Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
cassius
#37451 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jos ono, halo, mati je u pitanju..
neko ti slaze da ti je mati umrla , dusevna bol nije mala ... ali eto taj jaran od jarana , kao nece on nista uradit povodom toga
najgluplji narod na svijetu zivi ovdje
- Edin H.
#37452 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Velika Britanijija
- Preminuli nakon 28 dana od pozitivnog testa 71,567
- Smrtni list spominje Covid 19 82,624
- Preminuli preko uobicajenog broja za ovo doba godine 82,857
7. mart - 18. decembar
-
- Dozer
#37453 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve znam. Rece covjek da su u bolnici dobili nekakve potvrde da to mogu rijesiti.lacrima wrote: ↑30/12/2020 13:37Da ali je primijeceno nakon 2 sata i bolnica izdala odmah saopstenje za medije, jednostavno sistem je takav da je nemoguce ili blizu nemoguceg da je ukopan pogresan pacijent.
Da ne kazem da prica smrdi i sa aspekta toga kao nece da prijavljuju. Pa moraju prijaviti nekome iz razloga sto je zeni koja je ukopana pa ozivila izdan smrtni list. Nece primat penziju, ne moze izvaditi dokumente, ostavinski problemi, ta osoba je pravno mrtva. Ne moze da se lijeci, nije osigurana. I tako dalje, hiljadu problema koji ih moraju natjerati da rijese to ako se stvarno desilo.
A najvise prica smrdi iz razloga sto sada nekome negdje fali nana koja je ukopana a oni i ne znaju. Pa ne moze nestat covjek iz bolnice a da porodica i ne pita gdje je. Cak i ako je covid odjel nekad bi ljudi skontali da im fali clan porodice.
Mislim hiljadu stvari koji pricu cine bolivudskom, nije nemoguce ali jako sam skeptican.
- black
#37454 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne znam ciji je jaran al mislim da baca bombe
ja sam cuo vise verzija price o placanju porodicama za preminule, pa na kraju se ispostavi da su lovacke
- Dozer
#37455 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cuo sam i ja, ali ne znam kako se ispostavilo da su lovacke...
A pouzdano znam za neke slucajeve u kojima su ljudi bili na samrti zbog karcinoma, a na kraju zavedeni kao umrli od Covida.
Mislim...mozemo naprdjivati, smijati se ovome ili onome, ubjedjivati jedni druge u ovo ili ono, ali nepobitna cinjenica jeste da svu ovu pricu oko pandemije prati more nebuloza i nelogicnosti od samog pocetka.
A pouzdano znam za neke slucajeve u kojima su ljudi bili na samrti zbog karcinoma, a na kraju zavedeni kao umrli od Covida.
Mislim...mozemo naprdjivati, smijati se ovome ili onome, ubjedjivati jedni druge u ovo ili ono, ali nepobitna cinjenica jeste da svu ovu pricu oko pandemije prati more nebuloza i nelogicnosti od samog pocetka.
-
MUNAFIK
#37456 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U suštini ono sto su strucni ljudi, doktori sa iskustvom i ostala neovisna intelektualna masa širom svijeta govorili o virusu od samog pocetka ispostavilo se tacnim, od nacina prenosenja, nacina ljecenja preko mjera prevencije do evidentiranja smrtnosti.Dozer wrote: ↑30/12/2020 14:18 Cuo sam i ja, ali ne znam kako se ispostavilo da su lovacke...
Kao sto si negdje ranije napisao šaka jada, grupica pojedinaca, u svakoj zemlji odlucuje o svemu i neznalice, životni anonimusi i kompleksaši, stranacki poslušnici, dobili su svojih 5 minuta u vidu godine da nas bas sve handre u zdrav mozak.
Hiljadu je nelogicnosti u svemu ovome i ne vidi se kraj, nude nam ko fol spas u nekak ij vakcini, a onda najavljuju jos gore periode i daju izjave kako ne znaju da li vakcina sprjecava sirenje itd..
Nismo sigurni kako je ovo pocelo, da li je neka zavjera ili ne, ali svi mozemo biti sigurni da se od februara dobro manipulise svim ovim i dan danas se koristi kao paravan za veliku pljacku i doslovno rat protiv slobodnih ljudi.
- Edin H.
#37457 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je link - dole je tabela - pod Weekly number of registered coronavirus deaths rises
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-55478521
- red evil
#37458 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čuj neće da ništa prijavljuje. Ako on neće hoće porodica te osobe koja je pokopana, odmah je tu znak da nije nešto uredu. Ja bih rekao da je taj samo željan pažnje jer znam osobu koja je navodno bolesna i nasamrti (davno je to bilo) i to nije bilo tačno ništa jer je ta osoba bila samo željna pažnje.
-
Medobrundo25
#37459 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja i dalje cekam neko objasnjenje zasto nema pozitivnih na covid i smrtnih slucajeva medju migrantskom pooulacijom? Hajde ok nema pozitivnih jer se ne testiraju logicno, ali da bas niti jedan nema smrtni slucaj je bas cudno
jer naravno, najsmrtonosniji virus na svijetu hara logicno
-
lacrima
#37460 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Case fatality rate u njihovoj dobnoj skupini je 0.2 %.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:18 Ja i dalje cekam neko objasnjenje zasto nema pozitivnih na covid i smrtnih slucajeva medju migrantskom pooulacijom? Hajde ok nema pozitivnih jer se ne testiraju logicno, ali da bas niti jedan nema smrtni slucaj je bas cudnojer naravno, najsmrtonosniji virus na svijetu hara logicno
-
Medobrundo25
#37461 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Molim da mi se prezentuje podatak koji svjedoci koja je to njihova dobna skupina. Hvala. I zasto stanovnici BIH koji pripadaju istoj toj starosnoj grupi (koju bezveze nagadjamo) sjede u kucnim zatvorima.lacrima wrote: ↑30/12/2020 15:22Case fatality rate u njihovoj dobnoj skupini je 0.2 %.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:18 Ja i dalje cekam neko objasnjenje zasto nema pozitivnih na covid i smrtnih slucajeva medju migrantskom pooulacijom? Hajde ok nema pozitivnih jer se ne testiraju logicno, ali da bas niti jedan nema smrtni slucaj je bas cudnojer naravno, najsmrtonosniji virus na svijetu hara logicno
-
lacrima
#37462 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sigurno ih je 90% do 45 godina starosti, nemam podatak, govorim empirijski iz svog iskustva. Mozda ti imas podatke da su to djedovi od 75 godina krenuli pjeske iz Sirije ka Njemackoj.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:26Molim da mi se prezentuje podatak koji svjedoci koja je to njihova dobna skupina. Hvala. I zasto stanovnici BIH koji pripadaju istoj toj starosnoj grupi (koju bezveze nagadjamo) sjede u kucnim zatvorima.lacrima wrote: ↑30/12/2020 15:22Case fatality rate u njihovoj dobnoj skupini je 0.2 %.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:18 Ja i dalje cekam neko objasnjenje zasto nema pozitivnih na covid i smrtnih slucajeva medju migrantskom pooulacijom? Hajde ok nema pozitivnih jer se ne testiraju logicno, ali da bas niti jedan nema smrtni slucaj je bas cudnojer naravno, najsmrtonosniji virus na svijetu hara logicno
![]()
A ti isti iz BiH sjede kucama da bi zastitili svoje nane i djedove iznad 80 godina kod kojih je case fatality rate 15%. Ili one iznad 70 kod kojih je to 8%. Niko ne tvrdi da ce biti pomor ljudi od 40 godina od korone.
-
Medobrundo25
#37463 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako ne tvrdi, mnogi hobby naucnici to tvrde vec godinu dana. Nego , zar nije bilo lakse zastiti tu populaciju, a ostale ostaviti na miru? Ima logike jel dalacrima wrote: ↑30/12/2020 15:30Pa sigurno ih je 90% do 45 godina starosti, nemam podatak, govorim empirijski iz svog iskustva. Mozda ti imas podatke da su to djedovi od 75 godina krenuli pjeske iz Sirije ka Njemackoj.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:26Molim da mi se prezentuje podatak koji svjedoci koja je to njihova dobna skupina. Hvala. I zasto stanovnici BIH koji pripadaju istoj toj starosnoj grupi (koju bezveze nagadjamo) sjede u kucnim zatvorima.![]()
A ti isti iz BiH sjede kucama da bi zastitili svoje nane i djedove iznad 80 godina kod kojih je case fatality rate 15%. Ili one iznad 70 kod kojih je to 8%. Niko ne tvrdi da ce biti pomor ljudi od 40 godina od korone.
-
Trappist
#37464 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Kako bi dobili bolji uvid u stvarnu stopu smrtnosti, Brazeau i njegovi kolege pregledali su 175 studija o stopama smrtnosti covida-19 i ustvrdili kako ih je samo 10 bilo pouzdano. Nakon što su prilagodili podatke najvjerodostojnijim istraživanjima, izračunali su stopu smrtnosti za svaku dobnu skupinu.lacrima wrote: ↑30/12/2020 15:30Pa sigurno ih je 90% do 45 godina starosti, nemam podatak, govorim empirijski iz svog iskustva. Mozda ti imas podatke da su to djedovi od 75 godina krenuli pjeske iz Sirije ka Njemackoj.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:26Molim da mi se prezentuje podatak koji svjedoci koja je to njihova dobna skupina. Hvala. I zasto stanovnici BIH koji pripadaju istoj toj starosnoj grupi (koju bezveze nagadjamo) sjede u kucnim zatvorima.![]()
Analiza je pokazala da za osobe mlađe od 40 godina stopa smrtnosti iznosi manje od 0.1 posto, za one između 50 i 54 godine 0.36 %, za one između 70 i 74 godine 2.17 % i 5 % za starije od 80 godina."
Ovaj forum je superplatforma za sirenje laznih informacija.
-
lacrima
#37465 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam drug, prijavi se na izbore, upisi medicinu pa budi epidemiolog, pojma nemam. Mozda imas ideju da spasis svijet, sretnoMedobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:34Kako ne tvrdi, mnogi hobby naucnici to tvrde vec godinu dana. Nego , zar nije bilo lakse zastiti tu populaciju, a ostale ostaviti na miru? Ima logike jel dalacrima wrote: ↑30/12/2020 15:30Pa sigurno ih je 90% do 45 godina starosti, nemam podatak, govorim empirijski iz svog iskustva. Mozda ti imas podatke da su to djedovi od 75 godina krenuli pjeske iz Sirije ka Njemackoj.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:26
Molim da mi se prezentuje podatak koji svjedoci koja je to njihova dobna skupina. Hvala. I zasto stanovnici BIH koji pripadaju istoj toj starosnoj grupi (koju bezveze nagadjamo) sjede u kucnim zatvorima.![]()
A ti isti iz BiH sjede kucama da bi zastitili svoje nane i djedove iznad 80 godina kod kojih je case fatality rate 15%. Ili one iznad 70 kod kojih je to 8%. Niko ne tvrdi da ce biti pomor ljudi od 40 godina od korone.![]()
-
BadBoy
#37466 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako bi ti zaštitio samo tu populaciju a ostale ostavio na miru?Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:34Kako ne tvrdi, mnogi hobby naucnici to tvrde vec godinu dana. Nego , zar nije bilo lakse zastiti tu populaciju, a ostale ostaviti na miru? Ima logike jel dalacrima wrote: ↑30/12/2020 15:30Pa sigurno ih je 90% do 45 godina starosti, nemam podatak, govorim empirijski iz svog iskustva. Mozda ti imas podatke da su to djedovi od 75 godina krenuli pjeske iz Sirije ka Njemackoj.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:26
Molim da mi se prezentuje podatak koji svjedoci koja je to njihova dobna skupina. Hvala. I zasto stanovnici BIH koji pripadaju istoj toj starosnoj grupi (koju bezveze nagadjamo) sjede u kucnim zatvorima.![]()
A ti isti iz BiH sjede kucama da bi zastitili svoje nane i djedove iznad 80 godina kod kojih je case fatality rate 15%. Ili one iznad 70 kod kojih je to 8%. Niko ne tvrdi da ce biti pomor ljudi od 40 godina od korone.![]()
-
lacrima
#37467 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prvo, trend se slaze, poenta je tu.Trappist wrote: ↑30/12/2020 15:36"Kako bi dobili bolji uvid u stvarnu stopu smrtnosti, Brazeau i njegovi kolege pregledali su 175 studija o stopama smrtnosti covida-19 i ustvrdili kako ih je samo 10 bilo pouzdano. Nakon što su prilagodili podatke najvjerodostojnijim istraživanjima, izračunali su stopu smrtnosti za svaku dobnu skupinu.lacrima wrote: ↑30/12/2020 15:30Pa sigurno ih je 90% do 45 godina starosti, nemam podatak, govorim empirijski iz svog iskustva. Mozda ti imas podatke da su to djedovi od 75 godina krenuli pjeske iz Sirije ka Njemackoj.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 15:26
Analiza je pokazala da za osobe mlađe od 40 godina stopa smrtnosti iznosi manje od 0.1 posto, za one između 50 i 54 godine 0.36 %, za one između 70 i 74 godine 2.17 % i 5 % za starije od 80 godina."
Ovaj forum je superplatforma za sirenje laznih informacija.
Drugo, studija koju si citirao je izracunala smrtnost u odnosu na seroprevalencu, odnosno ljude koji su seroloski pozitivni (imaju antitijela). Studija koju sam ja koristio je koristila PCR pozitivne koji su se prijavili u zdravstvene ustanove. Eno u RS je razlika izmedju seropozitivnih i pozivinih zavedenih u sistemu ogromna.
Uostealom, sta god se napise ne vlaja, tesko je nekom izbit iz glave da ga Gejc hoce cipovat i da je sve ovo zavjera.
-
Trappist
#37468 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste, odmah okreni tocak Bil Gejc i zavjera nakon sto si uhvacen u lazi. U svakoj drzavi je ogrooomna razlika izmedju PCR pozitivnih u sistemu i seroloskih, tako da ne vidim smisao racunanja smrtnosti prema pcr testovima.
https://www.governor.ny.gov/news/amid-o ... dy-testing
-
lacrima
#37469 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako to mijenja argument koji sam ja imao u raspravi u kojoj si se ukljucio?Trappist wrote: ↑30/12/2020 15:49 Jeste, odmah okreni tocak Bil Gejc i zavjera nakon sto si uhvacen u lazi. U svakoj drzavi je ogrooomna razlika izmedju PCR pozitivnih u sistemu i seroloskih, tako da ne vidim smisao racunanja smrtnosti prema pcr testovima.
Hocu samo da kazem da se stopa smrtnosti razlikuje u odnosu na metode studije. Upravu si i ti, ali sam i ja. A argument moj ostaje, smrtnost je zanemariva kod mladih, a kod starih i nije bas. To je razlog zasto migranti nemaju problem. Isto kao i Afrika gdje ima virusa itekako ali nema problema jer im je mlado stanovnistvo (ocekivani zivotni vijek mislim oko 60 godina).
Kako sam to uhvacen u lazi, pa citirali smo studije sa razlicitim metodama pobogu? Nije bas da neka od tih studija laze
Drugo, za tvoju informaciju case fatality rate je u epidemiologiji mjera koja oznacava procenat umrlih u odnosu na u sistemu zavedene dijagnosticirane osobe u odredjenom periodu. A ne naknadno antigenskim analizama otkrivene pozitivne. Znaci ukoliko govorimo o CFR onda govorimo o stepenu umrlih na broj PCR pozitivnih, a ne na broj seropozitivnih.
-
Trappist
#37470 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tu se slazemo. Ne moramo dalje, ne bi valjalo da se svako u svemu slazelacrima wrote: ↑30/12/2020 16:00Kako to mijenja argument koji sam ja imao u raspravi u kojoj si se ukljucio?Trappist wrote: ↑30/12/2020 15:49 Jeste, odmah okreni tocak Bil Gejc i zavjera nakon sto si uhvacen u lazi. U svakoj drzavi je ogrooomna razlika izmedju PCR pozitivnih u sistemu i seroloskih, tako da ne vidim smisao racunanja smrtnosti prema pcr testovima.
Hocu samo da kazem da se stopa smrtnosti razlikuje u odnosu na metode studije. Upravu si i ti, ali sam i ja. A argument moj ostaje, smrtnost je zanemariva kod mladih, a kod starih i nije bas. To je razlog zasto migranti nemaju problem. Isto kao i Afrika gdje ima virusa itekako ali nema problema jer im je mlado stanovnistvo (ocekivani zivotni vijek mislim oko 60 godina).
Kako sam to uhvacen u lazi, pa citirali smo studije sa razlicitim metodama pobogu? Nije bas da neka od tih studija laze![]()
Drugo, za tvoju informaciju case fatality rate je u epidemiologiji mjera koja oznacava procenat umrlih u odnosu na u sistemu zavedene dijagnosticirane osobe u odredjenom periodu. A ne naknadno antigenskim analizama otkrivene pozitivne. Znaci ukoliko govorimo o CFR onda govorimo o stepenu umrlih na broj PCR pozitivnih, a ne na broj seropozitivnih.
-
Medobrundo25
#37471 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Treba li ti objasnjavati zasto je to sto si napisao glupost? Studije se rade sa trenutno dostupnim podacima, i naravno ako se pojave novi podaci onda je mjerodavna nova studija, zato se i radi logicno. Plus , matematicka i statisticka logika nalazu uzimanje relevantnih podataka, ako su poznati naravno sto je ovdje slucaj, bez obzira kako su dobijeni tj kojim testom. Da su poznati samo brojevi uzeti PCR testom onda bi tvoja prica bila tacna i ispravna ovako je samo tvrdoglavost i ego.lacrima wrote: ↑30/12/2020 16:00Kako to mijenja argument koji sam ja imao u raspravi u kojoj si se ukljucio?Trappist wrote: ↑30/12/2020 15:49 Jeste, odmah okreni tocak Bil Gejc i zavjera nakon sto si uhvacen u lazi. U svakoj drzavi je ogrooomna razlika izmedju PCR pozitivnih u sistemu i seroloskih, tako da ne vidim smisao racunanja smrtnosti prema pcr testovima.
Kako sam to uhvacen u lazi, pa citirali smo studije sa razlicitim metodama pobogu? Nije bas da neka od tih studija laze![]()
-
lacrima
#37472 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja govorim o osnovnim terminima u epidemiologiji.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 17:52Treba li ti objasnjavati zasto je to sto si napisao glupost? Studije se rade sa trenutno dostupnim podacima, i naravno ako se pojave novi podaci onda je mjerodavna nova studija, zato se i radi logicno. Plus , matematicka i statisticka logika nalazu uzimanje relevantnih podataka, ako su poznati naravno sto je ovdje slucaj, bez obzira kako su dobijeni tj kojim testom. Da su poznati samo brojevi uzeti PCR testom onda bi tvoja prica bila tacna i ispravna ovako je samo tvrdoglavost i ego.lacrima wrote: ↑30/12/2020 16:00Kako to mijenja argument koji sam ja imao u raspravi u kojoj si se ukljucio?Trappist wrote: ↑30/12/2020 15:49 Jeste, odmah okreni tocak Bil Gejc i zavjera nakon sto si uhvacen u lazi. U svakoj drzavi je ogrooomna razlika izmedju PCR pozitivnih u sistemu i seroloskih, tako da ne vidim smisao racunanja smrtnosti prema pcr testovima.
Uzivaj drug, misli kako hoces
-
Medobrundo25
#37473 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja o kafanskim terminima.lacrima wrote: ↑30/12/2020 17:59Ja govorim o osnovnim terminima u epidemiologiji.Medobrundo25 wrote: ↑30/12/2020 17:52Treba li ti objasnjavati zasto je to sto si napisao glupost? Studije se rade sa trenutno dostupnim podacima, i naravno ako se pojave novi podaci onda je mjerodavna nova studija, zato se i radi logicno. Plus , matematicka i statisticka logika nalazu uzimanje relevantnih podataka, ako su poznati naravno sto je ovdje slucaj, bez obzira kako su dobijeni tj kojim testom. Da su poznati samo brojevi uzeti PCR testom onda bi tvoja prica bila tacna i ispravna ovako je samo tvrdoglavost i ego.lacrima wrote: ↑30/12/2020 16:00
Kako to mijenja argument koji sam ja imao u raspravi u kojoj si se ukljucio?
Uzivaj drug, misli kako hoces
- Casual's
#37474 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Selo Starina kod Zenice. Kada vids gdje je selo nije ni cudo sto se tek provlaci ta prica iako se to desilo prije 40 dana. Samo nije rijec o zenskoj vec o muskoj osobi.
- Dozer
#37475 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam jos u startu govorio da je sve ovo pokrenuto kako bi se resetovao prenapuhani ekonomski balon. Ogromna kolicina fiktivnog novca, bukvalno bilioni, upumpana je u finansijsko trziste u jesen prosle godine, a sve kako bi se velike americke korporacije konsolidovale preko ledja malih privrednika, i kako bi im se ponistile/oprostile hiljade milijardi dugova.MUNAFIK wrote: ↑30/12/2020 14:29U suštini ono sto su strucni ljudi, doktori sa iskustvom i ostala neovisna intelektualna masa širom svijeta govorili o virusu od samog pocetka ispostavilo se tacnim, od nacina prenosenja, nacina ljecenja preko mjera prevencije do evidentiranja smrtnosti.Dozer wrote: ↑30/12/2020 14:18 Cuo sam i ja, ali ne znam kako se ispostavilo da su lovacke...
Kao sto si negdje ranije napisao šaka jada, grupica pojedinaca, u svakoj zemlji odlucuje o svemu i neznalice, životni anonimusi i kompleksaši, stranacki poslušnici, dobili su svojih 5 minuta u vidu godine da nas bas sve handre u zdrav mozak.
Hiljadu je nelogicnosti u svemu ovome i ne vidi se kraj, nude nam ko fol spas u nekak ij vakcini, a onda najavljuju jos gore periode i daju izjave kako ne znaju da li vakcina sprjecava sirenje itd..
Nismo sigurni kako je ovo pocelo, da li je neka zavjera ili ne, ali svi mozemo biti sigurni da se od februara dobro manipulise svim ovim i dan danas se koristi kao paravan za veliku pljacku i doslovno rat protiv slobodnih ljudi.
I za sve to ce biti kriva pandemija, koja je sasvim uredno najavljena od strane famoznog Faucija, pored kojeg i onaj debil Trump u momentu te najave stoji pognute glave.
Istovremeno, desava se i veliki test masovne kontrole kompletne svjetske populacije kroz direktno ukidanje svih ljudskih sloboda, ukljucujuci i pravo na lijecenje, sto je u svemu ovome najfrapantnije, jer svi vidimo da su smrti od srcanih, mozdanih i karcinoma maltene potpuno nestale ove godine.
Sve se dodatno pumpa famoznim vakcinama, a koje u ovom momentu (i pored ocite propagande koja uredno pici s malih ekrana u vidu stalnog slikanja medicinskog osoblja kako su vakcinisani) odbija gro doktora i drugih medicinskih radnika, jer je sasvim ocito da ljudi nisu nasjeli na pricu o tome kqko je to pouzdana i sigurna vakcina.
Na sta ce ovo na kraju izaci, da li ce se ljudi na kraju masovno pobuniti u svojim drzavama (u BiH nece sigurno jer je opstepoznato da ovdje zive 3 stada klimoglava), a sto ce mocnike koji su ovo pokrenuli natjerati na povlacenje....ostaje da se vidi...