Drvene kuće/vikendice
-
d2
#26 Re: Drvene kuće/vikendice
evo informacije za tip 3 - 17.590 eura, tip 2 8212 eura
ovo je "kljuc u ruke"
(+ temelj koji sami pravite)
ovo je "kljuc u ruke"
(+ temelj koji sami pravite)
-
Celly
#27 Re: Drvene kuće/vikendice
Sorry, nisam upratila na kog se proizvodjaca odnose ove cijene?
-
d2
#28 Re: Drvene kuće/vikendice
to je ovaj link http://www.omix.com.ba/?id1=01&id2=1Celly wrote:Sorry, nisam upratila na kog se proizvodjaca odnose ove cijene?
pozz
- DobroJutroKolumbo
-
Zah
#30 Re: Drvene kuće/vikendice
Ne isplati se praviti vikend kuce na klasican nacin. To je skupo, a osim toga dugo traje, imas problema sa majstorima itd. Montazne kuce posebno brvnare su prava stavr. Sve se napravi za 3 dana, ali moram priznati da su za nase uslove skupe. Krivaja ne pravi kvalitetne vikend kuce. Znam puno prijatelja koji su kupovali njihove kuce i svi su se zalili na slab kvalitet-pojavljuju se supljine na spojevima itd. Osim toga oni su svojevremeno upotrebljavali azbestnobetonske ploce kao vanjske zidove, a to je nezdrav materijal.
Ja mislim, da svako sebi moze napraviti ono sto zeli. Dovoljno je kupiti bilo kakav katalog drvenih vikend kuca. Tamo ima sve nacrtano. Ja cu pokusati naci nesto da se uvjerite. Ako se vratim u Bosnu, sam cu napraviti jednu, a onda cu pozvati nekoga od vas da vidite. Ako vam se dopadne, mozemo organizovati akciju i pomoci jos nekima da urade slicno.
Jos jednom pogledajte ovaj link. http://www.mesem24.de/wochenendhäuser Tu imate puno dobrih kcica. Kad odaberete jednu, pri dnu je tlocrt, a kad kliknete na sliku kucice, slika se uveca.Ako kliknete sa lijeve strane na Blockhaus i odaberete debljinu daske, odmah vam pokaze kako se sve daska moze obraditi . Tu ima i kuca za stanovanje. Jednostavno kopirate sliku i pokazete mastoru, a on ce to oraditi, vi sami sastavite. Istu kucicu mozete napraviti i na drugi naci, ali o tome nekom drugom prilikom.
Ja mislim, da svako sebi moze napraviti ono sto zeli. Dovoljno je kupiti bilo kakav katalog drvenih vikend kuca. Tamo ima sve nacrtano. Ja cu pokusati naci nesto da se uvjerite. Ako se vratim u Bosnu, sam cu napraviti jednu, a onda cu pozvati nekoga od vas da vidite. Ako vam se dopadne, mozemo organizovati akciju i pomoci jos nekima da urade slicno.
Jos jednom pogledajte ovaj link. http://www.mesem24.de/wochenendhäuser Tu imate puno dobrih kcica. Kad odaberete jednu, pri dnu je tlocrt, a kad kliknete na sliku kucice, slika se uveca.Ako kliknete sa lijeve strane na Blockhaus i odaberete debljinu daske, odmah vam pokaze kako se sve daska moze obraditi . Tu ima i kuca za stanovanje. Jednostavno kopirate sliku i pokazete mastoru, a on ce to oraditi, vi sami sastavite. Istu kucicu mozete napraviti i na drugi naci, ali o tome nekom drugom prilikom.
-
d2
#31 Re: Drvene kuće/vikendice
odlicno, hvala
- botanicar
#32 Re: Drvene kuće/vikendice
imas u ostroscu tj kod jablanickog o cemu pricaju...!prije mosta onog znaci iznad pumpe one u ostroscu ispod pekare LEPINE S KAJMAKOM..valjda znate
eh tu se prodaju ...!!!!neznam broj neznam nish
-
Zah
#33 Re: Drvene kuće/vikendice
Kad bi neka nasa gradjevinska firma pokusala praviti nesta ovako. Bilo bi to jeftino i svakome dostupno. Mislim da bi ovo mogle biti one vikend kucice o kojima razmisljama. Procitajte teskt, pogledajte vido. Kliknite na svaki crveno oznaceni tekst, ima vise slika za pogledati.
http://stanovanje.monitor.hr/2008/08/27 ... upole.html
http://stanovanje.monitor.hr/2008/08/27 ... upole.html
-
sarajevonekad
#34 Re: Drvene kuće/vikendice
Da upravo tako nesto. Ko proizvodi konkretno ovu sa fotografije?
Dena wrote:Ovako nesto?![]()
-
babanovac
#35 Re: Drvene kuće/vikendice
Da nisam bio kokuz ko sto jesam pa kupio kontejner od SFOR-a...
20-tak m2 za 4-5 milja, dodju u njemu i klime i prozori i podovi i tapete.
Na njega samo krov konstruisat, a insan ako je prezahtjevan moze i stiropor fasada.
A dva takva, jedan stambeni i jedan "mokri", pa to je vec dzet-set.
20-tak m2 za 4-5 milja, dodju u njemu i klime i prozori i podovi i tapete.
Na njega samo krov konstruisat, a insan ako je prezahtjevan moze i stiropor fasada.
A dva takva, jedan stambeni i jedan "mokri", pa to je vec dzet-set.
-
milix
#36 Re: Drvene kuće/vikendice
Ako zelite kvalitetnu drvenu kucu onda vam licno mogu predloziti firmu u Bosanskoj Gradisci DRVENDOM-Holzman doo koja se bavi proizvodnjom drvenih kuca i cak izvozi ka zapadu.(Firma je jako mlada i zato je nepoznata na Bosanskom trzistu i ja sam slucajno nabasao putujuci ka tome zapadu-Svici 
Godinu dana sam trazio sebi vikendicu ali iskljucivo drvenu, obisao sam sve proizvodjace drvenih kuca u Bosni i Crnoj Gori i kao sto rekoh u Drvendomu sam bio prezadovoljan sa kvalitetom i cijenom.(gradju uvoze iz Austrije,objasnjavali su zasto ali nisam sve zapamtio)
Mislim da je neko od njih radio te kuce u Austriji dugo vremena i onda proizvodnju preselio kod nas u koperaciji sa nekom Austrijskom firmom..tako nekako.
Nisam mogao vjerovati da zapadni kvalitet sa Bosanskim cijenama ima i kod nas
Posto zivim i radim u Svicarskoj imao sam priliku da pogledam dosta drvenih kuca i mogu vam reci da je to to.
Evo nadjoh i prospekt na kome pise http://www.drvendom.com +387 66 451 229 ili +387 66 778 116 (ima jos brojeva ali mislim da je ovo dosta
Ako mogu jos pomoci javite se, pozdrav svima.
Godinu dana sam trazio sebi vikendicu ali iskljucivo drvenu, obisao sam sve proizvodjace drvenih kuca u Bosni i Crnoj Gori i kao sto rekoh u Drvendomu sam bio prezadovoljan sa kvalitetom i cijenom.(gradju uvoze iz Austrije,objasnjavali su zasto ali nisam sve zapamtio)
Mislim da je neko od njih radio te kuce u Austriji dugo vremena i onda proizvodnju preselio kod nas u koperaciji sa nekom Austrijskom firmom..tako nekako.
Nisam mogao vjerovati da zapadni kvalitet sa Bosanskim cijenama ima i kod nas
Posto zivim i radim u Svicarskoj imao sam priliku da pogledam dosta drvenih kuca i mogu vam reci da je to to.
Evo nadjoh i prospekt na kome pise http://www.drvendom.com +387 66 451 229 ili +387 66 778 116 (ima jos brojeva ali mislim da je ovo dosta
Ako mogu jos pomoci javite se, pozdrav svima.
-
IlovAna
#37 Re: Drvene kuće/vikendice
ISTINA
Mislila sam da je samo dobra reklama,međutim uvjerila sam se da su zaista fenomenalni
Moj vjerenik i ja smo prosle sedmice isli u Gradisku i prijatelji su nas izveli u Kafe Kajak,na Keju.
Fantastican objekat od drveta,kraj same Save.DRVENDOM,je radio objekat,ko ima priliku obavezno neka posjeti taj kafe.Trazili smo da nam urade predracun za porodicnu kucu,po nasem nacrtu.
Ako i taj predracun bude prihvatljiv,sigurni smo da ce nasa kuca biti od drveta,a ne klasicno zidana.
SVAKA CAST DRVENDOM
PS.Odustali smo od kupovine stana,jer covjek ne moze biti siguran kakav ce kvalitet gradnje biti
Ovako bar znamo u sta ulazemo,jer pratimo svaki dio gradnje.
Mislila sam da je samo dobra reklama,međutim uvjerila sam se da su zaista fenomenalni
Moj vjerenik i ja smo prosle sedmice isli u Gradisku i prijatelji su nas izveli u Kafe Kajak,na Keju.
Fantastican objekat od drveta,kraj same Save.DRVENDOM,je radio objekat,ko ima priliku obavezno neka posjeti taj kafe.Trazili smo da nam urade predracun za porodicnu kucu,po nasem nacrtu.
Ako i taj predracun bude prihvatljiv,sigurni smo da ce nasa kuca biti od drveta,a ne klasicno zidana.
SVAKA CAST DRVENDOM
PS.Odustali smo od kupovine stana,jer covjek ne moze biti siguran kakav ce kvalitet gradnje biti
- Ma.Le.Na
#38 Re: Drvene kuće/vikendice
sarajevonekad wrote:Da upravo tako nesto. Ko proizvodi konkretno ovu sa fotografije?
Dena wrote:Ovako nesto?![]()
ovo je preslatko!
- Dori
#39 Re: Drvene kuće/vikendice
Evo i slikeIlovAna wrote:ISTINA![]()
Mislila sam da je samo dobra reklama,međutim uvjerila sam se da su zaista fenomenalni![]()
SVAKA CAST DRVENDOM
PS.Odustali smo od kupovine stana,jer covjek ne moze biti siguran kakav ce kvalitet gradnje biti![]()

-
IlovAna
#40 Re: Drvene kuće/vikendice
[img]C:\Documents%20and%20Settings\Jahorina\Desktop\PAKET%20RIZIKA\Drvendom[/img]
- VladaFBiH
#41 Re: Drvene kuće/vikendice
da podignem temu iz mrtvih - da li je neko pravio neko nešto ovako https://bs-ba.facebook.com/ADBRVNARE konkretno me interesuje model Bosanka
- MehmedPasaMoric
#42 Re: Drvene kuće/vikendice
Ma nema kuce bez betona, cigle i mjesalice, kakvo drvo... Svojevremeno sam imao drvenu lamperiju pa niko nije bio sretniji od mene na dan kad sam sam to smece izbacio, a kamoli da mi sva kuca bude od drveta 
- no_sekirli
#43 Re: Drvene kuće/vikendice
Ljudi, dajte kakve preporuke za brvnare.
Ako nasi pametnjakovici roknu jos jedan lock, poludit cu u stanu.
Plac jadan vapi za nekim objektom. A i zena mi u mene
Ako nasi pametnjakovici roknu jos jedan lock, poludit cu u stanu.
Plac jadan vapi za nekim objektom. A i zena mi u mene
- visuljak
#44 Re: Drvene kuće/vikendice
Zar stan nije bolji od kuce?
Ono oko kuce ili vikendice moras vazda nesto raditi.
...i na kraju, jarane odakle ti lova?
Ono oko kuce ili vikendice moras vazda nesto raditi.
...i na kraju, jarane odakle ti lova?
- no_sekirli
#45 Re: Drvene kuće/vikendice
A usparao se koji dinar, jebga dugo sam na trzistu
A i kontam napraviti neki man cave, cisto da zena zna da ipak imam gdje prespavat kad me nasekira
A i kontam napraviti neki man cave, cisto da zena zna da ipak imam gdje prespavat kad me nasekira
- mayab
- no_sekirli
#47 Re: Drvene kuće/vikendice
Hvala drugar na linkovima, ali pogledao sam ih sve 55 puta.
Sa ovim svim sta se reklamiraju po Piku i FB nikako na zelenu granu. Sta god te zanima, pitas, oni samo imaju fetish da ih se nazove na telefon. Zanima te plan prostorija, oni kazu nazovi. Zanima te rok, oni kazu nazovi. Zanima te da ti posalje plan temelja za odredjeni model, on ti kaze nazovi. Ma sta da te zovem, odgovori mi sta me zanima, ili napravi .pdf od 30 stranica i salji ga kao odgovor.
Mene upravo zbog izbjegavanja peglanja sa majstorima, fusherima i preverantima zanima brvnara. A posto je ovo forum sa puno posjetitelja, kontam da moze netko nekoga preporuciti.
Vidim da je Ilijas izgleda predvodnik u gradnji brvnara.
- jednonogi_Jack
#48 Re: Drvene kuće/vikendice
Ili kad ti nju nasekiraš, pa te izbaci.no_sekirli wrote: ↑13/01/2021 19:58 A usparao se koji dinar, jebga dugo sam na trzistu![]()
A i kontam napraviti neki man cave, cisto da zena zna da ipak imam gdje prespavat kad me nasekira![]()
-
sumirprimus
#49 Re: Drvene kuće/vikendice
minimalizam je zakon. pogotovu ako ti je sekundarna opcija, znaci ne za zivota nego vikendica. iz mog nekog skromnog iskustva. sto vece,i visocije veci i problemi i zajebancije.
-
nikeze
#50 Re: Drvene kuće/vikendice
Dobra strana drvenih vikendica je što ih je zimi veoma lako zagrijati, za pola sata u prostoriji koja ima peć temperatura je ugodna, a za sat je prevruće. Vikendice od cigle se griju po dva dana da se ugriju, dakle kad trebate ići kući onda se ugrije. Drvo je samo po sebi ugodno i toplo i prirodan materijal.
U slučaju požara, izgori kao kutija šibica.
Sljedeće što treba voditi računa je obrada drveta, mora biti dobro osušeno, a ako nije dobro namazano lazurom napašće ga crvica i ode sve u propast.
Sadolin ili lazura se mora nanositi po uputstvu svake 2 godine mada u praksi može i svake četvrte godine. Akrilne lazure možda mogu i duže ali je skuplje. Čitao sam da imaju i neke nano lazure koje mogu jako dugo da traju, ali te nisam susretao.
Uglavnom, čekaju vas u budućnosti ljestve i četka na anteni od 3 metra i mazanje u više slojeva. Drvo ne voli vlagu, plijesan i insekte, tako da računate na mazanje.
Što se tiče uštede energije za grijanje drvo je bez premca. Jedino je ljeti vruće u takvim objektima, valjda jer je tamni limeni krov i iako je ispod izolacija opet je vruće.
Sve u svemu, koliko para toliko muzike.
U slučaju požara, izgori kao kutija šibica.
Sljedeće što treba voditi računa je obrada drveta, mora biti dobro osušeno, a ako nije dobro namazano lazurom napašće ga crvica i ode sve u propast.
Sadolin ili lazura se mora nanositi po uputstvu svake 2 godine mada u praksi može i svake četvrte godine. Akrilne lazure možda mogu i duže ali je skuplje. Čitao sam da imaju i neke nano lazure koje mogu jako dugo da traju, ali te nisam susretao.
Uglavnom, čekaju vas u budućnosti ljestve i četka na anteni od 3 metra i mazanje u više slojeva. Drvo ne voli vlagu, plijesan i insekte, tako da računate na mazanje.
Što se tiče uštede energije za grijanje drvo je bez premca. Jedino je ljeti vruće u takvim objektima, valjda jer je tamni limeni krov i iako je ispod izolacija opet je vruće.
Sve u svemu, koliko para toliko muzike.