Šteta jašta da imate srat vi koji puške niste vidili kako su se četnici povukli. Bilo je Mostaraca samo bi popušili za dva dana da nije bilo Škutora i ljudi sa strane. Tebi to smeta al’ jebiga...dr_Evil wrote: ↑23/12/2020 15:09Nije nego cemo se pretvarat da su HVO i TO u "lipanjskim zorama" puskarali da oslobode svaki stan grada, svako brdasce koliko je bilo cetnika. I onda cemo se pretvarati da je HVO poslije toga svaki dan puskarao sa srbima i to sa JNA da zadrzi liniju.
I onda cemo se pretvarati da u tim jedinicima eto sta su za manje od sedmicu oslobodile sve visinske kote nije bilo MOstaraca svih nacija, ali eto za potrebe reci cu Mostaraca.
I onda moramo da naravno kazemo kako ste "dijelili" puske svima, a ne da vam se moralo krasti.
Naravno ti ne provociras, tu si da nam ukazes na istinu, o dobrom djedici Tudjmanu koji je oslobodio Mostar i borio se za nezavisnu BiH, "jednakopravnih" naroda. Steta sto nema vise onog @dragan.s
Mostar u ratu
-
tetka762
#2051 Re: Mostar u ratu
- dr_Evil
#2052 Re: Mostar u ratu
Ne smeta meni nista, nego ti samo spocitavam granice banovine, tebi to smeta al' jebiga..tetka762 wrote: ↑23/12/2020 15:14Šteta jašta da imate srat vi koji puške niste vidili kako su se četnici povukli. Bilo je Mostaraca samo bi popušili za dva dana da nije bilo Škutora i ljudi sa strane. Tebi to smeta al’ jebiga...dr_Evil wrote: ↑23/12/2020 15:09Nije nego cemo se pretvarat da su HVO i TO u "lipanjskim zorama" puskarali da oslobode svaki stan grada, svako brdasce koliko je bilo cetnika. I onda cemo se pretvarati da je HVO poslije toga svaki dan puskarao sa srbima i to sa JNA da zadrzi liniju.
I onda cemo se pretvarati da u tim jedinicima eto sta su za manje od sedmicu oslobodile sve visinske kote nije bilo MOstaraca svih nacija, ali eto za potrebe reci cu Mostaraca.
I onda moramo da naravno kazemo kako ste "dijelili" puske svima, a ne da vam se moralo krasti.
Naravno ti ne provociras, tu si da nam ukazes na istinu, o dobrom djedici Tudjmanu koji je oslobodio Mostar i borio se za nezavisnu BiH, "jednakopravnih" naroda. Steta sto nema vise onog @dragan.s
Provokacija i licemjerje. Porediti polozaj bosnjackog naroda u tom trenutku sa Hrvatskom je obicno licemjerje, i jos vise kada dolazi sa strane od nekoga koji je radio da taj polozaj bude samo gori.
Uzivaj drug, dolazi ti Bozic pa sretan ti Bozic.
-
tetka762
#2053 Re: Mostar u ratu
Hvala! Ja ne znam šta tebe ovdje boli? Umjesto da ljudima kažeš hvala kao rođeni Mostarac za ‘92 ti se praviš blesav al’ hajde...dr_Evil wrote: ↑23/12/2020 15:18Ne smeta meni nista, nego ti samo spocitavam granice banovine, tebi to smeta al' jebiga..tetka762 wrote: ↑23/12/2020 15:14Šteta jašta da imate srat vi koji puške niste vidili kako su se četnici povukli. Bilo je Mostaraca samo bi popušili za dva dana da nije bilo Škutora i ljudi sa strane. Tebi to smeta al’ jebiga...dr_Evil wrote: ↑23/12/2020 15:09
Nije nego cemo se pretvarat da su HVO i TO u "lipanjskim zorama" puskarali da oslobode svaki stan grada, svako brdasce koliko je bilo cetnika. I onda cemo se pretvarati da je HVO poslije toga svaki dan puskarao sa srbima i to sa JNA da zadrzi liniju.
Provokacija i licemjerje. Porediti polozaj bosnjackog naroda u tom trenutku sa Hrvatskom je obicno licemjerje, i jos vise kada dolazi sa strane od nekoga koji je radio da taj polozaj bude samo gori.
Uzivaj drug, dolazi ti Bozic pa sretan ti Bozic.
- dr_Evil
#2054 Re: Mostar u ratu
Hvala sto su sudjelovali u akciji oslobadjanja Mostara, pokoj dusi svakome od njih koji je poginuo i borio se za svoj dom, svakome onome ko se borio da se perec odeblja malo teska mu zemlja bila ko Kozara. Jel moze tako?
-
tetka762
#2055 Re: Mostar u ratu
- dr_Evil
-
Loki2k9
#2057 Re: Mostar u ratu
Ne moze se uporediti karakter ratovanja Armije RBiH i HVO-a u Mostaru, koji je od 1993. bio antibh. vojska koja je radila na istrebljenju Bosnjaka i svih nehrvata iz Mostara, a pritom su Bosnjaci i dalje ratovali protiv Srba u istocnim dijelovima opcine Mostar.
Ako zelis da podvucemo crtu glava ce te zaboljeti od broja zrtava, unistenih spomenika, vjerskih objekata i kuca na jednoj strani. Za to vrijeme se gradio inat zvonik i nakaradni krst na brdu.
-
tetka762
#2058 Re: Mostar u ratu
Ratovali ste protiv srba tako što ste skupa roštiljali na Merdžan Glavi.Loki2k9 wrote: ↑23/12/2020 15:51Ne moze se uporediti karakter ratovanja Armije RBiH i HVO-a u Mostaru, koji je od 1993. bio antibh. vojska koja je radila na istrebljenju Bosnjaka i svih nehrvata iz Mostara, a pritom su Bosnjaci i dalje ratovali protiv Srba u istocnim dijelovima opcine Mostar.
Ako zelis da podvucemo crtu glava ce te zaboljeti od broja zrtava, unistenih spomenika, vjerskih objekata i kuca na jednoj strani. Za to vrijeme se gradio inat zvonik i nakaradni krst na brdu.
-
Loki2k9
#2060 Re: Mostar u ratu
Neko ko podrzava one koji su ucinili najstrasnije Mostaru ima obraza ovo reci. Stvarno vas bezobrazluk nema granice.tetka762 wrote: ↑23/12/2020 22:49Ratovali ste protiv srba tako što ste skupa roštiljali na Merdžan Glavi.Loki2k9 wrote: ↑23/12/2020 15:51Ne moze se uporediti karakter ratovanja Armije RBiH i HVO-a u Mostaru, koji je od 1993. bio antibh. vojska koja je radila na istrebljenju Bosnjaka i svih nehrvata iz Mostara, a pritom su Bosnjaci i dalje ratovali protiv Srba u istocnim dijelovima opcine Mostar.
-
tetka762
#2061 Re: Mostar u ratu
Pa ti si bezobrazan i pričaš gluposti a ne ja. Ti si rekao da je armija ratovala protiv srba a dobro se zna da ste bili u talu i sastančili na Merdžan Glavi i u onoj šumi ispod.Loki2k9 wrote: ↑27/12/2020 04:41Neko ko podrzava one koji su ucinili najstrasnije Mostaru ima obraza ovo reci. Stvarno vas bezobrazluk nema granice.tetka762 wrote: ↑23/12/2020 22:49Ratovali ste protiv srba tako što ste skupa roštiljali na Merdžan Glavi.Loki2k9 wrote: ↑23/12/2020 15:51
Ne moze se uporediti karakter ratovanja Armije RBiH i HVO-a u Mostaru, koji je od 1993. bio antibh. vojska koja je radila na istrebljenju Bosnjaka i svih nehrvata iz Mostara, a pritom su Bosnjaci i dalje ratovali protiv Srba u istocnim dijelovima opcine Mostar.
-
adapter
#2062 Re: Mostar u ratu
Pripadnici MUP-a RBiH i Armije Republike Bosne i Hercegovine u borbi protiv JNA i VRS.
-
Loki2k9
#2063 Re: Mostar u ratu
O vezivanju zastava vas i vojske RS-a mozemo ovdje zabiriti danima, posramio/la bi se od muke kad bi konacno dosla do istine.
- dr_Evil
#2064 Re: Mostar u ratu
Jesam li ja sanjao da sam se jucer ovde pisao sa tetejcem ili nam pocististe komentare 
- dr_Evil
-
toska
#2068 Re: Mostar u ratu
Admin je nakon moje prijave posta od @tetke762, u kojem nam je počeo psovati čini mi se i majke, obrisao cijelu raspravu.
zadnji razlog @tetkinog puknuća je njegova želja da pariramo zločine koje su dvije strane učinile i moj odgovor da ubistvo zarobljenih vojnika HVO u Dusini jeste veliki zločin, ali da ipak traba imati u vidu da žrtve nisu civili. po njegovoj logici to je isto i počeo je psovati.
-
tetka762
#2069 Re: Mostar u ratu
Ne, nego ste obojica rekli da nije isto zločin u Ahmićima i Križančevom Selu jer je kao zločin u Ahmićima sistemski počinjen što je toliko debilno i umobolno da nemam riječi. Obojica ste nenormalni s takvim stavom i obojica idete na ignore listu. Ko vas jebe.toska wrote: ↑30/12/2020 17:10Admin je nakon moje prijave posta od @tetke762, u kojem nam je počeo psovati čini mi se i majke, obrisao cijelu raspravu.
zadnji razlog @tetkinog puknuća je njegova želja da pariramo zločine koje su dvije strane učinile i moj odgovor da ubistvo zarobljenih vojnika HVO u Dusini jeste veliki zločin, ali da ipak traba imati u vidu da žrtve nisu civili. po njegovoj logici to je isto i počeo je psovati.
-
toska
#2070 Re: Mostar u ratu
Lažeš, a psovanje ti je uobičajeno u komunikaciji, ide to dvoje zajedno.tetka762 wrote: ↑31/12/2020 01:14Ne, nego ste obojica rekli da nije isto zločin u Ahmićima i Križančevom Selu jer je kao zločin u Ahmićima sistemski počinjen što je toliko debilno i umobolno da nemam riječi. Obojica ste nenormalni s takvim stavom i obojica idete na ignore listu. Ko vas jebe.toska wrote: ↑30/12/2020 17:10Admin je nakon moje prijave posta od @tetke762, u kojem nam je počeo psovati čini mi se i majke, obrisao cijelu raspravu.
-
tetka762
#2071 Re: Mostar u ratu
Lažem? Evo moderatora pa neka se slobodno javi i kaže. Vama zadrtim konjima treba puknut ne ban nego šamar da vam tri dana u ušima zuji. Ideš na ignore.toska wrote: ↑31/12/2020 01:18Lažeš, a psovanje ti je uobičajeno u komunikaciji, ide to dvoje zajedno.tetka762 wrote: ↑31/12/2020 01:14Ne, nego ste obojica rekli da nije isto zločin u Ahmićima i Križančevom Selu jer je kao zločin u Ahmićima sistemski počinjen što je toliko debilno i umobolno da nemam riječi. Obojica ste nenormalni s takvim stavom i obojica idete na ignore listu. Ko vas jebe.toska wrote: ↑30/12/2020 17:10
Admin je nakon moje prijave posta od @tetke762, u kojem nam je počeo psovati čini mi se i majke, obrisao cijelu raspravu.
-
toska
#2072 Re: Mostar u ratu
prestani piti, škodi ti, a kad si već pijan nemoj pisati po forumu, vidi se i da gubiš sjećanje i postaješ nasilan.
- dr_Evil
#2074 Re: Mostar u ratu
Oboje je zlocin, ali nije isto. Nije isto kada se citava vojna i civilna masinerija usmjeri na to da sa nekog podrucja nestane jedan narod i kada naredba za to dolazi sa vrha, i kada par odmetnutih van lanca komanda pobije ljude.tetka762 wrote: ↑31/12/2020 01:14Ne, nego ste obojica rekli da nije isto zločin u Ahmićima i Križančevom Selu jer je kao zločin u Ahmićima sistemski počinjen što je toliko debilno i umobolno da nemam riječi. Obojica ste nenormalni s takvim stavom i obojica idete na ignore listu. Ko vas jebe.toska wrote: ↑30/12/2020 17:10Admin je nakon moje prijave posta od @tetke762, u kojem nam je počeo psovati čini mi se i majke, obrisao cijelu raspravu.
Drugo je individualna odgovornost, a prvo odgovornost citavog lanca komande. Druga je na sramotu pociniocima i njihovim familijama (i prvom nadredjenom ako nije poslao ih na sud), a prva citavom narodu, pogotovo narodu koji nema snage da osudi nego crta Praljkove grafite po Mostaru.
Cega se normalan stidi, budala se ponosi time.
I ne upratih taj post kada je psovao, ali me nista ne cudi od ljudi koji Maki Radicu drze komemoraciju, junak koji je silovao maloljetnice i ubijao starce.
-
Škobo Habu
#2075 Re: Mostar u ratu
Naletio sam neki blog o dešavanjima u Stocu tokom rata. Zantrigirala su me sva ta dešavanja na stolačko-čapljinskom području. Prvo JNA u Stocu, koja, za razliku od nekih drugih mjesta, nije napravila pokolje na tom području?
Dalje, šta je istina o pokušaju proboja jedinica ABiH prema Blagaju i jedinica ABiH sa područja Dubravske visoravni? Zašto je sama akcija propala?
Loš komandni kadar i zapovjedanje? Nepovezanost u komunikaciji?
Smrt Sretana Dizdarevića - Kape? Od Vlade Šantića su Hrvati stvorili mit, dok za Dizdarevića 80% Bošnjaka nije ni čulo.
Ubijen u Čapljini, ekshumiran u Splitu?
Dalje, šta je istina o pokušaju proboja jedinica ABiH prema Blagaju i jedinica ABiH sa područja Dubravske visoravni? Zašto je sama akcija propala?
Loš komandni kadar i zapovjedanje? Nepovezanost u komunikaciji?
Smrt Sretana Dizdarevića - Kape? Od Vlade Šantića su Hrvati stvorili mit, dok za Dizdarevića 80% Bošnjaka nije ni čulo.
Ubijen u Čapljini, ekshumiran u Splitu?