Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zrakomlat wrote: ↑13/01/2021 20:18
Nema više od 45%
Srba, ma i manje, slabo se reprodukuju nešto a i ošlo na zapad/istok .Ma svi narodi se nesto slabo reprodukuju, to su finese,ko manje slabije on ce i nadbrojit ostale .
Kolinda wrote: ↑13/01/2021 17:11
Ne znam tko je glup i naivan ali postavio sam ti pitanje...
Kad postaviš neku tezu očekujem da stojiš iza nje....
Idi u Hr i tamo budi Hrvat.
Pa postavljaj glupa pitanja nekom susedu.
U BiH ces biti Bosanac, Hercegovac, moli se Bogu kom hoces.
U Hrvatskoj budi Hrvat, nije bitno.
Ne. U Bosni ima 50% stanovnistva koji su vecim delom Srbi, a manjem delom Hrvati. Nisu ni Bosanci, ni Hercegovci, sem u regionalnom smislu. A ti si sovinista, koji sa takvim razmisljanjima ne doprinosi o suzivotu. Bas ovakve recenice otkrivaju puno toga...
Jasno je meni, nisam naivan, da ko ima silu nameće i politike uključujući ustav i pravne odredbe. Rezultat koji danas imamo u Bosni i Hercegovini je odnos snaga na terenu 95 i uticaja međunarodne zajednice. Ali nemojte onda biti licemjeri i tražiti prava za Hrvate u Bosni i Hercegovini koja niste dali Srbima u Hrvatskoj. Barem nemojte nastupati sa pozicija neke pravde. Apsolutno nema razlike između prijeratnog statusa Srba u Hrvatskoj i Hrvata u BiH. I i dalje malo. Treba još. Oni majorizirani. Pa šta su onda Srbi u Hrvatskoj? Imaju li člana predsjedništva, dom naroda, donošenje odluka kocenzusom, teritoriju, pola direktorskih pozicija, pola pozicija u Vladi... Nemaju. A nemaju jer se desila Oluja. ARBiH nije imala snage i međunarodne podrške da isto napravi u BiH i uspostavi građansku državu.
mirza_15 wrote: ↑13/01/2021 20:28
Jasno je meni, nisam naivan, da ko ima silu nameće i politike uključujući ustav i pravne odredbe. Rezultat koji danas imamo u Bosni i Hercegovini je odnos snaga na terenu 95 i uticaja međunarodne zajednice. Ali nemojte onda biti licemjeri i tražiti prava za Hrvate u Bosni i Hercegovini koja niste dali Srbima u Hrvatskoj. Barem nemojte nastupati sa pozicija neke pravde. Apsolutno nema razlike između prijeratnog statusa Srba u Hrvatskoj i Hrvata u BiH. I i dalje malo. Treba još. Oni majorizirani. Pa šta su onda Srbi u Hrvatskoj? Imaju li člana predsjedništva, dom naroda, donošenje odluka kocenzusom, teritoriju, pola direktorskih pozicija, pola pozicija u Vladi... Nemaju. A nemaju jer se desila Oluja. ARBiH nije imala snage i međunarodne podrške da isto napravi u BiH i uspostavi građansku državu.
Odnose Hrvata i Srba prepusti njima. Tebe zanima odnos Bosnjaka i Srba i Bosnjaka i Hrvata. Ne mesaj se tamo gde te nema.
Hrvatska je ustavom zemlja Hrvatskog naroda, sa zajamcenim pravama svih manjina.
A BiH je drzava tri konstitutivnih naroda, sa istim pravima. Potpisano u Dejtonu i od Bosnjackog predstavnika.
Last edited by smrm on 13/01/2021 20:33, edited 1 time in total.
nihadns wrote: ↑13/01/2021 17:09
ne pravite se glupi i naivni.
Ne znam tko je glup i naivan ali postavio sam ti pitanje...
Kad postaviš neku tezu očekujem da stojiš iza nje....
Idi u Hr i tamo budi Hrvat.
Pa postavljaj glupa pitanja nekom susedu.
U BiH ces biti Bosanac, Hercegovac, moli se Bogu kom hoces.
U Hrvatskoj budi Hrvat, nije bitno.
"Od čijih si ti kuća" pa tako zboriš
Da nisi možda neki general pa naučio naređivati, ajde budi frajer pa u kući zagalami pa tek onda kad to napraviš dođi na forum i kaži "sad sam izgubio nevinost pa mogu i tebi narediti što ćeš biti" možda te tada i poslušam...
mirza_15 wrote: ↑13/01/2021 20:08
Franjo Tuđman: "Gospodine ministre i gospodine generale mi smo tu sa Gornjim Vakufom doživjeli i politički i vojnički neuspjeh. Ministar ti znaš i sam da danas je i jedan od supredsjedatelja pitao u tom sklopu da li smo kadri i da li ćemo ovladati Gornjim Vakufom i ja sam vama dao zadaću, to nije izvršeno i na taj način smo se i politički i vojnički kompromitirali i dali smo, potvrdili smo na taj način te prosudbe da vojnički nismo dorasli čak ni Muslimanima na tom području. To je jedan fijasko."
Moćni HV, sve zajedno sa HVO
I u Mostaru su ginuli.
da u ta dva mjesta nismo pokazali franceku da nam nisu vojno dorasli nebi nas ni bilo u politickom smislu. mene samo zanima na osnovu cega oni na njihovim portalima gaje nade da bi u nekom novom pokusaju bolje prosli. vatrena moc bosnjaka tada i danas su nebo i zemlja.
mirza_15 wrote: ↑13/01/2021 20:08
Franjo Tuđman: "Gospodine ministre i gospodine generale mi smo tu sa Gornjim Vakufom doživjeli i politički i vojnički neuspjeh. Ministar ti znaš i sam da danas je i jedan od supredsjedatelja pitao u tom sklopu da li smo kadri i da li ćemo ovladati Gornjim Vakufom i ja sam vama dao zadaću, to nije izvršeno i na taj način smo se i politički i vojnički kompromitirali i dali smo, potvrdili smo na taj način te prosudbe da vojnički nismo dorasli čak ni Muslimanima na tom području. To je jedan fijasko."
Moćni HV, sve zajedno sa HVO
I u Mostaru su ginuli.
da u ta dva mjesta nismo pokazali franceku da nam nisu vojno dorasli nebi nas ni bilo u politickom smislu. mene samo zanima na osnovu cega oni na njihovim portalima gaje nade da bi u nekom novom pokusaju bolje prosli. vatrena moc bosnjaka tada i danas su nebo i zemlja.