Hahaa, kralj si.
Kada vas svedu na mjeru vjerovatno ce i Bosnjaci traziti da ode VP.
Šuplja ti je ta priča jer postoje i drugi argumenti. Volim i ja svoju državu ali trenutno ste me udaljili dosta od nje. Ovakva kakva je država i nije neka udavača. Kako si me udalji? Pa šiljiš se na najslabijem i prcaš me u glavu sa npr, zaokruživanjem Komšića. to je, očigledno, donijelo mnogo dobrog u životu. Volim svoj narod i navijam i radujem se svakom uspjehu Hrvatske, bilo sportskom ili bilo kojem drugom . Srce mi bude kao lubenica kada se osvoji zlato, srebro, bronza u kolektivnim ili pojedinačnim sportovima. Pa pola tih sportaša ima korijene odavde, kako se ne bi poistovjetio? Sretan sam i ponosan do neba. Adrenalin poraste, serotonin, estrogen, dopamin i oksitocin skoče i život izgleda lakše.ABH017 wrote: ↑12/01/2021 13:57Slažem se s tobom, ali... To bi bilo logično, da oni, koji sjede u najvišim institucijama ove države, vole svoju državu više od ijedne druge i da one, koji ih biraju na te pozicije, pozivaju da vole svoju državu i da nemaju druge.
Volim i ja Hrvatsku. Volim i Srbiju, također, jednako. Volim sve ljude jednako. Ali ne mogu voliti Osijek, Zadar, Zagreb, Užice, Valjevo, Beograd, više od Mostara, Banjaluke, Zvornika, Trebinja, Gruda... Nikako. Ni u kojem filmu. Ne mogu voljeti ni Istanbul ili Kairo više od Zenice, Čapljine ili Modriče. To meni graniči sa ludilom. A svjedoci smo svi da veliki dio našeg stanovništva i veliki dio političara, koji primaju velike plate od ove države, žele da je nema. Navijaju za susjedne/komšijske reprezentacije i klubove. Pa, jbt, prije nekoliko godina su stanovnici Laktaša i okoline fizički napali košarkaše kluba iz tog naselja, jer su pobijedili Crvenu Zvezdu. Šta dalje pričati.
Još uvijek misliš da podrška VP ima veze sa patriotizmom u ovakvoj situaciji sa ovakvim okruženjem?
Zamisli samo situaciju da u svojoj firmi imaš radnike, koji žele da se tvoja firma ugasi, da bi firma nekog komšije profitirala. I traže od tebe da skloniš nekog nadzornika-šefa, koji ih sprječava da unište firmu. Da li bi tad bio za sklanjanje tog nadzornika?
Nismo Komsica zaokruzivali 92-95 ,a vi zokruziste mnoge logore i UZP po medjunarodnoj presudi,vi bi samo gledali od Kosica dalje a ono sto je ranije bilo nema veze...vidim ne bunis se sto je Turska u Petrinju poslala 100 kucica a smeta ti zastava TR koju neki debili nose po sa isto sto debili po Hercegovini nose shahovniceBrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 15:29Šuplja ti je ta priča jer postoje i drugi argumenti. Volim i ja svoju državu ali trenutno ste me udaljili dosta od nje. Ovakva kakva je država i nije neka udavača. Kako si me udalji? Pa šiljiš se na najslabijem i prcaš me u glavu sa npr, zaokruživanjem Komšića. to je, očigledno, donijelo mnogo dobrog u životu. Volim svoj narod i navijam i radujem se svakom uspjehu Hrvatske, bilo sportskom ili bilo kojem drugom . Srce mi bude kao lubenica kada se osvoji zlato, srebro, bronza u kolektivnim ili pojedinačnim sportovima. Pa pola tih sportaša ima korijene odavde, kako se ne bi poistovjetio? Sretan sam i ponosan do neba. Adrenalin poraste, serotonin, estrogen, dopamin i oksitocin skoče i život izgleda lakše.ABH017 wrote: ↑12/01/2021 13:57Slažem se s tobom, ali... To bi bilo logično, da oni, koji sjede u najvišim institucijama ove države, vole svoju državu više od ijedne druge i da one, koji ih biraju na te pozicije, pozivaju da vole svoju državu i da nemaju druge.
Volim i ja Hrvatsku. Volim i Srbiju, također, jednako. Volim sve ljude jednako. Ali ne mogu voliti Osijek, Zadar, Zagreb, Užice, Valjevo, Beograd, više od Mostara, Banjaluke, Zvornika, Trebinja, Gruda... Nikako. Ni u kojem filmu. Ne mogu voljeti ni Istanbul ili Kairo više od Zenice, Čapljine ili Modriče. To meni graniči sa ludilom. A svjedoci smo svi da veliki dio našeg stanovništva i veliki dio političara, koji primaju velike plate od ove države, žele da je nema. Navijaju za susjedne/komšijske reprezentacije i klubove. Pa, jbt, prije nekoliko godina su stanovnici Laktaša i okoline fizički napali košarkaše kluba iz tog naselja, jer su pobijedili Crvenu Zvezdu. Šta dalje pričati.
Još uvijek misliš da podrška VP ima veze sa patriotizmom u ovakvoj situaciji sa ovakvim okruženjem?
Zamisli samo situaciju da u svojoj firmi imaš radnike, koji žele da se tvoja firma ugasi, da bi firma nekog komšije profitirala. I traže od tebe da skloniš nekog nadzornika-šefa, koji ih sprječava da unište firmu. Da li bi tad bio za sklanjanje tog nadzornika?
Pretpostavljam da si Bošnjak? Onda se ti odvališ od sreće kada recimo Turska pobijedi Hrvatsku u nogometu. Odmah se razvijaju turske zastave po Sarajevu, Mostaru. Pale se petarde, kolone automobila kruže sa turskim barjacima uz sirene i pirotehniku. Poštujem to. Svako navija za onoga ko mu je pri srcu a pogotovo ako pobjedi nekoga koga ne podnosiš. Nećeš razvijati zastave ako Turska pobijedi recimo, Češku, zar ne? Tu smo bar načisto šta ko misli i osjeća.
Osjetiš li barem 10% toga opisanog kada pobjedi BiH? Zapitaš li se možda da to nije samo neki inat a ne ljubav? Zašto inat? Sigurno ne zbog meda i kiki bombona kojima ste nas hranili cijeli rat. Mislim šuplja ti je priča, ako voliš svoju državu onda ti je ne može ogaditi niko niti te udaljiti od iste. Isto kao da kažeš da te neko udalji od tvojih roditelja. Ko, ako ne ti sam sebe i svojim odnosnom prema njoj/njima.BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 15:29
Šuplja ti je ta priča jer postoje i drugi argumenti. Volim i ja svoju državu ali trenutno ste me udaljili dosta od nje. Ovakva kakva je država i nije neka udavača. Kako si me udalji? Pa šiljiš se na najslabijem i prcaš me u glavu sa npr, zaokruživanjem Komšića. to je, očigledno, donijelo mnogo dobrog u životu. Volim svoj narod i navijam i radujem se svakom uspjehu Hrvatske, bilo sportskom ili bilo kojem drugom . Srce mi bude kao lubenica kada se osvoji zlato, srebro, bronza u kolektivnim ili pojedinačnim sportovima. Pa pola tih sportaša ima korijene odavde, kako se ne bi poistovjetio? Sretan sam i ponosan do neba. Adrenalin poraste, serotonin, estrogen, dopamin i oksitocin skoče i život izgleda lakše.
Pretpostavljam da si Bošnjak? Onda se ti odvališ od sreće kada recimo Turska pobijedi Hrvatsku u nogometu. Odmah se razvijaju turske zastave po Sarajevu, Mostaru. Pale se petarde, kolone automobila kruže sa turskim barjacima uz sirene i pirotehniku. Poštujem to. Svako navija za onoga ko mu je pri srcu a pogotovo ako pobjedi nekoga koga ne podnosiš. Nećeš razvijati zastave ako Turska pobijedi recimo, Češku, zar ne? Tu smo bar načisto šta ko misli i osjeća.
Komsic ogadio Hrvatima Bosnu, grohotom se smijem. Znaci do prije 2006 Hrvati su bili za BiH, ne da odebljaju perec.Milenkov buraz wrote: ↑12/01/2021 15:41Osjetiš li barem 10% toga opisanog kada pobjedi BiH? Zapitaš li se možda da to nije samo neki inat a ne ljubav? Zašto inat? Sigurno ne zbog meda i kiki bombona kojima ste nas hranili cijeli rat. Mislim šuplja ti je priča, ako voliš svoju državu onda ti je ne može ogaditi niko niti te udaljiti od iste. Isto kao da kažeš da te neko udalji od tvojih roditelja. Ko, ako ne ti sam sebe i svojim odnosnom prema njoj/njima.BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 15:29
Šuplja ti je ta priča jer postoje i drugi argumenti. Volim i ja svoju državu ali trenutno ste me udaljili dosta od nje. Ovakva kakva je država i nije neka udavača. Kako si me udalji? Pa šiljiš se na najslabijem i prcaš me u glavu sa npr, zaokruživanjem Komšića. to je, očigledno, donijelo mnogo dobrog u životu. Volim svoj narod i navijam i radujem se svakom uspjehu Hrvatske, bilo sportskom ili bilo kojem drugom . Srce mi bude kao lubenica kada se osvoji zlato, srebro, bronza u kolektivnim ili pojedinačnim sportovima. Pa pola tih sportaša ima korijene odavde, kako se ne bi poistovjetio? Sretan sam i ponosan do neba. Adrenalin poraste, serotonin, estrogen, dopamin i oksitocin skoče i život izgleda lakše.
HDZ u BiH i patritizam. Ima Hrvata koji istinski dišu za BiH to ne smijemo zaboraviti, treba biti realan.
Ima, oni sta su iz mjesanih brakova, te mozda kod vas po Bosni. Sve zapadno od Neretve, statisticka greskaMilenkov buraz wrote: ↑12/01/2021 15:56HDZ u BiH i patritizam. Ima Hrvata koji istinski dišu za BiH to ne smijemo zaboraviti, treba biti realan.
Turci su velika nacija koju izuzetno poštujem. Gdje si ti pročitao da sam nešto napisao protiv Turske?spreca wrote: ↑12/01/2021 15:39Nismo Komsica zaokruzivali 92-95 ,a vi zokruziste mnoge logore i UZP po medjunarodnoj presudi,vi bi samo gledali od Kosica dalje a ono sto je ranije bilo nema veze...vidim ne bunis se sto je Turska u Petrinju poslala 100 kucica a smeta ti zastava TR koju neki debili nose po sa isto sto debili po Hercegovini nose shahovniceBrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 15:29Šuplja ti je ta priča jer postoje i drugi argumenti. Volim i ja svoju državu ali trenutno ste me udaljili dosta od nje. Ovakva kakva je država i nije neka udavača. Kako si me udalji? Pa šiljiš se na najslabijem i prcaš me u glavu sa npr, zaokruživanjem Komšića. to je, očigledno, donijelo mnogo dobrog u životu. Volim svoj narod i navijam i radujem se svakom uspjehu Hrvatske, bilo sportskom ili bilo kojem drugom . Srce mi bude kao lubenica kada se osvoji zlato, srebro, bronza u kolektivnim ili pojedinačnim sportovima. Pa pola tih sportaša ima korijene odavde, kako se ne bi poistovjetio? Sretan sam i ponosan do neba. Adrenalin poraste, serotonin, estrogen, dopamin i oksitocin skoče i život izgleda lakše.ABH017 wrote: ↑12/01/2021 13:57
Slažem se s tobom, ali... To bi bilo logično, da oni, koji sjede u najvišim institucijama ove države, vole svoju državu više od ijedne druge i da one, koji ih biraju na te pozicije, pozivaju da vole svoju državu i da nemaju druge.
Ti Srbe i Hrvate koji su oduvijek ovdje porediš sa raznoraznim došljacima, crncima koji su došli u Francusku, Turcima i Kurdima koji su došli u Njemačku itd i koji bi kao trebali nešto tražiti? Ja sam ovdje svoj na svome na svojoj djedovini i ne tražim ništa od tebe da mi kao dadneš. Tražim ono što je moje. A ti došao sa Sandžaka pa bi nešto davao...DonieBrasco wrote: ↑12/01/2021 16:02 Najjaci su ovi sto se pravdaju da BIH ne dozivljavaju kao svoju, pa u Francuskoj koliko ima crnaca iz svih djelova afrike, ne dozivljavaju je kao svoju pa traze li entitete, sputavaju li drzavu radi toga, negiraju li je, mozda neka separacija ?Također u Njemackoj koliko ima turaka, kurda, ostalih nacija, pa rade li to drzavi gdje zive ? Da pricamo o SAD, koliko ima latino naroda, azijata, crnaca, bijelog svijeta sto nisu amerikanci, traze li svoju drzavu, entitet, kantone, zupnje ?
Kod nas treba ukinuti dvojno drzavljanstvo, pa mars u vraziju mater u Zagreb ili Beograd pa budi hrvat, srbin, kinez ko vas j'ebe.
Za tvoje čudo, drag mi je svaki uspjeh naših ljudi, bilo u sportu ili u životu. Zašto se ne bih radovao? Možda nemam mnogo takvih trenutaka, ali volim čuti kada Tuka istrči dobru utrku, kada Džumhur prođe koje kolo. Kada mladi naučnik sa ovih prostora dadne svoj doprinos u nauci ja osjetim pozitivnu viberu u sebi. Ne cijenim političare pa mi je u ravan kada neko pravo političku karijeru po svijetu. Za to me zaboli neka stvar.Milenkov buraz wrote: ↑12/01/2021 15:41Osjetiš li barem 10% toga opisanog kada pobjedi BiH? Zapitaš li se možda da to nije samo neki inat a ne ljubav? Zašto inat? Sigurno ne zbog meda i kiki bombona kojima ste nas hranili cijeli rat. Mislim šuplja ti je priča, ako voliš svoju državu onda ti je ne može ogaditi niko niti te udaljiti od iste. Isto kao da kažeš da te neko udalji od tvojih roditelja. Ko, ako ne ti sam sebe i svojim odnosnom prema njoj/njima.BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 15:29
BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 17:09
Ti Srbe i Hrvate koji su oduvijek ovdje porediš sa raznoraznim došljacima, crncima koji su došli u Francusku, Turcima i Kurdima koji su došli u Njemačku itd i koji bi kao trebali nešto tražiti? Ja sam ovdje svoj na svome na svojoj djedovini i ne tražim ništa od tebe da mi kao dadneš. Tražim ono što je moje. A ti došao sa Sandžaka pa bi nešto davao...
Sahovnica je zastva Republike Hrvatske i tocka,Zastva BiH je zuto plava i tocka .Mogu misliti koliko volis Turke kad ih spominjes jer eto Bosnjaci vole turke ,ne da nema takvih,ima.Mogu li Bosnjaci gradjani Hrvatske mahati Ljiljankom koja je inace bila zvanicna zastava Bosne i Hercegovine i vijorila se u UN....Za Buzancica nisam cuo za taj incident koji ti pripisujes Bosnjacima a ja sumnjam da u toj rulji bilo Bosnjaka ,mozda pojedinci.BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 17:05Turci su velika nacija koju izuzetno poštujem. Gdje si ti pročitao da sam nešto napisao protiv Turske?spreca wrote: ↑12/01/2021 15:39Nismo Komsica zaokruzivali 92-95 ,a vi zokruziste mnoge logore i UZP po medjunarodnoj presudi,vi bi samo gledali od Kosica dalje a ono sto je ranije bilo nema veze...vidim ne bunis se sto je Turska u Petrinju poslala 100 kucica a smeta ti zastava TR koju neki debili nose po sa isto sto debili po Hercegovini nose shahovniceBrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 15:29
Zastava hrvatskog naroda ima šahovnicu na sebi a ti cijelu narod zbog toga nazivaš debilima? Meni ne može pasti na pamet da tako nešto pomislim kada vidim, recimo, svatove sa zelenom zastavom i pismom koje ne umijem pročitati. Poštujem to kao zastavu naroda koji je nosi i produžnim dalje.
Ako ćemo se tjerati u prošlost, ima jedna crtica iz prijeratnog Sarajeva koja mi se urezala u sjećanje.
Naime, u prijeratno Sarajevo je došao u posjetu Boris Buzančić, tadašnji gradonačelnik Zagreba. Bio je u vijećnici, odradio posjetu i krenuo je sa čaršije prema Butmiru. Negdje oko vječne vatre oduševljene Sarajlije su zaustavili njegovu kolonu. Razdragano su skakali po krovu, haubi, slučajno su razbili i vjetrobranskom staklo. Brava na vratima je zakazala pa nisu uspjeli da izvuku gradonačelnika Zagreba i da ga plače o prvu banderu.
Tad sam bio mlad, zelen, pun ideala i nisam razumio ko kome šalje kakvu poruku. Ali sam tada uživo vidio zakon rulje. I osjetio mržnju jednog naroda prema predstavnicima drugog naroda.
A to što ste u ratu proračunali da vam je životni prostor skučen pa okrenuli da ga proširiti na račun slabijih od sebe, Hrvata, pa se te zacrtane politike držite i danas, to ćemo ostaviti povjesničarima da pišu.
gle dijaspore jes se osililaNovak20 wrote: ↑12/01/2021 19:32BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 17:09
Ti Srbe i Hrvate koji su oduvijek ovdje porediš sa raznoraznim došljacima, crncima koji su došli u Francusku, Turcima i Kurdima koji su došli u Njemačku itd i koji bi kao trebali nešto tražiti? Ja sam ovdje svoj na svome na svojoj djedovini i ne tražim ništa od tebe da mi kao dadneš. Tražim ono što je moje. A ti došao sa Sandžaka pa bi nešto davao...![]()
![]()
![]()
![]()
Bravo, ni više ni manje...Novak20 wrote: ↑12/01/2021 19:32BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 17:09
Ti Srbe i Hrvate koji su oduvijek ovdje porediš sa raznoraznim došljacima, crncima koji su došli u Francusku, Turcima i Kurdima koji su došli u Njemačku itd i koji bi kao trebali nešto tražiti? Ja sam ovdje svoj na svome na svojoj djedovini i ne tražim ništa od tebe da mi kao dadneš. Tražim ono što je moje. A ti došao sa Sandžaka pa bi nešto davao...![]()
![]()
![]()
![]()
visuljak wrote: ↑12/01/2021 20:43gle dijaspore jes se osililaNovak20 wrote: ↑12/01/2021 19:32BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 17:09
![]()
![]()
![]()
Prvo odvratno mijesas, kao i svi vi koji mrzite Bosnu i Hercegovinu sa Bosnjacima, simbole vjere (zelene zastave sa pismom koji ne umijes procitati koja je ustvari zastava Islamske zajednice BiH i koja se koristi tokom vjencanja, iako sam licno protiv toga iz mojih nekih licnih uvjerenja), pa malo dodas vegete u obliku posjete Buzancica i nekog napada kojeg se niko ne sjeca (Buzancic je bio gradonacelnik od 1990 do 1993. Ako uzmemo da je od pocetka 1992 u Sarajevu bilo belaja, 1993 da i ne pricam...ta posjeta se mogla odigrati jedino u periodu od sredine ili kraja 1990 do kraja 1991...ne pale mi se lampice vezano za taj događaj. Imas li jos kakvih info vezano za to?), pa stavis malo persuna i bijelog luka na nacin da Bosnjake optuzujes za rat (skucen nam fol prostor, vi jadni, slabi, mi vas mrzimo itd., a neces ni ti,ni takvi kao ti da priznate da ste i vi i vasi novi bff srbi porusili sve sto ima veze sa Bosnjacima od historijskih znamenitosti do vjerskih objekata dok su Bgm vase skoro sve ostale netaknute i bile pod zastitom tokom cijelog rata a i poslije. Mislim da je stvarno odvratno kako poredis djela i nedjela sva tri naroda, suptilno konstruises price i provlacis male lazi izmedju tri istine i sl, sve u cilju pljuvanja prema jednom narodu...kad i ptice znaju ko ga je najvise "popusio" u ratu.BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 17:05
Turci su velika nacija koju izuzetno poštujem. Gdje si ti pročitao da sam nešto napisao protiv Turske?
Zastava hrvatskog naroda ima šahovnicu na sebi a ti cijelu narod zbog toga nazivaš debilima? Meni ne može pasti na pamet da tako nešto pomislim kada vidim, recimo, svatove sa zelenom zastavom i pismom koje ne umijem pročitati. Poštujem to kao zastavu naroda koji je nosi i produžnim dalje.
Ako ćemo se tjerati u prošlost, ima jedna crtica iz prijeratnog Sarajeva koja mi se urezala u sjećanje.
Naime, u prijeratno Sarajevo je došao u posjetu Boris Buzančić, tadašnji gradonačelnik Zagreba. Bio je u vijećnici, odradio posjetu i krenuo je sa čaršije prema Butmiru. Negdje oko vječne vatre oduševljene Sarajlije su zaustavili njegovu kolonu. Razdragano su skakali po krovu, haubi, slučajno su razbili i vjetrobranskom staklo. Brava na vratima je zakazala pa nisu uspjeli da izvuku gradonačelnika Zagreba i da ga plače o prvu banderu.
Tad sam bio mlad, zelen, pun ideala i nisam razumio ko kome šalje kakvu poruku. Ali sam tada uživo vidio zakon rulje. I osjetio mržnju jednog naroda prema predstavnicima drugog naroda.
A to što ste u ratu proračunali da vam je životni prostor skučen pa okrenuli da ga proširiti na račun slabijih od sebe, Hrvata, pa se te zacrtane politike držite i danas, to ćemo ostaviti povjesničarima da pišu.
Pa, iskreno, malo si se za*ebo. Ja nisam kao ti. I hvala Bogu da nisam. Već sam u prethodnom postu napisao da mi ne može Istanbul i Kairo biti bliži od bilo kojeg grada iz moje domovine. Jer je Bosna i Hercegovina moja domovina, a ne Turska. Ali očigledno da tvoja nije, koliko razumijem iz tvog posta.BrziGonzales wrote: ↑12/01/2021 15:29Šuplja ti je ta priča jer postoje i drugi argumenti. Volim i ja svoju državu ali trenutno ste me udaljili dosta od nje. Ovakva kakva je država i nije neka udavača. Kako si me udalji? Pa šiljiš se na najslabijem i prcaš me u glavu sa npr, zaokruživanjem Komšića. to je, očigledno, donijelo mnogo dobrog u životu. Volim svoj narod i navijam i radujem se svakom uspjehu Hrvatske, bilo sportskom ili bilo kojem drugom . Srce mi bude kao lubenica kada se osvoji zlato, srebro, bronza u kolektivnim ili pojedinačnim sportovima. Pa pola tih sportaša ima korijene odavde, kako se ne bi poistovjetio? Sretan sam i ponosan do neba. Adrenalin poraste, serotonin, estrogen, dopamin i oksitocin skoče i život izgleda lakše.ABH017 wrote: ↑12/01/2021 13:57Slažem se s tobom, ali... To bi bilo logično, da oni, koji sjede u najvišim institucijama ove države, vole svoju državu više od ijedne druge i da one, koji ih biraju na te pozicije, pozivaju da vole svoju državu i da nemaju druge.