Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#108876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

hilmija frlj wrote: 07/01/2021 16:40 Vidim svi spominju ovu uposlenicu sa imenom Mia, pa ako moze neka me ona zovne na telefon, volio bih je izvesti na veceru i da joj citiram Jesenjina :okac:
a Mersiha, a Lejla, a Vildana, a ... os jos koje ime... :mrgreen:
Mraka

#108877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mraka »

Banana66 wrote: 07/01/2021 17:37 Zbog ovih razlicitih ponuda mi padaju jos vise u ocima , nekom se nude dosta bolje pogodnosti , a nekom vrijedaju inteligenciju. Mene zvali i nude prosireni paket 12mjeseci uz potpis ugovora na 24 mjeseca , gledajuci druge sta su dobijali za potpis novog ugovora , ovo smatram vrijedanjem inteligencije.

Bolje da niste nikom nista ni nudili. Tada bi imo vise postovanja prema vama. Ovako ispadate ciganska firma s kojom u buducnosti sigurno da necu nastavit saradnju.
Bravo,zbog toga nisam ni ja htio nikakve dogovore,nije fer.
messilla

#108878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Na kraju će ispasti da su najbolje prošli korisnici koje su 'nasukali' najviše potpisom u novembru i decembru. Kakvi momenti ne vjerujem. :lol: :lol:
Mraka

#108879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mraka »

Telemach može uzvratiti ako poveća brzine neta ili barem uploada,upload postaje svima bitan to bi bilo top,te srezati ljudima račune npr ako su Arene koštale 3 KM onda račun umanje za toliko..itd :D
markopd

#108880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by markopd »

Pratim temu i čitam komentare korisnika Telemach usluga.Razumijem bijes i gnjev zbog izbacivanja AS,ali ljudi pretjerujete malo.Pa nije sav kvalitetan sadržaj na Arena Sport kanalima i nije situacija da jedini Telemach nema SK i AS zajedno u ponudi.Ostao je BH Telecom,ali s obzirom na ranije izbacivanje kanala logičan sljed situacije će usljediti i tamo,samo je pitanje dana.
Slažem se da se ponuda sportskih događaja u poslednjih nekoliko godina na kanalima Arena uvećava ,ali nije toliko da SK nema šta da ponudi.Piše se o odlasku Engleza na AS pa kako će ta ista firma da uzme sve od SK što valja,što je apsolutno nemoguće,United grupa uopšte nije mali igrač na ovim prostorima i ako do toga dođe u narednim godinama da nešto kvalitetno sa SK pređe na AS,budite sigurni da nešto onda isto tako kvalitetno odlazi sa Arene.
semirsar

#108881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mraka wrote: 07/01/2021 18:18
BHT uzvraća udarac :D Telemach može uzvratiti ako poveća brzine neta ili barem uploada,upload postaje svima bitan to bi bilo top,te srezati ljudima račune npr ako su Arene koštale 3 KM onda račun umanje za toliko..itd :D
ma fakat ne kontam vise, koji qrac su se toliko stisli za taj jbn upload, pa pruzi ga barem 10% downloada, nece te ujest' za guzicu, samo ce ti novcanik biti deblji, ja menadjmenta i govana majko mila. :twisted:
Last edited by semirsar on 07/01/2021 18:31, edited 1 time in total.
semirsar

#108882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

markopd wrote: 07/01/2021 18:21 Pratim temu i čitam komentare korisnika Telemach usluga.Razumijem bijes i gnjev zbog izbacivanja AS,ali ljudi pretjerujete malo.Pa nije sav kvalitetan sadržaj na Arena Sport kanalima i nije situacija da jedini Telemach nema SK i AS zajedno u ponudi.Ostao je BH Telecom,ali s obzirom na ranije izbacivanje kanala logičan sljed situacije će usljediti i tamo,samo je pitanje dana.
Slažem se da se ponuda sportskih događaja u poslednjih nekoliko godina na kanalima Arena uvećava ,ali nije toliko da SK nema šta da ponudi.Piše se o odlasku Engleza na AS pa kako će ta ista firma da uzme sve od SK što valja,što je apsolutno nemoguće,United grupa uopšte nije mali igrač na ovim prostorima i ako do toga dođe u narednim godinama da nešto kvalitetno sa SK pređe na AS,budite sigurni da nešto onda isto tako kvalitetno odlazi sa Arene.
Drug, uz duzno postovanje, ti si sad ovdje ko padobranom doletio...
mene su licno desetak dana pred novu godinu zvali i ponudu izlozili, bila je i AS tujdi, tako da :skoljka:
Odnos prema korisnicima u globali je nikakav, lihvarski i pijacarski, kuzis.
Maharadza

#108883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote: 07/01/2021 18:04
hilmija frlj wrote: 07/01/2021 16:40 Vidim svi spominju ovu uposlenicu sa imenom Mia, pa ako moze neka me ona zovne na telefon, volio bih je izvesti na veceru i da joj citiram Jesenjina :okac:
a Mersiha, a Lejla, a Vildana, a ... os jos koje ime... :mrgreen:
Ima tu još koje ime ali nije "džentlmenski" da se otkriva. :mrgreen:
markopd

#108884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by markopd »

semirsar wrote: 07/01/2021 18:24
markopd wrote: 07/01/2021 18:21 Pratim temu i čitam komentare korisnika Telemach usluga.Razumijem bijes i gnjev zbog izbacivanja AS,ali ljudi pretjerujete malo.Pa nije sav kvalitetan sadržaj na Arena Sport kanalima i nije situacija da jedini Telemach nema SK i AS zajedno u ponudi.Ostao je BH Telecom,ali s obzirom na ranije izbacivanje kanala logičan sljed situacije će usljediti i tamo,samo je pitanje dana.
mene su licno desetak dana pred novu godinu zvali i ponudu izlozili, bila je i AS tujdi, tako da :skoljka:
Odnos prema korisnicima u globali je nikakav, lihvardki i pijacarski, kuzis.
Kolega,to je druga tema i slažem se da je to jako loša stvar što su napravili.Ali ja sam se ovde osvrnuo na komentare kako sportski sadržaj na SK nije vrijedan pažnje, "sve što valja od sporta je na Areni" i takvi slični.
Maharadza

#108885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

student90 wrote: 07/01/2021 18:28
markopd wrote: 07/01/2021 18:27

Kolega,to je druga tema i slažem se da je to jako loša stvar što su napravili.Ali ja sam se ovde osvrnuo na komentare kako sportski sadržaj na SK nije vrijedan pažnje, "sve što valja od sporta je na Areni" i takvi slični.
ako cemo iskreno mnogo bolja ponuda je trenutno arena sport i postat ce jos bolja jer prelazi spanska i engleska liga mislim ispravite me ako grijesim od septembra
Za špance je sigurno, samo otkud to za englesku ligu?! Sumnjam da će dozvoliti da SK to izgubi, isto kao što pussylips vučić neće dozvoliti da mu arena izgubi 'talijane. :skoljka:
Last edited by Maharadza on 07/01/2021 18:32, edited 2 times in total.
markopd

#108886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by markopd »

student90 wrote: 07/01/2021 18:28 ako cemo iskreno mnogo bolja ponuda je trenutno arena sport i postat ce jos bolja jer prelazi spanska i engleska liga mislim ispravite me ako grijesim od septembra
Pa i ponuda SK će biti bolja isto tako od septembra,jer počinju sa Bundesligom.Bolja će biti ponuda na obe strane od sledeće jeseni,ali neka drastična razlika ne postoji.
semirsar

#108887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

markopd wrote: 07/01/2021 18:27
semirsar wrote: 07/01/2021 18:24
Odnos prema korisnicima u globali je nikakav, lihvardki i pijacarski, kuzis.
Nije moje, a Bogumi ni tvoje niti icije da odredjuje sta kome valja i sta ce ko gledati, cijena AS kanala je bila ista za sve provajdere, ali neki papak anamotamo odlucio da je on najpametniji i da su ovdje sve ovce za sisanje. Sto nisu uzeli AS pa neka svak drka svoj daljinski i gleda sta mu qrcu cejf.
Licno i sad imam AS sa najmanje tri izvora, ali, nije mi pravo sto se ovo sve dogodilo, jbg
zole2020

#108888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zole2020 »

Nema Arena ok ali si duzan nesto ponuditi umjesto njih. Daj druge kanale, daj manju pretplatu. Ti ne kapiras ljudi se prave budale i ne zele marke jedne na svoju stetu ici kao da nemaju nista sa problemom. Po njihovom nista se nije desilo. To ti ne vidis?!
laik1981

#108889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

markopd wrote: 07/01/2021 18:33
student90 wrote: 07/01/2021 18:28 ako cemo iskreno mnogo bolja ponuda je trenutno arena sport i postat ce jos bolja jer prelazi spanska i engleska liga mislim ispravite me ako grijesim od septembra
Pa i ponuda SK će biti bolja isto tako od septembra,jer počinju sa Bundesligom.Bolja će biti ponuda na obe strane od sledeće jeseni,ali neka drastična razlika ne postoji.
Liga prvaka i NBA liga.. Vrijedi li dalje nabrajati? Top level dva najpopularnija sporta na svijetu.. Arena je trenutno minimum 50% ispred SK..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#108890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

laik1981 wrote: 07/01/2021 18:47
Liga prvaka i NBA liga.. Vrijedi li dalje nabrajati? Top level dva najpopularnija sporta na svijetu.. Arena je trenutno minimum 50% ispred SK..
E vidiš, to zavisi od korisnika do korisnika. :mrgreen:
Meni je recimo vrh sportskog dogadjaja utrka Moto GP , zatim formula 1...sve ostalo mi je iza toga, cak i Engleska liga. :mrgreen:
I ovo troje ne bi mjenjao za sve ono što nudi jedna arena. :mrgreen:
k4mi

#108891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

@Telemach

Danas sam malo vise analizirao ono sto ste mi ponudili i vasa "specijalna" ponuda je 235,5KM skuplja nego ona koja je aktuelna na vasoj web stranici.

Nudite mi da potpisem ugovor na 24 mjeseca a da imam popust od 15% sto je losije od ponuda da je 1KM 6 mjeseci i puni iznos narednih 18 mjeseci.

Svaka vam cast :thumbup:

da li imate neki posebni mail za zalbe ili da se zvanicno obratim na info@ mail?
laik1981

#108892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

konektovan wrote: 07/01/2021 19:38
laik1981 wrote: 07/01/2021 18:47
E vidiš, to zavisi od korisnika do korisnika. :mrgreen:
Meni je recimo vrh sportskog dogadjaja utrka Moto GP , zatim formula 1...sve ostalo mi je iza toga, cak i Engleska liga. :mrgreen:
I ovo troje ne bi mjenjao za sve ono što nudi jedna arena. :mrgreen:
Ma ne sporim ja to. I ja volim moto GP i formulu, pa i DTM i nascar.. Neko voli pikado i snuker. To je individualno, ali pricamo generalno.. Puno vise ljudi intenzivno prati fudbal i kosarku na tom nivou nego moto sportove..
Maharadza

#108893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Pa Bundesligu ubacuju jer gube špance a da su iste zadržali onda bi mogli reći da je bolja ponuda jer bi tako imali 3 od top 5 liga u progr. šemi a ovako opet ostaju na 2 (EPL i Bundes).

AS znači od septembra ima Talijane, Fracuze i Špance (+regionalne lige uključujući našu), a uz to LP i EL tako da ako gledamo samo fudbal onda je to itekako drastična razlika.

Doduše SK će prenositi EURO i sve kvalifikacije za SP + crna naša repka mada je nju trenutno možda bolje ne gledati.
Last edited by Maharadza on 07/01/2021 20:08, edited 6 times in total.
Boban0726

#108894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Ako ćemo o gledanosti sportskih kanala u ukupnoj gledanosti ona je veoma mala.Regulator Hrvatske objavi rezultate gledanosti kablovskih kanala.Udio gledanosti sportskih kanala je oko 1,5 % i to uglavnom kada se igra domaća liga i domaći klubovi igraju u evro kupovima.Plus reprezentacija.Inače su ispod 1%.Gledaniji su dječiji kanali ali pošto njih ima kod svih operatera onda se vodi borba oko sportskuh kanala.Najgledanije su nacionalne tv iako se one mogu gledati preko obične antene.I to u HD kod Hrvata.
turbofolk

#108895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by turbofolk »

Za sad samo pojedini sadržaji poput španske La Lige prelaze sa SK na Arene, ali i to je signal za uzbunu za SK, jer im Arena preuzima liderstvo u kvalitetu sadržaja za koje ima prava prenosa. Adut za SK su reprezentativna takmičenja, za čija su prava emitovanja, vjerujem, istresli bruku novca, pa nisu bili u stanju "sačuvati" La Ligu". Uporedimo li reklame na AS i na SK, vidimo da se na Arenama oglašavaju puno ozbiljniji igrači nego na SK. Na Arenama su uglavnom telekomi i trgovački lanci, na SK Mozart i sredstva za podizanje forme i mlohave kite i nenadjebiva derby banana :lol: Kladionice vjerovatno jedine troše nemiliice na reklamiranje.
Tek kad i sportski komentatori počnu prelazit na Arena Sport, a na SK ostanu samo Baho, Kemo i Višković na tenisu, znat ćemo da je SK potono. Ovako su još uvijek konkurent vrijedan poštovanja :D
Telemach

#108896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

k4mi wrote: 07/01/2021 19:45 @Telemach

Danas sam malo vise analizirao ono sto ste mi ponudili i vasa "specijalna" ponuda je 235,5KM skuplja nego ona koja je aktuelna na vasoj web stranici.

Nudite mi da potpisem ugovor na 24 mjeseca a da imam popust od 15% sto je losije od ponuda da je 1KM 6 mjeseci i puni iznos narednih 18 mjeseci.

Svaka vam cast :thumbup:

da li imate neki posebni mail za zalbe ili da se zvanicno obratim na info@ mail?
Zdravo @k4mi,
Kontaktirani ste već od strane naših kolega, i žao nam je što vam ne odgovaraju predložene ponude koje u ovom momentu možemo napraviti za vas. Nadamo se da ćete se predomisliti, i kontaktirati nas. Vaše primjedbe možete dostavljati na službeni e-mail.
Last edited by Telemach on 07/01/2021 20:56, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#108897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

shodno priči da Telemach ima pravo na izmjenu programske šeme,bez upoznavanja korisnika o tomje,je li to znači da npr. moze se desiti da ostanemo bez npr. filmskih kanala,bez npr. HRT kanala,bez HBO,neću da spominjem sport klub,oni mogu izbaciti te kanala iz nekog razloga bez da nas obavoijeste,bez da smanje racune svima,ali svima koji ostanu bez tih kanala ,ne samo oni koji im se obrate,nazovu ih?
kakavdanakneiskustvu

#108898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

zole2020 wrote: 07/01/2021 18:41
Nema Arena ok ali si duzan nesto ponuditi umjesto njih. Daj druge kanale, daj manju pretplatu. Ti ne kapiras ljudi se prave budale i ne zele marke jedne na svoju stetu ici kao da nemaju nista sa problemom. Po njihovom nista se nije desilo. To ti ne vidis?!
:thumbup:
semirsar

#108899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

turbofolk wrote: 07/01/2021 20:22 Za sad samo pojedini sadržaji poput španske La Lige prelaze sa SK na Arene, ali i to je signal za uzbunu za SK, jer im Arena preuzima liderstvo u kvalitetu sadržaja za koje ima prava prenosa. Adut za SK su reprezentativna takmičenja, za čija su prava emitovanja, vjerujem, istresli bruku novca, pa nisu bili u stanju "sačuvati" La Ligu". Uporedimo li reklame na AS i na SK, vidimo da se na Arenama oglašavaju puno ozbiljniji igrači nego na SK. Na Arenama su uglavnom telekomi i trgovački lanci, na SK Mozart i sredstva za podizanje forme i mlohave kite i nenadjebiva derby banana :lol: Kladionice vjerovatno jedine troše nemiliice na reklamiranje.
Tek kad i sportski komentatori počnu prelazit na Arena Sport, a na SK ostanu samo Baho, Kemo i Višković na tenisu, znat ćemo da je SK potono. Ovako su još uvijek konkurent vrijedan poštovanja :D
Ono osnovno u cemu SK skidam kapu... nikad, ali bas nikad nisam vidio reklamu u toku neke trke ili drugog prenosa koji sam pratio, ali bas nikad, dok kod AS u po najzajebanije situacije u toku DTM ili nekog drugog sadrzaja rokne paket reklama od desetak minuta, pa bi mu jebo sve do petog koljena :twisted:
red evil

#108900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by red evil »

zole2020 wrote: 07/01/2021 18:41
Ali nešto u rangu tih Arena, to nije filmski paket. Jednostavno ljudima trbaju smanjiti cijenu i ako neko hoće da te pare uloži u filmske kanale neka i uradi a ne da to oni nude. A i da ta izmjena bude najavljena ranije a ne ko grom iz vedra neba. Naravno, i onu treću opciju treba da ostave a to je raskid ugovora. Da su tako uradili izgubili bi mnogo manje korisnika i otišli bi samo oni koji hoće da imaju arenu a ne mogu naći na drugim izvorima te kanale.
Locked