Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#108776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

probook wrote: 07/01/2021 00:18
Luciano88 wrote: 06/01/2021 22:10 Po svemu pročitanom do sada ja sam uvjeren da iza svega stoji politika, i to ona u Srbiji. Nemoguće da Telemach nije htio produžiti ugovor ako je cijena Arena ostala nepromjenjenja, bukvalno bi to bilo van svake pameti. Druga stvar Arena gubi ogroman novac gubitkom Telemacha, a iskreno ulozili su ogroman novac i najjači su sportski kanal u regiji 100% Sport Klub je smiješan, ne znam za sta ce nam 10 SK kanala fakat.

Nama ostaje nada da viša politika stati u kraj ovome, jer na kraju krajeva ispaštamo najviše mi, korisnici.
Hajde ohladite malo cuj sk smijesan? Pa po forumu se godinama kmeci sto nema sk, sad odjednom na sk nema nista.
Sta ima na Areni da je 10000 puta bolje od sk? Italijanska liga polu odron, domace lige ne gledam, nba nije lose, ali termini katastrofa (znam da se tada igra jbg, ali ima ljudi sto rade), liga prvaka ok to je super, ali cesto najbolju utakmicu uzme NovaBH, Uefa liga nemas sta gledati do polufinala, kosarka Aba liga nije lose moze se ponekad pogledati.
Pretjerujete opasno...
Potpuno si u pravu za sport klubove, ima se šta vidjeti na njima i uopće nije smiješan kanal (doduše indijska liga :-) :? ) , ali nisi u pravu za arene jer i na njima se ima šta za pogledati. Što je za nekoga polu odron za nekoga je to najbolja liga, ja opet najviše volim gledati domaće lige.
noviclan

#108777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by noviclan »

mensur_lufc wrote: 06/01/2021 22:34 Pozdrav svima, registrovao sam se baš iz razloga prevare od strane Telemacha.

Danas sam pripremio dopis za jednostrani raskid ugovora, samo čekam da vidim hoće li pozvati i kakav će odnos imati, ali kako ovdje vidim, nema tu neke brige prema korisniku, čisti biznis i pokušaj spašavanja šta se da spasiti. Ja sam na eon duo paketu (1KM četiri mjeseca, 59.5 nakon toga), ali mi u suštini odgovara i da se prebacim na light duo paket, jer mi je Leeds primaran za gledanje na SK paketu (a oni proširili light paket na sve sportklubove), ali eto vidjeću šta će kazati. Kod mene u aneksu ima naveden Arena SD paket kao dodatne opcije. Dakle, sastavni je dio ugovora, ali čak i da nije, kod onih korisnika kojima je nuđen kao benefit za vezivanje na 24 mjeseca, ubijeđen sam da će svaki normalni sudija u slučaju spora presuditi u korist korisnika. Radi se o tome da se u ovakvim ugovorima, gdje jedna ugovorna strana pristupa određenim uslovima poslovanja druge strane, nejasne odredbe ugovora ili uslova poslovanja redovno tumače u korist one strane koja pristupa tim uslovima. U Telemachovim uslovima poslovanja itekako ima foggy odredbi, vjerovatno namjerno, jer prosječan korisnik to svakako ne čita.

Ovo je dopis ako neko bude išao ovim putem. Prilagođen je mojoj situaciji i paketu.

Sarajevo,___________________2021. godine

Telemach BH d.o.o.
Džemala Bijedića 216
71 000 Sarajevo

Predmet: Jednostrani raskid ugovora o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge, dostavlja se -

Poštovani,

U sklopu akcije kompanije Telemach iz mjeseca novembra 2020. godine, dana 26.11.2020. zaključio sam ugovor o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge (broj: XXXXXXXXX), te aneks ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa kao sastavni dio ugovora. Aneksom je, između ostalog, regulisano da u okviru usluge EON Full Duo kao korisnik imam i Arena Sport SD paket na 24 mjeseca. Obzirom da je Telemach kao ugovorna strana bez ikakve blagovremene informacije korisnicima iz programske šeme izbacio Arena Sport programe, primoran sam raskinuti postojeći ugovor sa Vašom kompanijom.

Ovdje napominjem da sam sa Vašim kolegama iz tima podrške prije zaključenja ugovora i razgovarao o paketu, te mi je jasno naglašeno da ću u okviru EON Full Duo usluge imati Sport Klub paket i Arena Sport paket (HD promo, a SD kao sastavni dio paketa), što je zapravo osnovni razlog potpisa ugovora sa Vašom kompanijom.

U smislu navedenog, ovim putem Vas obavještavam da jednostrano raskidam potpisani ugovor sa Vašom kompanijom iz sljedećih razloga:

a) Član 4. potpisanog ugovora: „Osnovne obaveze Telemach-a su da pretplatniku omogući korištenje usluga iz ovog ugovora, a osnovne obaveze pretplatnika su plaćanje svih pripadajućih naknada, sve u skladu sa dokumentima koja su definisana prilogom ovog ugovora“. – Razlog raskida prema ovom članu je sljedeći: Telemach je jednostrano, bez obavijesti pretplatnika, iz programske šeme ukinuo Arena Sport SD paket koji je naveden u tački 6. člana 5. Aneksa, odnosno priloga ugovora, te na taj način prekršio odredbu člana 4. osnovnog ugovora.

b) Uslovi poslovanja Telemach-a, član 9.3 (obavezujući za ugovorne strane prema članu 6. osnovnog ugovora između Telemach-a i pretplatnika): „U slučaju da Telemach za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa izmjeni Cjenovnik i/Ugovor i/ili neke njegove sastavne dijelove i /ili ove Uslove poslovanja na način da su izmjene u potpunosti nepovoljnije za Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid u roku od 30 (trideset) dana, računajući od dana objave izmjene/izmjena, a kod raskida Pretplatniku će biti omogućen povrat prethodno uplaćenog novčanog iznosa za period u kojem zbog prijevremenog raskida neće koristiti uslugu, ukoliko je isti unaprijed uplaćen. Pretplatnik je dužan nadoknaditi Telemachu sva dugovanja nastala do dana prijevremenog raskida ugovora, odnosno završetka korištenja usluge“. Razlog raskida prema ovoj odredbi je sljedeći: Telemach je jednostrano izmijenio ugovor pretplatnika ukidanjem Arena Sport SD paketa definisanog Aneksom ugovora kao njegovog sastavnog dijela. Time je kvalitet usluge koja se pruža u okviru EON Full Duo paketa daleko nepovoljniji za pretplatnika, naročito iz razloga što je ovaj paket bio jedan od osnovnih razloga zasnivanja pretplatničkog odnosa.

S poštovanjem,

Ime i prezime

P.S. Vidim i ovu vijest na faktoru, ima dakle tu još nekoliko razloga i dijelova uslova poslovanja na koje se svako može pozvati, a koje je Telemach prekršio. Ja sam naveo svoja dva najjednostavnija, ali u slučaju spora, može ih se itekako lako uzeti, a možda čak protivtužbom kada tužba dođe na odgovor korisniku, zahtijevati određena naknada štete uz konsultaciju sa advokatom.
Abuzenze :thumbup:
Radar71

#108778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Glupost je reći da su Arene i SK odron
Itekako se ima na njima šta gledati
Drugo je šta ko preferira da gleda
kakavdanakneiskustvu

#108779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Nedzada wrote: 07/01/2021 00:26
semirsar wrote: 06/01/2021 22:06
kakavdanakneiskustvu wrote: 06/01/2021 22:00

@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
aj realno, bi l' ti svakog ponaosob zvao?
Znaci zaboravi, 10-ak% onih najgrlatijih na ovom forumu i ev. thefejspljucpljuc ce moguce biti pozvani, svi ostali ako odu u poslovnicu i zalaju merebit nes' ujagme, ali... :-)
Ne mora niko nikoga zvati .... mogu uz račun ubaciti list papira gdje će napisati šta hoće ili mogu i poruku preko sistema svim korisnicima .... znaš ono kad ubace nešto pa dobiješ poruku na TV da pročitaš ili ne.
tačno,samo da hoće to uraditi ali očito je3 da neće
Luciano88

#108780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 »

Luciano88 wrote: 06/01/2021 22:10 Po svemu pročitanom do sada ja sam uvjeren da iza svega stoji politika, i to ona u Srbiji. Nemoguće da Telemach nije htio produžiti ugovor ako je cijena Arena ostala nepromjenjenja, bukvalno bi to bilo van svake pameti. Druga stvar Arena gubi ogroman novac gubitkom Telemacha, a iskreno ulozili su ogroman novac i najjači su sportski kanal u regiji 100% Sport Klub je smiješan, ne znam za sta ce nam 10 SK kanala fakat.

Nama ostaje nada da viša politika stati u kraj ovome, jer na kraju krajeva ispaštamo najviše mi, korisnici.
Hajde ohladite malo cuj sk smijesan? Pa po forumu se godinama kmeci sto nema sk, sad odjednom na sk nema nista.
Sta ima na Areni da je 10000 puta bolje od sk? Italijanska liga polu odron, domace lige ne gledam, nba nije lose, ali termini katastrofa (znam da se tada igra jbg, ali ima ljudi sto rade), liga prvaka ok to je super, ali cesto najbolju utakmicu uzme NovaBH, Uefa liga nemas sta gledati do polufinala, kosarka Aba liga nije lose moze se ponekad pogledati.
Pretjerujete opasno...
Pa ne pratimo svi isto jbg, ja na SK gledam samo F1 ovo ostalo me ne zanima... sve ostalo na Areni.
Telemach

#108781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

laik1981 wrote: 06/01/2021 22:18
adnan899 wrote: 06/01/2021 22:04 To se cekalo samo jakoooo :bih: :bih:

https://www.faktor.ba/vijest/ombudsman- ... vom/110755
Al sta uradise glupim bahacenjem. Gradis povjerenje godinama i onda prevaris desetine hiljada musterija i preko noci od ubjedljivo najboljeg postanes najomrazeniji operater. Sto je najgore i dalje se bahate praveci probleme onima koji zele raskid ugovora i ne nudeci adekvatnu kompenzaciju. Izgleda da su im glavesine totalno izgubile dodir sa realnoscu..

@Telemach Obecali ste zvati prije 5-6 dana. Jos poziv nisam dobio. Ako se ne dogovorimo do ponedeljka kada sam mislio placati racune ja dolazim da platim racun i usput da razduzim opremu..
Zdravo laik1981,
Kolege su u par navrata pokušali da Vas dobiju na brojeve koje imamo u sistemu, nažalost niste odgovarali na pozive.
Molimo Vas da nam dostavite broj na kojem ste dostupni, rado ćemo Vas ponovo pozvati.
Better Man

#108782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Better Man »

Luciano88 wrote: 07/01/2021 08:20

Pretjerujete opasno...
Pa ne pratimo svi isto jbg, ja na SK gledam samo F1 ovo ostalo me ne zanima... sve ostalo na Areni.
Formulu jedan ima već fin broj godina ne pratim , jer taj sportski cirkus nema više nikakvog smisla. EPL mi je važnija od svih sadržaja na Areni. Ima SK itekako jakih sportskih sadržaja, samo što još nije sezona za neke poput tenisa i sl. Seria A već odavnop nije ni blizu nivoa i kvalitete iz devedesetih i početka dvijehiljaditih. Ali treba da imamo Arene i to najviše zbog LP.
Last edited by Better Man on 07/01/2021 08:39, edited 1 time in total.
stachu

#108783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stachu »

Telemach

#108784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mensur_lufc wrote: 06/01/2021 22:34 Pozdrav svima, registrovao sam se baš iz razloga prevare od strane Telemacha.

Danas sam pripremio dopis za jednostrani raskid ugovora, samo čekam da vidim hoće li pozvati i kakav će odnos imati, ali kako ovdje vidim, nema tu neke brige prema korisniku, čisti biznis i pokušaj spašavanja šta se da spasiti. Ja sam na eon duo paketu (1KM četiri mjeseca, 59.5 nakon toga), ali mi u suštini odgovara i da se prebacim na light duo paket, jer mi je Leeds primaran za gledanje na SK paketu (a oni proširili light paket na sve sportklubove), ali eto vidjeću šta će kazati. Kod mene u aneksu ima naveden Arena SD paket kao dodatne opcije. Dakle, sastavni je dio ugovora, ali čak i da nije, kod onih korisnika kojima je nuđen kao benefit za vezivanje na 24 mjeseca, ubijeđen sam da će svaki normalni sudija u slučaju spora presuditi u korist korisnika. Radi se o tome da se u ovakvim ugovorima, gdje jedna ugovorna strana pristupa određenim uslovima poslovanja druge strane, nejasne odredbe ugovora ili uslova poslovanja redovno tumače u korist one strane koja pristupa tim uslovima. U Telemachovim uslovima poslovanja itekako ima foggy odredbi, vjerovatno namjerno, jer prosječan korisnik to svakako ne čita.

Ovo je dopis ako neko bude išao ovim putem. Prilagođen je mojoj situaciji i paketu.

Telemach BH d.o.o.
Džemala Bijedića 216
71 000 Sarajevo

Predmet: Jednostrani raskid ugovora o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge, dostavlja se -

Poštovani,

U sklopu akcije kompanije Telemach iz mjeseca novembra 2020. godine, dana 26.11.2020. zaključio sam ugovor o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge (broj: XXXXXXXXX), te aneks ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa kao sastavni dio ugovora. Aneksom je, između ostalog, regulisano da u okviru usluge EON Full Duo kao korisnik imam i Arena Sport SD paket na 24 mjeseca. Obzirom da je Telemach kao ugovorna strana bez ikakve blagovremene informacije korisnicima iz programske šeme izbacio Arena Sport programe, primoran sam raskinuti postojeći ugovor sa Vašom kompanijom.

Ovdje napominjem da sam sa Vašim kolegama iz tima podrške prije zaključenja ugovora i razgovarao o paketu, te mi je jasno naglašeno da ću u okviru EON Full Duo usluge imati Sport Klub paket i Arena Sport paket (HD promo, a SD kao sastavni dio paketa), što je zapravo osnovni razlog potpisa ugovora sa Vašom kompanijom.

U smislu navedenog, ovim putem Vas obavještavam da jednostrano raskidam potpisani ugovor sa Vašom kompanijom iz sljedećih razloga:

a) Član 4. potpisanog ugovora: „Osnovne obaveze Telemach-a su da pretplatniku omogući korištenje usluga iz ovog ugovora, a osnovne obaveze pretplatnika su plaćanje svih pripadajućih naknada, sve u skladu sa dokumentima koja su definisana prilogom ovog ugovora“. – Razlog raskida prema ovom članu je sljedeći: Telemach je jednostrano, bez obavijesti pretplatnika, iz programske šeme ukinuo Arena Sport SD paket koji je naveden u tački 6. člana 5. Aneksa, odnosno priloga ugovora, te na taj način prekršio odredbu člana 4. osnovnog ugovora.

b) Uslovi poslovanja Telemach-a, član 9.3 (obavezujući za ugovorne strane prema članu 6. osnovnog ugovora između Telemach-a i pretplatnika): „U slučaju da Telemach za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa izmjeni Cjenovnik i/Ugovor i/ili neke njegove sastavne dijelove i /ili ove Uslove poslovanja na način da su izmjene u potpunosti nepovoljnije za Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid u roku od 30 (trideset) dana, računajući od dana objave izmjene/izmjena, a kod raskida Pretplatniku će biti omogućen povrat prethodno uplaćenog novčanog iznosa za period u kojem zbog prijevremenog raskida neće koristiti uslugu, ukoliko je isti unaprijed uplaćen. Pretplatnik je dužan nadoknaditi Telemachu sva dugovanja nastala do dana prijevremenog raskida ugovora, odnosno završetka korištenja usluge“. Razlog raskida prema ovoj odredbi je sljedeći: Telemach je jednostrano izmijenio ugovor pretplatnika ukidanjem Arena Sport SD paketa definisanog Aneksom ugovora kao njegovog sastavnog dijela. Time je kvalitet usluge koja se pruža u okviru EON Full Duo paketa daleko nepovoljniji za pretplatnika, naročito iz razloga što je ovaj paket bio jedan od osnovnih razloga zasnivanja pretplatničkog odnosa.

S poštovanjem,

Ime i prezime

P.S. Vidim i ovu vijest na faktoru, ima dakle tu još nekoliko razloga i dijelova uslova poslovanja na koje se svako može pozvati, a koje je Telemach prekršio. Ja sam naveo svoja dva najjednostavnija, ali u slučaju spora, može ih se itekako lako uzeti, a možda čak protivtužbom kada tužba dođe na odgovor korisniku, zahtijevati određena naknada štete uz konsultaciju sa advokatom.
Zdravo mensur_lufc,
Žao nam je ukoliko je raskid Vaša konačna odluka. Ako možemo učiniti nešto da se predomislite, budite slobodni da nam se obratite i dostavite korisničke podatke i kontakt broj, moje kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolju opciju za Vas.
Telemach

#108785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ranni wrote: 06/01/2021 23:23
Nisam htio vise da se vezem jer sam i ranije imo dosta problema oko neta. Kanali su bili ok, nije bilo problema. Ali Net katastrofa ziva...
Zdravo Ranni,
Zamolit ćemo Vas da nam se javite u inbox, kako bismo proslijedili zahtjev za detalju provjeru Vaših internet usluga i omogućili da neometano uživate u najvećim brzinama.
Telemach

#108786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nivelacija wrote: 06/01/2021 23:25 Prevaranti hocu pola racuna umanjenje i izvinjenje na racunu.
Zdravo Nivelacija,
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, moje kolege će Vas pozvati u najkraćem roku. Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolju opciju za Vas.
Telemach

#108787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hoggarr wrote: 06/01/2021 23:51
hrasno38 wrote: 04/01/2021 20:52
hoggarr wrote: 04/01/2021 20:34 Gospođa sa kojom sam razgovarao iz Telemacha je bila veoma korektna, no nažalost ona je ne moćna da bilo šta odluči.

Oslobodila me plaćanja 10 KM zamjene kablova u stanu od prošlog mjeseca i to je jedino što je mogla ponuditi. Kaže ona meni, ali oslobođeni ste plaćanja CI modula 3,5 KM, da jesam ali to je jedino što su mi mogli i ponuditi, jer sam na EON Premium paketu. Ne mogu shvatiti da podsjećaju na date benefite koji su dogovarani u sklopu obavezivanja na 24 mjeseca i mislim da smo im mi sa najvećim paketom i najveći problem, jer nam ne mogu ništa ponuditi.

Ostalo je još 11 mjeseci do isteka ugovornih obveza, razgovarao sam sa ukućanima i svi smo složni da nećemo nastaviti koristiti njihove usluge nakon isteka navedenih obaveza.

Znam da će me zvati za jedno šest mjeseci, a ne vidim da će nakon ovog fijaska za tako kratko vrijeme i moći nešto bolje ponuditi.

Sada da mi i ponude bolje uslove da me obavežu od ovog trenutka na novih 24 mjeseca ne bih prihvatio iz principa, a bio sam spreman da su mi ponudili prilikom razgovora, ali ne mogu ovo pijačarenje i podsjećanja na benefite, koje btw debelo platim.
Da i kod mene je slicna situacija da mi jednostavno mogu ponuditi samo smanjenje cijene jer sa EON Premium imam sve a dali su mi kao bonitet 24 mjeseca dodatni reciver. Eto ti i ja smo otprilike potpisali u isto vrijeme. I meni su ponudili 20% manju cijenu 12 mjeseci ako potpisem nova 24 mjeseca sto se nece desiti. Imao sam benifit Arene HD a sad nemam. Dakle nemaju mi sta dati u zamjenu samo smanjiti za 4 KM koliko su bile SD Arene i to je OK. Pristao sam na to ali cu dobro razmisliti u Oktobru 2021 da li cu produzavati ugovor ili traziti novog providera a velike su sanse da hocu pa makar i na svoju finansijsku stetu. Ali opet cu ponoviti da ce se Arene vrlo brzo ponovo pojaviti jer ovo nije problem BiH nego globalni u koji su ukljucni Srbija, BiH, Slovenija, odnedavno Hrvatska, Crna Gora, Mkedonija i Bugarska.
Tebi su umanjili račun za 4 KM do kraja ugovorne obaveze, a mene ubjeđuju da mi ne mogu ništa ponuditi.
Vidim da imamo i slične benefite iz ugovora od 2019. godine.
Shame on you @Telemach.
Zdravo hoggarr,
Zamolit ćemo kolege da ponovo provjere Vaš Ugovor, molimo Vas za malo strpljenja.
mousrcu

#108788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mousrcu »

Telemach wrote: 07/01/2021 08:38

Telemach BH d.o.o.
Džemala Bijedića 216
71 000 Sarajevo

Poštovani,

S poštovanjem,

Ime i prezime

Zdravo mensur_lufc,
Žao nam je ukoliko je raskid Vaša konačna odluka. Ako možemo učiniti nešto da se predomislite, budite slobodni da nam se obratite i dostavite korisničke podatke i kontakt broj, moje kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolju opciju za Vas.
Kontaktirao sam vas ima par dana, i dalje ne zovete, ili samo zovete one kojima je ugovor kraju, a nas kojima je ostalo još dosta u ugovoru (iako ste me i tu uzeli na prevaru) potpuno ignorirate! Bojim se da ide raskid
Telemach

#108789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mousrcu wrote: 07/01/2021 08:51
Kontaktirao sam vas ima par dana, i dalje ne zovete, ili samo zovete one kojima je ugovor kraju, a nas kojima je ostalo još dosta u ugovoru (iako ste me i tu uzeli na prevaru) potpuno ignorirate! Bojim se da ide raskid
Zdravo mousrcu,
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite podatke u inbox, kako bismo provjerili Vaš nalog i zamolili kolege da Vas kontaktiraju u najkraćem roku.
Last edited by Telemach on 07/01/2021 08:58, edited 1 time in total.
Telemach

#108790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tatjana75 wrote: 07/01/2021 04:32
Zdravo Tatjana75,
Shvatamo da ste nezadovoljni odlukom o ukidanju Arena.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, kolege će Vas pozvati u najkraćem roku. Sigurni smo da ćemo pronaći najbolje rješenje na obostrano zadovoljstvo.
TexW99

#108791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TexW99 »

Pretjerujete opasno...

Daleko ja jaca sad Arena!

Em kvalitet slike HD puno kvalitetniji em sve najjace lige su sad kod nji.

NBA, Seria A, Francuzi, Liga Prvaka, Evropa Liga, Portugal sa benficom portom copa libertados sa bocom,riverom i ostalom,Nase lige i onda sto je najvaznije od 1 septembra Spanska liga sa najvecom utakmicom sto postoji. Arena je prebitna nama koji volimo sport tek cemo to osjetiti sad od aprila kad se publika vrati na stadione. Sportklub je sve losiji.
Boban0726

#108792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Na SK su Englezi,Nijemci od jeseni,reprezentacije,Holanđani,Rusi (ako su Portugalci adut Arene),NFL,NHL,Evroliga,Evrokup,EP u košarci,F1,Moto GP,Tenis.

Nepotrebno je poređenje AS i SK,svako ima svoje preferencije.
Naravno na Arenama je veliki broj vrhunskog sporta kao i gledane domaće lige.

Rešenje svega ovog je povratak Arena,ponuđen raskid ugovora bez penala,umanjenje pretplate,dodatni paketi kao benefit.

U najmanju ruku Telemach treba ostaviti otključane kanale poslije 15-tog do daljnjeg a korisnicima Premium paketa umanjiti račune za minimum 5 KM za stalno a ne na 12 mjeseci odnosno do eventualnog povratka Arena.
Last edited by Boban0726 on 07/01/2021 09:18, edited 1 time in total.
laik1981

#108793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

Telemach wrote: 07/01/2021 08:34
laik1981 wrote: 06/01/2021 22:18
adnan899 wrote: 06/01/2021 22:04 To se cekalo samo jakoooo :bih: :bih:

https://www.faktor.ba/vijest/ombudsman- ... vom/110755
Al sta uradise glupim bahacenjem. Gradis povjerenje godinama i onda prevaris desetine hiljada musterija i preko noci od ubjedljivo najboljeg postanes najomrazeniji operater. Sto je najgore i dalje se bahate praveci probleme onima koji zele raskid ugovora i ne nudeci adekvatnu kompenzaciju. Izgleda da su im glavesine totalno izgubile dodir sa realnoscu..

@Telemach Obecali ste zvati prije 5-6 dana. Jos poziv nisam dobio. Ako se ne dogovorimo do ponedeljka kada sam mislio placati racune ja dolazim da platim racun i usput da razduzim opremu..
Zdravo laik1981,
Kolege su u par navrata pokušali da Vas dobiju na brojeve koje imamo u sistemu, nažalost niste odgovarali na pozive.
Molimo Vas da nam dostavite broj na kojem ste dostupni, rado ćemo Vas ponovo pozvati.
Napisao sam vam broj kada ste trazili da vam dostavim podatke. Ima jos fiksni telefon i nema drugih brojeva, a na fiksni se ne javljam jer nisam kuci..

edit: poslao sam vam opet broj telefona..
Last edited by laik1981 on 07/01/2021 09:53, edited 1 time in total.
hoggarr

#108794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hoggarr »

hrasno38 wrote: 07/01/2021 00:37
hoggarr wrote: 06/01/2021 23:51
hrasno38 wrote: 04/01/2021 20:52

Da i kod mene je slicna situacija da mi jednostavno mogu ponuditi samo smanjenje cijene jer sa EON Premium imam sve a dali su mi kao bonitet 24 mjeseca dodatni reciver. Eto ti i ja smo otprilike potpisali u isto vrijeme. I meni su ponudili 20% manju cijenu 12 mjeseci ako potpisem nova 24 mjeseca sto se nece desiti. Imao sam benifit Arene HD a sad nemam. Dakle nemaju mi sta dati u zamjenu samo smanjiti za 4 KM koliko su bile SD Arene i to je OK. Pristao sam na to ali cu dobro razmisliti u Oktobru 2021 da li cu produzavati ugovor ili traziti novog providera a velike su sanse da hocu pa makar i na svoju finansijsku stetu. Ali opet cu ponoviti da ce se Arene vrlo brzo ponovo pojaviti jer ovo nije problem BiH nego globalni u koji su ukljucni Srbija, BiH, Slovenija, odnedavno Hrvatska, Crna Gora, Mkedonija i Bugarska.
Tebi su umanjili račun za 4 KM do kraja ugovorne obaveze, a mene ubjeđuju da mi ne mogu ništa ponuditi.
Vidim da imamo i slične benefite iz ugovora od 2019. godine.
Shame on you @Telemach.
To ti moraju dati jer vise to nemas ali to je zaista zato sto ja nisam nesto bio raspolzen da se sa njima raspravljam i ganjam jer ganjat cemo se u Oktobru kad mi istekne ugovor ako bude stani pani. osim toga ja sam siguran da ce ih zestoko nagaziti i RAK i Obdusmeni za zastitu potrosaca i nece moci vrdati jer jednostavno i laik moze vidjeti da su nas prevarili i moze se desiti za sve nas najgora vaarijanta a to je da im RAK ukine licencu a onda ce nastati stampedo. Gasenje Arena je samo jedan uzasan supacki potez glavnih ljudi Telemacha i njegovog vlasnika i 100% ce mu se dobro odbiti od glavu jer sa ovakkvim stvarima nema zajebancije jer zajebancije mogu strahovto puno da kostaju. na FB je registrovano vec 8000 ljudi i ako podnesu kolektivnu tuzbu a sto je vrlo moguce kazne mogu biti bas zestoke ako dobiju a nema sanse da ne dobiju i da budzet Telemacha bas dobro oderu. Solak misli da mu moze prooci ovaj seljacki pristup ali nece to bas tako ici.
Hvala ti što si ovo podijelio sa mnom. Neda mi se nadmudrivati sa njima, ali smatram da svima trebaju dati iste uslove, time bi bilo manje ne zadovoljstvo korisnika.
Vidim da mi se javio korisnik Telemach, nadam se da i ovaj put neće biti ponudili smo vam ovo ili ono i to je sve što možemo. Tražim samo iste uslove za sve.
spree

#108795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by spree »

@Telemach ima li ikakvog zvanicnog stava za sve korisnike? ovo pijacarsko dogovaranje stvarno nema smila. kontam ja da cete na ovaj nacin usicariti, odnosno da svim korisnicima nisu bitne arene i da ce oni i dalje placati puni iznos ili ostati bez nekih benefita, ali to je uzas od poslovne politike i odnosa prema korisnicima. kad ste vec usrali motku sa arenama trebalo je javno izaci i po paketima nabrojati koje se opcije nude. ovako fakticki idete na neznanje ljudi i na prevaru. realno zrelo za dobre tuzbe.
Billy The Pljuc

#108796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Billy The Pljuc »

Pozdrav svima, uz malu pomoć ja sam zvanično uputio putem mail-a slijedeće:

Telemach d.o.o. Sarajevo

Džemala Bijedića br. 216,

71210 Ilidža

Predmet: Prigovor/Reklamacija na kvalitet pruženih usluga i povredu ugovornih obaveza iz pretplatničkog ugovora od strane Telemacha

Pozivajući se na Član 19. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. gl. BiH 25/06)) i Član 5.2. i Član 9.3. Općih uslova poslovanja Telemach d.o.o. Sarajevo, upućujem ovaj prigovor/reklamaciju, na koju ste mi dužni pisano odgovoriti u zakonskom roku od 8 dana (čl. 20. st.2. Zakona o zaštiti potrošača).

Opis reklamacije:

Dana ______ godine zaključili smo sa Vašom kompanijom Telemach d.o.o. Sarajevo Aneks Ugovora br: ______ sa naznakom da ćemo u okviru istog imati pruženu uslugu promotivnog gledanja, između ostalog navedenog, i Arena Sport SD paketa na period od 2 godine od datuma potpisivanja istog. Dana 01.01.2021. godine bez ikakve prethodne najave sa vaše strane došlo je do prekida pružanja usluge gledanja Arena Sport SD paketa.

Smatramo da ste ovime bitno narušili kvalitet i sadržaj pruženih usluga kao i uslove sklopljenog Ugovora i Aneksa Ugovora br. _______ povredom ugovornih obaveza istaknutim u Član 2. navedenog ugovora i/ili u Član 5. kako je isto navedeno u primjerku Ugovora o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge istaknutom na Vašoj web stranici www.telemach.ba kao i u Član 1.5., Član 2.15. Telemach BiH Opći uslovi poslovanja Telemach istaknutim na Vašoj web stranici www.telemach.ba.

Uslijed nezadovoljstva navedenim u telefonskom kontaktu sa Vašom službom za podršku kao i kontaktom ostalim načinima komunikacije sa Vašim službama putem društvenih mreža, e-maila i dr. nismo uspjeli dobiti zadovoljavajuće odgovore kao ni rješenje nastalog problema i prijedlog nastavka daljnje saradnje sa Vašom kompanijom u smislu korištenja Vaših usluga.

U cilju zaštite mojih prava kao potrošača u ovom slučaju, tražim da mi u zakonskom roku od 8 dana odgovorite na ovu reklamaciju, kao i da udovoljite jednom od naznačenih zahtjeva.

Pozivajući se na Član 19. st 1. Zakona o zaštiti potrošača tražim jedno od navedenih prava:

1. Ponovno pružanje usluge u cjelosti ili

2. Raskid Ugovora br. ______ i pripadajućeg mu Aneksa Ugovora

Po proteku zakonskog roka za Vaš odgovor i u slučaju izostanka istog i/ili nepostizanja zadovoljavajućeg dogovora za obje strane, pored obraćanja nadležnoj inspekcijskoj službi i ostalim institucijama u cilju ostvarivanja svojih potrošačkih prava biti ću prinuđen izvršiti i prijevremeni jednostrani raskid navedenog Ugovora i prestati sa korištenjem Vaših usluga.

Podnositelj prigovora/reklamacije:

Ukoliko neko želi da iskoristi obrazac bujrum.
laik1981

#108797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

SK nije vise ono sto je bio prije 5 godina, a arena je poprilicno napredovala. Od sledece sezone na areni su i spanci. Slazem se da trebamo svi imati i jedno i drugo. Meni je F1 i moto GP pod must be, ali isto tako mi je BHPL, liga prvaka i NBA pod must be.. Za ostalo se mogu i snaci jer eventualno pogledam neke derbije i sl..
mbenz

#108798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mbenz »

hvala na obrascima, trebat će :wink: Ja im dajem jos 10 dana roka , ako ne zovnu i ponude nesto konkretno ,adios amigos .
jarobot

#108799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Sinoć dobio sms od telemaha , da popunim anketu kako sam zadovoljan uslugom .
warzone

#108800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by warzone »

Izjava ombudsman-a na veliki broj prijava na TM:

- Da. Korisnici u skladu sa općim uvjetima poslovanja koji je javni dokument objavljen na stranicama Telemacha imaju pravo na umanjenje cijene usluge, i to: Članak 1.5. Telemach garantuje da će svojim pretplatnicima pružati usluge na ispravan način, koje sadržajem i kvalitetom odgovaraju deklarisanim i ugovorenim karakteristikama (…). Telemach će izvršiti povrat uplaćenih sredstava ili proporcionalno umanjiti cijene usluge izuzev za one usluge kod kojih se cijena izračunava na osnovu mjerenja stvarne potrošnje i naknaditi pretplatniku eventualno nastalu štetu, a prema pozitivnopravnim propisima koji se primjenjuju u Bosni i Hercegovini. Članak 2.16. U slučaju izmjene uvjeta, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za pretplatnika, postojeći pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo, ili može raskinuti ugovor odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena – odgovorili su iz Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.

Također, često se dešavalo da usluge koje pruža Telemach kod pojedinaca ne funkcioniraju i po nekoliko dana, a na kraju mjeseca račun su dobili u punom iznosu, koji su naravno, morali platiti. Račun dakle nije bio umanjen za one dane kada nisu imali usluge.

- Potrošač ima pravo na umanjenje iznosa mjesečnog računa na isti način i prema istim pravilima gore navedenih članaka – naglasili su.

A da li postoje i kakve su kazne za kompanije koje se ponašaju neodgovorno prema svojim klijentima?

- Kazna za ovakvo ponašanje postoji od strane regulatora, u ovome slučaju RAK-a BiH, koji može uskratiti licencu, i na druge načine izmijeniti mogućnosti ugrožavanja ravnopravnog odnosa dvije strane. Institucija ombudsmana smatra da najveća kazna treba doći od strane potrošača i medija. Medija sa aspekta da u što masovnijem broju prenose ovu vijest, a potrošača da ne zaboravljaju ovakve situacije i u buduće vode računa o nastalim štetama i biraju druge pružitelje usluga. Na kraju naveli bismo kao bitno Članak 5.1. (…)

Rok za podnošenje prigovora ili reklamacije je 30 dana računajući od dana nastanka problema s kvalitetom pruženih usluga, odnosno od dana povrede obaveza iz pretplatničkog ugovora od strane Telemacha, i 7 dana od dana prijema računa za pružene usluge. O odluci o utemeljenosti prigovora, te o eventualnim mjerama koje će se povodom prigovora poduzeti, Telemach će pisanim putem obavijestiti pretplatnika u roku od najviše 7 dana, računajući od dana zaprimanja prigovora ili reklamacije. I Članak 5.4. Ako se utvrdi da je Telemach izvršio povredu ugovornih obaveza iz ugovora ili neopravdano obustavio pružanje usluge, pretplatnik koji je podnio prigovor ili reklamaciju na način opisan u ovim uvjetima, ima pravo raskinuti ugovor, te pravo na povrat neopravdano naplaćenih novčanih iznosa i naknadu eventualne štete prema pozitivnopravnim propisima koji se primjenjuju u Bosni i Hercegovini – zaključili su.
Locked