Nije.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sencobih
- mc-twin
#74328 Re: BHTelecom All About
Ne znam koji je tvoj interes da svim silama i za sve branis Bh telecom,ali dobro... Ne treba smanjivati,ali treba posteno zaraditi tu istu platu i truditi se oko korisnika kako starih tako i novih...
-
forumstiv
#74329 Re: BHTelecom All About
Kolika je prosječna plata u Bhtelekomu ? Negdje sam pročitala oko 1700/1800 KM ?
-
anelasar
#74330 Re: BHTelecom All About
Jeste vi normalni ? Svak teži većim platama i zaradi a vi bi smanjivali. Čim smanjiš platu u bh tekekomu npr gde je prosječna plata možda 1700-1800 KM ili u Eronetu gdje je prosječna plara 1600-1800 KM ...automatski pada potrošnja svugdje. I manje će zaraditi ona teta u kiosku , ona radnica u Bingu i tako to.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 11:23Boldirano![]()
Vjerujem da ima, ali kažem da je i ovo bilo isto dno ili jako blizu dna. Sad radim kod privatnika i nekad se pitam, da li je moguće da ovakva firma postoji u BiH. Čini mi se da bi i za Njemačku bila prevelik zalogaj. Opet kažem, možda ima bolje i od moje firme ali ovo do sada je vrh. Od brige prema uposlenicima, od opuštene atmosfere u kolektivu, normalnog radnog vremena i naravno odlične plate.
Hoću reći, nije sve ni do sistema. Sistem jeste robovlasnički ali ako je gazda firme bez morala, bez savjesti, on će i u uređenom sistemu tražiti načina za ekstra zaradu, da što manje plaća radnike a da daje što više posla. Sve je do ljudi.
Ja sam protiv smanjivanja. Trebamo se boriti da se plate povećaju. Ako je povećaju u Bhtelekomu , Eronetu ...onda se možemo nadati i povećanju plata mi u realnom sektoru,a država će se bolje razvijati kad su bolje plate i u Bhtelekomu i Eronetu i ostalo...
- drug_profi
#74331 Re: BHTelecom All About
Mi da imamo sindikat ko sto nemamo, davno je trebao biti generalni strajk svih djelatnosti.
Apsolutno blokada svega.
Zahtjev. Minimalna plata ne manja od 750 ili 800 maraka.
Sugavci su je izbacili iz zakona i sad ti poslodavac moze dati 200 maraka za 200 sati rada, a ti odbij ili prihvati ako hoces.
Ovdje je sve napravljeno da ti bude dobro samo ako si dio klijentele stranke, tj. ako slusas sta ti se kzae, dajes pare kad se traze, nabavljas glasove ucjenama. Onda imas gledanje kroz prste i za poreze, i za doprinose, i za krsenje prava i zakona o radu...
A ako si bas dobar sa nekim iz stranke onda imas mjesto u Telekomu, Elektroprivredi. Gdje je bolja plata a nista se ne mora raditi.
Naravno ima tu i onih koji su dovedeni da rade i odrzavaju poslovanje. Ali su ucjenjeni i njima se kaze da su lako zamjenjivi.
Apsolutno blokada svega.
Zahtjev. Minimalna plata ne manja od 750 ili 800 maraka.
Sugavci su je izbacili iz zakona i sad ti poslodavac moze dati 200 maraka za 200 sati rada, a ti odbij ili prihvati ako hoces.
Ovdje je sve napravljeno da ti bude dobro samo ako si dio klijentele stranke, tj. ako slusas sta ti se kzae, dajes pare kad se traze, nabavljas glasove ucjenama. Onda imas gledanje kroz prste i za poreze, i za doprinose, i za krsenje prava i zakona o radu...
A ako si bas dobar sa nekim iz stranke onda imas mjesto u Telekomu, Elektroprivredi. Gdje je bolja plata a nista se ne mora raditi.
Naravno ima tu i onih koji su dovedeni da rade i odrzavaju poslovanje. Ali su ucjenjeni i njima se kaze da su lako zamjenjivi.
-
sencobih
#74332 Re: BHTelecom All About
ne branim telekom samo ne mislim da bi meni nešto bilo bolje ako u telekomu ili elektroprivredi bude gore. Mišljenja sam da ako komšija ima platu da će i on doći kod mene u radnju i nešto pazariti pa će i meni nešto doći. Znaš,ono šupljiranje kad kažu kad dođe privatnik T com biće nam bolje, privatnik je m tel i telemah pa šta, usluge su tu negdje bara-bara, ništa jeftinije, samo što radnike više izrabljavaju, a više para odlazi vani.Nisam od onih koji zbog svog ličnog interesa, ili trenutnog političkog opredjeljenja ću reći da Bogda propo telekom ,telemah ili bilo koja firma koja upošljava ljude ovdje. Da Bogda svi imali veće plate nego u Telekomu, svima će nam biti bolje. Žao mi je kad vidim da kod gazdurina koje se hvale zarađenim milionima da im ljudi rade za minimalac, i kada su ih prvog dana pandemije sve otpustili, to je tuga
-
sencobih
-
Vidal89
#74334 Re: BHTelecom All About
Slazem se najmanje te 10 ljudi dnevno napadne izvrijedjasencobih wrote: ↑30/12/2020 09:22Mislim da stranke svoje kadrove ne postavljaju na šaltere, jedno od najgorih radnih mjesta je šalterMehemed wrote: ↑30/12/2020 07:53Da. To mi je bila najbliža poslovnica u kojoj je bio dostupan mobitel kojeg hoću kupiti, i to prikazivalo 6 komada na stanju.
Kaže mi ovaj u Visokom nazovi i vidi da nisu rezevisani(bio je jedan bliže u Brezi, ali je rezervisan). Zvao i zvao i niko da se javi i onda upalim auto i pravac Sarajevo nadajući se da će jedan od 6 komada biti slobodan. Dođem i zateknem bahatost službenice koja je sigurno zaposlena preko stranačke ili rodbinske veze.
Bio je u Zenici jedan ili dva komada(pitanje je da li su rezervisani), ali mi je Zenica dalje pa sam se zbog toga odlučio za Sarajevo i poslovnicu na Malti.
Rezrvisali su oni meni telefon u Visokom ali kaže ne zna kada će biti dostupan, prije mjesec dana neće sigurno, za kasnije se ne zna.
Na duge staze unisti te psihicki
- Tesla Edison
#74335 Re: BHTelecom All About
Pa to je i suština napisanog. Upravo, kritika malih plata i velikih "gazdi".anelasar wrote: ↑30/12/2020 13:20Jeste vi normalni ? Svak teži većim platama i zaradi a vi bi smanjivali. Čim smanjiš platu u bh tekekomu npr gde je prosječna plata možda 1700-1800 KM ili u Eronetu gdje je prosječna plara 1600-1800 KM ...automatski pada potrošnja svugdje. I manje će zaraditi ona teta u kiosku , ona radnica u Bingu i tako to.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 11:23Boldirano![]()
Vjerujem da ima, ali kažem da je i ovo bilo isto dno ili jako blizu dna. Sad radim kod privatnika i nekad se pitam, da li je moguće da ovakva firma postoji u BiH. Čini mi se da bi i za Njemačku bila prevelik zalogaj. Opet kažem, možda ima bolje i od moje firme ali ovo do sada je vrh. Od brige prema uposlenicima, od opuštene atmosfere u kolektivu, normalnog radnog vremena i naravno odlične plate.
Hoću reći, nije sve ni do sistema. Sistem jeste robovlasnički ali ako je gazda firme bez morala, bez savjesti, on će i u uređenom sistemu tražiti načina za ekstra zaradu, da što manje plaća radnike a da daje što više posla. Sve je do ljudi.
Ja sam protiv smanjivanja. Trebamo se boriti da se plate povećaju. Ako je povećaju u Bhtelekomu , Eronetu ...onda se možemo nadati i povećanju plata mi u realnom sektoru,a država će se bolje razvijati kad su bolje plate i u Bhtelekomu i Eronetu i ostalo...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- dend
- dend
#74338 Re: BHTelecom All About
Uzmes sliku, opisi gdje je i posalji na [email protected]
Preko tog emaila ce prvo doci regionalnoj direkciji pa sefu zaduzenom za to mjesto pa na kraju odgovornoj osobi na terenu.
- drug_profi
#74339 Re: BHTelecom All About
Ne znam kako smije biti zakonito da se ostvaruje milionska dobit, a ne isplacuje se minimalna plaća koja pokriva bar pola potrosacke korpe?
To jednostavno nije pošteno ni pred bogom ni pred ljudima. Ja licno pokusavam bojkotovati svaku firmu za koju znam da izrabljuje radnike, a to je jako tesko jer ih je more takvih.
Onaj ko izglasa zakonsku obavezu kao ovo gore napisano treba biti slavljen kao heroj nacije.
To moze usporiti ili zaustaviti odliv radne snage, moze vratiti nadu, moze ubrzati tokove novca, povecati punjenje PDV-a, povecati potrosnju, potraznju, pa onda i nova radna mjesta...
A cijena svega je da ce nase gazde imati npr. 1,5 milion dobiti, umjesto 5 miliona. Malo li je?
Dzambic (Bingo) ima 8000 uposlenih i neto profit u 2019. od 95 miliona KM.
Da svima linearno poveca platu za 250 maraka plus doprinosi, kostalo bi ga oko 33 miliona na godisnjem nivou.
I ostalo bi mu 60 miliona da tarlaha. Tih 250 maraka bi raji iz Binga znacilo mongo. Znacilo bi i svima oko njih.
To jednostavno nije pošteno ni pred bogom ni pred ljudima. Ja licno pokusavam bojkotovati svaku firmu za koju znam da izrabljuje radnike, a to je jako tesko jer ih je more takvih.
Onaj ko izglasa zakonsku obavezu kao ovo gore napisano treba biti slavljen kao heroj nacije.
To moze usporiti ili zaustaviti odliv radne snage, moze vratiti nadu, moze ubrzati tokove novca, povecati punjenje PDV-a, povecati potrosnju, potraznju, pa onda i nova radna mjesta...
A cijena svega je da ce nase gazde imati npr. 1,5 milion dobiti, umjesto 5 miliona. Malo li je?
Dzambic (Bingo) ima 8000 uposlenih i neto profit u 2019. od 95 miliona KM.
Da svima linearno poveca platu za 250 maraka plus doprinosi, kostalo bi ga oko 33 miliona na godisnjem nivou.
I ostalo bi mu 60 miliona da tarlaha. Tih 250 maraka bi raji iz Binga znacilo mongo. Znacilo bi i svima oko njih.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#74340 Re: BHTelecom All About
ne znam kakav je sad telekom sa tim i outsource firmama, distribuciju već odavno rade privatne firme... al jebemga ostavit svezane žice, i SKS u čvor, to je glupost velika ko god da je radiodend wrote: ↑30/12/2020 13:58Uzmes sliku, opisi gdje je i posalji na [email protected]
Preko tog emaila ce prvo doci regionalnoj direkciji pa sefu zaduzenom za to mjesto pa na kraju odgovornoj osobi na terenu.
ulica timurhanova, na potezu oko broja 10 - 14
- dend
#74341 Re: BHTelecom All About
Privatne firme rade ove poslove povlacenja kablova, medjutim cim je spajano kablo onda je to morao biti monter neki iz bhT koji je spajao. Kako god, ako mislis da trebas, posalji email i prijavi da se sanira kako treba. Ja sam u svom dijelu grada prijavio na desetine razbijenih ormarica ( mali crni ) iz kojih vire zice i svi do jednog su ili zamjenjeni ili popravljeni ,medjutim cekalo je se i do 2 mjeseca ali barem se sredi.mk ultra wrote: ↑30/12/2020 14:03ne znam kakav je sad telekom sa tim i outsource firmama, distribuciju već odavno rade privatne firme... al jebemga ostavit svezane žice, i SKS u čvor, to je glupost velika ko god da je radiodend wrote: ↑30/12/2020 13:58Uzmes sliku, opisi gdje je i posalji na [email protected]
ulica timurhanova, na potezu oko broja 10 - 14
-
isakkozlic
#74342 Re: BHTelecom All About
- drug_profi
#74343 Re: BHTelecom All About
Neko jede kupus, neko meso, u prosjeku svi jedu sarmu.
- Del_Boy1
#74344 Re: BHTelecom All About
Ko nije iskoristio bonus plus bodove neka ih iskoristi, danas je zadnji dan. Ja sam bio ubijeđen da je pisalo do 31.12. a gledam sad piše do 30.12.2020.
- Laertes
#74345 Re: BHTelecom All About
Zvao juče. 120 KM ove godine. Fala Bhtelecomu. 
-
noviclan
#74346 Re: BHTelecom All About
Koji uzeti paket mojetv i internet da moze piciti youtube
- dend
#74347 Re: BHTelecom All About
Mojatv net 7 , 1000Mbps download, 200Mbps upload, trebalo bi da moze youtube... /s
Al za ozbiljno...
Uzmi MojaTv Net 1 - 41.5 KM, trenutno ima akcija, placat ces marku 6 mjeseci plus ces dobiti dodatni STB za TV na dvije godine
Ako zelis samo internet najjeftiniji paket je NetFlat 5 za 20 KM
Samo televizija ima za 13 KM i 22 KM
Vise ovdje
Takođe, traži Bonus plus da aktiviras odmah da pocnes skupljati bodove pa da na ustedis novca tokom godine
- mc-twin
#74348 Re: BHTelecom All About
To si upravu.Slazem se.Vjerovatno sam ja stekao pogresan utisak il sta vec...sencobih wrote: ↑30/12/2020 13:37ne branim telekom samo ne mislim da bi meni nešto bilo bolje ako u telekomu ili elektroprivredi bude gore. Mišljenja sam da ako komšija ima platu da će i on doći kod mene u radnju i nešto pazariti pa će i meni nešto doći. Znaš,ono šupljiranje kad kažu kad dođe privatnik T com biće nam bolje, privatnik je m tel i telemah pa šta, usluge su tu negdje bara-bara, ništa jeftinije, samo što radnike više izrabljavaju, a više para odlazi vani.Nisam od onih koji zbog svog ličnog interesa, ili trenutnog političkog opredjeljenja ću reći da Bogda propo telekom ,telemah ili bilo koja firma koja upošljava ljude ovdje. Da Bogda svi imali veće plate nego u Telekomu, svima će nam biti bolje. Žao mi je kad vidim da kod gazdurina koje se hvale zarađenim milionima da im ljudi rade za minimalac, i kada su ih prvog dana pandemije sve otpustili, to je tuga
-
MrProper
#74349 Re: BHTelecom All About
Pozdrav crkao mi je njihov ZTE modem, pa je dosao monter ugradio nekakav INNBOX nikad cuo za njega a i na netu slabo ima informacija cuo sam kako govori da im je nestalo ovih ZTE, a ovaj innbox otkako je ugradjen internet mi malo-malo puca, da li je moguce kupiti neki dobar modem i ugraditi ga za svoj internet da koristim umjesto ovog njihovog i kako to ide hvala unaprijed
- dend
#74350 Re: BHTelecom All About
Prijavi ponovo smetnju i traži na 1444 da ti se zamjeni modemMrProper wrote: ↑30/12/2020 23:04 Pozdrav crkao mi je njihov ZTE modem, pa je dosao monter ugradio nekakav INNBOX nikad cuo za njega a i na netu slabo ima informacija cuo sam kako govori da im je nestalo ovih ZTE, a ovaj innbox otkako je ugradjen internet mi malo-malo puca, da li je moguce kupiti neki dobar modem i ugraditi ga za svoj internet da koristim umjesto ovog njihovog i kako to ide hvala unaprijed