Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
omar little wrote: ↑11/12/2020 21:47
ima ona novi film, ne znam jel izasao zbog covida, rashida jones i bill murray. znam da sam citala prije koji mjesec. cerka i otac, kajnd of thing.
On the Rocks.
"A young mother reconnects with her larger-than-life playboy father on an adventure through New York."
omar little wrote: ↑11/12/2020 21:47
ima ona novi film, ne znam jel izasao zbog covida, rashida jones i bill murray. znam da sam citala prije koji mjesec. cerka i otac, kajnd of thing.
On the Rocks.
"A young mother reconnects with her larger-than-life playboy father on an adventure through New York."
Imam taj film negdje skinut, još ga nisam pogledao, pa ne mogu komentarisati valjal šta. Recenzije i nisu neke. Doduše ja Billu mogu
svašta tolerisati.
Kako komentarišete ovu odluku Warner Brosa da kompletan filmski raspored za 2021 bace i na streaming servise? Vidim da su filmaši
popizidili i nisam baš siguran da je to pametna odluka posebice za budućnost kino dvorana širom svijeta, i to u ovo sad vrijeme
kada im je poslovanje na krhkim nogama.
@dale cooper Da, citajuci recenzije i raznorazne clanke o filmu, ne cini se bas k'o da ce je vratit' na put slave koji je napustila poslije Lost in Translation.
Interesantno je to da je imala najveci uspjeh kad je bila udata za Spike-a Jonze-a. Lost in Translation izas'o 2003, a oni se u decembru te godine razvode. I onda slijedi njen pad, dok on jos uvijek rezira dobre filmove.
Tito_i_Partija wrote: ↑11/12/2020 22:08
@dale cooper Da, citajuci recenzije i raznorazne clanke o filmu, ne cini se bas k'o da ce je vratit' na put slave koji je napustila poslije Lost in Translation.
Interesantno je to da je imala najveci uspjeh kad je bila udata za Spike-a Jonze-a. Lost in Translation izas'o 2003, a oni se u decembru te godine razvode. I onda slijedi njen pad, dok on jos uvijek rezira dobre filmove.
Ali je porodičnu sreću pronašla sa onim likom iz benda Phoenix. Tako da možda i nije loše prošla barem u tom segmentu. I upitno je
koliko je Spike imao ili nije imao veze sa kvalitetom njenih filmova iz tog vremena.
Tito_i_Partija wrote: ↑11/12/2020 22:08
Ali je porodičnu sreću pronašla sa onim likom iz benda Phoenix. Tako da možda i nije loše prošla barem u tom segmentu. I upitno je
koliko je Spike imao ili nije imao veze sa kvalitetom njenih filmova iz tog vremena.
Ja samo kazem, nikad se ne zna.
Al' care moj, sto jest' jest': Jonze je za klasu bolji i kreativniji reziser od Coppole. Ja licno volim sve njegove filmove, dok sam nju prest'o pratit' sa Marie Antoinette.
dale cooper wrote: ↑11/12/2020 22:05
Kako komentarišete ovu odluku Warner Brosa da kompletan filmski raspored za 2021 bace i na streaming servise? Vidim da su filmaši
popizidili i nisam baš siguran da je to pametna odluka posebice za budućnost kino dvorana širom svijeta, i to u ovo sad vrijeme
Sta da ti kazem, vrijeme ide, a za njim i pare. Pa sjecas se one price da su htjeli da pokazu No Time To Die na Netflixu?
Ova epidemija je dobro potresla filmsku industriju, i sada traze sve moguce nacine kako da prezive. Uzmi uz to jos i cinjenicu da HBO Max ima problema jos od lansiranja i i da WB naravno pokusava da spasi tu ogromnu investiciju. A sa drugog aspekta, reziseri hoce taj ekluzivitet filmskog platna i car kina.
Razumijem obje strane argumenta, i tesko je ovdje glumit' sudiju.
dale cooper wrote: ↑11/12/2020 22:05
Sta da ti kazem, vrijeme ide, a za njim i pare. Pa sjecas se one price da su htjeli da pokazu No Time To Die na Netflixu?
Ova epidemija je dobro potresla filmsku industriju, i sada traze sve moguce nacine kako da prezive. Uzmi uz to jos i cinjenicu da HBO Max ima problema jos od lansiranja i i da WB naravno pokusava da spasi tu ogromnu investiciju. A sa drugog aspekta, reziseri hoce taj ekluzivitet filmskog platna i car kina.
Razumijem obje strane argumenta, i tesko je ovdje glumit' sudiju.
Slažem se, samo se meni čini da će najviše tu najebati ove kino dvorane. Dok će se i filmski studiji a i režiserski talenti i glumci prilagoditi,
čini mi se da su kino dvorane te koje su u bezizlaznoj situaciji, oni nemaju plana B. Ograničen rad, filmova nema = nema posjetilaca, posla
a samim time ni para.
johnnykola wrote: ↑18/12/2020 01:29Leo dobio Oscara.
A nije treb'o dobit', jelde?
Mnogi se nece slozit', al' meni je Leo prilicno generican glumac. Ima lijepu facu i harizmu, zna birat' dobre filmove, al' da je neki velemajstor glumackog zanata, vala nije. Isto vazi i za Brad Pitt-a. Volim ih gledat', al' nikad me nisu bas odusevili glumackim umijecem.
Al' ovo je vise diskusija za Klub Filma nego za ovu temu.
Nije
Cak stavise mislim da bi bolje za njegovu reputaciju bilo da ga nije dobio nikako, nego ovako kompenzacijski.
Da se razumijemo zasluzio ga je za Wolf of Wall Street, ali iako je ta gluma bolja od nekih koje su nagradjene oskarom, na njegovu zalost neko drugi je bio bolji od njega te godine.
johnnykola wrote: ↑18/12/2020 01:29Leo dobio Oscara.
A nije treb'o dobit', jelde?
Mnogi se nece slozit', al' meni je Leo prilicno generican glumac. Ima lijepu facu i harizmu, zna birat' dobre filmove, al' da je neki velemajstor glumackog zanata, vala nije. Isto vazi i za Brad Pitt-a. Volim ih gledat', al' nikad me nisu bas odusevili glumackim umijecem.
Al' ovo je vise diskusija za Klub Filma nego za ovu temu.
Nije
Cak stavise mislim da bi bolje za njegovu reputaciju bilo da ga nije dobio nikako, nego ovako kompenzacijski.
Da, bas je bio kompenzacijski, k'o i Oscar Martinu Scorsese-u za The Departed.
Oscari doduse vec dugo nisu mjerilo kvaliteta, al' su Leo i njegov nepostojeci Oscar dugo bili dobra zajebancija na internetu.
Da, prosto je nevjerovatno da je Scorsese dobio jednog jedinog oscara i to za Departed. Ja kao njegov veliki fan, odnosno kad se sve sabere i oduzme mislim da mi je on i omiljeni reziser, uzmemo li kao kriterij prosti zbir filmova koje volim a on je rezirao, bio sam ubjedjen do nedavno da ga je osvojio za Raging bulla
Ni Hičkog ga nije dobio, pa šta. Opet, nisu to sad nekvalitetni filmovi, oni koji su dobili. Pogledaš i nominirane, gledaš i na drugim stranama. Kinematografija je neiscrpan izvor ljepote. Ovakve ili onakve. Svakakve.
Last edited by johnnykola on 19/12/2020 08:46, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2020 08:21
Ni Peter O'Toole.
Oscar nije mjerilo to svakako stoji. Hvala bogu pa su odustali od kategorije za najpopularniji film, e to bi tek onda bio cirkus
Sjetimo se samo kad su pustili da publika određuje najbolje filmove na imdb. Sve je bilo ok dok nisu indijci izglasali onaj neki svoj film, a onda je bilo daj vraćaj shawshank jebo ovo
The Dub the Dew campaign must have seemed like such a good idea at the time. After all, letting the Internet choose the name for a green-apple infused soft drink is great marketing and helps build brand loyalty, right? What could possibly go wrong?
But promoters forgot just what they were dealing with when soliciting the opinion of the masses — these were, after all, the same people who exiled rapper Pitbull to a Walmart in Alaska. As could have been expected, the results of Dub the Dew were so offensive and useless that the entire promotion needed to be shut down.
“Hitler did nothing wrong,” “Diabeetus,” and “Gushing Granny” all topped the online rankings to name the new drink, which Mountain Dew describes as “Classic Mtn Dew with green apple attitude.” Other high ranking suggestions included “Soda” and “Sierra Mist,” but the online shenanigans did not stop there.
In addition to simply bombarding the poll with hilariously unusable names, the pranksters even went so far as to hack into the site, adding a banner that read “Mtn Dew salutes the Israeli Mossad for demolishing 3 towers on 9/11!” and a pop-up message that resulted in an unwanted RickRolling.