Potrebno je dovesti optiku do tvoje kuce (sanduka), nakon cega se od sanduka provlaci do uticnice (takoder optika, nema bakra). Uglavnom se optika vodi od sahta do kuce ukopavanjem u zemlju. Ne znam da li bi postojao drugi nacin osim ovog.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 11:43 Pitanje za insidere iz BH Telekoma ili nekog ko se razumije
Naime,prosla mi je optika kroz ulicu i usao je jedan buzir do kuce pored moje...nekih 30-40m je zracne linije a obzirom da su mi htjeli roviti asfalt u dvoristu da dovuku i do moje kuce,nije im dozvoljeno da rove dvoriste.
E sada me zanima...kako bi oni meni doveli internet sada do moje kuce...kako se to izvodi sa tehnicke stranne i je li optika ide do routera ili se bakrom spaja tih zadnjih par desetaka metara ?
Dakle zanima me ovaj opticki a ne onaj sto je prije isao...za adsl ili vdsl ili sta je vec bilo...jer su ogranicene brzine
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kao_kaoty
#74876 Re: BHTelecom All About
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#74877 Re: BHTelecom All About
Ima li neko iz telekoma da javi kako je webshop mogao koštati preko milion KM i opet rasulo

-
EasyMan
#74878 Re: BHTelecom All About
Odem na salter da kupim zeni Iphone novi, kaze ne moze Iphone na vas paket posto imate vec jedan telefon koji otplacujete. Reko moze sigurno nisam jednom uzimao dva telefona istovremeno. Kaze Iphone ne moze. OK
Nazovem njihovu sluzbu, cak dodjem i do nekog sefa ili direktora i svi kazu da moze, samo idiot glupi tvrdi da ne moze.
Nazovem njihovu sluzbu, cak dodjem i do nekog sefa ili direktora i svi kazu da moze, samo idiot glupi tvrdi da ne moze.
-
zira1337
- Cossack
#74880 Re: BHTelecom All About
S obzirom na veliko interesovanje za Moja TV pakete samo da podsjetim da je u toku odlična akcija

https://www.bhtelecom.ba/hit-mojatv-akcija/

https://www.bhtelecom.ba/hit-mojatv-akcija/
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#74881 Re: BHTelecom All About
-
zippoo87
#74882 Re: BHTelecom All About
Pa malo je komplikovano sada...jer je sve asfaltirano ili betonirano...ne znam da li moze kako po kuci pa do moje kuce pa da se spusti...kao_kaoty wrote: ↑06/01/2021 12:48Potrebno je dovesti optiku do tvoje kuce (sanduka), nakon cega se od sanduka provlaci do uticnice (takoder optika, nema bakra). Uglavnom se optika vodi od sahta do kuce ukopavanjem u zemlju. Ne znam da li bi postojao drugi nacin osim ovog.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 11:43 Pitanje za insidere iz BH Telekoma ili nekog ko se razumije
Naime,prosla mi je optika kroz ulicu i usao je jedan buzir do kuce pored moje...nekih 30-40m je zracne linije a obzirom da su mi htjeli roviti asfalt u dvoristu da dovuku i do moje kuce,nije im dozvoljeno da rove dvoriste.
E sada me zanima...kako bi oni meni doveli internet sada do moje kuce...kako se to izvodi sa tehnicke stranne i je li optika ide do routera ili se bakrom spaja tih zadnjih par desetaka metara ?
Dakle zanima me ovaj opticki a ne onaj sto je prije isao...za adsl ili vdsl ili sta je vec bilo...jer su ogranicene brzine
Evo sada sam gledao kod amidze...njegova je kuca prva do puta i tu su prokopali do njega i eno viri crno crijevo a moja kuca je iza njegove...a izmedju je jos jedna kuca i izmedju je betonirano sve...
Ne znam moze li od amidze da se nastavi do mene kako zrakom ili zidom da ide ili nesto...ili bas mora biti ukopano ?
- dend
#74883 Re: BHTelecom All About
Evo novi link. Ne radim u bhT, listu održajem radi sebe ( volim čačkati u excelu ). Bila je lista kanala, ali bukvalno LISTA,a i bila je nepregledna pogotovo ako tražiš neki info za kanal ( da li je HD npr ). Postavili su ovu novu stranicu jučer i vidim da nisi još prebacili sve datoteke sa stare stranice.the_stick wrote: ↑06/01/2021 10:05Hvala tebi puno za ovo - mada kaze da file vise nije dostupan?dend wrote: ↑05/01/2021 23:00Evo lista koju sam ja napisaothe_stick wrote: ↑05/01/2021 22:50 Ozbiljno razmisljam ili da se pretplatim na moja webtv ili da sve skupa predjem na moja tv. Je li moguce da, osim sto se razbacuju cifrom od preko 175 kanala, nigdje nemaju listu tih kanala??? Ni za web tv nemaju listu kanala, ali ako nista web tv-u se moze pristupiti preko web stranice pa mozes vidjeti koje kanale imaju. Koliko vidim, na web tv od sportskih arene i moja tv sport?Kod bhT osnovni TV paket sadrži 252 TV kanal + 109 radio/livecam a dodatnih 66 se može dokupiti preko dodatnih TV paketaTV kanali su na ovoj listi koju sam ja pisao LISTA TV KANALA MOJATV 03.11.2020 ,a u međuvremenu su dodati zadruga live kanali i FTV je u HD ,a koji nisu prikazani na toj listi
Sve se fino nalazi na toj listi i bit ce ti jasnije kada je pregledas
MojaWebTV kanali idu u istoj rezoluciji kao na MojaTV ali lista kanala nije ista i istu nemam. Od sportskih Eurosport, Arena Sport i MojaTV Sport se nalazi na MojaWebTV
Ne znam da li ti radis u BHT ili ovo radis onako, ali i dalje smatram da je potpuno neozbiljno to sto BHT na web stranici nema stalno azuriranu listu dostupnih kanala. To mi je nekako osnovna stvar, da informises korisnike (pogotovo potencijalne nove korisnike) o tome sta im konkretno nudis, a napraviti i postaviti listu kanala na web stranicu ne zahtijeva ni najmanji trud. Za Telemach se moze reci svasta, pogotovo sad sa ovim "arena slucajem", ali ako nista kod njih u svakom momentu znas sta je trenutno dostupno u kojem paketu.
https://easyupload.io/rmvtvv
MojaTV prema ovoj listi iznad ima 361 kanal od čega 109 je radio/livecam kanali i 66 dodatnih kanala u raznim paketima. Od 252 TV kanala 64 su u HD formatu ( bez info kanala, mojatvsport 1 i 2 ,mojaFilm kanal isl. kanali iako sadržaj bude i u HD )
Uporedo radi kanali koje nećeš pronaći na mojaTV ,a koje si imao ( premium ) : [90]
Spoiler
Show
AMC HD
AXN
AXN Spin
B92 HD
Balkanika
BBC Earth HD
BBC World News
Bloomberg
Boomerang
Brainz HD
Cartoon Network
CBS Reality
CineStar Action
CineStar Comedy HD
CineStar Fantasy HD
CineStar Premiere 1 HD
CineStar Premiere 2 HD
CineStar TV 1 (HR)
CineStar TV 2 HD
CMC TV
CNN
Crime + Investigation
Deutsche Welle
Disney Channel
Disney Junior
Diva
Dorcel HD
Dorcel XXX HD
Dusk!
E! Entertainment
Epic Drama HD
Extreme Sports
Fight Channel
Fashion
Fashion HD
Grand 2
Happy TV
History 2
HGTV HD
HRT 4
HTV Oscar C
Hustler TV
Hustler TV HD
iConcerts HD
IDJTV HD
Jim Jam
Laudato TV
Mezzo
Motorvision TV HD
MTV
MTV Live HD
N1 HD
N1 HR
Nova BH HD
Nova HR
Nova S HD
Nova Sport HD
n-tv
Outdoor Channel
Playboy TV Europe
PosavinaTV
Private TV HD
Pro7
Prva HD
Prva Kick HD
Prva Plus HD
Prva World HD
QYOU HD
Rai Uno
RT
RTL Televizija HD
RTL 2 (DE)
RTVHB
SCI FI HD
SHORTSTV HD
SK 4K
SK 1 HR
SK HD
Super RTL
Telemach Info kanal HD
Trace Sport Stars HD
Trace Urban HD
TRT Avaz
TV1000
TV5 Monde
Viasat Explore HD
Viasat History HD
Viasat Nature
VOX
Z1
AXN
AXN Spin
B92 HD
Balkanika
BBC Earth HD
BBC World News
Bloomberg
Boomerang
Brainz HD
Cartoon Network
CBS Reality
CineStar Action
CineStar Comedy HD
CineStar Fantasy HD
CineStar Premiere 1 HD
CineStar Premiere 2 HD
CineStar TV 1 (HR)
CineStar TV 2 HD
CMC TV
CNN
Crime + Investigation
Deutsche Welle
Disney Channel
Disney Junior
Diva
Dorcel HD
Dorcel XXX HD
Dusk!
E! Entertainment
Epic Drama HD
Extreme Sports
Fight Channel
Fashion
Fashion HD
Grand 2
Happy TV
History 2
HGTV HD
HRT 4
HTV Oscar C
Hustler TV
Hustler TV HD
iConcerts HD
IDJTV HD
Jim Jam
Laudato TV
Mezzo
Motorvision TV HD
MTV
MTV Live HD
N1 HD
N1 HR
Nova BH HD
Nova HR
Nova S HD
Nova Sport HD
n-tv
Outdoor Channel
Playboy TV Europe
PosavinaTV
Private TV HD
Pro7
Prva HD
Prva Kick HD
Prva Plus HD
Prva World HD
QYOU HD
Rai Uno
RT
RTL Televizija HD
RTL 2 (DE)
RTVHB
SCI FI HD
SHORTSTV HD
SK 4K
SK 1 HR
SK HD
Super RTL
Telemach Info kanal HD
Trace Sport Stars HD
Trace Urban HD
TRT Avaz
TV1000
TV5 Monde
Viasat Explore HD
Viasat History HD
Viasat Nature
VOX
Z1
Spoiler
Show
Al Jazeera Arabic
Al Jazeera Balkans
Arena Sport 1
Arena Sport 2
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4
Arena Sport 4 HD
Arena Sport BiH
Arena Sport BiH HD
Arena Sport HR
Arirang TV
Arirang TV HD
B1 TV HD
BDC TV
CCTV 4
CCTV 4 HD
CGTN
CGTN Documentary
CGTN Documentary HD
CGTN HD
City Play
Discovery Science HD
Discovery TX HD
Elta HD
Elta TV
English Club TV
Fight Network
France24 Arabic
France24 English
France24 Francais
Hayat TV
Imperia TV HD
Islam Channel
Jajce
K3
M1 Family
M1 Film HD
M1 Gold HD
Moj Film
Moja TV Info
Moja TV Sport HD
Moja TV Sport 2
MTV Europe
Neon TV HD
NTV Amna
NTV Jata
Pink
Pink Erotic
Pink Erotic 2
Pink Erotic 3
Pink Erotic 4
Pink Erotic 5
Pink Erotic 6
Pink Erotic 7
Pink Erotic 8
Pink Extra
Pink Folk 1
Pink Folk 2
Pink Hits
Pink Hits 2
Pink Koncert
Pink M
Pink Music 2
Pink n Roll
ProSieben
RED TV
RTL De
RTS 1
RTS 2
RTS SVET
RTV BPK Goražde
RTV Cazin
RTV Cazin HD
RTV Maglaj
RTV Novi Pazar
RTV Slon
RTV Slon HD
RTV USK
RTV USK HD
RTV Živinice
Sandžak TV
SAT.1
Saudi Quran
Sky News
Smart TV
Super MediaT TV
Tatabrada TV
TimeOut
Tropik TV
TRT Arabi
TRT Arabi HD
TRT World
TRT World HD
TV Glas Drine
TV Glas Drine HD
TV Podrinje
Zadruga LIVE 1 HD
Zadruga LIVE 2 HD
Zadruga LIVE 3 HD
Zadruga LIVE 4 HD
Al Jazeera Balkans
Arena Sport 1
Arena Sport 2
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4
Arena Sport 4 HD
Arena Sport BiH
Arena Sport BiH HD
Arena Sport HR
Arirang TV
Arirang TV HD
B1 TV HD
BDC TV
CCTV 4
CCTV 4 HD
CGTN
CGTN Documentary
CGTN Documentary HD
CGTN HD
City Play
Discovery Science HD
Discovery TX HD
Elta HD
Elta TV
English Club TV
Fight Network
France24 Arabic
France24 English
France24 Francais
Hayat TV
Imperia TV HD
Islam Channel
Jajce
K3
M1 Family
M1 Film HD
M1 Gold HD
Moj Film
Moja TV Info
Moja TV Sport HD
Moja TV Sport 2
MTV Europe
Neon TV HD
NTV Amna
NTV Jata
Pink
Pink Erotic
Pink Erotic 2
Pink Erotic 3
Pink Erotic 4
Pink Erotic 5
Pink Erotic 6
Pink Erotic 7
Pink Erotic 8
Pink Extra
Pink Folk 1
Pink Folk 2
Pink Hits
Pink Hits 2
Pink Koncert
Pink M
Pink Music 2
Pink n Roll
ProSieben
RED TV
RTL De
RTS 1
RTS 2
RTS SVET
RTV BPK Goražde
RTV Cazin
RTV Cazin HD
RTV Maglaj
RTV Novi Pazar
RTV Slon
RTV Slon HD
RTV USK
RTV USK HD
RTV Živinice
Sandžak TV
SAT.1
Saudi Quran
Sky News
Smart TV
Super MediaT TV
Tatabrada TV
TimeOut
Tropik TV
TRT Arabi
TRT Arabi HD
TRT World
TRT World HD
TV Glas Drine
TV Glas Drine HD
TV Podrinje
Zadruga LIVE 1 HD
Zadruga LIVE 2 HD
Zadruga LIVE 3 HD
Zadruga LIVE 4 HD
Spoiler
Show
BIR TV HD
City TV HD
Federalna HD
Hayat Folk HD
Hayat Music HD
Hayat Plus HD
Hayatovci HD
Investigation Discovery HD
Izvorna TV HD
Kanal 6 HD
MTV Igman HD
NTVIC Kakanj HD
O Kanal HD
TV 7 HD
RTV Vogošća HD
RTV Zenica HD
Televizija 5 HD
City TV HD
Federalna HD
Hayat Folk HD
Hayat Music HD
Hayat Plus HD
Hayatovci HD
Investigation Discovery HD
Izvorna TV HD
Kanal 6 HD
MTV Igman HD
NTVIC Kakanj HD
O Kanal HD
TV 7 HD
RTV Vogošća HD
RTV Zenica HD
Televizija 5 HD
- dend
#74884 Re: BHTelecom All About
Ako tražiš pomoć od "određenih" ovdje barem napiši adresu/grad bilo šta jer negdje ide sve pod zemlju, negdje sve po stubovima ,a negdje kombinacija.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 14:23Pa malo je komplikovano sada...jer je sve asfaltirano ili betonirano...ne znam da li moze kako po kuci pa do moje kuce pa da se spusti...kao_kaoty wrote: ↑06/01/2021 12:48Potrebno je dovesti optiku do tvoje kuce (sanduka), nakon cega se od sanduka provlaci do uticnice (takoder optika, nema bakra). Uglavnom se optika vodi od sahta do kuce ukopavanjem u zemlju. Ne znam da li bi postojao drugi nacin osim ovog.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 11:43 Pitanje za insidere iz BH Telekoma ili nekog ko se razumije
Evo sada sam gledao kod amidze...njegova je kuca prva do puta i tu su prokopali do njega i eno viri crno crijevo a moja kuca je iza njegove...a izmedju je jos jedna kuca i izmedju je betonirano sve...
Ne znam moze li od amidze da se nastavi do mene kako zrakom ili zidom da ide ili nesto...ili bas mora biti ukopano ?
To što pitaš da li može ovako ,onako... Može kako god hoćeš, samo što to nije realno riješenje i neće ti pustiti tako uslugu. Kroz zemlju je najbolje jer je to "trajno" riješenje međutim nije svugdje izvodivo zbog drugih troškova ( asfalta i ploče ). Prvo se dogovori sa komšijom pa onda sa amidžom da li može se preko njihovih objekata pružiti tebi kablo pa se međusobno dogovorite kako bi to trebalo izgledati pa tek onda traži da te bhT priključi.
- PlusSA
#74885 Re: BHTelecom All About
Izborna kampanja nije jeftinaun1ted wrote: ↑06/01/2021 13:54Vjerujem da ce insajderi dati neki info
https://www.akta.ba/vijesti/posao-za-do ... -km/108654
A ni štrajk po danu 100km
- _Reds_
#74886 Re: BHTelecom All About
Daj tender da vidimo o čemu se radilo?un1ted wrote: ↑06/01/2021 13:54Vjerujem da ce insajderi dati neki info
- dend
#74887 Re: BHTelecom All About
MojaTV net 1 je 25 down i 2 up, cijena 40.90KMJEZA1 wrote: ↑06/01/2021 12:42 Pozdrav svima,
Ako moze mala pomoc?
Zelim da prikljucim Moja tv ful 5 sa 100/10 brzinom interneta.
Da lis su opticki kablovi ili ne to ne znam,zivim u Hrasnici(Kovaci)
Slijedce me zanima,da li je taj paket dovoljan za Online skolu,gledanje filmova na netu,skidanje igrice 7-10gb djeci za ps3 i slicne stvari??
Hvala svima i veliki pozdrav!
25down 10GB preuzme za 1h
Gledanje online sadržaja zahtjeva:
SD 3down
720p 7down
1080 13down
4k 25down
Za zoom video pozive potrebno je 2down za svakog ucesnika poziva sa ukljucenom kameru ( bez je 0.5down za voip ) ,a da upalis svoju kameru potrebno je 2up
Paketi po cijeni/brzini
MojaTV Net 4 50/8 - 45.90KM
MojaTV Net 2 50/2 - 50.90KM ( uz paket ide HD paket kanala i Pink+ paket kanala )
MojaTV Net 5 100/10 - 55.90KM
To za priključak nemam pojma i za maksimalne brzine moraš se obratiti bhT radnicima
- dend
#74888 Re: BHTelecom All About
Meni se čini da je Njemačka firma INTERSHOP radila im webshopun1ted wrote: ↑06/01/2021 13:54Vjerujem da ce insajderi dati neki info
-
zippoo87
#74889 Re: BHTelecom All About
Lokacija je Gracanica ali kakve veze ima lokacija,ako sam rekao da je buzir doveden u dvoriste,samo nije do moje kuce,koja je 30ak metara dalje od tog buzira...jos jedino da nacrtam ?dend wrote: ↑06/01/2021 14:44Ako tražiš pomoć od "određenih" ovdje barem napiši adresu/grad bilo šta jer negdje ide sve pod zemlju, negdje sve po stubovima ,a negdje kombinacija.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 14:23Pa malo je komplikovano sada...jer je sve asfaltirano ili betonirano...ne znam da li moze kako po kuci pa do moje kuce pa da se spusti...
To što pitaš da li može ovako ,onako... Može kako god hoćeš, samo što to nije realno riješenje i neće ti pustiti tako uslugu. Kroz zemlju je najbolje jer je to "trajno" riješenje međutim nije svugdje izvodivo zbog drugih troškova ( asfalta i ploče ). Prvo se dogovori sa komšijom pa onda sa amidžom da li može se preko njihovih objekata pružiti tebi kablo pa se međusobno dogovorite kako bi to trebalo izgledati pa tek onda traži da te bhT priključi.
Upravo iz tog razloga i pitam,jer znamo svi kakvi su ovi iz BH Telekoma...nezainteresovani i boli ih K,hoces li postati korisnik ili neces...zato i pitam ovdje,da se ne desi,da mi posalju nekog i kada vidi da nema ormarica na mojoj kuci,odmah kaze ne moze to,nemas tehnicke mogucnosti a optika pred nosom.
Pitam iz razloga da li mora biti u zemlji zbog distorzije siglana optike i ometanja i tako toga ...a nasao bi ja nacin kako cu dovesti do svoje kuce...nije to neizvodivo pruziti buzir ili alkaten do mene...samo ne moze kroz zemlju...jer bi morao sjeci ili asfaltirani put (koji je zajednicki) ili kroz tudji posjed traziti dozvolu da mi dozvoli da mu sijecem beton ispred kucnih vrata...sto niko nece dozvoliti
- un1ted
#74890 Re: BHTelecom All About
Nemam ga. Zato i ja pitam insajdere da nam kazu sta je to uradjeno za milion+KM na stranici.
-
kao_kaoty
#74891 Re: BHTelecom All About
Inace BS Telecom Solutions radi BHTelekomove aplikacije
- dend
#74892 Re: BHTelecom All About
jer negdje ide sve pod zemlju, negdje sve po stubovima ,a negdje kombinacija.U Gračanici je kombinacija. Nema potrebe ništa crtati
Prvo se dogovori sa komšijom pa onda sa amidžom da li može se preko njihovih objekata pružiti tebi kablo pa se međusobno dogovorite kako bi to trebalo izgledati pa tek onda traži da te bhT priključi. I kada dođe radnik objasniš mu da si već si već sve dogovorio sa komšijama i svi su saglasni za radove. Takođe velika je šansa da kod amidže ti imaju samo dvije optičke niti (namjenjene njemu) i da bi tebe spojili trebalo bi dodatne kablove dovući iz pravca glavne centrale odnosno barem iz najbližem optičkog šahta ali to radi bhT.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 15:08 Upravo iz tog razloga i pitam,jer znamo svi kakvi su ovi iz BH Telekoma...nezainteresovani i boli ih K,hoces li postati korisnik ili neces...zato i pitam ovdje,da se ne desi,da mi posalju nekog i kada vidi da nema ormarica na mojoj kuci,odmah kaze ne moze to,nemas tehnicke mogucnosti a optika pred nosom.
Na optiku ništa ne utiče osim mehaničkih uticaja ( da presječeš ili previše saviješ optičko kablo ). Za riješenje kako dovesti kablo sam napisao prethodno.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 15:08 Pitam iz razloga da li mora biti u zemlji zbog distorzije siglana optike i ometanja i tako toga ...a nasao bi ja nacin kako cu dovesti do svoje kuce...nije to neizvodivo pruziti buzir ili alkaten do mene...samo ne moze kroz zemlju...jer bi morao sjeci ili asfaltirani put (koji je zajednicki) ili kroz tudji posjed traziti dozvolu da mi dozvoli da mu sijecem beton ispred kucnih vrata...sto niko nece dozvoliti
Najbolje je da se dogovoriš da radnicima bhT kako i šta NAKON što skontaš sa komšijama da li uopšte ti dozvoljavaju preko njihovog i na koji način dozvoljavaju.
- dend
#74893 Re: BHTelecom All About
ok ali tragovi INTERSHOP se cak nalazi u samom url linku webshopa kao i na pokvarenim linkovima te usmjeri na INTERSHOPkao_kaoty wrote: ↑06/01/2021 15:41Inace BS Telecom Solutions radi BHTelekomove aplikacijedend wrote: ↑06/01/2021 15:05Meni se čini da je Njemačka firma INTERSHOP radila im webshopun1ted wrote: ↑06/01/2021 13:54
Vjerujem da ce insajderi dati neki info
-
otsam
#74894 Re: BHTelecom All About
jao jao... kakve su ovo prevare... cuj 1.500.000 za smece od sajta....
- un1ted
#74895 Re: BHTelecom All About
Intershop je radio https://www.telekom.de/start
Ako mene dobro vid služi, ovo je kopija telekom.de stranice
Je li ovo slučajnost, ili mozda telekom.de priprema akviziciju, pa isti sistem stranice i za telekom 
Ako mene dobro vid služi, ovo je kopija telekom.de stranice
-
zippoo87
#74896 Re: BHTelecom All About
Hvala za odgovordend wrote: ↑06/01/2021 15:47jer negdje ide sve pod zemlju, negdje sve po stubovima ,a negdje kombinacija.U Gračanici je kombinacija. Nema potrebe ništa crtatiPrvo se dogovori sa komšijom pa onda sa amidžom da li može se preko njihovih objekata pružiti tebi kablo pa se međusobno dogovorite kako bi to trebalo izgledati pa tek onda traži da te bhT priključi. I kada dođe radnik objasniš mu da si već si već sve dogovorio sa komšijama i svi su saglasni za radove. Takođe velika je šansa da kod amidže ti imaju samo dvije optičke niti (namjenjene njemu) i da bi tebe spojili trebalo bi dodatne kablove dovući iz pravca glavne centrale odnosno barem iz najbližem optičkog šahta ali to radi bhT.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 15:08 Upravo iz tog razloga i pitam,jer znamo svi kakvi su ovi iz BH Telekoma...nezainteresovani i boli ih K,hoces li postati korisnik ili neces...zato i pitam ovdje,da se ne desi,da mi posalju nekog i kada vidi da nema ormarica na mojoj kuci,odmah kaze ne moze to,nemas tehnicke mogucnosti a optika pred nosom.Na optiku ništa ne utiče osim mehaničkih uticaja ( da presječeš ili previše saviješ optičko kablo ). Za riješenje kako dovesti kablo sam napisao prethodno.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 15:08 Pitam iz razloga da li mora biti u zemlji zbog distorzije siglana optike i ometanja i tako toga ...a nasao bi ja nacin kako cu dovesti do svoje kuce...nije to neizvodivo pruziti buzir ili alkaten do mene...samo ne moze kroz zemlju...jer bi morao sjeci ili asfaltirani put (koji je zajednicki) ili kroz tudji posjed traziti dozvolu da mi dozvoli da mu sijecem beton ispred kucnih vrata...sto niko nece dozvoliti
Najbolje je da se dogovoriš da radnicima bhT kako i šta NAKON što skontaš sa komšijama da li uopšte ti dozvoljavaju preko njihovog i na koji način dozvoljavaju.
Bas sam sada provjeravao buzire i buziri su prazni...dakle nema zica u njima...tj. u alkatenu
Imam ja ovamo na pocetku dvorista i vjerovatno za sebe viri alkaten ali je isto prazno...nema zica
Ja nemam pojma kako oni provlace zice kroz alkaten,kada je alkaten debljine mozda 30 mm i sve je ponovo zatrpano i asfaltirano
Mozda ima neki robot koji provlaci zice kroz alkaten ???
- dend
#74897 Re: BHTelecom All About
Opticki kabl od 256 niti je isti debljine kao i utp kabl.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 16:45Hvala za odgovordend wrote: ↑06/01/2021 15:47jer negdje ide sve pod zemlju, negdje sve po stubovima ,a negdje kombinacija.U Gračanici je kombinacija. Nema potrebe ništa crtatiPrvo se dogovori sa komšijom pa onda sa amidžom da li može se preko njihovih objekata pružiti tebi kablo pa se međusobno dogovorite kako bi to trebalo izgledati pa tek onda traži da te bhT priključi. I kada dođe radnik objasniš mu da si već si već sve dogovorio sa komšijama i svi su saglasni za radove. Takođe velika je šansa da kod amidže ti imaju samo dvije optičke niti (namjenjene njemu) i da bi tebe spojili trebalo bi dodatne kablove dovući iz pravca glavne centrale odnosno barem iz najbližem optičkog šahta ali to radi bhT.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 15:08 Upravo iz tog razloga i pitam,jer znamo svi kakvi su ovi iz BH Telekoma...nezainteresovani i boli ih K,hoces li postati korisnik ili neces...zato i pitam ovdje,da se ne desi,da mi posalju nekog i kada vidi da nema ormarica na mojoj kuci,odmah kaze ne moze to,nemas tehnicke mogucnosti a optika pred nosom.Na optiku ništa ne utiče osim mehaničkih uticaja ( da presječeš ili previše saviješ optičko kablo ). Za riješenje kako dovesti kablo sam napisao prethodno.zippoo87 wrote: ↑06/01/2021 15:08 Pitam iz razloga da li mora biti u zemlji zbog distorzije siglana optike i ometanja i tako toga ...a nasao bi ja nacin kako cu dovesti do svoje kuce...nije to neizvodivo pruziti buzir ili alkaten do mene...samo ne moze kroz zemlju...jer bi morao sjeci ili asfaltirani put (koji je zajednicki) ili kroz tudji posjed traziti dozvolu da mi dozvoli da mu sijecem beton ispred kucnih vrata...sto niko nece dozvoliti
Bas sam sada provjeravao buzire i buziri su prazni...dakle nema zica u njima...tj. u alkatenu
Imam ja ovamo na pocetku dvorista i vjerovatno za sebe viri alkaten ali je isto prazno...nema zica
Ja nemam pojma kako oni provlace zice kroz alkaten,kada je alkaten debljine mozda 30 mm i sve je ponovo zatrpano i asfaltirano
Mozda ima neki robot koji provlaci zice kroz alkaten ???
-
trolejbus1921
#74898 Re: BHTelecom All About
Moze li se promijeniti kartica,a da ostane stari broj(na dopuni)
- dend
#74899 Re: BHTelecom All About
Moze naravno. Karticu ponesi u poslovnicu i trazi zamjensku. Ako je ultra broj registrovan trazit ce licnu, ako nije trazit ce zadnjih par primljenih poziva ili nesto slicno. Kako god 5KM je zamjena. Ako nije registrovan ,registruj, mislim da se dobije neki bonus GB ili nestotrolejbus1921 wrote: ↑06/01/2021 17:12 Moze li se promijeniti kartica,a da ostane stari broj(na dopuni)
-
zippoo87
#74900 Re: BHTelecom All About
Nisam na to mislio
Nego alkaten je prazan...nema nikakvih kablova u njemu...e kako ce oni sada provuci kablo od podstanice ili cega vec do moje kuce,kroz alkaten debljine 30 mm
Doduse,da se ovdje malo korigujem...ovaj kod amidze uz kucu je zatvoren poklopcem,pa ne znam imaju li zice unutra ali ovaj drugi,sto je mozdaostavljen za mene je supalj i nema zica unutar a nije ni zatvoren...mogu sutra uslikati sve,pred kucom mi je