Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Dozer

#37276 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 28/12/2020 21:51 Ma da...kad ponestane argumenata ovo je jedini izlaz.

Ma udrobio bi ti i polarne kape i ugrozenost slonova u africkim zemljama samo da sacuvas svoje misljenje.

Nego, gdje su kontraargumenti za cijenjenu doktoricu, a i preostala 2 pitanja?
Da...tako je... Inace si redovna vec godinama na raznim temama...od Covida do Covida... :roll:

Kontraargumente sam ti vec dao, ali ih ti, po obicaju, nisi skontala. Valjda jer nisu u formi neke objavljene studije ili clanka.

A ti meni jso nisi ponudila nijedan odgovor na ona 3 pitanja.
splinter

#37277 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Pozz svima. Završio sam onaj rad što sam radio zadnjih par mjeseci pa da ga ne bih postavljao ovdje ako je neko zainteresiresovan mogu mu nekako na pp poslati link ili kako li već ide.
vatreni__poljubac

#37278 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vatreni__poljubac »

splinter wrote: 28/12/2020 21:56 Pozz svima. Završio sam onaj rad što sam radio zadnjih par mjeseci pa da ga ne bih postavljao ovdje ako je neko zainteresiresovan mogu mu nekako na pp poslati link ili kako li već ide.
O cemu se radi
fortaleza

#37279 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by fortaleza »

Mogy87 wrote: 28/12/2020 20:38 Ne nego sam zeljela da razgovaramo o cinjenicama, a ne o osobama.
A za gospodju itekako ima materijala. Prije svega da se oglasava po blogovima :lol: to inace svi kredibilni naucnici kojim je jedina referenca broj pratilaca na drustvenim mrezama rade :wink:

Jeste, ovi autori studije su svi lazljivci, a gospodja influenserka je jedina ispravna. Ovo je spisak autora samo jedne od studija.

ProfileAnnette B. Vogel, Isis Kanevsky, Ye Che, Kena A. Swanson, Alexander Muik, Mathias Vormehr, Lena M. Kranz, Kerstin C. Walzer, Stephanie Hein, Alptekin Güler, Jakob Loschko, Mohan S. Maddur, Kristin Tompkins, Journey Cole, Bonny G. Lui, Thomas Ziegenhals, Arianne Plaschke, David Eisel, Sarah C. Dany, Stephanie Fesser, Stephanie Erbar, Ferdia Bates, Diana Schneider, Bernadette Jesionek, Bianca Sänger, Ann-Kathrin Wallisch, Yvonne Feuchter, Hanna Junginger, Stefanie A. Krumm, André P. Heinen, Petra Adams-Quack, Julia Schlereth, Christoph Kröner, Shannan Hall-Ursone, Kathleen Brasky, Matthew C. Griffor, View ORCID ProfileSeungil Han, Joshua A. Lees, Ellene H. Mashalidis, Parag V. Sahasrabudhe, Charles Y. Tan, Danka Pavliakova, Guy Singh, Camila Fontes-Garfias, Michael Pride, Ingrid L. Scully, Tara Ciolino, Jennifer Obregon, Michal Gazi, Ricardo Carrion Jr., Kendra J. Alfson, Warren V. Kalina, Deepak Kaushal, Pei-Yong Shi, Thorsten Klamp, Corinna Rosenbaum, Andreas N. Kuhn, Özlem Türeci, Philip R. Dormitzer, Kathrin U. Jansen, Ugur Sahin

Usput sta cemo s cinjenicom da prica stvari koji su bioloski nonsens sto je bukvalno naucni koncenzus (izmjena DNK) i sto podmece check listu za farmakovigilancu kao listu nuspojava?
Razlika između vaxera i antivaxera je ta što antivakser jednostavno ne želi unijeti u sebe egzogeni materijal i to je to, dok će vakser unijeti egzogeni materijal u vlastito tijelo i natjerati će i antivaksere i sve ostale da isto naprave zajedno s njim.

Ako ćemo realno sva ova rasprava se zasniva na bazi vjere. U odnosu na vlastite afinitete, odgojne mjere te usađene osnovne stavove svrstavamo se u grupe ZA ili PROTIV bez da shvatimo da ta sva mišljenja ustvari nisu naša. Šta bi trebala ova sva imena značiti? Sve se to može kupiti, ili previše vjerujete u svijet i službene stavove?

Mene ne zanima vjera...
Dozer

#37280 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

zubi wrote: 28/12/2020 21:51
Dozer wrote: 28/12/2020 21:41 Mnogi novinari sve ovo citaju, a cesto stosta i citiraju.
E cuj, sad ga i novinari citiraju :lol:
Da bar znas procitati sta pise... Ovako... klocijada na nivou. Po obicaju.

Cekamo sad inzinjera da nam ponudi strucna misljenja.
splinter

#37281 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

vatreni__poljubac wrote: 28/12/2020 21:57
splinter wrote: 28/12/2020 21:56 Pozz svima. Završio sam onaj rad što sam radio zadnjih par mjeseci pa da ga ne bih postavljao ovdje ako je neko zainteresiresovan mogu mu nekako na pp poslati link ili kako li već ide.
O cemu se radi
Radi se o je.enim Kinezima kako nas prave budalama godinama. Ukratko.
vatreni__poljubac

#37282 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

splinter wrote: 28/12/2020 22:00
vatreni__poljubac wrote: 28/12/2020 21:57
O cemu se radi
Sta him fali? Ja ih bas gotivim.
zubi

#37283 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Dozer wrote: 28/12/2020 21:59
Dozer wrote: 28/12/2020 21:41 Mnogi novinari sve ovo citaju, a cesto stosta i citiraju.

Sve jasno, samo ti lektorisi, da redakcija ima manje intervencija :D
daddy-kool

#37284 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

splinter wrote: 28/12/2020 22:00
:? :?
Ci-Nick

#37285 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Pita li se iko,.. kako je Kina navodno uspjela zaustaviti širenje korone a ne uspjeva, i ne pokušava zaustaviti širenje sezonske gripe koja se navodno mnogo teže širi od korone pa bi je lakše bilo i zaustaviti.
Dozer

#37286 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

fortaleza wrote: 28/12/2020 21:59 Razlika između vaxera i antivaxera je ta što antivakser jednostavno ne želi unijeti u sebe egzogeni materijal i to je to, dok će vakser unijeti egzogeni materijal u vlastito tijelo i natjerati će i antivaksere i sve ostale da isto naprave zajedno s njim.

Ako ćemo realno sva ova rasprava se zasniva na bazi vjere. U odnosu na vlastite afinitete, odgojne mjere te usađene osnovne stavove svrstavamo se u grupe ZA ili PROTIV bez da shvatimo da ta sva mišljenja ustvari nisu naša. Šta bi trebala ova sva imena značiti? Sve se to može kupiti, ili previše vjerujete u svijet i službene stavove?

Mene ne zanima vjera...
Moguce da je ovo ovako. Ne bih znao jer nisam nikakav antivaxer, sto sam ponovio vec nekoliko puta. Uredno vakcinisan i sam, kao i sva djeca.

Trenutno sam samo protiv ove konkretne mRNK vakcine, i to zbog gomile razloga koji su vec navedeni.
- Da je sklepana na vrat na nos.
- Da se o njoj ne zna skoro nista osim kratkorocnih nus pojava - ni trajanje imuniteta, ni bilo kakve dugorocne posljedice.
- Gomile nelogicnosti i kontradiktornosti koje prate sve ovo od samog pocetka i koje ne vidi samo onaj ko nece da ih vidi.
- Ocitih desavanja koja sam predvidjao jos prije 8 mjeseci i za sta se sad ispostavlja da sam bio u pravu. Ako sam bio u pravu za to jos tada i na bazi stvari dostupnih onda (uvdjenje restrikcija za nevakcinisane, a kretanje je tek prvi korak, vjerujte mi na rijec)... jbg... Meni ovdje puno toga damfa, i zato se sigurno necu vakcinisati tako brzo. A u BIH sve i da hocu, nece biti prilike jer nece biti dovoljno vakcina ni do 2022 :lol:
Dozer

#37287 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

zubi wrote: 28/12/2020 22:02
Dozer wrote: 28/12/2020 21:59

Sve jasno, samo ti lektorisi, da redakcija ima manje intervencija :D
Tesko da je tebi ista jasno, al' hajd'....
Gdje ti u onome gore vidis da sam ja spomenuo da mene neko citira... :roll:
zubi

#37288 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Dozer wrote: 28/12/2020 22:12 Tesko da je tebi ista jasno, al' hajd'....
Gdje ti u onome gore vidis da sam ja spomenuo da mene neko citira... :roll:
Samo se ukopavas... haj sta fali, lijepo je sto sredis tekst, malo ga oblikujes i korigujes da ljudi imaju manje posla :thumbup:
adsubzero

#37289 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 28/12/2020 21:48
vatreni__poljubac wrote: 28/12/2020 21:46
boy_zelenski wrote: 28/12/2020 21:44 On je inzinjer genetike kao sto sam i ja Pablo Picasso. I vi vjerujete ljudima po forumu. :roll:
Ima dijabolika vjeruj mi ... vidis da ona Djikic samo sto u zadrugu nije usao ... nemoj da te cudi da akademiti raspravljaju ovdje sa polusvijetom
Slazem se. Sigurno nije neko ko radi u Bingu za kasom. Dakle, zna se da je neko po zadatku.
Odron zivota mi. Ono ne moze biti ljudi razne struke, nego se polemise koji su mu MOTIVI ZA DISKUSIJU NA FORUMU :-)
Pa evo svi vi zavjerasi ste za mene poltroni i imate procenat zarade od klikova na te "alternativne" sajtove i YT kanale. Znaci nije vam validno nista sto kazete :lol:
vatreni__poljubac

#37290 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

adsubzero wrote: 28/12/2020 22:14

Ima dijabolika vjeruj mi ... vidis da ona Djikic samo sto u zadrugu nije usao ... nemoj da te cudi da akademiti raspravljaju ovdje sa polusvijetom
Slazem se. Sigurno nije neko ko radi u Bingu za kasom. Dakle, zna se da je neko po zadatku.
Odron zivota mi. Ono ne moze biti ljudi razne struke, nego se polemise koji su mu MOTIVI ZA DISKUSIJU NA FORUMU :-)
Pa evo svi vi zavjerasi ste za mene poltroni i imate procenat zarade od klikova na te "alternativne" sajtove i YT kanale. Znaci nije vam validno nista sto kazete :lol:
Hamša iz bimga bar ima tvrd stav pa makar on bioi: halooo momak maskaaaa
spinel_

#37291 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Hajde mani se populizma i neke brige.
Imas na drugoj temi neodgovorena pitanja
Dozer

#37292 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

zubi wrote: 28/12/2020 22:14 Samo se ukopavas... haj sta fali, lijepo je sto sredis tekst, malo ga oblikujes i korigujes da ljudi imaju manje posla :thumbup:
Znaci...iz mojih pitanja Industrijalcu, pri cemu sam u kontesktu napisanoga napisao i da ovaj forum citaju i novinari, a cesto stosta i citiraju, ti si svojim intelektualnim kapacitetima zakljucila da pise da mene citiraju?

I onda se jos ja ukopavam kada ti ukazem da si fulila i voz i stanicu... :lol: :lol: :lol: :lol:
adsubzero

#37293 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

vatreni__poljubac wrote: 28/12/2020 22:16

Pomalo si naporan sa tim "hamsama"
zubi

#37294 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Dozer wrote: 28/12/2020 22:18
zubi wrote: 28/12/2020 22:14 Samo se ukopavas... haj sta fali, lijepo je sto sredis tekst, malo ga oblikujes i korigujes da ljudi imaju manje posla :thumbup:
Znaci...iz mojih pitanja Industrijalcu, pri cemu sam u kontesktu napisanoga napisao i da ovaj forum citaju i novinari, a cesto stosta i citiraju, ti si svojim intelektualnim kapacitetima zakljucila da pise da mene citiraju?

I onda se jos ja ukopavam kada ti ukazem da si fulila i voz i stanicu... :lol: :lol: :lol: :lol:
Znam ja da si ti htio njemu da "priprijetis" da pazi sta pise :D , al si nam se zapravo otkrio i objasnio misteriju "sredjivanja" i editovanja svojih postova, tako da :thumbup:
fortaleza

#37295 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by fortaleza »

Dozer wrote: 28/12/2020 22:10 Moguce da je ovo ovako. Ne bih znao jer nisam nikakav antivaxer, sto sam ponovio vec nekoliko puta. Uredno vakcinisan i sam, kao i sva djeca.

Trenutno sam samo protiv ove konkretne mRNK vakcine, i to zbog gomile razloga koji su vec navedeni.
- Da je sklepana na vrat na nos.
- Da se o njoj ne zna skoro nista osim kratkorocnih nus pojava - ni trajanje imuniteta, ni bilo kakve dugorocne posljedice.
- Gomile nelogicnosti i kontradiktornosti koje prate sve ovo od samog pocetka i koje ne vidi samo onaj ko nece da ih vidi.
- Ocitih desavanja koja sam predvidjao jos prije 8 mjeseci i za sta se sad ispostavlja da sam bio u pravu. Ako sam bio u pravu za to jos tada i na bazi stvari dostupnih onda (uvdjenje restrikcija za nevakcinisane, a kretanje je tek prvi korak, vjerujte mi na rijec)... jbg... Meni ovdje puno toga damfa, i zato se sigurno necu vakcinisati tako brzo. A u BIH sve i da hocu, nece biti prilike jer nece biti dovoljno vakcina ni do 2022 :lol:
Čovjek vidi ono što želi vidjeti, u pravilu prvo izaberemo vjerovanje pa onda podržavamo vjerovanje koliko god nam racionalizacija istog dopušta. Uspavani smo.
adsubzero

#37296 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 28/12/2020 22:16

Hajde mani se populizma i neke brige.
Imas na drugoj temi neodgovorena pitanja
Hocu odgovorit cu sve. Cim odgovorite zasto se laze da je Covid isto sto i gripa, da maske ne stite i da je Montagnier-ova felericna studija validna? Po cijem zadatku je to sve?
Dozer

#37297 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Pa kad je komunikacija ove dvije bas na nivou kakvih hamsa. Ne nuzno iz BiMga :D

Evo vidis...
zubi wrote: 28/12/2020 22:21 Znam ja da si ti htio njemu da "priprijetis" da pazi sta pise :D , al si nam se zapravo otkrio i objasnio misteriju "sredjivanja" i editovanja svojih postova, tako da :thumbup:
Ona bolje od mene zna sta sam ja htio reci i sta sam napisao. Vjerovatno je zajebanija i od vidovite Dzemile. Treba li dalje od ovoga...? :D
Last edited by Dozer on 28/12/2020 22:24, edited 1 time in total.
vatreni__poljubac

#37298 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

adsubzero wrote: 28/12/2020 22:20

I ti s tim da virus postoji
Tesla Edison

#37299 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Dozer wrote: 28/12/2020 20:37
TESLA_EDISON wrote: 28/12/2020 18:01
Medobrundo25 wrote: 28/12/2020 17:52 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nova ... /201228114

Lijepo bogami, svi oni "teoreticari zavjera" ispadose u pravu. Bas me cudi da je ovo podrzano od strane Svjetskog ekonomskog foruma, tj Sorosa :thumbup: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
U potpunosti podržavam. I ne samo to, već u ustave ugraditi da niko ko nije vakcinisan ne može izvaditi niti jedan jedini dokument, makar to bila i tramvajska karta. Dakle, ne može otvoriti bankovni račun, ne može dobiti bankovnu karticu, ne može dobiti ličnu kartu, vozačku dozvolu, pasoš, prijavnicu boravišta.

Samo tako se antivakserima može stati u kraj.
Klasicni primjer fasizma. Ono sto vi nikako ne shvatate jeste da smo svi mi, pojedinaco, vlasnici svog tijela i zivota, i da niko drugi nema apsolutno nikakvo pravo da bilo koga prisiljava da u svoje tijelo unosi bilo sta sto ne zeli.
Sve mimo ovoga je fasizam.
Ako je to fašizam, antivakserizam je ona nacizam.
adsubzero

#37300 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

vatreni__poljubac wrote: 28/12/2020 22:23
adsubzero wrote: 28/12/2020 22:20

I ti s tim da virus postoji
Ovdje se o tome ne diskutuje, ovdje su ipak cinjenice, prebaci se tamo na teorije zavjera.
Locked