ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#201 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by kakavdanakneiskustvu »

tindbe wrote: 25/12/2020 15:36
kakavdanakneiskustvu wrote: 25/12/2020 15:25 navodno se od nove godine ukidaju naplatna mjesta EP BiH,moći će se u BH pošti plaćati računi za potrošenu struju,zna liu se hoće li se morati plaćati provizija,na koji način plačati te račune?
Jednostavno kao i do sad doneseš račun i pare na šalter, nema provizije.
ok,hvala
akcija007

#202 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by akcija007 »

Sta ce biti sa ljudima koji su radili na naplati i poslovnim prostorima diatribucija ?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#203 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by un1ted »

Višak?
stubrijez

#204 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by stubrijez »

Sta?
Cekaj pa to je tako od proljeca... mozda nije svugdje. Nema viska, to sam se i ja pitao isto pitanje... vidjam te zene sa saltera sad pola radnog vremena hodaju po pijaci i azelu.
kakavdanakneiskustvu

#205 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

kakak višak,pa neće otkaze dijeliti,jedna žena u zenici dala otkaz mu mup-u ,radila na šalteru,da bi prešla u EP raditi iste poslove,takvima se ne daju otkazi tako lako
channel10

#206 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by channel10 »

Samo ih prebace u drugu sluzbu i tako svima olaksaju posao. I ovima stk su dosad radili taj.posao, a i njima jer ih prebace sa rada sa narodo i neku mirnije okruzenje gdje ce raditi.manje nego sto su radili. Sve u svemu, nema.otkaza, a uposlenima manje posla za istu platu.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#207 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Matijevic_Vlado »

Jebo majku o cemu ljudi brigu vode. Sta te boli briga tetkice, i da otkaz dobiju nece tebi na teret.
channel10

#208 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by channel10 »

Matijevic_Vlado wrote: 25/12/2020 19:00 Jebo majku o cemu ljudi brigu vode. Sta te boli briga tetkice, i da otkaz dobiju nece tebi na teret.
Meni se obracas?

Neki pitaju, drugi odgovaraju. Ne znam sta nije jasno?!
Quaresma

#209 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Quaresma »

Da se i ja ukljucim u diskusiju

Meni dolaze racuni vecinom oko 50 maraka. Zalio im se prosle godine, da mi provjere sat. Dosao lik, provjeravao neke kablov, nemam pojmare, kaze sve u redu, nesto me poceo ispitivati, ja iskreno nisam mu ni znao odgovoriti jer i ne znam apsolutno nista oko ovoga.

Kao i kod drugih sto su pisali ovde, ja najmanje vremena provedem u stanu. Ujutro posao, poslije posla kafa, zatim svratim u stan da se raspremim, i onda teretana, i vratim se u stan tek u 10 navecer. Ostaje mi da jedem, i lagano spremanje za spavanje. I ujutro opet po istom.

Kad je bio lockdown, i kada sam ostajao po vazdan u stanu, isti racun mi dolazio, trosio ne trosio ja struju, pretezno isti racuni dolaze.

Jedino cudo su bila ova prethodna dva mjeseca kad su mi dosli racuni oko 30 maraka, al sam odmah znao da nesto to nije u redu, pa su mi evo sad ovaj zadnji poslali od 57 maraka sa taksom.

Ja sam sumnjao da mi je frizider najveci potrosac. Nekad me nije bilo u stanu i mjesec dana, pa pogasim sve na onim prekidačima, i opet apsolutno nikakvog efekta, znam da mi je ovaj iz EP kad je dolazio, rekao kao da to nema opet veze?

Bojler za grijanje palim iskljucivo kad je jeftina, tj ovo navecer kad se vratim u stan. I to dovoljno kad se ugrije voda, ne ostavljam da mi radi duze od sat - dva.

Naravno izmedju ostalog pali se i ves masina po potrebi, i to nedeljom samo, bojler za sudje i to ono kratko dovoljno da saperem dva tri sudja.

Ne znam sta da radim, zivim u malom stanu, za poredjenje, prethodno sam zivio u bas velikom stanu, trosobnom, tu sam imao problema sa bojlerima, slabo grijali, svjetla sam ostavljao da rade po sobama, ali racun mi je oko 20ak maraka dolazio, najskuplji sto mi je dosao bio je od 27 maraka....

TL;DR - Skupi racuni, malo vremena provodim u stanu da bi se opravdala velika potrosnja.

Da li je iko od ovih sa slicnim problemima rijesili ovo, da li ste nasli sta vam trosi struju? Kako?
bob_1921

#210 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by bob_1921 »

Koliko sam upratio pogotovo sad kad je korona sw vrsi procjenu predhodnih potrosnja pa se stavi na racun i ako ti dolaze racunu isti ili veci vjerovatno je to na osnovu te procjene al oni nakon nekog perioda izvrse pregled i vide ti stvarnu potrosnji te ako ti je racun veci bio 4 mjeseca, 5 nakon obilaska umanje i dodje ti na isto ... ti mozes svakako vidjeti koliko si potrosio i njih obavijestiti stvarno stanje gdje koriguju ...
akcija007

#211 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by akcija007 »

Sutra odoh u postu da platim racun za struju
zippoo87

#212 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by zippoo87 »

Quaresma wrote: 26/12/2020 17:35 Da se i ja ukljucim u diskusiju

Meni dolaze racuni vecinom oko 50 maraka. Zalio im se prosle godine, da mi provjere sat. Dosao lik, provjeravao neke kablov, nemam pojmare, kaze sve u redu, nesto me poceo ispitivati, ja iskreno nisam mu ni znao odgovoriti jer i ne znam apsolutno nista oko ovoga.

Kao i kod drugih sto su pisali ovde, ja najmanje vremena provedem u stanu. Ujutro posao, poslije posla kafa, zatim svratim u stan da se raspremim, i onda teretana, i vratim se u stan tek u 10 navecer. Ostaje mi da jedem, i lagano spremanje za spavanje. I ujutro opet po istom.

Kad je bio lockdown, i kada sam ostajao po vazdan u stanu, isti racun mi dolazio, trosio ne trosio ja struju, pretezno isti racuni dolaze.

Jedino cudo su bila ova prethodna dva mjeseca kad su mi dosli racuni oko 30 maraka, al sam odmah znao da nesto to nije u redu, pa su mi evo sad ovaj zadnji poslali od 57 maraka sa taksom.

Ja sam sumnjao da mi je frizider najveci potrosac. Nekad me nije bilo u stanu i mjesec dana, pa pogasim sve na onim prekidačima, i opet apsolutno nikakvog efekta, znam da mi je ovaj iz EP kad je dolazio, rekao kao da to nema opet veze?

Bojler za grijanje palim iskljucivo kad je jeftina, tj ovo navecer kad se vratim u stan. I to dovoljno kad se ugrije voda, ne ostavljam da mi radi duze od sat - dva.

Naravno izmedju ostalog pali se i ves masina po potrebi, i to nedeljom samo, bojler za sudje i to ono kratko dovoljno da saperem dva tri sudja.

Ne znam sta da radim, zivim u malom stanu, za poredjenje, prethodno sam zivio u bas velikom stanu, trosobnom, tu sam imao problema sa bojlerima, slabo grijali, svjetla sam ostavljao da rade po sobama, ali racun mi je oko 20ak maraka dolazio, najskuplji sto mi je dosao bio je od 27 maraka....

TL;DR - Skupi racuni, malo vremena provodim u stanu da bi se opravdala velika potrosnja.

Da li je iko od ovih sa slicnim problemima rijesili ovo, da li ste nasli sta vam trosi struju? Kako?
Mozes kupiti 2-3 mjeraca potrosnje,koji se ustekaju u uticnicu a onda uredjaj (potrosac) u mjerac i za mjesec dana vidis koliko ti je kW potrosilo...pomnozis sa cijenom struje i dodjes do najveceg potrosaca u kuci.Ovo stavis na najvece potrosace u stanu.

Kod mene u kuci isto racuni dolaze oko 50 KM a konstantno radi frizider i zamrzivac (velika skrinja) a ovo ostalo se pali po potrebi...tv,komp,svjetla su sva LED u kuci...elektricni sporet rijetko,ima plin ...sada imam i grijanje pa se ni bojler ne pali ali ima pumpa u plinskom bojleru,koja radi stalno kada i pec,pa je otprilike to neka kompenzacija...ne palim bojler ali pumpa radi pa dodje na isto

a ja imam sad pa ako pogresno ocitaju,prijavim da mi isprave i obracunaju tacno.
Quaresma

#213 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Quaresma »

zippoo87 wrote: 03/01/2021 21:52

Mozes kupiti 2-3 mjeraca potrosnje,koji se ustekaju u uticnicu a onda uredjaj (potrosac) u mjerac i za mjesec dana vidis koliko ti je kW potrosilo...pomnozis sa cijenom struje i dodjes do najveceg potrosaca u kuci.Ovo stavis na najvece potrosace u stanu.

Kod mene u kuci isto racuni dolaze oko 50 KM a konstantno radi frizider i zamrzivac (velika skrinja) a ovo ostalo se pali po potrebi...tv,komp,svjetla su sva LED u kuci...elektricni sporet rijetko,ima plin ...sada imam i grijanje pa se ni bojler ne pali ali ima pumpa u plinskom bojleru,koja radi stalno kada i pec,pa je otprilike to neka kompenzacija...ne palim bojler ali pumpa radi pa dodje na isto

a ja imam sad pa ako pogresno ocitaju,prijavim da mi isprave i obracunaju tacno.
zipo kume, hajde molim te u pp objasni mi malo konkretnije povodom toga, ne mogu majke mi vise naplacati ovolike racune.
moon_walker_90

#214 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by moon_walker_90 »

Quaresma wrote: 04/01/2021 01:03
zippoo87 wrote: 03/01/2021 21:52

zipo kume, hajde molim te u pp objasni mi malo konkretnije povodom toga, ne mogu majke mi vise naplacati ovolike racune.
Ima kupiti brojac u obliku osiguraca koji se moze postaviti na tablu sa osiguracima,al to ti treba elektricar da ti spoji i mjeri ti koliko si potrosio.

Edit:
Nesto poput ovoga:
Image
bumerangss

#215 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by bumerangss »

konektovan wrote: 14/04/2020 22:49 Meni sa tv taksom dodje najvise 60 KM racun, kako sam hanumu naucio da postoji jeftina i skupa... :mrgreen:
I ja pazim na jeftinu-skupu i isplati se jer je jrftina 50% jeftinija od skupe i omjermi je s:j 1:2 pa i 1:3

Sad zimi je jeftina 22:00-07:00 i 13:00-16:00 a ljeti kad se sat pomjer je 23:00-08:00 i 14:00-17:00

Ja živim sam ali i kuham i perem i peglam i kupam se svaki dan, veš mašinu palim u prosjeku svako 3-ći dan a nedeljom nekad upalim i dvije tri (zavjese, posteljinu...) Živim u kući sa izolacijom 8 cm fasada stiropor, PVC stolarija i grijem se na obićni uljani radijator samo jednu prostoriju ali i ostale prostorije su "mlake" 15 16 stepeni kad je vani oko nule kao ovih dana. Ljeti dobivam po 30-ak u jesen i proljce oko 50 60 a u zimske mjesece oko 100 110 KM i zadovoljan sam :D
bumerangss

#216 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by bumerangss »

akcija007 wrote: 03/01/2021 21:20 Sutra odoh u postu da platim racun za struju
Ja 31.12.2020. otišao da platim sve racune kao sto placam svaki mjesec na kraju mjeseca jer su manje gužve i oko 11:00 platim telefone u BHTelecomu na Malti i onda pređem u Envera Šehovića u onaj naplatni centar platim vodu, smeće i plin i onda pjehoke prohodam do glavne Elektroprivrede da platim struju i malo požurim jer pred Novu godinu, kontam skraćeno rade do 14 ili 13 pa možda i do 12 sati jer to je Elektroprivreda :D i kako se približavam ulazu, vidim raja se vraća od vrata kad ja tamo na vratima piše da je radno vrijeme na dan 31.12 od 7:30 do 9:30 :facepalm: :pisnuo:

Danas ću i ja u poštu da platim da mi se ne bi spojila 2 računa jer ocitavaju oko osmog u mjesecu :roll:
kakavdanakneiskustvu

#217 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

akcija007 wrote: 03/01/2021 21:20 Sutra odoh u postu da platim racun za struju
javi šta i kako bi
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#218 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by anex »

Kako izbaciti RTV taksu sa računa?
nivla

#219 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by nivla »

anex wrote: 04/01/2021 11:36 Kako izbaciti RTV taksu sa računa?
odes u najblizu opstinu i ovjeris izjavu da u stanu niko ne zivi ili da na toj adresi gdje zivis ne posjedujes radio i tv prijemnik, 2KM je administrativna taksa
onda to odneses u RTV dom i oni te skinu s liste nakon sto provjere da niko ne zivi ili da nemas rtv prijemnik i kroz 2 mjeseca ti vise nece dolaziti rtv taksa
ne bih da cjepidlacim ali ako posjedujes radio prijemnik u autu, na mobitelu i slicno proizilazi da bi trebao placati taksu za posjedovanje istog
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#220 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by anex »

Do sad sam placao priznanicom u elktrodistribuciji na šalteru...sada toga nema.
Taj naćin me zanima...nikakve takse i dodatna hodanja i ganjanje papira :lol:
Quaresma

#221 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Quaresma »

moon_walker_90 wrote: 04/01/2021 02:05
Ima kupiti brojac u obliku osiguraca koji se moze postaviti na tablu sa osiguracima,al to ti treba elektricar da ti spoji i mjeri ti koliko si potrosio.

Edit:
Nesto poput ovoga:
Image
gdje se u sarajevu ovo moze kupiti?
moon_walker_90

#222 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by moon_walker_90 »

Zaista nisam siguran,al vidim da ima na olxu,al vjerujem da ima u prodavnicama elektricnog materijala

https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=digitalno+brojilo
channel10

#223 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by channel10 »

Da li neko placa racune preko huhu ili opa aplikacije i da li je moguce na taj nacin platiti racun bez RTV takse?
moon_walker_90

#224 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by moon_walker_90 »

channel10 wrote: 04/01/2021 14:31 Da li neko placa racune preko huhu ili opa aplikacije i da li je moguce na taj nacin platiti racun bez RTV takse?
Ja placam preko opa aplikacije(doduse samo sam jedan racun do sada platio-prosli), i mislim da mozes staviti iznos koji zelis da se uplati,bez obzira sto aplikacija vrati iznos koji se nalazi ukupno na racunu.
bilic

#225 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by bilic »

Quaresma wrote: 04/01/2021 12:52
moon_walker_90 wrote: 04/01/2021 02:05

Edit:
Nesto poput ovoga:
Image
gdje se u sarajevu ovo moze kupiti?
Ja kupio na Otoci prije mjesec dana ... oko 60 KM
Post Reply