Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- ćiribiribela
#37326 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najbolji su ovi sto pricaju o nekim dugorocnim nuspojavama vakcine a ispusi kutiju cigara dnevno. Ili pije ibuprofen ili paracetamol protiv bolova a nikad u zivotu nisu procitali njihove nuspojave.
Medicina i tehnologija su uznapredovale, kao sto i industrijalac rece, ubrzana je birokratija za ovu vakcinu, testirana je na hiljadama ljudi, millioni su vec vakcinisani... o cemu se raspravlja ikako.
Okanite se yt naucnika molim vas.
Medicina i tehnologija su uznapredovale, kao sto i industrijalac rece, ubrzana je birokratija za ovu vakcinu, testirana je na hiljadama ljudi, millioni su vec vakcinisani... o cemu se raspravlja ikako.
-
BadBoy
#37327 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pije, puši, tuče masno, ubija prerađeni šećer i kaže "neću ja rođo vakcinu ne znam šta je u njoj"ćiribiribela wrote: ↑28/12/2020 23:19 Najbolji su ovi sto pricaju o nekim dugorocnim nuspojavama vakcine a ispusi kutiju cigara dnevno. Ili pije ibuprofen ili paracetamol protiv bolova a nikad u zivotu nisu procitali njihove nuspojave.
- ćiribiribela
-
swanfilter
#37329 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A i pristup jedva cekam je bas podilazenje na nacin ovce ...
Ja cu samo u slucaju uslovljavanja. Necu se odreci putovanjima, al da imam zelju, nemam ...
Ja cu samo u slucaju uslovljavanja. Necu se odreci putovanjima, al da imam zelju, nemam ...
- ćiribiribela
#37330 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vjeruj da bi imala zelju da skoro svaki dan imas kontakt sa pozitivnim pacijentima, i da se moras zajebavati po sat vremena objasnjavajuci razlicitim ljudima kakvu si masku nosila, kakav ogrtac, koliko si minuta provela u sobi... pa kad se moras ici testirati po hiljaditi put.
- fortaleza
#37331 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja baš ne trčim u krilo ni ovim drugima...Mogy87 wrote: ↑28/12/2020 22:581. DaDozer wrote: ↑28/12/2020 22:46 @Mogy87
Odlicno. Vidi osam ja njih sve, i znam sta pise.
Pitanja za tebe su ista kao i za industrijalca (koji se na ova pitanja pravi blesav vec 2-3 dana):
1. Da li tvrdis da je ova mRNK vakcina ispitana po svim protokolima i pravilima koja se podrazumijevaju za to, pogotovo sto se trajanja tice, te da je potpuno bezbjedna za upotrebu kod ljudi?
2. Da li tvrdis da je nemoguce da se od nje kod ljudi razviju dugorocni zdravstveni problemi na koje upozoravaju mnogi strucnjaci?
Kratko i jasno, ako moze, bez ikakvog lijepljenja kojekakvih studija. Samo tvoji stavovi. Hvala.
2. Nista u zivotu nije nemoguce. Od COVIDA 18% ljudi razviju trajno ostecenje srca, a 10% razviju trajno ostecenje pluca. Kad bi ovo bila najlosija vakcina u istoriji covjecanstva (a pravimo ih odavno, sta mislis kakva je tehnologija bila 1950?) to ne bi bilo ni blizu ovih brojki. A s obzirom da bukvalno svi “strucnjaci” na koje se referiras tvrde da ova vakcina mijenja DNK (sto je bioloski nonsens prve klase i to je maltene koncenzus naucne zajednice osim te 3 osobe koje ti navodis) ne bih bas trcala da im vjerujem.
U situaciji kad je smrtnost 0.0X, a sve ove mjere, policijski satovi, zatvaranje u kuće (uz pogoršanje imuniteta), uvođenja nekih suludih pravila, sada i covid putovnica.
Treba sve sagledati zajedno, a ne samo raspravljati o sastavu iste jer ni ti uz dužno poštovanje, ni ja, niti VJERUJEM svi na ovom podforum vjerojatno pojma nemamo šta je u vakcini. Samo je to teško priznati.
-
swanfilter
#37332 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mah, ispralo vam mozak. Pa, bez zamjere ..ćiribiribela wrote: ↑28/12/2020 23:45 Vjeruj da bi imala zelju da skoro svaki dan imas kontakt sa pozitivnim pacijentima, i da se moras zajebavati po sat vremena objasnjavajuci razlicitim ljudima kakvu si masku nosila, kakav ogrtac, koliko si minuta provela u sobi... pa kad se moras ici testirati po hiljaditi put.
-
swanfilter
#37333 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobar ...boy_zelenski wrote: ↑29/12/2020 01:12Jedvačekanje 2021 editionswanfilter wrote: ↑28/12/2020 23:41 A i pristup jedva cekam je bas podilazenje na nacin ovce ...
Ja cu samo u slucaju uslovljavanja. Necu se odreci putovanjima, al da imam zelju, nemam ...![]()
![]()
- Tesla Edison
#37334 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro, ako nisi antivakser, zašto druge nagovaraš da ne prime vakcinu? Uredu, ne moraš ti, niko te ne tjera ali žašto sprovodiš kampanju protiv vakcinacije?MUNAFIK wrote: ↑28/12/2020 22:33
Kakve gluposti pisete...
Evo imam sve vakcine primljene nisam nikakav antivakser ali jednostavno ovu vakcinu ne zelim, nemam ama bas nikakvog povjerenja, sve je nelogocno, nepovezano, nabacano pravi lov u mutnom...
Od mjera, preko testova pa do smrtnih slucajeva. Od Kine, preko Italije pa do Svedske, od prvog do drugog vala itd... Sve puno rupa i puno nelogocnosti.
I zasto bi ja sad tek tako prostao na neku vakcinu? Posebno kada vrhunski doktori tvrde da au nasli lijek u antiparazitkim tableticama IVERMECTIN...
- Tesla Edison
#37335 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Karikaturist
#37336 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gledaj lika jest se okomio na pola foruma 
- Tesla Edison
#37337 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta ću. Kad su jedna polovica panikbotovi a druga antivakseri.
Na kraju si sam protiv svih. Jebiga
Kad se malo bolje pogleda stanje u društvu kao i razmišljanje naroda, dođe se do vrlo interesantne spoznaje.
Sa jedne strane imamo nolifere i panikbotove koji bi sve zatvorili, ugušili narod "zarad zadravlja". Takvi su potpomognuti medijima i kriznim štabom.
Sa druge strane imamo ljude koji su protiv mjera, protiv ispiranja mozga ali zalutali u teorije zavjere, Bill Gates, vakcine i sl.
I tu imamo onda Krizni štab, kao moderatore. Taj krizni štab u potpunosti podržava prve ali podržava i druge. Prve iz razloga što im je ova histerija donijela takvu promociju, da niko ne bih za njih ni znao da nije ove pandemije. Da se nije desila korona niko ne bi znao ko je Goran Čerkez, Adem Zalihić i sl. Također, ta situacija odgovara i njihovim nadređenim a znamo o kome se radi. Dotičnim je ta situacija došla kao naručena. Bolnice prazne, zabarikadirane, javne nabavke cvjetaju,.. ma divota. Uhljebima također. Nema posla a i oni kao što nešto i rade, rade od kuće a plata i topli u punom iznosu svaki mjesec.
Sa druge strane, podržavanje ovih drugih se ogleda u tome što se namjerno odugovlači nabavka vakcina kako bi ovo stanje što duže trajalo. Brojke opadaju a mjere se pooštravaju. Bolnice i dalje zabarikadirane i njima je vakcina samoubistvo i sve će činit da do iste nikad i ne dođu.
Na kraju dobijemo začarani krug. Panikbotovi - Krizni štab - teoretičari i antivakseri - uhljebi - Panikbotovi -....
Nažalost nema niko petlje da ovo okonča. Da okonča krizu, raspusti krizni štab, nabavi bar milion vakcina (za BH budžet je to sića), zakonski reguliše obaveznu vakcinaciju (ko odbije, nema dokumenata, posla, putovanja) i naprasno ukine sve mjere i vrati ljude normalnom životu.
Last edited by Tesla Edison on 29/12/2020 07:39, edited 2 times in total.
-
Karikaturist
#37338 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odmori malo, eto sta ces.TESLA_EDISON wrote: ↑29/12/2020 07:22Šta ću. Kad su jedna polovica panikbotovi a druga antivakseri.
Na kraju si sam protiv svih. Jebiga![]()
Nije valjda da ti zivot zavisi od ovog foruma.
- Tesla Edison
#37339 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prije posla otvorim vidim n0tifikacije i moram odgovoritiKarikaturist wrote: ↑29/12/2020 07:25Odmori malo, eto sta ces.TESLA_EDISON wrote: ↑29/12/2020 07:22Šta ću. Kad su jedna polovica panikbotovi a druga antivakseri.
Na kraju si sam protiv svih. Jebiga![]()
![]()
Nije valjda da ti zivot zavisi od ovog foruma.
- escobar__
#37340 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mjere prekucale i u Velikoj Britaniji.
Ni oni čini se ne poštuju iste.

- Tesla Edison
-
Forummeho
#37342 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To bi onda znacilo da je jos vise prebolilo. Nek je smrnost 0.1% to znaci da je 4.000.000 ljudi imalo COVID u BiH sto je fakticki nemoguce.
- geralt
#37343 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dosad nam je prema zvanicnim podacima umrlo 0,12% ukupne populacije. Posto se u proracunu uzima u obzir populacija prema prenapuhanom popisu stanovnistva, stvarni procenat je 0,13% ili 0,14%.Forummeho wrote: ↑29/12/2020 09:44To bi onda znacilo da je jos vise prebolilo. Nek je smrnost 0.1% to znaci da je 4.000.000 ljudi imalo COVID u BiH sto je fakticki nemoguce.
Ako nam je koronu imalo oko 30% stanovnistva (anegdotalna procjena iz mog kruga porodice i poznanika), to znaci da je smrtnost kod nas oko 0,45%. Sto se otprilike poklapa sa studijama u Njemackoj, uzevsi u obzir razliku u kvalitetu zdravstvenih sistema.
-
laik1981
#37344 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Slovenci u zadnja 24h imaju 1957 zarazenih i pozitivnost preko 30%, a na snazi su im vjerovatno najostrije mjere u Evropi i to skoro dva i po mjesseca..
Britanska krivulja je interesantna.. Mjere takodje medju najostrijim, a brojevi rekordni.. Ili je ovaj covid 20 fakat toliko zarazniji, ili su nesto opasno zeznuli u zadnih 25 dana..

Britanska krivulja je interesantna.. Mjere takodje medju najostrijim, a brojevi rekordni.. Ili je ovaj covid 20 fakat toliko zarazniji, ili su nesto opasno zeznuli u zadnih 25 dana..

- Dozer
#37345 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Klasika.... usput, imam i ja nekih akademskih zvanja, ne drotovskih. To je bio samo 1 kraci dio zivota. I zivornog iskustva. Nebitno. Nastavicemo ovdje o ovome za godinu-dvije.Industrialyzer wrote: ↑28/12/2020 23:07Trazio si odgovore, dobio si. Virus je zajeban zbog virulentnosti, a zbog niske stope mutiranja nije tesko napraviti efikasnu vakcinu. Drot sa polugodisnjim stazom citanja pogresnih naucnih studija i jos goreg modula zakljucivanja to ne moze shvatiti. A sad, ziv bio nadji nekoga drugog pa ispituj kako su te naucili na akademiji, nemam ja vremena ni zelje tebi na pitanja odgovarati kad ne mozes nista shvatiti i ocekujes samo odgovore koji tebi odgovaraju.Dozer wrote: ↑28/12/2020 22:57I kako da ne udjemo u raspravu, kada se vrlo dobro zna koliko treba da traje zavrsna faza ispitivanja jedne vakcine, a pogotovo ovakve kreirane ovom tehnologijom...Industrialyzer wrote: ↑28/12/2020 22:42 Nisam inzenjer genetike, dodao sam jos jednu stepenicu na to, a svakako sam to zvanje koristio u kontekstu gdje je upravo inzenjer genetike najmanje obrazovan strucnjak koji radi sa PCR.
@Dozer ti postavljas ista pitanja na svim temama? Ukratko cu odgovoriti sta mislim o tome, ali te molim da ne ulazimo u diskusiju.
Svi protokoli su ispostovani, svakako kod razvoja vakcine najvise vremena ide na administrativne poslove i tu se nije gubilo vrijeme.
Sudeci po cemu tacno...? Koliko je proslo od prve vakcinacije..? Mjesec? I to je, kao, sasvim dovoljno vremena da se izvuku zakljucci sta ce biti za godinu ili dvije...?Na drugo pitanje sam vec nekad odgovorio, to je nesto sto ne znam, po svemu sudeci nece biti vecih problema. Medjutim, nikad ne treba iskljuciti tu mogucnost.
NIje li ovo malo kontradiktorno s mainstream narativom, po kojem je ovo jedan od najzajebanijih virusa ikada...? Zajebaniji od Sarsa 1, a za njega nikad ne napravise vakcinu...Ovaj virus nije previse zahtjevan da bi se razvila kvalitetna vakcina, da je kojim slucajem stopa mutacije veca, uz ovakvu virulentost, vjerovatno vakcinu nikad ne bi ni imali.
Ali, ok...sve jasno. Kako vec rekoh, ko zeli neka se vakcinise, ko ne zeli ne mora. I ovo mora biti na slobodni izbor. A restrikcije koje se vec sada uvode, kojekakvi covid pasosi i sl. na smtrnost virusa od 0,.. Na to zaisa ne treba nikakav komentar.
-
Nivelacija
#37346 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sto jace mjere i karantin to vece brojke.
njemacka, italija, veelika britanija, slovenija itd itd..
pogresan pristup ali valjda strucnjaci tako misle pa eto im
njemacka, italija, veelika britanija, slovenija itd itd..
pogresan pristup ali valjda strucnjaci tako misle pa eto im
- Dozer
#37347 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A tebi je, sve u skladu s vec poznatim tvojim mentalnim sklopom i kapacitetima, promaklo da uopste shvatis o cemu ja pricam.zubi wrote: ↑28/12/2020 23:11Ako ti je slucajno promaklo sta je Lana jos rekla:Dozer wrote: ↑28/12/2020 23:05 Slazem se. Postavila je najbitnije pitanje (a sjetices se da sam ga i ja postavio na onoj temi poodavno), a tice se uzroka zbog kojih neko dobije tezu, a neko slabu, a neko nikakvu klinicku sliku, tj. jake, srednje i slabe ili nikakve simptome.
To mora imati neke veze s necim u nasem organizmu, i meni je frapantno da se ni za 10 mjeseci nije doslo do bilo kakvih zakljucaka o ovome. Ne kod nas u BiH, nego na nivou WHO, pa cak ni farmaceutskih kuca.
Istina, mi smo u martu zajedno s Veterinarskog fakulteta odradili taj veliki projekt, oni su izolirali virus, mi smo ga sekvencirali.
Pitanje glasi - zasto neko ima teske, neko srednje, a neko lakse ili nikakve simptome? Znas li? Zna li iko?
Ili je odgovor floskularnog tipa - pa tako je kod svake bolesti....?
Naravno da jeste, ali i dalje stoji pitanje koje je i Lana potencirala - zasto je to tako, tj. od cega zavisi?
Geneticari bi trebalo to vec da znaju, ali...vidimo koliko znaju....bar ovi forunski.
-
Trappist
#37348 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
LAŽ! STOP ŠIRENJU LAŽNIH INFORMACIJA U SVRHU ŠIRENJA PANIKE!Mogy87 wrote: ↑28/12/2020 22:581. DaDozer wrote: ↑28/12/2020 22:46 @Mogy87
Odlicno. Vidi osam ja njih sve, i znam sta pise.
Pitanja za tebe su ista kao i za industrijalca (koji se na ova pitanja pravi blesav vec 2-3 dana):
1. Da li tvrdis da je ova mRNK vakcina ispitana po svim protokolima i pravilima koja se podrazumijevaju za to, pogotovo sto se trajanja tice, te da je potpuno bezbjedna za upotrebu kod ljudi?
2. Da li tvrdis da je nemoguce da se od nje kod ljudi razviju dugorocni zdravstveni problemi na koje upozoravaju mnogi strucnjaci?
Kratko i jasno, ako moze, bez ikakvog lijepljenja kojekakvih studija. Samo tvoji stavovi. Hvala.
2. Nista u zivotu nije nemoguce. Od COVIDA 18% ljudi razviju trajno ostecenje srca, a 10% razviju trajno ostecenje pluca. Kad bi ovo bila najlosija vakcina u istoriji covjecanstva (a pravimo ih odavno, sta mislis kakva je tehnologija bila 1950?) to ne bi bilo ni blizu ovih brojki. A s obzirom da bukvalno svi “strucnjaci” na koje se referiras tvrde da ova vakcina mijenja DNK (sto je bioloski nonsens prve klase i to je maltene koncenzus naucne zajednice osim te 3 osobe koje ti navodis) ne bih bas trcala da im vjerujem.
-
Trappist
#37349 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Širi se zaraza u Velikoj Britaniji, u jednom danu više od 40.000 novih slučajeva"
Od novembra skoro sve zatvoreno. Ima li jos ovdje ko da nam kaze kako lockdown funkcionise? Ne vjerujte svojim ocima, vjerujte strucnjacima sa foruma
Od novembra skoro sve zatvoreno. Ima li jos ovdje ko da nam kaze kako lockdown funkcionise? Ne vjerujte svojim ocima, vjerujte strucnjacima sa foruma
-
Trappist
#37350 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A kad se sjetim prije 20-tak dana hobi naucnica postavila grafikon koji kao dokazuje da lockdown u Engleskoj dobro funkcioniselaik1981 wrote: ↑29/12/2020 10:03 Slovenci u zadnja 24h imaju 1957 zarazenih i pozitivnost preko 30%, a na snazi su im vjerovatno najostrije mjere u Evropi i to skoro dva i po mjesseca..
![]()