Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nejasno je dal govnari kontaju da hin niko nece ? ni italija ni kantoni ni entiteti. niko. sto hin jebeni novinari ne pitaju cuj idem u gejm po 20 puta, pa ta je dzubrad zbilja sretna sto hin niko jos nije upuco. ko ima prosvjetiteljsku ulogu u bejundha da hin nauci da je granica granica. sto hin jebeni novinari ne pitaju dal znaju da sranje koje prave nije dozvoljeno bez bzira na njihove zelje
morel taj peder da him kaze
bogam bihac ako padne ... ovaj sto kae ako hin pustimo 1000 docice 2000 grijesi. treba reci da uopce ne postoji ta mogucnost i da bira nece primit ni nula govnara, jer tom greskom otvara put za diskusiju a tu diskusije nebi trebalo bit
fosna2014 wrote: ↑30/12/2020 20:00
Zbog toga sto USK i Bihac nemaju kapaciteta da zbog epidemioloske i sigurnosne situacije smjesti sve migrante u grad.
Kakve epidemioloske situacije? Jel to sta zatvoreno u USK pa da ne sire zarazu medju ljudima? Kod mene u tuzli sve jazom otovreno, i kafici, i nargile a i kockarnice...
Zbog toga sto USK i Bihac nemaju kapaciteta da zbog epidemioloske i sigurnosne situacije smjesti sve migrante u grad.
Kakve epidemioloske situacije? Jel to sta zatvoreno u USK pa da ne sire zarazu medju ljudima? Kod mene u tuzli sve jazom otovreno, i kafici, i nargile a i kockarnice...
Dobro to "epidemioloske situacije" je malo navedeno da bolje zvuci ali u sustini je i tacno kada vidis da na jednom mjestu obitava do 1000 ljudi. Radi se o sigurnosti. Radi se o tome da Bihac u zadnje tri godine lici sve vise na neku kasabu u Pakistanu. To je najveci problem. Desavalo se toga dosta u zadnje tri godine. Narod to vise ne zeli i to je to.
Veoma precizan i oštar komentar protivljenja ovakvom odnosu prema Krajini i Krajišnicima, iznio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, koji je čvrsto stao uz narod Krajine i u ovom pitanju. Na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH Nezavisni blok je podnio amandman da se za pomoć Krajini u rješavanju migrantske krize osigura 3 miliona KM u budžetu za 2021. godinu, ali je to parlamentarna većina odbila. Sramno je da je protiv ovakvog prijedloga amandmana glasala i većina zastupnika iz Krajine, posebno oni koji dolaze iz vladajućih stranaka.
Sigma90 wrote: ↑30/12/2020 20:14
Veoma precizan i oštar komentar protivljenja ovakvom odnosu prema Krajini i Krajišnicima, iznio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, koji je čvrsto stao uz narod Krajine i u ovom pitanju. Na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH Nezavisni blok je podnio amandman da se za pomoć Krajini u rješavanju migrantske krize osigura 3 miliona KM u budžetu za 2021. godinu, ali je to parlamentarna većina odbila. Sramno je da je protiv ovakvog prijedloga amandmana glasala i većina zastupnika iz Krajine, posebno oni koji dolaze iz vladajućih stranaka.
SDA nije Krajiska stranka. To je Bakirova stranka.
Sigma90 wrote: ↑30/12/2020 20:16
Zasjeda VM da potvrde da hoce Biru. Ko tamo sve sjedi i za to glasa?
Nadam se da ce USK i Bihac ostati pri svome. Gdje Ruznic? Ne izjasnjava se.
Državna vlast uopšte ne brani interese BIH (Građana Bihaća) već brani interese Njemačke i EU.
To je Marionetska i Izdajnička vlast koja se k tome ne stidi da to i prizna.
Cikotić bi po mrtvim Bošnjacima gazio samo da ispoštuje šta mu Sotona Izetbegović i njegovi đavoli narede.
Očigledno je da političari iz RS-a i političari iz HDZ-a žele da napakoste Bošnjacima sa ovom migrantskom krizom. To se vidi iz blokiranja zatvoranja granice prema Srbiji odakle migranti dolaze, a i smještanjem migranata u gradove sa bošnjačkom većinom.
Rješenje je jednostavno. Treba formirati kamp sa svim migrantima na liniji razgraničenja FBiH i RS-a, a 5 km od granice sa RH.
To će stvoriti pritisak na te dvije strane da dozvole da se zatvori granica prema Srbiji, a u interesu svih građana BiH.
Sad pitanje je, da li "probosanski" političari imaju interes/ želju da riješe ovu krizu.
Dobro to "epidemioloske situacije" je malo navedeno da bolje zvuci ali u sustini je i tacno kada vidis da na jednom mjestu obitava do 1000 ljudi. Radi se o sigurnosti. Radi se o tome da Bihac u zadnje tri godine lici sve vise na neku kasabu u Pakistanu. To je najveci problem. Desavalo se toga dosta u zadnje tri godine. Narod to vise ne zeli i to je to.
Ma da su neka sigurnosna prijetnja vala ni nisu veca od nasih lokalnih debila..prije neki dan cetiri (4) policajca uhapsise radi izivljavanja nad nemocnom osobom, a da ne pricam o Lipovaci Hamdi i njegovoj steti...mislim znamo ba. Ovo se nece rijesiti bez da svi kantoni uzmu par stotina migranata, ali prvo zacepit granice, ili ako se ima muda kosto nema, samo ih vratit Dodiku uz selame
Sigma90 wrote: ↑30/12/2020 20:16
Zasjeda VM da potvrde da hoce Biru. Ko tamo sve sjedi i za to glasa?
Nadam se da ce USK i Bihac ostati pri svome. Gdje Ruznic? Ne izjasnjava se.
Državna vlast uopšte ne brani interese BIH (Građana Bihaća) već brani interese Njemačke i EU.
To je Marionetska i Izdajnička vlast koja se k tome ne stidi da to i prizna.
Cikotić bi po mrtvim Bošnjacima gazio samo da ispoštuje šta mu Sotona Izetbegović i njegovi đavoli narede.
Opet ti...da se ja pitam samo bi ih istovario kod andjela Miskovica i Stanivukovica da nam svima pokazu kako to pravi hriscani rade.
Nema tu vertikale, kakva ovlastenja. Kantoni su autonomni u odlucivanju.
Pa da je tako sto onda traze da Ministarstvo sigurnosti i federalna vlada rijesi situaciju, sto kanton ne rijesi?
[/quote]
Pa zato sto je to drzavni a ne kantonalni problem. NN lica ti u drzavu udju - to je problem koji se na drzavnom nivou rijesava a ne u 2 kantona (US+ Sarajevoski) i onda da se ocekuje da se kanton o tome brine i probleme sam rijesava.
Onaj ciko iz Konjica lijepo rece - podijeliti ih po svim opcinama i niko ni osjetiti nece.
Nema tu vertikale, kakva ovlastenja. Kantoni su autonomni u odlucivanju.
Pa da je tako sto onda traze da Ministarstvo sigurnosti i federalna vlada rijesi situaciju, sto kanton ne rijesi?
Pa zato sto je to drzavni a ne kantonalni problem. NN lica ti u drzavu udju - to je problem koji se na drzavnom nivou rijesava a ne u 2 kantona (US+ Sarajevoski) i onda da se ocekuje da se kanton o tome brine i probleme sam rijesava.
Onaj ciko iz Konjica lijepo rece - podijeliti ih po svim opcinama i niko ni osjetiti nece.
[/quote]
...pa drzava je tako rijesila ako je to drzavni problem sto se tice smjestaja...ovaj dio oko ulaska samo rreci ko od recimo 1 januara 2021 udje na teritoriju BiH ostaje u kantonu/ entitetu na kojem se nasao. Kad kantonalna policija moze braniti federalne i drzavne uredbe, moze stititi i ulazak u kanton. Prvi mi u Tuzli...samo vracaj za zvornik i bijeljinu.
Ali jako je opasno kad se lokalne vlasti igraju drzave, obicno se obije o glavu.
General War wrote: ↑30/12/2020 20:46
Ma da su neka sigurnosna prijetnja vala ni nisu veca od nasih lokalnih debila..prije neki dan cetiri (4) policajca uhapsise radi izivljavanja nad nemocnom osobom, a da ne pricam o Lipovaci Hamdi i njegovoj steti...mislim znamo ba. Ovo se nece rijesiti bez da svi kantoni uzmu par stotina migranata, ali prvo zacepit granice, ili ako se ima muda kosto nema, samo ih vratit Dodiku uz selame
Kako mislis zacepiti 302 km granicne linije (Srbija), 225 km (C.Gora) kad recimo ne moze Hrvatska Granicna policija ih zaustaviti na 20-ak km granicnog pojasa koji koriste ?
Kako mislis vratiti ih Dodiku kad ih nece primiti i kad ni oni sami nece nazad. Probalo se na entitetskoj granici kod Otoke, pa sta se postiglo?
General War wrote: ↑30/12/2020 20:46
Kako mislis zacepiti 302 km granicne linije (Srbija), 225 km (C.Gora) kad recimo ne moze Hrvatska Granicna policija ih zaustaviti na 20-ak km granicnog pojasa koji koriste ?
Kako mislis vratiti ih Dodiku kad ih nece primiti i kad ni oni sami nece nazad. Probalo se na entitetskoj granici kod Otoke, pa sta se postiglo?
Mislim vojsku uposliti, pojacati granicnu policiju opremiti plus volontere....nije sva granica prohodna...imas drinu i savu kao prirodne prepreke ...
Silom mislim vratiti ih dodiku ako nemoze drugacije, ocito i ti ih ne zelis....ako tako ne zelis, onda sjedi i placi.
...bakirova nebakirova...iz krajine su.
Mogu i ja kazati da oni žive u Sarajevu a ne u Krajini.
General War wrote: ↑30/12/2020 20:07
Nisam ni rekao da su prijetnja. Oni si problem. Previše je bilo pljačke, nasilničkog ponašanja, šaketanja, nožakanja i sličnog i to na sred korza u sred grada. Narod se plaši toga. Sama slika grada je ugrožena jer nemamo kapaciteta da te ljude smjestimo na adekvatan način.
Da, svakako bi bilo najbolje da svi kantoni preuzmu obavezu na sebe.
General War wrote: ↑30/12/2020 21:15
Mislim vojsku uposliti, pojacati granicnu policiju opremiti plus volontere....nije sva granica prohodna...imas drinu i savu kao prirodne prepreke ...
Silom mislim vratiti ih dodiku ako nemoze drugacije, ocito i ti ih ne zelis....ako tako ne zelis, onda sjedi i placi.
Sve si to lijepo rekao ali ko ce to odobriti? Vidis da nece niko u Federaciji, ama bas niko, te babune. Po mraku su ih uvalili u Blazuj i tacka.
Ja bih najvise volio da ih uopste nema, ili da se pokupe po cijeloj federaciji ,da se angazuju sve raspolozive policijske, vojne snage i da se npr. blizu tebe na entitetsku liniju u Memice dovezu i nek idu odakle su dosli. Ne dozvoliti im nikakav povratak. Pa kud puklo da puklo.
Ali uvijek ima ono ali?
howdy wrote: ↑30/12/2020 19:43
Ovlastenja federalnih organa su veca nego kantonalnih...to sto ih niko ne hebe sarajevo i iz bihaca i sire je znak da je sve ostislo u qurac zahvaljujuci SDA nacinu vladanja, nego sto treba svaki papak se pitata sta treba drzava da radi...