Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#14126 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 04/01/2021 13:25 Đe je Bloo nema je nigdje :mrgreen:
Dosegla sam zen.
Čitam gluposti i ne reagujem.
This is the way....
medvjed23

#14127 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

boba ti zafalila da sročiš haiku
saint_mirad

#14128 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Enough of this talk about women's rights, let's talk about women's wrongs. :P
Hakiz

#14129 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Možda bismo im trebali dati neka prava. Onako na kašičicu. Ne može odjednom, ne bi znale šta bi sa njima. Moramo nastaviti brinuti o njima, kao što već milenijima radimo. Pa kad porastu....
MarlboroGold

#14130 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 04/01/2021 17:15
MarlboroGold wrote: 04/01/2021 13:25 Đe je Bloo nema je nigdje :mrgreen:
Dosegla sam zen.
Čitam gluposti i ne reagujem.
This is the way....
:mrgreen: :kiss:

one punch man :thumbup:

odgledao sam ga cijelog na Netflixu. Lud lik :D
wewa

#14131 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

meanwhile

glasni zastupnici naroda, zastitnici zrtava, cuvari tradicionalnih vrijednosti, nase zelene junose opet zakazase:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /210104073
Odluka Komiteta UN-a se odnosi na žrtvu seksualnog nasija u ratu, kojoj je u krivičnoj presudi usvojenoj prije pet godina protiv počinioca zločina gdje je on, pored služenja kazne zatvora, obavezan isplatiti joj naknadu pričinjene štete.

"Nakon neuspješno provedenog izvršnog postupka, usljed nedostatka bilo kakve imovine na strani počinioca, gospođa A. (pseudonim) je, uz pomoć NVO Trial International, podnijela predstavku protiv BiH Komitetu UN-a protiv mučenja. Komitet je utvrdio da su njena prava prekršena zbog neuspjeha bh. vlasti da ispune konvencijom preuzete obaveze i žrtvi ratnog seksualnog nasilja omoguće efektivno i provodivo pravo na adekvatnu i pravednu naknadu, kao i što potpuniju rehabilitaciju", pojasnila nam je sagovornica.
jer, zasto bismo se bavili zastitom prava zrtava seksualnog nasilja kad od njih nema koristi u predizborna doba. a kod nas je uvijek predizborno doba.
S4mpion

#14132 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Šta bismo mi bez feministica koje će nam tekstove s klix-a prenosit' na forum, dok im prva, njima nevidljiva, komšinica biva zatučena čekićem:
wewa wrote: 05/01/2021 09:15 meanwhile

glasni zastupnici naroda, zastitnici zrtava, cuvari tradicionalnih vrijednosti, nase zelene junose opet zakazase:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /210104073
Odluka Komiteta UN-a se odnosi na žrtvu seksualnog nasija u ratu, kojoj je u krivičnoj presudi usvojenoj prije pet godina protiv počinioca zločina gdje je on, pored služenja kazne zatvora, obavezan isplatiti joj naknadu pričinjene štete.

"Nakon neuspješno provedenog izvršnog postupka, usljed nedostatka bilo kakve imovine na strani počinioca, gospođa A. (pseudonim) je, uz pomoć NVO Trial International, podnijela predstavku protiv BiH Komitetu UN-a protiv mučenja. Komitet je utvrdio da su njena prava prekršena zbog neuspjeha bh. vlasti da ispune konvencijom preuzete obaveze i žrtvi ratnog seksualnog nasilja omoguće efektivno i provodivo pravo na adekvatnu i pravednu naknadu, kao i što potpuniju rehabilitaciju", pojasnila nam je sagovornica.
jer, zasto bismo se bavili zastitom prava zrtava seksualnog nasilja kad od njih nema koristi u predizborna doba. a kod nas je uvijek predizborno doba.
Nowicki

#14133 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nowicki »

wewa wrote: 04/01/2021 10:04
Nowicki wrote: 21/12/2020 19:34
wewa wrote: 21/12/2020 10:17 mizoginija nije rezervisana samo za muskarce. brojni su primjeri internalizirane mizoginije svuda oko nas, a toliko je ta pojava ukorijenjena da imamo i uzrecicu: 'zena je zeni vuk'.

mizoginiju nastavljaju, multipliciraju zene koje najcesce nisu svjesne da to cine, jer su naucene da to tako treba, 'to je oduvijek tako', dio je tradicije - iako nema razumnog objasnjenja zasto je nesto neprimjereno, nedozvoljeno, 'ruzno' ili 'sramotno' za zenu, a za muskarca nije. tu su i zene koje zele podrsku muskaraca, pa ih svesrdno podrzavaju, tzv 'pick me' populacija. drustvene mreze su ih prepune. imate i zene koje su uspjele ostvariti karijeru unatoc tome sto su zene, one sto vele da nisu nikad osjetile negativne posljedice toga sto su zene, nikad nisu bile drugacije tretirane. divno ako je tako. no, to ne znaci da je njihovo iskustvo mjera svijeta, a posebno ne znaci da je njihov uspjeh samo njihov: da su se rodile samo koju deceniju ranije iskustvo im ne bi bilo ni nalik danasnjem.

imam ove godine prvacica pa pomnije analiziram udzbenike. primijetim da smo presli velik put ka standardizovanju barem nacelne ravnopravnosti: majka se vise ne prikazuje kao kraljica domacinstva, u nekakvom idealiziranom obliku koji postoji samo da usreci supruznika i bude na raspolaganju djeci. naglasava se pravicna podjela porodicnih i drugih obaveza i duznosti na sve clanove kucanstva i jako sam sretna sto to vidim. kad dodje red na ovu generaciju da poducava nove generacije, mislim da ce i drustvo lakse disati. nadam se bar.
Po čemu smatraš da je drugačiji svjetonazor žena od tvog pogrešan i proglašavaš ga mizigonim. Ne misliš li da time negiraš pravo na slobodu ličnog uvjerenja i izbora. Smatraš li da je domaćica društveno neravnopravna žena i ako da zašto?
hvala ti za ovaj post, mislim da je odlican pokazatelj zasto nam treba ova tema i zasto je neophodno da pricamo o feminizmu.

procitaj, ako ti nije tesko, ono sto sam napisala, pa vidi moze li se i na osnovu cega zakljuciti ono sto pitas ispod - jer nigdje i nikad nisam tvrdila da sve zene treba da budu ovakve ili onakve. to, da postoje zene koje rade na vlastitu stetu i na stetu zenskog roda analogno tome, jednostavna je istina a uzrok obicno ima patrijarhat u korjenu.

dakle, moze se biti zena na mnoge nacine. samo su neke od nas feministkinje, vecina se ne ocituje takvima, a odredjeni broj zena se jasno distancira od feminizma s nekakvim ili nikakvim argumentima. svaka od nas bira svoja ubjedjenja, bar u mjeri u kojoj smo sposobne za neovisno promisljanje. moj cilj nije ubijediti sve i svakoga da trebaju biti feministi ili feministkinje, ali da treba postojati svijest o neravnopravnom polozaju zena u drustvu, kako kod nas, tako globalno, sigurno da. no, daleko je odsustvo svijesti od mizoginije, a evo vidimo kako ti i tebi slicni ucesnici na temi (svjesno ili ne) izvrcete ono sto je napisano da bi bilo u skladu s vasim predrasudama.

smatram da zena ima pravo da izabere svoj nacin zivota, a da neke od nas biraju da budu domacice. ono sto bih voljela promijeniti jesu drustveni mehanizmi zastite zena u slucaju da se jednog dana njihovi muzevi odluce razvesti od njih, a one nemaju adekvatnu alternativu u finansijskom smislu. nas porodicni zakon stiti partnera koji finansijski manje doprinosi bracnoj zajednici na nacin da se bracna stecevina dijeli na jednake dijelove, ali sam proces razvoda moze biti dugotrajan, pa zena koja nije finansijski neovisna tesko moze naci alternativni smjestaj (ako to zeli) dok razvod ne bude okoncan. da se razumijemo, partneri su tu u jednakoj situaciji, isto vrijedi i za izdrzavane muskarce. jedino gdje nismo ravnopravni u tom slucaju jeste ucesce u radnoj snazi, jer je mnogo manje zena zaposleno nego muskaraca, da se sad ne vracamo na razloge za to.

nadam se da si dobio odgovor koji si trazio.
Da bi ljudi mogli razgovarati potrebno je govoriti istim jezikom, jer to podrazumjeva razumjevanje između onoga izrečenog i mišljenog. Nerijetko imam osječaj da taj primarni uslov nije zadovoljen. Krenimo redom.
U svom prvom postu na koji sam ti odgovorio iznjela si slijedeču tvrdnu: „mizoginija nije rezervisana samo za muskarce. brojni su primjeri internalizirane mizoginije svuda oko nas, a toliko je ta pojava ukorijenjena da imamo i uzrecicu: 'zena je zeni vuk'.“
Dalje pišeš:“ mizoginiju nastavljaju, multipliciraju zene koje najcesce nisu svjesne da to cine, jer su naucene da to tako treba, 'to je oduvijek tako', dio je tradicije...“
Na taj dio ti postavljam pitanje: „Po čemu smatraš da je drugačiji svjetonazor žena od tvog pogrešan i proglašavaš ga mizigonim.“
Idemo dalje, u trećem pasusu svog prvog posta pišeš slijedeće:“... primijetim da smo presli velik put ka standardizovanju barem nacelne ravnopravnosti: majka se vise ne prikazuje kao kraljica domacinstva, u nekakvom idealiziranom obliku koji postoji samo da usreci supruznika i bude na raspolaganju djeci.“
Na to se odnosi moje drugo pitanje koje glasi: „Smatraš li da je domaćica društveno neravnopravna žena i ako da zašto?“
Ne vidim koji su ti dijelovi nejasni u ovom. Sama tvrdiš da postoje žene koje prihvataju obrazce ponašanja koji su po tebi mizigoni. To su tvoje riječi. Mada nije navedeno na koje tačno misliš, ali nije ni bitno, predpostavimo da postoje. I tu postavljam pitanje po čemu te obrasce ponašanja proglašavaš mizigonim? Šta je tu nejasno? Dalje navodiš da predstavljanje žene u udžbeniku nije više isključivo kao domaćice i da je u tom pravcu ostvarena neka ravnopravnost. Logika mišljenja nalaže to da bi se nešto moglo vrijednovati kao napredak u ravnopravnosti, u ovom slučaju prikaz žene u udžbeniku, mora postojati prethodno uvjerenje o takvoj ulozi i prikazu iste kao neravnopravne jer se u suprotnom ne bi mogla tako i vrijednovati. Na tom osnovu ti i postavljam pitanje da li misliš da je domaćica neravnopravna i ako da zašto? Ne vidim ni šta je tu nejasno??
Međutim tvoj odgovor na moja pitanja započinje ovako:“ procitaj, ako ti nije tesko, ono sto sam napisala, pa vidi moze li se i na osnovu cega zakljuciti ono sto pitas ispod...“ Da mislim da može. I još sebi daješ za pravo da napišeš slijedeće:“ ...a evo vidimo kako ti i tebi slicni ucesnici na temi (svjesno ili ne) izvrcete ono sto je napisano da bi bilo u skladu s vasim predrasudama.“ Bojim se da se negdje opasno ne razumijemo.
belfy

#14134 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

madner wrote: 02/01/2021 15:46 Jos uvijek ne vidim tvoju argumentaciju iznad Kinderjaje.

Pogledaj slobodno o logici sta trebas ispuniti pa se vrati.

Sto se tice Malcoma, pogledaj intervju iz 1963 u Playboyu.

Ili pogledaj doktrine crkve za koju je popularnost radio 20 godina, pise crno na bijelo sve.
pogledao i nisam nasao nista sto bi podrzalo tvoju uvodnu tvrdnju bez debelog navlacenja intrpretacije recenog. ili, kao sto sam rekao prije - nesto sto samo ti vidis. a na Rosu se nisi ni osvrnuo. doduse ne moras ni ti sve znati, pajel? no, iako sam ja svoje argumente prethodno dva puta pojasnio, a tvoji ostaju na nivou "vjeruj mi", ocigledno je da nemas cime da ih potkrijepis ili da su jednostavno tvoja konstrukcija. ostaje ti samo da Kinderjajises...

:kakoste:
madner

#14135 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

I tako Kinderjaje kaze nema nista o rasizmu covjeka koji je poslje hadza rekao za sebe da je bio rasista ali da je uvidio svoje greske.

Fascinantno.
The 51st State

#14136 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

kakve veze mallcom x ima sa feminizmom, covjek je bio muslman.
wewa

#14137 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Nowicki wrote: 05/01/2021 17:48
Da bi ljudi mogli razgovarati potrebno je govoriti istim jezikom, jer to podrazumjeva razumjevanje između onoga izrečenog i mišljenog. Nerijetko imam osječaj da taj primarni uslov nije zadovoljen. Krenimo redom.
U svom prvom postu na koji sam ti odgovorio iznjela si slijedeču tvrdnu: „mizoginija nije rezervisana samo za muskarce. brojni su primjeri internalizirane mizoginije svuda oko nas, a toliko je ta pojava ukorijenjena da imamo i uzrecicu: 'zena je zeni vuk'.“
Dalje pišeš:“ mizoginiju nastavljaju, multipliciraju zene koje najcesce nisu svjesne da to cine, jer su naucene da to tako treba, 'to je oduvijek tako', dio je tradicije...“
Na taj dio ti postavljam pitanje: „Po čemu smatraš da je drugačiji svjetonazor žena od tvog pogrešan i proglašavaš ga mizigonim.“
Idemo dalje, u trećem pasusu svog prvog posta pišeš slijedeće:“... primijetim da smo presli velik put ka standardizovanju barem nacelne ravnopravnosti: majka se vise ne prikazuje kao kraljica domacinstva, u nekakvom idealiziranom obliku koji postoji samo da usreci supruznika i bude na raspolaganju djeci.“
Na to se odnosi moje drugo pitanje koje glasi: „Smatraš li da je domaćica društveno neravnopravna žena i ako da zašto?“
Ne vidim koji su ti dijelovi nejasni u ovom. Sama tvrdiš da postoje žene koje prihvataju obrazce ponašanja koji su po tebi mizigoni. To su tvoje riječi. Mada nije navedeno na koje tačno misliš, ali nije ni bitno, predpostavimo da postoje. I tu postavljam pitanje po čemu te obrasce ponašanja proglašavaš mizigonim? Šta je tu nejasno? Dalje navodiš da predstavljanje žene u udžbeniku nije više isključivo kao domaćice i da je u tom pravcu ostvarena neka ravnopravnost. Logika mišljenja nalaže to da bi se nešto moglo vrijednovati kao napredak u ravnopravnosti, u ovom slučaju prikaz žene u udžbeniku, mora postojati prethodno uvjerenje o takvoj ulozi i prikazu iste kao neravnopravne jer se u suprotnom ne bi mogla tako i vrijednovati. Na tom osnovu ti i postavljam pitanje da li misliš da je domaćica neravnopravna i ako da zašto? Ne vidim ni šta je tu nejasno??
Međutim tvoj odgovor na moja pitanja započinje ovako:“ procitaj, ako ti nije tesko, ono sto sam napisala, pa vidi moze li se i na osnovu cega zakljuciti ono sto pitas ispod...“ Da mislim da može. I još sebi daješ za pravo da napišeš slijedeće:“ ...a evo vidimo kako ti i tebi slicni ucesnici na temi (svjesno ili ne) izvrcete ono sto je napisano da bi bilo u skladu s vasim predrasudama.“ Bojim se da se negdje opasno ne razumijemo.
Govorimo istim jezikom, samo ti i dalje ucitavas ono sto ne pise u mojim recenicama. Dakle, ne tvrdim da su sve zene koje se ne deklarisu kao feministkinje samim tim i mizogine, nego da medju zenama ima onih koje jesu. Razloge za takvo njihovo ponasanje sam ukratko i navela.

Evo primjera: licno sam dozivjela mobbing na radnom mjestu gdje mi je pretpostavljena bila zena. Ono u cemu se taj mobbing ogledao imalo je itekako veze s tim sto sam bila mlada zena koja je valjda u ocima moje pretpostavljene odudarala od tradicijskog poimanja pozeljnog i primjerenog. Isto se desavalo i mojim podjednako mladim kolegicama, no ne i kolegama, niti starijim kolegicama.

U javnom prijevozu sam od zena cula komentare da trudnoca nije bolest i da nema potrebe ustupiti trudnici mjesto, dok takvo nesto nisam cula od muskarca. Ili bi sutjeli i okrenuli glavu ili ustupili mjesto.

preporucujem sljedeci clanak o internaliziranoj mizoginiji:
https://www.libela.org/sa-stavom/9368-k ... izoginiju/

Sto se tice predstavljanja porodice u udzbenicima, prvenstveno se tu radi o stereotipizaciji, perpetuiranju rodnih uloga onako kako ih diktira patrijarhat, 'tradicija'. Ne radi se tu samo o ravnopravnosti, koliko o mogucnosti izbora. Jer, ravnopravnost bracnih partnera je zakonski standard, o tome ne bismo trebali niti polemisati. Porodicni zakon takodjer uredjuje odnose u porodici i propisuje prava i obaveze svih clanova, djece i roditelja podjednako. Dakle, ono sto pozdravljam jeste odmak od stereotipnog predstavljanja uloga u porodici - to ne znaci da u nekim porodicama zene ne biraju biti domacice i pri tom zive sasvim sretne i ispunjene zivote. Ono za sta se feminizam zalaze jeste mogucnost izbora: ako zeli, zena mora moci izabrati i da bude domacica, i da zivi sama, i da joj primarni fokus bude na poslu, i da joj djeca dolaze na prvo mjesto, i da odgadja radjanje, i da rodi jako mlada. Da bude sta god zeli, a da je drustvo ne kaznjava zbog njenog izbora.

Da, ocito se ne razumijemo jer iz stranice u stranicu, iz godine u godinu feministkinje na ovoj temi pricaju o svom feminizmu, pojasnjavamo sta je nama bitno, zalazemo se za pozitivne promjene, kritikujemo krsenja zenskih prava, a i dalje imamo posla s padobrancima koje nas a priori dozivljavaju kao iskljucive mrziteljice muskaraca. Sto ne moze biti dalje od istine.

Jedno mi je, doduse, postalo kristalno jasno tokom godina forumanja i promisljanja o feminizmu: brojni su muskarci kojima feminizam, zene koje znaju sta hoce, ili jos vaznije sta nece, zene koje ne pripadaju jednom od dva arhetipa, ulijevaju strah u kosti. Mogu samo nagadjati da se zapravo radi o osobama koje nemaju dovoljno samopouzdanja, pa misle da je dominacija jedina moguca uloga za njih.
MarlboroGold

#14138 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ako postoji strah od žena to nije strah od feministkinja, već izuzetno lijepih i zgodnih žena kad muškarac po defaultu smatra da nije njena liga :mrgreen:
Nešto si ti tu opasno pobrkala :mrgreen:

Ne radi se tu o manjku samopouzdanja. Jednostavno ljudi ne žele da žive vašu ideologiju koju namećete i njima. Deal with it :mrgreen:
wewa

#14139 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 06/01/2021 11:51 Ako postoji strah od žena to nije strah od feministkinja, već izuzetno lijepih i zgodnih žena kad muškarac po defaultu smatra da nije njena liga :mrgreen:
pisem o onome cemu svjedocim na forumu, a tu nemamo izlozbeni salon, samo stavove.

u stvarnom zivotu ne vidim mnogo samih izuzetno lijepih i zgodnih zena - bice da su naisle na primjerke s dovoljno samopouzdanja. jer ima vas i takvih, znas? :)
hadzinicasa

#14140 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Da mi je znat‘ samo koja je to „nasa ideologija“ koju ljudi ne zele da zive?

Da svako (pa i zena - a zena posebno zbog uvrijezenih stereotipa i granice tolerancije za vlastiti izbor koja se razlikuje kao crno i bijelo kad govorimo o onoj za zene i onoj za muskarce - iako su i muskarci zrtve i igraju stereotipne nametnute im uloge) moze izabrati koju i kakvu ulogu ce igrati u svom zivotu, da moze svoje prioritete poredati prema svom karakteru i sklonostima, da ima slobodu prostora koji zauzima a da pri tome ne bude etiketiran, diskriminiran i osporavan, da ne bude „dismissan“ vec uvazavan, podrzavan i sa sistemom podrske?

Ja evo ne znam stvarno ko bi to zelio da zivi!?
Gdje su te sirine vidika i tolerantnost kojom se mnogi ovdje (muskarci) busaju u prsa? Dok razlicitost i stvarno shvatanje istih ne zakucaju na njihova vrata i „ugroze“ im na tanjiru serviranu poziciju.
Last edited by hadzinicasa on 06/01/2021 12:35, edited 2 times in total.
wewa

#14141 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

hadzinicasa wrote: 06/01/2021 12:28 Da mi je znat‘ samo koja je to „nasa ideologija“ koju ljudi ne zele da zive?

Da svako (pa i zena - a zena posebno zbog uvrijezenih stereotipa i granice tolerancije za vlastiti izbor koja se razlikuje kao crno i bijelo kad govorimo o onoj za zene i onoj za muskarce - iako su i muskarci zrtve i igraju stereotipne nametnute im uloge) moze izabrati koju i kakvu ulogu ce igrati u svom zivotu, da moze svoje prioritete poredati prema svom karakteru i sklonostima, da ima slobodu prostora koji zauzima a da pri tome ne bude etiketiran, diskriminiran i osporavan, da ne bude „dismissan“ vec uvazavan, podrzavan i sa sistemom podrske?

Gdje su te sirine vidika i tolerantnost kojom se mnogi ovdje (muskarci) busaju u prsa? Dok razlicitost i stvarno shvatanje istih ne zakucaju na njihova vrata i ugroze im na tanjiru serviranu poziciju.
cekaj, sad ce ti 'objasniti' da tvoja ideologija nije to sto pises. znaju ljudi bolje i sta mislimo i sta zelimo, ama u dusu nas znaju.
MarlboroGold

#14142 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

wewa wrote: 06/01/2021 11:55
MarlboroGold wrote: 06/01/2021 11:51 Ako postoji strah od žena to nije strah od feministkinja, već izuzetno lijepih i zgodnih žena kad muškarac po defaultu smatra da nije njena liga :mrgreen:
pisem o onome cemu svjedocim na forumu, a tu nemamo izlozbeni salon, samo stavove.

u stvarnom zivotu ne vidim mnogo samih izuzetno lijepih i zgodnih zena - bice da su naisle na primjerke s dovoljno samopouzdanja. jer ima vas i takvih, znas? :)
Ima i nisam ni rekao da nema. Ključna riječ je "ako". Lijepe i zgodne mogu, ali i ne moraju biti feministice (češće nisu) tako da nije strah od toga :mrgreen:
MarlboroGold

#14143 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ibrete se o ideologiji gdje, šta i kako... eto idite unazad do prve stranice pa čitajte vaše postove :mrgreen:
wewa

#14144 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 06/01/2021 12:42

Ima i nisam ni rekao da nema. Ključna riječ je "ako". Lijepe i zgodne mogu, ali i ne moraju biti feministice (češće nisu) tako da nije strah od toga :mrgreen:
i statistickim podacima raspolazes? :)
MarlboroGold

#14145 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

wewa wrote: 06/01/2021 12:45

Šta će mi statistički podaci kad su feministkinje manjina čak i na zapadu. Biti glasan ne znači biti većina.
hadzinicasa

#14146 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

wewa wrote: 06/01/2021 12:31
hadzinicasa wrote: 06/01/2021 12:28 Da mi je znat‘ samo koja je to „nasa ideologija“ koju ljudi ne zele da zive?

Gdje su te sirine vidika i tolerantnost kojom se mnogi ovdje (muskarci) busaju u prsa? Dok razlicitost i stvarno shvatanje istih ne zakucaju na njihova vrata i ugroze im na tanjiru serviranu poziciju.
cekaj, sad ce ti 'objasniti' da tvoja ideologija nije to sto pises. znaju ljudi bolje i sta mislimo i sta zelimo, ama u dusu nas znaju.
Evo! Sve si u pravu. U strahu su velike oci. :D
wewa

#14147 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 06/01/2021 12:47
Šta će mi statistički podaci kad su feministkinje manjina čak i na zapadu. Biti glasan ne znači biti većina.
ne mora se osoba deklarisati kao feminist(kinj)a da bi podrzavala rodnu ravnopravnost.
da upitas i one silne cure s plakatima I don't need feminism because... smatraju li da zasluzuju manju placu od muskih kolega a rade isti posao, sve su sanse da bi dreknule na tebe. a eto, ne treba im feminizam. kao.
MarlboroGold

#14148 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

wewa wrote: 06/01/2021 12:52
ne mora se osoba deklarisati kao feminist(kinj)a da bi podrzavala rodnu ravnopravnost.
da upitas i one silne cure s plakatima I don't need feminism because... smatraju li da zasluzuju manju placu od muskih kolega a rade isti posao, sve su sanse da bi dreknule na tebe. a eto, ne treba im feminizam. kao.
Tako je. Sposobnim ženama ne treba takva vaša ideologija :mrgreen:
wewa

#14149 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 06/01/2021 12:56
Tako je. Sposobnim ženama ne treba takva vaša ideologija :mrgreen:
Sve one zene koje su zasluzile, a nisu dobile Nobelovu nagradu se sigurno i posthumno slazu s tobom.
The 51st State

#14150 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

wewa wrote: 06/01/2021 12:52
rodna ravnopravnost je definisana, biologijom, zakonoma i meritumom, feministice hoce neku drugu metriku da uspostave.
Post Reply