Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
ćiribiribela

#37326 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Najbolji su ovi sto pricaju o nekim dugorocnim nuspojavama vakcine a ispusi kutiju cigara dnevno. Ili pije ibuprofen ili paracetamol protiv bolova a nikad u zivotu nisu procitali njihove nuspojave.

Medicina i tehnologija su uznapredovale, kao sto i industrijalac rece, ubrzana je birokratija za ovu vakcinu, testirana je na hiljadama ljudi, millioni su vec vakcinisani... o cemu se raspravlja ikako.

Okanite se yt naucnika molim vas.
BadBoy

#37327 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

ćiribiribela wrote: 28/12/2020 23:19 Najbolji su ovi sto pricaju o nekim dugorocnim nuspojavama vakcine a ispusi kutiju cigara dnevno. Ili pije ibuprofen ili paracetamol protiv bolova a nikad u zivotu nisu procitali njihove nuspojave.

Medicina i tehnologija su uznapredovale, kao sto i industrijalac rece, ubrzana je birokratija za ovu vakcinu, testirana je na hiljadama ljudi, millioni su vec vakcinisani... o cemu se raspravlja ikako.

Okanite se yt naucnika molim vas.
Pije, puši, tuče masno, ubija prerađeni šećer i kaže "neću ja rođo vakcinu ne znam šta je u njoj"😂
ćiribiribela

#37328 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

BadBoy wrote: 28/12/2020 23:23

Pije, puši, tuče masno, ubija prerađeni šećer i kaže "neću ja rođo vakcinu ne znam šta je u njoj"😂
Ma truje se sa svim sto postoji na trzistu, ali nope, vakcina ne dolazi u obzir, culi da se moze razviti alergijska reakcija. :facepalm:

Ja cu sad pocetkom januara i jedva cekam!
swanfilter

#37329 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

A i pristup jedva cekam je bas podilazenje na nacin ovce ...

Ja cu samo u slucaju uslovljavanja. Necu se odreci putovanjima, al da imam zelju, nemam ...
ćiribiribela

#37330 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Vjeruj da bi imala zelju da skoro svaki dan imas kontakt sa pozitivnim pacijentima, i da se moras zajebavati po sat vremena objasnjavajuci razlicitim ljudima kakvu si masku nosila, kakav ogrtac, koliko si minuta provela u sobi... pa kad se moras ici testirati po hiljaditi put.
fortaleza

#37331 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by fortaleza »

Mogy87 wrote: 28/12/2020 22:58
Dozer wrote: 28/12/2020 22:46 @Mogy87
Odlicno. Vidi osam ja njih sve, i znam sta pise.

Pitanja za tebe su ista kao i za industrijalca (koji se na ova pitanja pravi blesav vec 2-3 dana):
1. Da li tvrdis da je ova mRNK vakcina ispitana po svim protokolima i pravilima koja se podrazumijevaju za to, pogotovo sto se trajanja tice, te da je potpuno bezbjedna za upotrebu kod ljudi?
2. Da li tvrdis da je nemoguce da se od nje kod ljudi razviju dugorocni zdravstveni problemi na koje upozoravaju mnogi strucnjaci?

Kratko i jasno, ako moze, bez ikakvog lijepljenja kojekakvih studija. Samo tvoji stavovi. Hvala.
1. Da
2. Nista u zivotu nije nemoguce. Od COVIDA 18% ljudi razviju trajno ostecenje srca, a 10% razviju trajno ostecenje pluca. Kad bi ovo bila najlosija vakcina u istoriji covjecanstva (a pravimo ih odavno, sta mislis kakva je tehnologija bila 1950?) to ne bi bilo ni blizu ovih brojki. A s obzirom da bukvalno svi “strucnjaci” na koje se referiras tvrde da ova vakcina mijenja DNK (sto je bioloski nonsens prve klase i to je maltene koncenzus naucne zajednice osim te 3 osobe koje ti navodis) ne bih bas trcala da im vjerujem.
Ja baš ne trčim u krilo ni ovim drugima...

U situaciji kad je smrtnost 0.0X, a sve ove mjere, policijski satovi, zatvaranje u kuće (uz pogoršanje imuniteta), uvođenja nekih suludih pravila, sada i covid putovnica.

Treba sve sagledati zajedno, a ne samo raspravljati o sastavu iste jer ni ti uz dužno poštovanje, ni ja, niti VJERUJEM svi na ovom podforum vjerojatno pojma nemamo šta je u vakcini. Samo je to teško priznati.
swanfilter

#37332 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

ćiribiribela wrote: 28/12/2020 23:45 Vjeruj da bi imala zelju da skoro svaki dan imas kontakt sa pozitivnim pacijentima, i da se moras zajebavati po sat vremena objasnjavajuci razlicitim ljudima kakvu si masku nosila, kakav ogrtac, koliko si minuta provela u sobi... pa kad se moras ici testirati po hiljaditi put.
Mah, ispralo vam mozak. Pa, bez zamjere ..
swanfilter

#37333 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

boy_zelenski wrote: 29/12/2020 01:12
swanfilter wrote: 28/12/2020 23:41 A i pristup jedva cekam je bas podilazenje na nacin ovce ...

Ja cu samo u slucaju uslovljavanja. Necu se odreci putovanjima, al da imam zelju, nemam ...
Jedvačekanje 2021 edition :lol:

Image
Dobar ...
Tesla Edison

#37334 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

MUNAFIK wrote: 28/12/2020 22:33
TESLA_EDISON wrote: 28/12/2020 22:24
Dozer wrote: 28/12/2020 20:37

Klasicni primjer fasizma. Ono sto vi nikako ne shvatate jeste da smo svi mi, pojedinaco, vlasnici svog tijela i zivota, i da niko drugi nema apsolutno nikakvo pravo da bilo koga prisiljava da u svoje tijelo unosi bilo sta sto ne zeli.
Sve mimo ovoga je fasizam.
Ako je to fašizam, antivakserizam je ona nacizam.

Kakve gluposti pisete...

Evo imam sve vakcine primljene nisam nikakav antivakser ali jednostavno ovu vakcinu ne zelim, nemam ama bas nikakvog povjerenja, sve je nelogocno, nepovezano, nabacano pravi lov u mutnom...

Od mjera, preko testova pa do smrtnih slucajeva. Od Kine, preko Italije pa do Svedske, od prvog do drugog vala itd... Sve puno rupa i puno nelogocnosti.

I zasto bi ja sad tek tako prostao na neku vakcinu? Posebno kada vrhunski doktori tvrde da au nasli lijek u antiparazitkim tableticama IVERMECTIN...
Dobro, ako nisi antivakser, zašto druge nagovaraš da ne prime vakcinu? Uredu, ne moraš ti, niko te ne tjera ali žašto sprovodiš kampanju protiv vakcinacije?
Tesla Edison

#37335 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Dozer wrote: 28/12/2020 22:39
TESLA_EDISON wrote: 28/12/2020 22:24 Ako je to fašizam, antivakserizam je ona nacizam.
Moguce. Ali obracas se krivoj osobi. Ja ti nisam antivaxer.
Pa nemoj onda ni pisati javno protiv vakcine. Samo antivakseri sprovode kampanje.
Karikaturist

#37336 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Gledaj lika jest se okomio na pola foruma :mrgreen:
Tesla Edison

#37337 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Karikaturist wrote: 29/12/2020 07:06 Gledaj lika jest se okomio na pola foruma :mrgreen:
Šta ću. Kad su jedna polovica panikbotovi a druga antivakseri.

Na kraju si sam protiv svih. Jebiga :D

Kad se malo bolje pogleda stanje u društvu kao i razmišljanje naroda, dođe se do vrlo interesantne spoznaje.

Sa jedne strane imamo nolifere i panikbotove koji bi sve zatvorili, ugušili narod "zarad zadravlja". Takvi su potpomognuti medijima i kriznim štabom.
Sa druge strane imamo ljude koji su protiv mjera, protiv ispiranja mozga ali zalutali u teorije zavjere, Bill Gates, vakcine i sl.

I tu imamo onda Krizni štab, kao moderatore. Taj krizni štab u potpunosti podržava prve ali podržava i druge. Prve iz razloga što im je ova histerija donijela takvu promociju, da niko ne bih za njih ni znao da nije ove pandemije. Da se nije desila korona niko ne bi znao ko je Goran Čerkez, Adem Zalihić i sl. Također, ta situacija odgovara i njihovim nadređenim a znamo o kome se radi. Dotičnim je ta situacija došla kao naručena. Bolnice prazne, zabarikadirane, javne nabavke cvjetaju,.. ma divota. Uhljebima također. Nema posla a i oni kao što nešto i rade, rade od kuće a plata i topli u punom iznosu svaki mjesec.

Sa druge strane, podržavanje ovih drugih se ogleda u tome što se namjerno odugovlači nabavka vakcina kako bi ovo stanje što duže trajalo. Brojke opadaju a mjere se pooštravaju. Bolnice i dalje zabarikadirane i njima je vakcina samoubistvo i sve će činit da do iste nikad i ne dođu.

Na kraju dobijemo začarani krug. Panikbotovi - Krizni štab - teoretičari i antivakseri - uhljebi - Panikbotovi -....

Nažalost nema niko petlje da ovo okonča. Da okonča krizu, raspusti krizni štab, nabavi bar milion vakcina (za BH budžet je to sića), zakonski reguliše obaveznu vakcinaciju (ko odbije, nema dokumenata, posla, putovanja) i naprasno ukine sve mjere i vrati ljude normalnom životu.
Last edited by Tesla Edison on 29/12/2020 07:39, edited 2 times in total.
Karikaturist

#37338 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

TESLA_EDISON wrote: 29/12/2020 07:22
Karikaturist wrote: 29/12/2020 07:06 Gledaj lika jest se okomio na pola foruma :mrgreen:

Odmori malo, eto sta ces. :D
Nije valjda da ti zivot zavisi od ovog foruma.
Tesla Edison

#37339 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Karikaturist wrote: 29/12/2020 07:25
TESLA_EDISON wrote: 29/12/2020 07:22

Odmori malo, eto sta ces. :D
Nije valjda da ti zivot zavisi od ovog foruma.
Prije posla otvorim vidim n0tifikacije i moram odgovoriti :D. Na pauzi pogledam, notifikacije opet i moram odgvooriti :D. Pred spavanje isto tako i ode to, 4-5 mjeseci glat. :D
escobar__

#37340 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Mjere prekucale i u Velikoj Britaniji. :D Ni oni čini se ne poštuju iste. :D :lol:
Tesla Edison

#37341 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote: 29/12/2020 08:24 Mjere prekucale i u Velikoj Britaniji. :D Ni oni čini se ne poštuju iste. :D :lol:
Pa upravo te mjere na zapadu pokazuju koliko su zapravo besmislene. Sto ih više zaključavaju, sve više zaraženih.

Bez vakcine sve je uzalud i trošenje novca.
Forummeho

#37342 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Forummeho »

Medobrundo25 wrote: 28/12/2020 18:29
Forummeho wrote: 28/12/2020 18:27 Ako je stop smrtnosti u svijetu prema statistikama 1.4% a u Bosni je preminulo skoro 4000 ljudi, da li to znaci da je u BiH do sad imalo virus skoro 300.000 ljudi?
Pijacni racun. Stopa smrtnosti je cca 0,X %.
To bi onda znacilo da je jos vise prebolilo. Nek je smrnost 0.1% to znaci da je 4.000.000 ljudi imalo COVID u BiH sto je fakticki nemoguce.
geralt

#37343 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Forummeho wrote: 29/12/2020 09:44
Medobrundo25 wrote: 28/12/2020 18:29
Forummeho wrote: 28/12/2020 18:27 Ako je stop smrtnosti u svijetu prema statistikama 1.4% a u Bosni je preminulo skoro 4000 ljudi, da li to znaci da je u BiH do sad imalo virus skoro 300.000 ljudi?
Pijacni racun. Stopa smrtnosti je cca 0,X %.
To bi onda znacilo da je jos vise prebolilo. Nek je smrnost 0.1% to znaci da je 4.000.000 ljudi imalo COVID u BiH sto je fakticki nemoguce.
Dosad nam je prema zvanicnim podacima umrlo 0,12% ukupne populacije. Posto se u proracunu uzima u obzir populacija prema prenapuhanom popisu stanovnistva, stvarni procenat je 0,13% ili 0,14%.

Ako nam je koronu imalo oko 30% stanovnistva (anegdotalna procjena iz mog kruga porodice i poznanika), to znaci da je smrtnost kod nas oko 0,45%. Sto se otprilike poklapa sa studijama u Njemackoj, uzevsi u obzir razliku u kvalitetu zdravstvenih sistema.
laik1981

#37344 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Slovenci u zadnja 24h imaju 1957 zarazenih i pozitivnost preko 30%, a na snazi su im vjerovatno najostrije mjere u Evropi i to skoro dva i po mjesseca..

Britanska krivulja je interesantna.. Mjere takodje medju najostrijim, a brojevi rekordni.. Ili je ovaj covid 20 fakat toliko zarazniji, ili su nesto opasno zeznuli u zadnih 25 dana..
Image
Dozer

#37345 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 28/12/2020 23:07
Dozer wrote: 28/12/2020 22:57
Industrialyzer wrote: 28/12/2020 22:42 Nisam inzenjer genetike, dodao sam jos jednu stepenicu na to, a svakako sam to zvanje koristio u kontekstu gdje je upravo inzenjer genetike najmanje obrazovan strucnjak koji radi sa PCR.

@Dozer ti postavljas ista pitanja na svim temama? Ukratko cu odgovoriti sta mislim o tome, ali te molim da ne ulazimo u diskusiju.

Svi protokoli su ispostovani, svakako kod razvoja vakcine najvise vremena ide na administrativne poslove i tu se nije gubilo vrijeme.
I kako da ne udjemo u raspravu, kada se vrlo dobro zna koliko treba da traje zavrsna faza ispitivanja jedne vakcine, a pogotovo ovakve kreirane ovom tehnologijom...
Na drugo pitanje sam vec nekad odgovorio, to je nesto sto ne znam, po svemu sudeci nece biti vecih problema. Medjutim, nikad ne treba iskljuciti tu mogucnost.
Sudeci po cemu tacno...? Koliko je proslo od prve vakcinacije..? Mjesec? I to je, kao, sasvim dovoljno vremena da se izvuku zakljucci sta ce biti za godinu ili dvije...?
Ovaj virus nije previse zahtjevan da bi se razvila kvalitetna vakcina, da je kojim slucajem stopa mutacije veca, uz ovakvu virulentost, vjerovatno vakcinu nikad ne bi ni imali.
NIje li ovo malo kontradiktorno s mainstream narativom, po kojem je ovo jedan od najzajebanijih virusa ikada...? Zajebaniji od Sarsa 1, a za njega nikad ne napravise vakcinu...

Ali, ok...sve jasno. Kako vec rekoh, ko zeli neka se vakcinise, ko ne zeli ne mora. I ovo mora biti na slobodni izbor. A restrikcije koje se vec sada uvode, kojekakvi covid pasosi i sl. na smtrnost virusa od 0,.. Na to zaisa ne treba nikakav komentar.
Trazio si odgovore, dobio si. Virus je zajeban zbog virulentnosti, a zbog niske stope mutiranja nije tesko napraviti efikasnu vakcinu. Drot sa polugodisnjim stazom citanja pogresnih naucnih studija i jos goreg modula zakljucivanja to ne moze shvatiti. A sad, ziv bio nadji nekoga drugog pa ispituj kako su te naucili na akademiji, nemam ja vremena ni zelje tebi na pitanja odgovarati kad ne mozes nista shvatiti i ocekujes samo odgovore koji tebi odgovaraju.
Klasika.... usput, imam i ja nekih akademskih zvanja, ne drotovskih. To je bio samo 1 kraci dio zivota. I zivornog iskustva. Nebitno. Nastavicemo ovdje o ovome za godinu-dvije.
Nivelacija

#37346 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

sto jace mjere i karantin to vece brojke.

njemacka, italija, veelika britanija, slovenija itd itd..

pogresan pristup ali valjda strucnjaci tako misle pa eto im
Dozer

#37347 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

zubi wrote: 28/12/2020 23:11
Dozer wrote: 28/12/2020 23:05 Slazem se. Postavila je najbitnije pitanje (a sjetices se da sam ga i ja postavio na onoj temi poodavno), a tice se uzroka zbog kojih neko dobije tezu, a neko slabu, a neko nikakvu klinicku sliku, tj. jake, srednje i slabe ili nikakve simptome.
To mora imati neke veze s necim u nasem organizmu, i meni je frapantno da se ni za 10 mjeseci nije doslo do bilo kakvih zakljucaka o ovome. Ne kod nas u BiH, nego na nivou WHO, pa cak ni farmaceutskih kuca.
Ako ti je slucajno promaklo sta je Lana jos rekla:

Istina, mi smo u martu zajedno s Veterinarskog fakulteta odradili taj veliki projekt, oni su izolirali virus, mi smo ga sekvencirali.
A tebi je, sve u skladu s vec poznatim tvojim mentalnim sklopom i kapacitetima, promaklo da uopste shvatis o cemu ja pricam.
Pitanje glasi - zasto neko ima teske, neko srednje, a neko lakse ili nikakve simptome? Znas li? Zna li iko?
Ili je odgovor floskularnog tipa - pa tako je kod svake bolesti....?
Naravno da jeste, ali i dalje stoji pitanje koje je i Lana potencirala - zasto je to tako, tj. od cega zavisi?
Geneticari bi trebalo to vec da znaju, ali...vidimo koliko znaju....bar ovi forunski.
Trappist

#37348 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Mogy87 wrote: 28/12/2020 22:58
Dozer wrote: 28/12/2020 22:46 @Mogy87
Odlicno. Vidi osam ja njih sve, i znam sta pise.

Pitanja za tebe su ista kao i za industrijalca (koji se na ova pitanja pravi blesav vec 2-3 dana):
1. Da li tvrdis da je ova mRNK vakcina ispitana po svim protokolima i pravilima koja se podrazumijevaju za to, pogotovo sto se trajanja tice, te da je potpuno bezbjedna za upotrebu kod ljudi?
2. Da li tvrdis da je nemoguce da se od nje kod ljudi razviju dugorocni zdravstveni problemi na koje upozoravaju mnogi strucnjaci?

Kratko i jasno, ako moze, bez ikakvog lijepljenja kojekakvih studija. Samo tvoji stavovi. Hvala.
1. Da
2. Nista u zivotu nije nemoguce. Od COVIDA 18% ljudi razviju trajno ostecenje srca, a 10% razviju trajno ostecenje pluca. Kad bi ovo bila najlosija vakcina u istoriji covjecanstva (a pravimo ih odavno, sta mislis kakva je tehnologija bila 1950?) to ne bi bilo ni blizu ovih brojki. A s obzirom da bukvalno svi “strucnjaci” na koje se referiras tvrde da ova vakcina mijenja DNK (sto je bioloski nonsens prve klase i to je maltene koncenzus naucne zajednice osim te 3 osobe koje ti navodis) ne bih bas trcala da im vjerujem.
LAŽ! STOP ŠIRENJU LAŽNIH INFORMACIJA U SVRHU ŠIRENJA PANIKE!
Trappist

#37349 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Širi se zaraza u Velikoj Britaniji, u jednom danu više od 40.000 novih slučajeva"

Od novembra skoro sve zatvoreno. Ima li jos ovdje ko da nam kaze kako lockdown funkcionise? Ne vjerujte svojim ocima, vjerujte strucnjacima sa foruma :thumbup:
Trappist

#37350 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

laik1981 wrote: 29/12/2020 10:03 Slovenci u zadnja 24h imaju 1957 zarazenih i pozitivnost preko 30%, a na snazi su im vjerovatno najostrije mjere u Evropi i to skoro dva i po mjesseca..

Britanska krivulja je interesantna.. Mjere takodje medju najostrijim, a brojevi rekordni.. Ili je ovaj covid 20 fakat toliko zarazniji, ili su nesto opasno zeznuli u zadnih 25 dana..
Image
A kad se sjetim prije 20-tak dana hobi naucnica postavila grafikon koji kao dokazuje da lockdown u Engleskoj dobro funkcionise :lol: :lol: :lol:
Locked