Pa dobro, sta ako dodju ozbiljno naoruzani i u desetinama hiljada? Nisam siguran da je to vise domen Secret Servicea. Pogotovo ovo kao eto u DC zabrana oruzja. Ko ce im zabranit i na koji nacin?dale cooper wrote: ↑10/01/2021 00:11Pa sumnjam da će sigurnosne agencije sjediti na glavi, posebno nakon ovog sranja u Capitolu. Sad su svi u stanju uzbune tako da ćejeza u ledja wrote: ↑09/01/2021 23:59 Mozda si u pravu. Ne znam. Sta ako se pojavi par desetina hiljada naoruzanih ljudi spremnih na sve?
Ako neko tako nesto planira, bice kasno kad i ako se vec nadju u DC-ju. Mislim, treba ih ranije zaustaviti.
Sto se tice Trumpa, znam da je rekao da nece biti na inauguraciji, ali nije rekao da ce biti na Floridi. Mislim, pretpostavljam, ali samo kazem.
se detaljno češljati sve povezano sa ovim najavama kao i sve vezano za učesnike napad na Capitol. Ako ih nisu možda shvatali ozbiljno ranije
sada sigurno hoće. Vjerovatno je da će se neki od ovih idiota i pojaviti. Ono što je bitno je odgovor koji će dobiti ako dođu i počnu praviti belaj.
I na kraju, sta ako pocnu praviti pravi belaj i dobiju pravi odgovor? Masovno krvoprolice nikom ne treba.
A shodno mom postu iznad, siguran sam i da strane sluzbe i trolovi rade svoje overtime.
Naravno da niko ne sjedi na guzici.
Da jos dodam da znamo kako pocinju vojni udari. Veliko prisustvo zvanicnih oruzanih formacija u nekim slucajevima ima suprotan efekat. U stvari vise me plase oni nego ove “milicije”. Naravno, armija, tj. “prava vojska” (ne Nacionalna garda) ovdje ne igra nikakvu ulogu.
Svaki segment nacionalne sigurnosti ce biti testiran.