Imas kakve brojeve? Procente i slicno?spinel_ wrote: ↑06/01/2021 16:03Healthcare workers across US are rejecting COVID-19 vaccine
Kelly Gooch - yesterday Print | Email
Healthcare workers across the U.S. are hesitant to receive the COVID-19 vaccine, and hospitals are making efforts to reduce concerns, according to NPR and the Los Angeles Times.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
Mogy87
#5326 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- spinel_
- drag_gost
- frljuk
-
Mogy87
#5330 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisam ja, BIRN je. S dokazima.
Ti i drugi forumas prilozite dokaze i ja cu priznati da je tako.
- red evil
#5332 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
splinter wrote: ↑06/01/2021 14:54Nažalost biće tu problema velikih, ispitivanja već pokazuju ograničeno djelovanje antitjela pogotovu kod E484 mutacija.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 14:44Vrlo zanimljivo.splinter wrote: ↑06/01/2021 14:36 Čitao sam malo, koliko sam uhvatio vremena posljednje radove i istraživanja u vezi mutacija virusa iz Južne Afrike i Brazila soj: 20C/501Y.V2 kao i iz UK ( Engleska, Vels) USA soj: B.1.1.7 aka 20B/501Y.V1 pa mi je nešto upalo u oči.
Ako krenemo hronološki, najprije je bila jedna mutaciju D614G koja je postala dominantna od marta (aprila) prošle godine (na globalnom nivou) i koja je u suštini imala jednu mutaciju (zamjena asparaginske kiseline na 614 u glicin).
Potom nekad u septembru otkrivena je mutacija 20A.EU1 kod farmera u Španiji, što se moglo objasniti prelaskom virusa na kune koje su bile držane na farmi, njegovom mutacijom i ponovnim prelaskom na ljude.,
Potom se pojavila nova mutacija u Danskoj Cluster 5 po istom principu kao i u Španiji, prelazak virusa na kune, njegova mutacija i ponovni prelazak na čovjeka, a tada je bilo potvrđeno nekoliko različitih mutacija u spike proteinu virusa.
Ovo su sve bile na neki način očekivane mutacije, koje nisu toliko uticale na patogenost virusa i jačinu bolesti, a djelomično jesu na afinitet virusa ka ACE2 receptorima.
Međutim od oktobra počinju znantno intenzivnije mutacije najprije sa N439K sojem u UK i većim brojem mutacija u RBD domeni, te pojačanim eskiviranjem vezivanja paratopa antitjelana na epitop virusnog antigena.
Ovo svojstvo je još više izraženo kod narednih mutacija, već pomenutih 20C/501Y.V2 i 20B/501Y.V1 koje imaju pomalo neočekivano veliki broj mutacija a osnovna mutacija je promjena od asparagina (N) do tirozina (Y) u aminokiselinskom položaju 501, potom K417N i E484K.
Od toga dvije mutacije (E484K i N501Y) nalaze se u motivu vezivanja receptora (RBM) unutar domene vezanja receptora (RBD).
Ono što se sada zna, to je da ove mutacije pokazuju snažan mehanizam izbijegavanja vezivanaja neutralizacijskih antitjela u svim testovima koji su rađeni do sada.
Iako vrlo slični ovi sojevi su se pojavljivali neovisno jedni o drugima i postoje određene razlike između njih. Ono što mi pada na prvu, moguće je da ima veze sa testiranjima vakcina. Npr Astra Zeneca je vršila tesiranja u svim ovim državama gdje su se pojavile mutacije na virusu i to na velikom broju dobrovoljaca.
Iskreno davno nekad sam i pomislio da bi odgovor virusa upravo mogao da bude pojačan broj mutacija obzirom da se u vrijeme još aktivne pandemije vrše brojna testiranja na dobrovoljcima, te da virus ima dovoljno vremena i "materijala" da se prilagodi kako da efikasnije izbjegne imuni odgovor.
ALi eto vidjet ćemo, o tom potom, to je neko moje razmišljanje.
Za nadati se da je bar mRNA tehnologija dovoljno prilagodljiva da cemo moci adekvatno odgovoriti. Ali se postavlja pitanje koliko je to dugorocno odrzivo.
Da li mislis da antitijela koja su razvile osobe koje su prelezale COVID pruza zastitu od novih sojeva (konkretno ova 2).
Upravo je uzimana plazma rekovalescenata i rađena su isptivanja in vitro.
Nikad prije nije rađena masovna imunizacija dok je još aktivna pandemija i biće ovo sve povuci-potegni, ganjanje s virusom.
Znači nisam miran ni tih nekoliko mjeseci.
- Lao Ce
#5333 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jedan od najvažnijih parametara u epidemiji je broj hospitaliziranih osoba. U Federaciji BiH je do 04. januara 2021. godine broj Covid-19 hospitaliziranih pacijenata pao na 502. Naglašavam, u cijeloj Federaciji BiH! Tek poređenja radi navodim da u FBiH imamo tridesetak pravnih lica koja su registrirana za djelatnost bolnica. Najveća među bolnicama - KCUS (Kliničko univerzitetski centar Sarajevo - ima ravno 1.524 kreveta (nalaz inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslovne) te ukupno 3.222 uposlenih osoba. Dakle, svi hospitalizirani Covid-19 pacijenti u cijeloj Federaciji BiH mogu se smjestiti na KCUS i da pri tome ostane 1.022 slobodna kreveta za druge pacijente. Pri tome bi za svakog Covid-19 pacijenta na KCUS-u moglo da brine 6,4 zdravstvena i administrativna radnika. Raspad zdravstva? Ne. Treba samo pratiti i paziti na Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva i - jako važno - posjete WHO da nešto sada ne zeznu kako bi opet pokrenuli korona histeriju.

- Lao Ce
#5334 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Maske naravno štite
- Lao Ce
#5335 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovo postaje baš ozbiljno. Ljud umiru od vakcine, ali bukvalno.
Death of Florida doctor after receiving COVID-19 vaccine under investigation
https://amp.usatoday.com/amp/6574414002 ... rya3c1BCew
- Lao Ce
#5336 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
i dalje se želite cjepiti? Velite jedva čekate da se cjepite...
Mlada portugalska pedijatrica umrla nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom
https://www.geopolitika.news/vijesti/ml ... cSw9SEyYr8
- Dozer
#5337 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sama konstrukcija "vjeruje u evoluciju" je dovoljna da se vidi koliko ti zapravo kontas
@splinter , molim te da objasnis forumskom pravovjernom pucantsvu sta u prevodu znaci "mutacija". Znam da meni nece vjerovati da je to = evolucija, pa mozda povjeruju tebi.
- Dozer
- Dozer
#5339 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa nemam potrebe postavljati bilo sta kad imamo tebe, zar ne? Doduse, ti ciljano zaobilazis sve sto nadjes, a znam da nadjes, i sto se ne uklapa u ovu tvoju mantru koju ovdje prosipas vec punih 9 mjeseci.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 15:49 Pun internet toga, samo ti nista ne postavljas.
Mozda zato sto ti je prosli put “dokaz” bila izjava 4 ljekara koju si interpolirao na sve ljekare.
I gle cuda, i oni se vakcinisali. A sad ce biti sto su se vakcinisali:
Davor Božinović, Vera Katalinić Janković, Alemka Markotić i Krunoslav Capak cijepili su se danas nakon konferencije za medije uživo pred kamerama. Cijepio se nije jedino ministar zdravstva Vili Beroš, koji je nedavno prebolio COVID-19, pa još uvijek ima imunitet na koronavirus.
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/ ... 34750.html
Jesu se vakcinisali ovako...?
- Dozer
#5340 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da li bi isto tvrdio i da je to tvoj otac, ili mati, ili brat, sestra...dijete...?adsubzero wrote: ↑06/01/2021 15:49Zasto bi se ugasilo sve? Pa nije smak svijeta da jedna od 10 miliona osoba umre od vakcinespinel_ wrote: ↑06/01/2021 15:48 Zamisli molim te da ce ovi sro guraju vakcine reci svojima da kazu da je to od vakcina bilo? Pa odmah bi se momentalno sve stalo i ugasilo. Sve bi propalo oko ovo nevidjene propagande. Ali neka umiru ljudi zdravi od 40 godina. Sve je to sudbina i bozije odredjenje.
Ako ne ide po planu, ide po sudbini.
- shbc
#5341 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ima li jos koja slamka da se uhvatis ili i dalje ne kontas poentu?Dozer wrote: ↑07/01/2021 10:29Sama konstrukcija "vjeruje u evoluciju" je dovoljna da se vidi koliko ti zapravo kontas
@splinter , molim te da objasnis forumskom pravovjernom pucantsvu sta u prevodu znaci "mutacija". Znam da meni nece vjerovati da je to = evolucija, pa mozda povjeruju tebi.
Za nekoga ko se onoliko birvaktile lomio da Smrcku nesto dokaze naucno, iznenadjujuce ti ta ista nauka ne odgovara kada se kosi sa tvojim uvjerenjima
p.s. Ovo se ne odnosi na evoluciju. Posto ti se mora ocigledno crtati
-
adsubzero
#5342 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Idemo u domen necega nerealnog, dakle totalne subjektivnosti. Da li bi ti isto pricao o covidu i vakcinama da se zarazi i umre neki clan tvoje blize familije, a vakcina je mogla biti spas? Ne zaboravi, govorimo o necemu sto je mnogo vjerovatnije.Dozer wrote: ↑07/01/2021 10:37Da li bi isto tvrdio i da je to tvoj otac, ili mati, ili brat, sestra...dijete...?adsubzero wrote: ↑06/01/2021 15:49Zasto bi se ugasilo sve? Pa nije smak svijeta da jedna od 10 miliona osoba umre od vakcinespinel_ wrote: ↑06/01/2021 15:48 Zamisli molim te da ce ovi sro guraju vakcine reci svojima da kazu da je to od vakcina bilo? Pa odmah bi se momentalno sve stalo i ugasilo. Sve bi propalo oko ovo nevidjene propagande. Ali neka umiru ljudi zdravi od 40 godina. Sve je to sudbina i bozije odredjenje.
Ako ne ide po planu, ide po sudbini.
- Dozer
#5343 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Poenta je sto bi se identicno moglo desiti i da je pokupio Gripu A ili B, a ukoliko bi postojali i komorbiditeti, kako je kod 99,9% umrlih od Covida.
Ja sam davno za vlastitu majku rekao da bi, s obzirom na srce i pluca, prosla isto i s "obicnom" gripom, kao i s ovim. Sto ce reci - vjerovatno bi umrla s obzirom da je srcani i plucni bolesnik.
Po ne znam koji put - virus postoji, tu je, ali je predaleko od super-zajebanog kako ga se pumpa i prikazuje medijski i zvanicno. Uostalom, o tome svjedoci i zvanicna statistika.
Last edited by Dozer on 07/01/2021 11:17, edited 1 time in total.
-
Diogenes420
#5344 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prvo, želim saam sebi dobrodošlicu nazad na forum. Ali čitao sam vas redovno, bio zahvalan jer ima ljudi koji pokušavaju da upotrijebe logiku i povraćao čitajući nečije postove.
Nekoliko puta sam banovan zbog jedne forumašice koja je očigledno plaćena za virus/vakcina propagandu.
Kažem da je plaćena za to jer bjesomučno podržava sve oko virusa i vakcine, a ne želi ni razmisliti o drugoj strani. Postavlja članke i grafikone koji očigledno dolaze iz istog izvora, a to se primjeti po korištenoj terminologiji i izgledu "grafikona".
Pored toga, njen stil pisanja, članci i grafikoni koje ovdje postavlja, te njen nivo priučenog engleskog jezika nesumnjivo ukazuju na to da vjerovatno radi za neku međunarodnu organizaciju, da ne imenujem sad da ne bi opet ban dobio. Po njenim postovima mogu zaključiti da je njeno obrazovanje najvjerovatnije socijalni radnik, ili politolog. Ovakve osobe nisu naučene niti trenirane da razmišljaju već samo da slijepo slijede. Ovakve osobe će za par stotina maraka uništiti i planetu zemlju, razje*ati društvo i rado će primiti vakcinu da zadrže svoje pozicije "projektnog asistenta" ili "field officer" i tako dalje i to sve dok iskorištavaju bruto platu na račun, bez doprinosa i koristeći pogodnosti zdravstvenog osiguranja kao "nezaposleni". Slijepo vjeruje sve što joj se kaže od medija/autoriteta. Sutra da mediji prestanu izvještavati o koroni i počnu tražiti odgovore (druge strane) - ova forumašica će preći na stranu onoga što joj dolazi sa TVa. Jer, njen Opus Dei se svodi na slijediti, slijediti, ne prigovarati i ne ispitivati ništa što ti je rečeno. Ona misli da je država voli i da joj želi dobro a kada bi je pitao da navede primjere iz dosadašnje historije čovječanstva ne bi znala. Možda bi počela blebetati o demokratiji, pravima žena, crnaca, robova i slično - ali ona ne razumije da nisu državne vlasti jedno jutro ustali i odlučili dati prava i slobode ljudima. NE, ljubavi, to se nikad nije desilo. Sva prava i slobode imamo zato što su se ljudi u prošlosti borili za to. Ljudi - a ne vlast. IZlazli na ulice, tražili objašnjenja, otkazivali poslušnost. Ti samo uživaš u svemu što ti je dato i uzimaš to olako. Tako se ne napreduje.
Ona je naša bosanska Ida Auken - priželjkuje totalitarizam i potpuno oduzimanje prava i sloboda ljudi. Vjerovatno se i nada da će svojom poslušnošću jedan dan doći na rukovodeću poziciju, ali neće sigurno. I ovi koji je plaćaju su svjesni da "slijepi sljedbenici, aka. cuke" su samo potrošna roba. Po njenom usernameu i stilu pisanja pretpostavljam da ima kratku kosu i rekao bih još kraću pamet.
Meni moj razum, logika i pravno obrazovanje govore sledeće: Ako postoji i zrno sumnje/mogućnosti za nešto - onda je to i jako moguće. U pravu se tvrdnja mora dokazati izvan (svake) razumne sumnje. Što znači, ako postoji sumnja u nešto onda se to mora detaljno ispitati.
Pisao bi i o logici ali nekima od vas to nije jača strana. Narodska kaže: gdje ima dima i vatre.
E sad, moje pitanje za ove vakcinaše/koronaše, da vas ne imenujem jer ne želim ban opet:
- Da li vam je išta, barem nešto oko ovog svega, sumnjivo? Od proglašenja pandemije, mjera, medija, propagande, broja zaraženih/"umrlih", rekordno brze vakcine, primoravanja na vakcine, ..... bilo šta? Imate li i jednu sumnju u sve ovo?
Jeste li se ikada zapitali ko je Fauci?
Čemu medijski cirkus sa vakcinisanjem?
Zašto se neki koji "vode ovo kolo" još nisu vakcinisali a primoravaju druge na to?
Zašto je državama u cilju da šire strah i paniku?
Da li bi iko, iko, barem neko od vas pomislio da postoji "novi virus" da nikada ništa nije objavljeno u medijima?
Da li bi vi, vakcinaši/koronaši sutra podržali i neke strožije mjere? Da li bi podržali da se prije stupanja u brak/začeča porodice da vam država "mjeri" DNA kompatibilnost i zdravstveno stanje? Da li bi podržali da nekad u budućnosti počnu uspavljivati ljude koji "nisu dovoljno zdravi"?
Mada, ne očekujem od vas odgovore. Samo se nadam da će vas nešto natjerati da barem probate razmisliti o svemu. Ali kako da uopšte očekujem da će neki od vas i pokušati razmisliti kada pišete postove ovdje, citiram :"Pa normalno da je lažan snimak, to je samo za kameru, a u realnosti ona je i primila vakcinu ....." ..... meni je ovo retardacija.
PS drago mi je da postoje ljudi poput dozera, lao che-a, saint_mirad-a i slični.
Vakcinaši/koronaši - Hoće li se neko udostojiti pogledati neke od ovih klipova?
https://www.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w
https://www.youtube.com/watch?v=8VFngRmp1HE
Nekoliko puta sam banovan zbog jedne forumašice koja je očigledno plaćena za virus/vakcina propagandu.
Kažem da je plaćena za to jer bjesomučno podržava sve oko virusa i vakcine, a ne želi ni razmisliti o drugoj strani. Postavlja članke i grafikone koji očigledno dolaze iz istog izvora, a to se primjeti po korištenoj terminologiji i izgledu "grafikona".
Pored toga, njen stil pisanja, članci i grafikoni koje ovdje postavlja, te njen nivo priučenog engleskog jezika nesumnjivo ukazuju na to da vjerovatno radi za neku međunarodnu organizaciju, da ne imenujem sad da ne bi opet ban dobio. Po njenim postovima mogu zaključiti da je njeno obrazovanje najvjerovatnije socijalni radnik, ili politolog. Ovakve osobe nisu naučene niti trenirane da razmišljaju već samo da slijepo slijede. Ovakve osobe će za par stotina maraka uništiti i planetu zemlju, razje*ati društvo i rado će primiti vakcinu da zadrže svoje pozicije "projektnog asistenta" ili "field officer" i tako dalje i to sve dok iskorištavaju bruto platu na račun, bez doprinosa i koristeći pogodnosti zdravstvenog osiguranja kao "nezaposleni". Slijepo vjeruje sve što joj se kaže od medija/autoriteta. Sutra da mediji prestanu izvještavati o koroni i počnu tražiti odgovore (druge strane) - ova forumašica će preći na stranu onoga što joj dolazi sa TVa. Jer, njen Opus Dei se svodi na slijediti, slijediti, ne prigovarati i ne ispitivati ništa što ti je rečeno. Ona misli da je država voli i da joj želi dobro a kada bi je pitao da navede primjere iz dosadašnje historije čovječanstva ne bi znala. Možda bi počela blebetati o demokratiji, pravima žena, crnaca, robova i slično - ali ona ne razumije da nisu državne vlasti jedno jutro ustali i odlučili dati prava i slobode ljudima. NE, ljubavi, to se nikad nije desilo. Sva prava i slobode imamo zato što su se ljudi u prošlosti borili za to. Ljudi - a ne vlast. IZlazli na ulice, tražili objašnjenja, otkazivali poslušnost. Ti samo uživaš u svemu što ti je dato i uzimaš to olako. Tako se ne napreduje.
Ona je naša bosanska Ida Auken - priželjkuje totalitarizam i potpuno oduzimanje prava i sloboda ljudi. Vjerovatno se i nada da će svojom poslušnošću jedan dan doći na rukovodeću poziciju, ali neće sigurno. I ovi koji je plaćaju su svjesni da "slijepi sljedbenici, aka. cuke" su samo potrošna roba. Po njenom usernameu i stilu pisanja pretpostavljam da ima kratku kosu i rekao bih još kraću pamet.
Meni moj razum, logika i pravno obrazovanje govore sledeće: Ako postoji i zrno sumnje/mogućnosti za nešto - onda je to i jako moguće. U pravu se tvrdnja mora dokazati izvan (svake) razumne sumnje. Što znači, ako postoji sumnja u nešto onda se to mora detaljno ispitati.
Pisao bi i o logici ali nekima od vas to nije jača strana. Narodska kaže: gdje ima dima i vatre.
E sad, moje pitanje za ove vakcinaše/koronaše, da vas ne imenujem jer ne želim ban opet:
- Da li vam je išta, barem nešto oko ovog svega, sumnjivo? Od proglašenja pandemije, mjera, medija, propagande, broja zaraženih/"umrlih", rekordno brze vakcine, primoravanja na vakcine, ..... bilo šta? Imate li i jednu sumnju u sve ovo?
Jeste li se ikada zapitali ko je Fauci?
Čemu medijski cirkus sa vakcinisanjem?
Zašto se neki koji "vode ovo kolo" još nisu vakcinisali a primoravaju druge na to?
Zašto je državama u cilju da šire strah i paniku?
Da li bi iko, iko, barem neko od vas pomislio da postoji "novi virus" da nikada ništa nije objavljeno u medijima?
Da li bi vi, vakcinaši/koronaši sutra podržali i neke strožije mjere? Da li bi podržali da se prije stupanja u brak/začeča porodice da vam država "mjeri" DNA kompatibilnost i zdravstveno stanje? Da li bi podržali da nekad u budućnosti počnu uspavljivati ljude koji "nisu dovoljno zdravi"?
Mada, ne očekujem od vas odgovore. Samo se nadam da će vas nešto natjerati da barem probate razmisliti o svemu. Ali kako da uopšte očekujem da će neki od vas i pokušati razmisliti kada pišete postove ovdje, citiram :"Pa normalno da je lažan snimak, to je samo za kameru, a u realnosti ona je i primila vakcinu ....." ..... meni je ovo retardacija.
PS drago mi je da postoje ljudi poput dozera, lao che-a, saint_mirad-a i slični.
Vakcinaši/koronaši - Hoće li se neko udostojiti pogledati neke od ovih klipova?
https://www.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w
https://www.youtube.com/watch?v=8VFngRmp1HE
- Dozer
#5345 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lijep post, ali uzaludan.
-
Mogy87
#5346 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Diogenes420 samo da vidim da li sam dobro razumjela?
Za najveci projekat u ljudskoj istoriji koji je ujedinio 90% ljekara, gotovo sve drzavnike, analiticare i statisticare (naravno placene, pa sta ce drugo biti) kao osobu koja ce nagovarati ljude da ucestvuju u projektu su MEDJUNARODNE ORGANIZACIJE s beskonacnim budzetom (ipak je ovo najveci projekat ikad) izabrale osobu koja je zavrsila socijalni rad ili politicke nauke (ne nekog od ljekara ili prirodnjaka "placenika") koja govori "priuceni engleski jezik" i pri tome je "ogranicena"?
Pa kako onda misle ostvariti svoje ciljeve
O gospodine Gejc sad ste me razocarali.
Za najveci projekat u ljudskoj istoriji koji je ujedinio 90% ljekara, gotovo sve drzavnike, analiticare i statisticare (naravno placene, pa sta ce drugo biti) kao osobu koja ce nagovarati ljude da ucestvuju u projektu su MEDJUNARODNE ORGANIZACIJE s beskonacnim budzetom (ipak je ovo najveci projekat ikad) izabrale osobu koja je zavrsila socijalni rad ili politicke nauke (ne nekog od ljekara ili prirodnjaka "placenika") koja govori "priuceni engleski jezik" i pri tome je "ogranicena"?
Pa kako onda misle ostvariti svoje ciljeve
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5347 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Imunizacija je vrhnusko civilizacijsko dostignuce!
Osim ako si plicak....
Osim ako si plicak....
- zagortenej
#5348 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sad je logika obrnuta, ko umre nakon što je primio vakcinu, umro je zbog vakcine, svejedno što je imao i niz drugih oboljenjasaint_mirad wrote: ↑06/01/2021 13:59 Koji dvostruki standardi. Kad neko umre sa coronom, to je sigurno od corone iako su umrle osobe u 94% slučajeva imale i druga oboljenja. Kad neko umre od posledica vakcinisanja, to nikako ne može biti od samih vakcina, već od nečeg desetog.![]()
Selam brate
- Dozer
#5349 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovo je prva i osnovna greska, a na kojoj ti zasnivas svoj kompletan opus na ovim temama.
Pricas li ti s bilo kim uzivo...? Poznajes li ijednog doktora, bilo kojeg profila? Epidemiologa, virologa, infektologa...? Farmaceuta? Ja mislim da ne poznajes, a jos manje da si s takvima pricala uzivo.
Sve sto ti "znas" zasnovano je na medijskom mainstream-u, na najklasicnijoj mogucoj propagandi (koja je sada vise nego ocigledna s ovim medijskim vakcinacijama, od kojih je gomila laznih), a koje ti uopste nisi svjesna (ili jesi, ali je ciljano podrzavas)...
Jer, da imas imalo kontakta sa zivim ljudima, da pricas s njima, znala bi da je ovo o "90% ujedinjenih ljekara, drzavnika, analiticara i statisticara" jedna ogromna ubleha i laz.
Istina je, u realnosti, ipak nesto drugacija, vjeruj mi na rijec. I bliza je onome da max. 20% nabrojanih podrzavaju sve ovo, dok je od ostalih 80% njih 60% protiv svega ovoga, pogotovo protiv ovakve vakcine, a 20% je neodlucnih.
Odmakni se malo od tog HP-a i izadji na ulicu, sjedi s ljudima, pricaj malo. Vidjeces da je ogromna vecina ili skepticna, ili totalno svjesna da je sve ovo prenapuhana ubleha.
-
Diogenes420
#5350 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisu ujedinjeni jer da jesu svi bi bili u jednom labaratoriju i pokušavali pronaći najbolji lijek za taj "virus" koji eto, uz sva natezanja "usmrtio 1,6 miliona ljudi.
navučenih 1,6 miliona ljudi koji su već imali prethodna stanja. MOŽDA par hiljada nekih iznenadnih i neočekivanih smrti. to se dešavalo u prije i oduvijek. Neko živi zdravo i odjednom umre - neko pije, puši i jede nezdravo pa doživi 90-100. Uvijek se dešavalo.
Da su se ujedinili, ne bi se za tržište takmičilo nekoliko kompanija. Državnici nisu ujedinjeni - jedino dijele metode suzbijanja i oduzimanja prava i sloboda. Lockdown nema smisla. Ako se povedeš logikom i matematikom - svaka osoba na svijetu je do sada na ovaj ili onaj način došla u kontakt sa virusom. Kažeš državnici ujedinjeni a bira se između različitih vakcina.
PS da li ti je poznato da ima država u kojima nisu ove mjere uvedene? I pogodi šta - nikom se ništa značajno nije desilo. Par ljudi je umrlo tu i tamo - uostalom kao i svaki dan na planeti zemlji od kada postoji život. Umiru i rađaju se ljudi, biljke i životinje. Što od starosti, što od bolesti, što od nesretnih slučajeva.
Pfizer je imao najveću farmaceutsko financisjku aferu prije petnaestak godina. Najuspješniji proizvod Pfajzera je Viagra - i do viagre su došli slučajno jer su probali nešto drugo praviti i kao nusprodukt ispostavilo se da to što su dobili pomaže da ga drži uspravnog nekih satak?
Znači da primim u sebe tekućinu koja se igra sa mojom DNA, napravljenu od kompanije čiji je najveći uspjeh ustvari njihov neuspijeh, samo zato jer je par ljudi umrlo?
Ali evo da ti pobijem tvoj posto rečenicu po rečenicu.
NISI (nikako) dobro razumjela moje navode.
Nije se niti u jednoj stavci ovog čitavog cirkusa 90% nikoga ničega ujedinilo.
Spominješ statistiku - statistika nije egzaktna nauka - proračun u statistici jeste egzaktan jer je to matematika - ali rezultat nikad nije. Statistika se može koristiti kako god želiš.
Međunarodne organizacije nemaju beskonačne budžete.
Vjerujem da si dio toga - neki svoje zadatke obavljaju na TVu, neki u zajednici, neki na forumima. Da, vjerujem da imate jasne upute, isto kao što je i Plenković neki dan davao upute medijima.
Engleski ti je priučen - dobar do određene mjere. Je*u te neki termini, detalji. A sve je uvijek u detaljima.
Gdje sam naveo "ograničena"? Ako jesam, editovat ću. Fkt neću opet ban i mrsko m je praviti 10ti mail.
Kako si se prepozanala u prvim minutama nakon mog posta? Jel ti to "moderatorke" dojavljuju IP ili?
navučenih 1,6 miliona ljudi koji su već imali prethodna stanja. MOŽDA par hiljada nekih iznenadnih i neočekivanih smrti. to se dešavalo u prije i oduvijek. Neko živi zdravo i odjednom umre - neko pije, puši i jede nezdravo pa doživi 90-100. Uvijek se dešavalo.
Da su se ujedinili, ne bi se za tržište takmičilo nekoliko kompanija. Državnici nisu ujedinjeni - jedino dijele metode suzbijanja i oduzimanja prava i sloboda. Lockdown nema smisla. Ako se povedeš logikom i matematikom - svaka osoba na svijetu je do sada na ovaj ili onaj način došla u kontakt sa virusom. Kažeš državnici ujedinjeni a bira se između različitih vakcina.
PS da li ti je poznato da ima država u kojima nisu ove mjere uvedene? I pogodi šta - nikom se ništa značajno nije desilo. Par ljudi je umrlo tu i tamo - uostalom kao i svaki dan na planeti zemlji od kada postoji život. Umiru i rađaju se ljudi, biljke i životinje. Što od starosti, što od bolesti, što od nesretnih slučajeva.
Pfizer je imao najveću farmaceutsko financisjku aferu prije petnaestak godina. Najuspješniji proizvod Pfajzera je Viagra - i do viagre su došli slučajno jer su probali nešto drugo praviti i kao nusprodukt ispostavilo se da to što su dobili pomaže da ga drži uspravnog nekih satak?
Znači da primim u sebe tekućinu koja se igra sa mojom DNA, napravljenu od kompanije čiji je najveći uspjeh ustvari njihov neuspijeh, samo zato jer je par ljudi umrlo?
Ali evo da ti pobijem tvoj posto rečenicu po rečenicu.
NISI (nikako) dobro razumjela moje navode.
Nije se niti u jednoj stavci ovog čitavog cirkusa 90% nikoga ničega ujedinilo.
Spominješ statistiku - statistika nije egzaktna nauka - proračun u statistici jeste egzaktan jer je to matematika - ali rezultat nikad nije. Statistika se može koristiti kako god želiš.
Međunarodne organizacije nemaju beskonačne budžete.
Vjerujem da si dio toga - neki svoje zadatke obavljaju na TVu, neki u zajednici, neki na forumima. Da, vjerujem da imate jasne upute, isto kao što je i Plenković neki dan davao upute medijima.
Engleski ti je priučen - dobar do određene mjere. Je*u te neki termini, detalji. A sve je uvijek u detaljima.
Gdje sam naveo "ograničena"? Ako jesam, editovat ću. Fkt neću opet ban i mrsko m je praviti 10ti mail.
Kako si se prepozanala u prvim minutama nakon mog posta? Jel ti to "moderatorke" dojavljuju IP ili?