Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#37576 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Frajer te trola, ili je samo nedostatak inteligencije, sto se primas?
BadBoy

#37577 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

un1ted wrote: 03/01/2021 16:24 Frajer te trola, ili je samo nedostatak inteligencije, sto se primas?
Ma zna to ona, ali im ne popušta, ko žensko kad se namjeri na nešto :D

Al svaka joj čast na tome.
frljuk

#37578 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by frljuk »

Mogy87 wrote: 03/01/2021 15:14
Svi izgleda zaboravljaju da su u toku praznici. Kad se ljudi najvise okupljaju i druze.

Izgleda da treba i ovdje. Vakcina je u UK odobrena 09.12. tako da niko od vakcinisanih do sada nije ni teoretski mogao razviti puni imunitet
Znači praznici su bili samo u UK, USA i Izrael (zemlja Jevreja, koji inače ne slave Bozić). Interesantno.

Inače dal ti misliš da nas je ovaj virus uhvatio jako nespremne, tj. da zemlje su iznenađene i slabo obrazovane šta i kako činiti ako se desi neka pandemija?
Mogy87

#37579 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

frljuk wrote: 03/01/2021 16:33
Svi izgleda zaboravljaju da su u toku praznici. Kad se ljudi najvise okupljaju i druze.

Izgleda da treba i ovdje. Vakcina je u UK odobrena 09.12. tako da niko od vakcinisanih do sada nije ni teoretski mogao razviti puni imunitet
Znači praznici su bili samo u UK, USA i Izrael (zemlja Jevreja, koji inače ne slave Bozić). Interesantno.

Inače dal ti misliš da nas je ovaj virus uhvatio jako nespremne, tj. da zemlje su iznenađene i slabo obrazovane šta i kako činiti ako se desi neka pandemija?
A u ostalim zemljama broj slucajeva ne raste?
Kad se obiljezava najveci jevrejski praznik?

Kako koju drzavu. Neke su imale odlicne planove jer samo neupucenim je pojava pandemije sok. Postavljala sam istrazivanje iz 2008 koje upozorava na potencijalno sirenje virusa iz ove grupe.
frljuk

#37580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by frljuk »

Mogy87 wrote: 03/01/2021 16:37
frljuk wrote: 03/01/2021 16:33

A u ostalim zemljama broj slucajeva ne raste?
Kad se obiljezava najveci jevrejski praznik?

Kako koju drzavu. Neke su imale odlicne planove jer samo neupucenim je pojava pandemije sok. Postavljala sam istrazivanje iz 2008 koje upozorava na potencijalno sirenje virusa iz ove grupe.

Možeš mi molim te navesti zemlje koje su bile odlicno pripremljenje i koje su odlicne planove imale? Mislim znam da ces Kinu navesti, ali zanima me odgovor. Il Australija, al da te napomenem tamo je sad ljetno vrijeme.
laik1981

#37581 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 03/01/2021 16:00 Ponavljam: kako vakcina koja ne sadrzi patogen moze izazvati bolest?
Uz dokaz, naravno. Hvala.
Ja ne tvrdim da vakcina prouzrokuje bolest. Nemamo info da vakcinisani ucestvuju u ovim ogromnim brojevima u nekom znacajnijem omjeru, ali da su nesto zeznuli jesu, a mozda se to samo slucajno podudarilo sa pocetkom masovne vakcinacije.. Ono sto je funny fact je da su ove krivulje podivljale u drzavama koje su najvise vakcinisale do sada :D .. A mozda ima neke veze i sa samom organizacijom vakcinacije.. Mozda su bile guzve..

Ja sam negdje procitao, a vjerovatno ovdje, da posle vakcinacije protiv gripe dodje do odredjenog pada imuniteta dok vakcine ne pocne djelovati onako kako treba i da to traje desetak dana.. Moze li se to desiti sa ovim vakcinama za covid?
Mogy87

#37582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 03/01/2021 16:42
Mogy87 wrote: 03/01/2021 16:00 Ponavljam: kako vakcina koja ne sadrzi patogen moze izazvati bolest?
Ja ne tvrdim da vakcina prouzrokuje bolest. Nemamo info da vakcinisani ucestvuju u ovim ogromnim brojevima u nekom znacajnijem omjeru, ali da su nesto zeznuli jesu, a mozda se to samo slucajno podudarilo sa pocetkom masovne vakcinacije.. Ono sto je funny fact je da su ove krivulje podivljale u drzavama koje su najvise vakcinisale do sada :D .. A mozda ima neke veze i sa samom organizacijom vakcinacije.. Mozda su bile guzve..

Ja sam negdje procitao, a vjerovatno ovdje, da posle vakcinacije protiv gripe dodje do odredjenog pada imuniteta dok vakcine ne pocne djelovati onako kako treba i da to traje desetak dana.. Moze li se to desiti sa ovim vakcinama za covid?
Znam da ti to nisi tvrdio.
A da nije mozda da su drzave ubrzale proces vakcinacije bas zbog divljanja broja slucajeva? Da li si upratio da UK promijenila strategiju i sad ne daju 2 planirane doze vec ce raspolozive doze iskoristiti da vakcinisu sto je moguce veci broj ljudi. Upravo jer im brojevi divljaju i bolnice su blizu tacke pucanja. Ili je jednostavno slucajnost uz praznike, kupovine koje im predstoje i slicno. Sirom Evrope su bili redovi za praznicnu kupovinu.

Za drugi dio pitanja ne mogu tvrditi nista definitivno jer nisam osoba iz struke. Generalno vakcine ne dovode do pada imuniteta.
laik1981

#37583 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 03/01/2021 17:00

A da nije mozda da su drzave ubrzale proces vakcinacije bas zbog divljanja broja slucajeva? Da li si upratio da UK promijenila strategiju i sad ne daju 2 planirane doze vec ce raspolozive doze iskoristiti da vakcinisu sto je moguce veci broj ljudi. Upravo jer im brojevi divljaju i bolnice su blizu tacke pucanja. Ili je jednostavno slucajnost uz praznike, kupovine koje im predstoje i slicno. Sirom Evrope su bili redovi za praznicnu kupovinu.

Za drugi dio pitanje ne mogu tvrditi nista definitivno jer nisam osoba iz struke. Generalno vakcine ne dovode do pada imuniteta.
Opet je zanimljivo da su najvise podivljali tamo gdje su najvise vakcinisali. Ne tvrdim da je to posljedica vakcinacije, ali je onako malo creepy..

Za ovo drugo je, cini mi se splinter, nekad nesto govorio, a mozda i nije on. da se posle vakcinacije protiv gripe treba pripaziti neko vrijeme jer kao vakcina na neki nacin obori imunitet u tom kratkom periodu posle vakcinacije..

@splinter jesi li tu gdje :D
Last edited by laik1981 on 03/01/2021 17:19, edited 1 time in total.
Mogy87

#37584 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 03/01/2021 17:06
Mogy87 wrote: 03/01/2021 17:00

Za drugi dio pitanje ne mogu tvrditi nista definitivno jer nisam osoba iz struke. Generalno vakcine ne dovode do pada imuniteta.
Opet je zanimljivo da su najvise podivljali tamo gdje su najvise vakcinisali. Ne tvrdim da je to posljedica vakcinacije, ali je onako malo creepy..

Za ovo drugo je, cini mi se splinter, nekad nesto govorio, a mozda i nije on. da se posle vakcinacije protiv gripe treba pripaziti neko vrijeme jer kao vakcina na neki nacin obori imunitet u tom kratkom periodu posle vakcinacije..

@splinter jesi li tu gdje :D
Vakcina protiv gripe je, zbog karakteristika samog virusa, po mnogo cemu specificna.

Ja sam se referirala na one uobicajene. One ne dovode do pada imuniteta jer je organizam svakodnevno u kontaktu sa ogromnom kolicinom patogena, a klasicne vakcine sadrze ili oslabljen (atenuiran) ili razgrađen (mrtav) virus.
laik1981

#37585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ja govorim o vakcini protiv gripe jer mi je to nesto ostalo negdje. Samo me interesuje je li tako nesto moguce i kod ovih covid vakcina? Vjerujem da splinter zna vise pa neka se javi kada vidi..

Tada je bila neka rasprava zbog nekog clanka gdje se tvrdilo da vakcinacija protiv gripe povecava rizik za oboljevanje od covida..
frljuk

#37586 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by frljuk »

Pošto mi ne odgovara Mogy na pitanje daću joj unaprijed odgovor.

Zemlje se spremaju i podučavaju kako da reaguju i šta da rade u slučaju da jedna pandemija dođe. To već se radi preko 20 godina i prisustvuju sve jače zemlje Svijeta, čak prisustvo čine i vodeći mediji na Svijetu.

Evo striktno o zadnjoj vježbi koja se desila u Oktobru 2019, znači nije jos počelo ništa u Wuhanu. Scenarij koji su obrađivali je skoro prepisan kao ovaj danasnji koji živimo sa ovom situacijom.

Event 201 je inače održan pod partnerstvom The Johns Hopkins Center for Health Security zajedno sa World Economic Forum i the Bill and Melinda Gates Foundation. WEF znamo da preferira The Great Reset, a o familiji Gates ne moram ništa kazati.

Možete se i sami informisati i pogledati video zapise.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174&t=76s[/youtube]

https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/
https://hub.jhu.edu/2019/11/06/event-20 ... -security/
Mogy87

#37587 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

frljuk wrote: 03/01/2021 17:34 Pošto mi ne odgovara Mogy na pitanje daću joj unaprijed odgovor.

Zemlje se spremaju i podučavaju kako da reaguju i šta da rade u slučaju da jedna pandemija dođe. To već se radi preko 20 godina i prisustvuju sve jače zemlje Svijeta, čak prisustvo čine i vodeći mediji na Svijetu.

Evo striktno o zadnjoj vježbi koja se desila u Oktobru 2019, znači nije jos počelo ništa u Wuhanu. Scenarij koji su obrađivali je skoro prepisan kao ovaj danasnji koji živimo sa ovom situacijom.

Event 201 je inače održan pod partnerstvom The Johns Hopkins Center for Health Security zajedno sa World Economic Forum i the Bill and Melinda Gates Foundation. WEF znamo da preferira The Great Reset, a o familiji Gates ne moram ništa kazati.

Izvini, nisam upratila tvoj odgovor.

Naravno da su bile spremne, Njemacka, na primjer.

Evo studije o kojoj sam pricala. Nakon iskustva sa SARS 1 naucnici su upozoravali da je pitanje vremena kad ce se desiti nova epidemija.

Studija je iz 2008 godine.

Coronaviruses are well known to undergo genetic recombination (375), which may lead to new genotypes and outbreaks. The presence of a large reservoir of SARS-CoV-like viruses in horseshoe bats, together with the culture of eating exotic mammals in southern China, is a time bomb.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2176051/
Tesla Edison

#37588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Imaju totalni lockdown, stožiji nego u Kini što je bio. Bukvalno sjevernokorejski režim, masovna vakcinacija, prvi odobrili sve vakcine i opet preko 50 000 dnevno slučajeva.

I onda neko kaže treba vjerovati brojkama, ne lažiraju se rezultati.....

How yes no :izet:

https://ba.n1info.com/svijet/johnson-mo ... onavirusa/
laik1981

#37589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

TESLA_EDISON wrote: 03/01/2021 17:51 Imaju totalni lockdown, stožiji nego u Kini što je bio. Bukvalno sjevernokorejski režim, masovna vakcinacija, prvi odobrili sve vakcine i opet preko 50 000 dnevno slučajeva.

Morao sam :D
Image
drag_gost

#37590 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

boy_zelenski wrote: 03/01/2021 13:24
drag_gost wrote: 03/01/2021 13:08
boy_zelenski wrote: 03/01/2021 12:23 Jao, sijelo intelektualaca. :lol:
O vasem intelektu dovoljno govori cinjenica da ste medijsku propagandu progutali kao ribica mamac. Sad ce bocka, naguyite se. :izet:
Bjezi u planine, sacemo te cipovati.
Nisam najbolje razumio, šta je ovo “saće” ili “sa Ćemo”? :izet:
Predlazem Bukvar za pocetak, pa kada to savladas javi. Za jedno 2 godine.
red evil

#37591 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

TESLA_EDISON wrote: 03/01/2021 17:51 Imaju totalni lockdown, stožiji nego u Kini što je bio. Bukvalno sjevernokorejski režim, masovna vakcinacija, prvi odobrili sve vakcine i opet preko 50 000 dnevno slučajeva.

Kinezi lažu 100%, cijeli svijet se bori protiv korone i jedino oni slave novu godinu ko da nema ništa i nijednog slučaja nemaju. Pa i ovo slavlje mislim da je iscenirano, kad Vučić može da organizuje autobuse za proteste mogu i Kinezi za slavlje. Ispade oni sad pametniji, napredniji,.. od ostatka svijeta.
Tesla Edison

#37592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 03/01/2021 17:56

Morao sam :D
Image
Ma mi smo neodgovorna stoka. Gdje će to kod nas.

Istina je da kod nas još uvijek nema interesa vlastodržaca da lažiraju i pumpaju brojeve. Čim se stvori interes za tim, eto i kod nas +2000 dnevno.
Medobrundo25

#37593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Najvise ispolitizirana bolest u historiji covjecanstva. Najgora politicka garnitura na svijetu u zadnjih 50tak godina. Najebali smo. Bojim se da povratka na staro vise nema
🤬🤬
escobar__

#37594 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Garant se ni Britanci ne pridržavaju mjera. 😂
vatreni__poljubac

#37595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vatreni__poljubac »

Prestanes testirat nemas problema niti imas mrtvih.
frljuk

#37596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by frljuk »

Mogy87 wrote: 03/01/2021 17:48
frljuk wrote: 03/01/2021 17:34 Pošto mi ne odgovara Mogy na pitanje daću joj unaprijed odgovor.

Evo studije o kojoj sam pricala. Nakon iskustva sa SARS 1 naucnici su upozoravali da je pitanje vremena kad ce se desiti nova epidemija.

Coronaviruses are well known to undergo genetic recombination (375), which may lead to new genotypes and outbreaks. The presence of a large reservoir of SARS-CoV-like viruses in horseshoe bats, together with the culture of eating exotic mammals in southern China, is a time bomb.

Njemača spremna? Jel ti mene zezaš? Živim i Njemačkoj tako da znam šta pričam. Ovdje nonstop spominju kako je virus nepoznat, ne znaju sta da rade, klinike opet na limitu (mada je i to diskutabilno), stalno produžavaju mjere itd. Uglavnom lažu kako okreneš.

Onda me zanima šta tebi predstavlja spremnost Bogati, jer Njemacka je trenutno u najgoroj situaciji do sada ako gledamo dnevne brojke i smrtnost. To je za mene daleko od neke spremnosti.

Kao sto sam u prethodnom postu okačio par linkova i video, može se vidjeti da su oni se spremali unazad 20 godina na ovaj plan lažne pandemije, previše je tu sumnjivih stvari.

Ovaj virus nije opasan i da nema PCR testova i medijske hajke nikad niko ne bi primjetio da smo u sred neke "Pandemije".
zubi

#37597 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

frljuk wrote: 03/01/2021 20:56 Ovaj virus nije opasan i da nema PCR testova i medijske hajke nikad niko ne bi primjetio da smo u sred neke "Pandemije".
Ma ja, da se ne testira niko nista ne bi primjetio, dobro si :lol:
:run:
Mogy87

#37598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

frljuk wrote: 03/01/2021 20:56
Mogy87 wrote: 03/01/2021 17:48

Njemača spremna? Jel ti mene zezaš? Živim i Njemačkoj tako da znam šta pričam. Ovdje nonstop spominju kako je virus nepoznat, ne znaju sta da rade, klinike opet na limitu (mada je i to diskutabilno), stalno produžavaju mjere itd. Uglavnom lažu kako okreneš.

Onda me zanima šta tebi predstavlja spremnost Bogati, jer Njemacka je trenutno u najgoroj situaciji do sada ako gledamo dnevne brojke i smrtnost. To je za mene daleko od neke spremnosti.

Kao sto sam u prethodnom postu okačio par linkova i video, može se vidjeti da su oni se spremali unazad 20 godina na ovaj plan lažne pandemije, previše je tu sumnjivih stvari.

Ovaj virus nije opasan i da nema PCR testova i medijske hajke nikad niko ne bi primjetio da smo u sred neke "Pandemije".
Moras razluciti 2 stvari: priprema za epidemiju (neku jos nedefinisanu, to su te pripreme u zadnjih 20 godina) i saznanja o ovoj pandemiji (to sto spominjes da je virus nov i slicno).

Evo nesto o tome (tekst je iz 2017. godine):

Nearly every day, outbreaks of serious infectious disease occur somewhere in the world. If they are discovered too late, not identified or misdiagnosed, many people can pay with their lives and development achievements can be negated. Bodies such as the World Health Organisation (WHO) and numerous countries have been working on responding more quickly to such outbreaks in future. As a key component of German involvement, the German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ) has formed the German Epidemic Preparedness Team (SEEG). Through rapid deployment on the ground, it helps to identify outbreaks of disease as quickly as possible and stop them from spreading. The project is coordinated by the Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) in co-operation with the Bernhard-Nocht-Institute for Tropical Medicine and the Robert Koch Institute.

Ja razumijem da osobama kojim je ova tema nametnuta dolaskom pandemije ove stvari nisu poznate, ali brojne zemlje su bile svjesne opasnosti izbijanja ovako necega godinama ranije.

https://www.rki.de/EN/Content/Institute ... /SEEG.html
escobar__

#37599 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Evo i Norveška najavljuje jače mjere.

Opet virus sinhronizovano raste u evropskim zemljama? :D Ko će sljedeći jačat mjere, Austrija ili Italija? :D
Casual's

#37600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

escobar__ wrote: 03/01/2021 21:12 Evo i Norveška najavljuje jače mjere.

Opet virus sinhronizovano raste u evropskim zemljama? :D Ko će sljedeći jačat mjere, Austrija ili Italija? :D
Novi soj :lol:
Locked