
Ubicu niko ne kuje u zvijezde kao što kuju ubijene, zato ga ne spominjem. Ubici želim da ih odleži što duže, ali kakva smo naopaka država izvući će se s uslovnom kaznom i vjerovatno pobjeći u Tursku.
Nemam ja šta znati da su šverceri, bave se djelatnošću koja je po važećem zakonu krivično djelo, za razliku od prekršaja koje drugi spominju u komentarima. Za krivično djelo ko god ga počini treba da odgovara i ne treba ga ubiti, treba da odsluži kaznu, kao nauk drugima da to što radi nije ispravno i da to prestanu raditi. To što banke legalno kradu nisu krivi oni nego onaj ko im je to dozvolio. Kao što ni za šverc nisu krive rahmetlije nego drotovi koji su to šutke gledali. Drotovi, tužioci, sudije,... svi.
Kriminalnog gazdu i njegovo ime nisam spomenuo ja nego neko drugi prije mene. Naravno da rade za gazdu, otkud nekome 55.000 maraka da ih vrti? Hadžija namolio A.Dž.Š. i pale mu s neba?
A zamotana je sama o sebi sve dovoljno rekla, firaun je namjerno stavio na to mjesto da lakše zamaže oči masama.
-
belfy
#49467 Re: Zeničani
jedno zlo ili nepravdu pravdati drugim je UVIJEK pogresno. treba stati u kraj svima koji krse zakon. i te koji drze radnike neprijavljene i te sto ne placaju porez i te sto kradu subvencije, bas kao sto treba stati u kraj i NELEGALNOJ zamjeni novca na ulici.Ci-Nick wrote: ↑16/01/2021 18:04Nisam ja ni u kakvom problemu. U problemu je ovo društvo selektivnog morala.notsure wrote: ↑16/01/2021 17:35U tome i jeste problem, otkad smo to postali šerijatska država?Ci-Nick wrote: ↑16/01/2021 16:02 Nisam vjernik ali znam da su oni po Islamu čisti.
Ne sviđa mi se da se o mrtvim ljudima govori kao o kriminalcima,.. u zemlji u kojoj ljudi rade neprijavljeni ili drže radnike neprijavljene,.. ili prikrivaju promet i ne plaćaju porez,.. kradu subvencije,.. izvlače kroz javne nabavke stotine miliona javnog novca, i dijele ga sa povlaštenim dobavljačima.
Pa seljak dobije subvenciju za steonu kravu, a onda tele proda bez prijave i otkupnog lista mesaru, koji to isto tele iskasapi i proda bez da plati marku poreza.
I sad ispade sve to boza naspram zamjene novca na ulici za neku sitnu proviziju.
Kad mi brat dođe iz Njemačke često mu zamjenim par stotina eura, jesam li griješan, trebam li ga poslati u banku?
koga bi trebao zaboliti hurac da li je po islamskim propisima to grijeh? a, koliko znam, krsenja zakona drzave u kojoj se musliman nalazi jeste grijeh.
i, kakvi neoporezovani milioni od banaka? ima li iko strozije nadzore od banaka? sto lupas? u dva posta si toliko nebuloza iznio da je to fascinantno.
-
NecuVise
#49468 Re: Zeničani
notsure wrote: ↑16/01/2021 20:49
Pa ne baš. Nisu zaslužili da ih iko ubije, samo nisu zaslužili da ih se slavi samo zato što su vjernici. Pravi vjernik ne bi švercao, ali o tome neka sudi onaj koga se boje, nije moje da im sudim.
Ubicu niko ne kuje u zvijezde kao što kuju ubijene, zato ga ne spominjem. Ubici želim da ih odleži što duže, ali kakva smo naopaka država izvući će se s uslovnom kaznom i vjerovatno pobjeći u Tursku.
Nemam ja šta znati da su šverceri, bave se djelatnošću koja je po važećem zakonu krivično djelo, za razliku od prekršaja koje drugi spominju u komentarima. Za krivično djelo ko god ga počini treba da odgovara i ne treba ga ubiti, treba da odsluži kaznu, kao nauk drugima da to što radi nije ispravno i da to prestanu raditi. To što banke legalno kradu nisu krivi oni nego onaj ko im je to dozvolio. Kao što ni za šverc nisu krive rahmetlije nego drotovi koji su to šutke gledali. Drotovi, tužioci, sudije,... svi.
Kriminalnog gazdu i njegovo ime nisam spomenuo ja nego neko drugi prije mene. Naravno da rade za gazdu, otkud nekome 55.000 maraka da ih vrti? Hadžija namolio A.Dž.Š. i pale mu s neba?
A zamotana je sama o sebi sve dovoljno rekla, firaun je namjerno stavio na to mjesto da lakše zamaže oči masama.
Ljudi ih ne slave nego ih žale. Lično nikog od učesnika nisam poznavao pa ne mogu govoriti kakvu su bili. Oni koji ih poznaju očito imaju samo riječi hvale.
Spominješ banke i da je kriv onaj koji im je dozvolio da rade to što rade, pa je li isto tako i za ove kriv onaj koji im je dozvolio?
Jesu li pravi vjernici, ne znam. Ako država smatra da neko radi nešto suprotno zakonu neka se zabavi time, neka ne toleriše kršenje zakona koje je poznato svakom stanovniku ovog grada. Ako su oni s vjerske strane radili neku rabotu, pa imaju i za to posljedice.
Nisi ti prvi spomenuo gazdu ali si rado to preuzeo jer odgovara tvom narativu iako ne znaš je li tako, ali eto valjda je to logično da neko ne može imati 55 hiljada KM.
O ženi koju spominješ također ne znam mnogo osim ono rijetko kada se pojavi na tv, ali je zanimljivo kako je pogrdno etiketiraš.
Ilegalno mijenjanje novca je godinama prisutno na svima poznatim lokacijama, osim državi očito, a nisi se do sada javljao u borbi protiv toga, dok hadžije ne poginuše. Jasno je šta te žulja, nema potrebe da to prikrivaš kvazi brigom o kršenju zakona.
-
Ci-Nick
#49469 Re: Zeničani
Kupiš li ti kad mesa kod mesara ili hljeb u pekari bez računa?belfy wrote: ↑16/01/2021 20:57jedno zlo ili nepravdu pravdati drugim je UVIJEK pogresno. treba stati u kraj svima koji krse zakon. i te koji drze radnike neprijavljene i te sto ne placaju porez i te sto kradu subvencije, bas kao sto treba stati u kraj i NELEGALNOJ zamjeni novca na ulici.Ci-Nick wrote: ↑16/01/2021 18:04Nisam ja ni u kakvom problemu. U problemu je ovo društvo selektivnog morala.
koga bi trebao zaboliti hurac da li je po islamskim propisima to grijeh? a, koliko znam, krsenja zakona drzave u kojoj se musliman nalazi jeste grijeh.
i, kakvi neoporezovani milioni od banaka? ima li iko strozije nadzore od banaka? sto lupas? u dva posta si toliko nebuloza iznio da je to fascinantno.
Je li te stid što si saučesnik u potkradanju države?
Ja sam legalista i ne radim nista što nije u skladu sa zakonom jer sam takav, i ne znam drugačije. Ali ne mogu svaki put u pekari ili mesnici tražiti račun.
Ne kažem da treba tolerisati bilo kakvu trgovinu na ulici
ali šteta koju prave državi i sistemu je beznačajna u odnosu na ostale štetočine.
O bankama i Agenciji za bankarstvo koja im pogoduje najbolje govore poslovni rezultati.
Iz BiH iznesu 300 miliona dobiti a u Njemackoj, Austriji i Italiji posluju sa gubitkom.
-
belfy
#49470 Re: Zeničani
ne kupim, tako da me nema sta biti stid. ne znam odakle ti takva pretpostavka.
ne postoji olaksica u zakonu koja kaze da neko smije nekaznjeno proci ako pravi manju stetu. za manju stetu moze dobiti samo manju kaznu i tacka.
a ovo sto si sada iznio o bankama podrzava onu prvu tezu da taj novac nije oporezovan kako?
ne postoji olaksica u zakonu koja kaze da neko smije nekaznjeno proci ako pravi manju stetu. za manju stetu moze dobiti samo manju kaznu i tacka.
a ovo sto si sada iznio o bankama podrzava onu prvu tezu da taj novac nije oporezovan kako?
-
Ci-Nick
#49471 Re: Zeničani
Plaćaju li banke porez na dodanu vrijednost na usluge koje naplaćuju ?
Ne,..
Sad ćeš reći ne plaćaju ni u drugim zemljama, ili banke bi prebacile teret pdv-a na klijente.
Banke imaju povlašteni odnos svuda a kod nas posebno.
Ne postoji zakonom regulisana profitna marža, ili razlika između kamate na štednju i kamate na kredit.
A jasno je da zdrave konkurencije nema, da se dogovaraju i da rade što hoće jer im zakonodavac i Agencija za bankarstvo to dozvoljavaju.
Pa koliko su samo novca iznijele Mikrokreditne, uzimale su kamatu i veću od 50%. Ko je zaštitio običnog nepismenog poreskog obveznika ?
Niko..
I neću se dalje raspravljati ni sa tobom ni sa bilo kim na ovom PDF-u.
Toliko loše atmosfere nema nigdje.
Valjda se zato svelo sve na jedva deset ljudi koji ovdje ostavljaju komentar.
Ne,..
Sad ćeš reći ne plaćaju ni u drugim zemljama, ili banke bi prebacile teret pdv-a na klijente.
Ne postoji zakonom regulisana profitna marža, ili razlika između kamate na štednju i kamate na kredit.
A jasno je da zdrave konkurencije nema, da se dogovaraju i da rade što hoće jer im zakonodavac i Agencija za bankarstvo to dozvoljavaju.
Pa koliko su samo novca iznijele Mikrokreditne, uzimale su kamatu i veću od 50%. Ko je zaštitio običnog nepismenog poreskog obveznika ?
Niko..
- Ja_Ja
#49472 Re: Zeničani
Neko ranije napisa da su oni po islamu cisti jer se bave trgovinom deviza po dogovorenoj cijeni (ne varaju). To bi bilo prihvatljivo da islam ne uci da se moraju postovati zakoni zemlje u kojoj osoba zivi sve dok ne idu direktno protivno serijatu (tj sve dok ne navode na grijeh). Za mene (nisam ekspert u islamu ali drzim do vjere) je mjenjanje na ulici prevara jer se zaobilazi i radi na stetu drzave, pa prema tome mislim da je grijeh.
Ponovo cu reci moj raniji status nije bio vezan za ova dva covjeka vec mi generalno smeta kad ljudi cim neko preseli kazu “o mrtvima sve najbolje” a komsije zadnjih dvadeset godina nisu mogle da zive od maltretiranja od doticnog insana.
Ponovo cu reci moj raniji status nije bio vezan za ova dva covjeka vec mi generalno smeta kad ljudi cim neko preseli kazu “o mrtvima sve najbolje” a komsije zadnjih dvadeset godina nisu mogle da zive od maltretiranja od doticnog insana.
-
belfy
#49473 Re: Zeničani
ti opet pokusavas pretpostaviti sta cu ja reci i, naravno, opet gresis. banke posluju prema zakonu. nigdje niti mogu, niti zele iznijeti pare nelegalno jer kod nas zaradjuju solidno. ja to jako dobro znam sa svojih 7 otplacenih kredita i dva tekuca. a, usput da kazem da znam ljude kojima su i mikrokreditne sa takvim uslovima valjale, iako su bili sasvim svjesni da ih kolju, ali od banke nisu mogli dobiti kredit, pa su morali pristati na goru varijantu.Ci-Nick wrote: ↑17/01/2021 12:20 Plaćaju li banke porez na dodanu vrijednost na usluge koje naplaćuju ?
Ne,..
Niko..
i nemas se sta ti dalje ni raspravljati kada si samo bubnuo na prvu, pa skotao da si se zahebao. a upravo zato i "osjetis" da je atmosfera losa...
- Distortion
#49474 Re: Zeničani
Pohvale za momke koji rade odlican posao u NK ČELIK. Iz dana u dan se vidi napredak i trud momaka. Reprogram je potpisan, klub aktivno radi na marketingu za razliku od prijasnjih uprava.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu