Moraju biti iste.SA 071 wrote: ↑01/01/2021 19:43 Imam problem sa amazonom. Zeznem se i stavim i shipping i billing adresu ovu pesoto u SAD-u. I sada mi traže dokaze za billing adresu. Ja im napišem da sam greškom stavio istu i dam im ovu moju adresu u Bosni, uslikam prepaid karticu i pošaljem sve to. Onda mi traže izvod banke sa podacima koji inače ne stoje svi na izvodu, a za ovu prepaid i ne dobijam izvod već samo za debit. Onda im ponovo napišem obrazloženje za sve ovo, pošaljem izvod za debit i naglasim da je ista banka i podaci samo za debit karticu, uslikam screenshot mobilne aplikacije za prepaid i pošaljem i evo čekam da vidim šta će sad reći.
Još sam primjetio da su mi rezervisane oko 3 KM pa pretpostavljam da je to amazon skinuo? Nešto kao na ebay-u kada prvi put registruješ?
Ima li neko slična iskustva? Kako inače funkcioniše na amazonu registracija? Shipping pesoto adresa, a biling adresa u Bosni?
pesoto.ba
Moderator: anex
- _Reds_
#826 Re: pesoto.ba
-
shheff
#827 Re: pesoto.ba
Billing u BiH stavio zbog kartice, shipping Pesoto. Nisam imao problema, 3 narudzbe. Nedavno sam plaćao nešto online kod nas i moj account, zenina kartica, nije proslo. Tako da msm da je slično kod tebe zbog sigurnosti kartice.
- zemomak
#828 Re: pesoto.ba
meni nije tako proslo na 6pm, zvao banku dali mi neki kod (kao na paypalu), ja poslao 6pm oni rekli da se matchuje i sad prolazi, a stoji mi pesotova adresa i za shipping i billing..._Reds_ wrote: ↑02/01/2021 01:41Moraju biti iste.SA 071 wrote: ↑01/01/2021 19:43 Imam problem sa amazonom. Zeznem se i stavim i shipping i billing adresu ovu pesoto u SAD-u. I sada mi traže dokaze za billing adresu. Ja im napišem da sam greškom stavio istu i dam im ovu moju adresu u Bosni, uslikam prepaid karticu i pošaljem sve to. Onda mi traže izvod banke sa podacima koji inače ne stoje svi na izvodu, a za ovu prepaid i ne dobijam izvod već samo za debit. Onda im ponovo napišem obrazloženje za sve ovo, pošaljem izvod za debit i naglasim da je ista banka i podaci samo za debit karticu, uslikam screenshot mobilne aplikacije za prepaid i pošaljem i evo čekam da vidim šta će sad reći.
Još sam primjetio da su mi rezervisane oko 3 KM pa pretpostavljam da je to amazon skinuo? Nešto kao na ebay-u kada prvi put registruješ?
Ima li neko slična iskustva? Kako inače funkcioniše na amazonu registracija? Shipping pesoto adresa, a biling adresa u Bosni?
-
SA 071
#829 Re: pesoto.ba
Pa meni baš zato sad traže da dokazujem da je moja kartica..._Reds_ wrote: ↑02/01/2021 01:41Moraju biti iste.SA 071 wrote: ↑01/01/2021 19:43 Imam problem sa amazonom. Zeznem se i stavim i shipping i billing adresu ovu pesoto u SAD-u. I sada mi traže dokaze za billing adresu. Ja im napišem da sam greškom stavio istu i dam im ovu moju adresu u Bosni, uslikam prepaid karticu i pošaljem sve to. Onda mi traže izvod banke sa podacima koji inače ne stoje svi na izvodu, a za ovu prepaid i ne dobijam izvod već samo za debit. Onda im ponovo napišem obrazloženje za sve ovo, pošaljem izvod za debit i naglasim da je ista banka i podaci samo za debit karticu, uslikam screenshot mobilne aplikacije za prepaid i pošaljem i evo čekam da vidim šta će sad reći.
-
SA 071
#830 Re: pesoto.ba
Je li i amazon šalje taj neki kod uz opis transakcije, pa da moram potvrditi ili...?
- zemomak
#831 Re: pesoto.ba
-
SA 071
#832 Re: pesoto.ba
Evo mi nakon 4-5 traženja da dostavim neke dokumente i izvode banke konačno odblokiraše račun na Amazonu. Nigdje veze. Hajde vidjećemo hoće li narudžba proći, zasad su pare rezervisane na kartici...
- CikCikCikPogodi
#833 Re: pesoto.ba
Moze li mi neko objasniti, ako se kupuje nesto na aukcijama, vecina ne stavljaju tezinu stvari. Kakva je procedura kada meni nije poznata kilaza ili ako je ne dobijem od prodavca. Dzaba mi je kada imam samo brend a nemam kod ili naziv artikla, da pogledam na drugim stranicama tezinu.
-
channel10
#834 Re: pesoto.ba
Ima li vas jos koji ste narucili nesto za BF, a da to jos uvijek nije stiglo do skladista?
Navodno korona odgodila i produzila isporuku(usps).
Navodno korona odgodila i produzila isporuku(usps).
-
zigovan
#835 Re: pesoto.ba
Podatak o težini ili dimenzijama paketa nije obavezan. On je značajan zbog izračunavanja okvirne cijene dostave, prije nego izvršiš narudžbu.CikCikCikPogodi wrote: ↑03/01/2021 16:47 Moze li mi neko objasniti, ako se kupuje nesto na aukcijama, vecina ne stavljaju tezinu stvari. Kakva je procedura kada meni nije poznata kilaza ili ako je ne dobijem od prodavca. Dzaba mi je kada imam samo brend a nemam kod ili naziv artikla, da pogledam na drugim stranicama tezinu.
Pesoto će izvagati (izmjeriti) paket kad stigne u njihovo skladište u SAD i na osnovu toga odrediti konačnu cijenu dostave, koja se plaća prije preuzimanja, odnosno kad paket stigne u SA.
- stachu
#836 Re: pesoto.ba
Koliko dugo ti putuje paket? Ako ke vise od 30 dana, kontaktiraj prodavca i trazi refund. Kazi da ti posiljka nikad nije stigla i da se sigurno negdje izgubila.
-
channel10
#837 Re: pesoto.ba
Vise od mjesec...Renomirana stranica je, tako da ne bi trebalo biti problema.. Na stranici usps ima obavjestenje da zbog korona virusa moze doci do kasnjenja isporuke. Sacekat cu jos par dana da vidim kako ce se kretati paket jer danima stoji da je u Jersey-u i da je in transit, alo nikad doci do skladista, a nije daleko od Delewera .
- stachu
#838 Re: pesoto.ba
Kontaktiraj ti njih, cim predje 30 dana, imas pravo traziti refund ili da ti posalju ponovo. Jer to je bas dugo vremena da putuje.channel10 wrote: ↑03/01/2021 22:30Vise od mjesec...Renomirana stranica je, tako da ne bi trebalo biti problema.. Na stranici usps ima obavjestenje da zbog korona virusa moze doci do kasnjenja isporuke. Sacekat cu jos par dana da vidim kako ce se kretati paket jer danima stoji da je u Jersey-u i da je in transit, alo nikad doci do skladista, a nije daleko od Delewera .
-
channel10
#839 Re: pesoto.ba
Sacekat cu jer necu da se desi da paket stigne u narednih par dana, a i oni vrate pare... Mogu pare vratiti i za deset dana..
- Filadendron96
#840 Re: pesoto.ba
Evo informacije - BA 018 stiže u petak 08.01.
-
SA 071
#841 Re: pesoto.ba
Do kada su morali doći paketi na adresu pesoto u USA da bi to došlo tim avionom?
- rida1976
#842 Re: pesoto.ba
Znači preuzimanje tek tamo iduća sedmica
- spree
#843 Re: pesoto.ba
mene rfb zajebao prosli put. isto u petak bilo, negdje oko 14h.
-
NewUser
#844 Re: pesoto.ba
Pozdrav svima, od nedavno sam poceo pratiti ovaj topic, procitao sam neke stvari koje ste pisali ranije al jos uvijek mi nije sve jasno, pa bih evo postavio par pitanja, ako neko moze da odgovori 
1. Koliko treba cekati isporuku iz US do BiH tj Sarajeva ? Okvirno, a ne tacno u dan da kazete jer to ne znate sigurno xd
2. Da li kada narucim nesto i to stigne u njihovu poslovnicu na Skenderiji, ako je npr. stiglo 5.1.2021 moram to podici isti dan ili mogu par dana kasnije, jer ne mislim putem brze poste, gledam da prodjem sto jeftinije kao i vecina xd
3. I za kraj, da li je iko dosao u situaciju da plati nesto vise od ocekivanog, odnosno ako je cijena npr. 50$ i shipping 7.5$ (do 0.5kg) da li se ikako moze desiti da nekim cudom izadje skuplje od 57.5$ ?
Ili jos gore, jel se ikome desilo da narucena stvar uopce ne dodje do njega, a sve je platio ?
Inace, u planu imam da narucujem neke stvarcice do 300KM nista preko radi carine, pa ne bih da imam problema jos sa tim.
Hvala unaprijed onom ko mi odgovori, ako iko odgovori haha a nadam se da hoce
1. Koliko treba cekati isporuku iz US do BiH tj Sarajeva ? Okvirno, a ne tacno u dan da kazete jer to ne znate sigurno xd
2. Da li kada narucim nesto i to stigne u njihovu poslovnicu na Skenderiji, ako je npr. stiglo 5.1.2021 moram to podici isti dan ili mogu par dana kasnije, jer ne mislim putem brze poste, gledam da prodjem sto jeftinije kao i vecina xd
3. I za kraj, da li je iko dosao u situaciju da plati nesto vise od ocekivanog, odnosno ako je cijena npr. 50$ i shipping 7.5$ (do 0.5kg) da li se ikako moze desiti da nekim cudom izadje skuplje od 57.5$ ?
Ili jos gore, jel se ikome desilo da narucena stvar uopce ne dodje do njega, a sve je platio ?
Inace, u planu imam da narucujem neke stvarcice do 300KM nista preko radi carine, pa ne bih da imam problema jos sa tim.
Hvala unaprijed onom ko mi odgovori, ako iko odgovori haha a nadam se da hoce
- pepeljara
#845 Re: pesoto.ba
Drugar pozdrav, malo prodji ovu temu, ima metar vec vishe manje odgovrenih stvari, ali i dosta korisnih koje ce te interesovati.
u kratkim crtama :
1. 10-20 dana.
2. mozes isti dan, maximalno 30 dana, procitaj na njihovj stranici upite.
3. Naravno. Ne znas ti koliko je nesto tesko dok ne izvagaju nakon paketiranja sa njihove strane. Ali uvjek izvagaju u bobu
u kratkim crtama :
1. 10-20 dana.
2. mozes isti dan, maximalno 30 dana, procitaj na njihovj stranici upite.
3. Naravno. Ne znas ti koliko je nesto tesko dok ne izvagaju nakon paketiranja sa njihove strane. Ali uvjek izvagaju u bobu
- spree
#846 Re: pesoto.ba
Jel krenuo ba 019? Ako nije kad bi mogao?
-
Gorem
#849 Re: pesoto.ba
Evo stigao danas BA018.
Imam pitanje vezano za troskove dostave ako moze ko odgovoriti.
Imao sam jednu narudzbu na amazonu, ali su mi odvojili tu narudzbu na dvije posiljke te sam morao odvojeno deklarirati tracking kod za te dvije posiljke.
Sveukupno ne vjerujem da ima vise 500grama, a ovu glupost od nekih 20-40g vrijednosti 7$ su razdvojili i poslali tako odvojeno Pesotu.
U Pesotu to racunaju odvojeno i to je $7.5, a druga glavna posiljka oko 10$. Ja sam dobio utisak na njihovoj stranici da oni težinu vise posiljki poslije racunaju zajedno za troskove.. valjda je caka sto se odvojeno racunaju prvo posto je bazno $7.5, a onda se skupa računa?
Imao sam jednu narudzbu na amazonu, ali su mi odvojili tu narudzbu na dvije posiljke te sam morao odvojeno deklarirati tracking kod za te dvije posiljke.
Sveukupno ne vjerujem da ima vise 500grama, a ovu glupost od nekih 20-40g vrijednosti 7$ su razdvojili i poslali tako odvojeno Pesotu.
U Pesotu to racunaju odvojeno i to je $7.5, a druga glavna posiljka oko 10$. Ja sam dobio utisak na njihovoj stranici da oni težinu vise posiljki poslije racunaju zajedno za troskove.. valjda je caka sto se odvojeno racunaju prvo posto je bazno $7.5, a onda se skupa računa?
- stachu
#850 Re: pesoto.ba
Svaki tracking number ti se racuna zasebno. Ako si deklarisao 2 posiljke, racunat ce ti se kao dvije posiljke. Svaka posiljka laksa od 0.5kg se racuna kao da je teskla 0.5kg.Gorem wrote: ↑07/01/2021 12:39 Evo stigao danas BA018.