Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#37026 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

adsubzero wrote: 26/12/2020 10:05
TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 09:48 Ostalo ne bih komentarisao jer si u suštini samo potvrdio što sam i napisao.
Ne, vec neces komentarisati jer nemas sta komentarisati. Ovo sve sto si napisao ni blizu ne potvrdjuje ono sto si rekao da "nista ne znamo"
Ukoliko imate respiratorne simptome (kašljanje i kihanje), preporučuje se upotreba medicinske maske kako biste zaštitili druge. Ako nemate jedan od navedenih simptoma, nema potrebe da nosite masku.
To je vrlo stara izjava i u medjuvremenu se saznalo da se zaraza moze prenijeti i asimptomatski. Guglanje recenice vodi na Unicef stranicu napisanu u martu!
TESLA_EDISON wrote: 14/12/2020 09:06 Maska je beskorisna i ne štiti. Štaviše, štetna je.

Bacite maske u smeće, jednom zauvijek ,ako vodite računa o svom zdravlju.
Je li i ovo spada u ono da nista ne znamo, hm? :izet:
Znamo itekako da su maske više štetne nego korisne.

A kad amo kod izjava UN tijela, WHO, Unicef,... i 26.12.2020. stoje iste smjernice kao i u martu. Još jedna potvrda sa tvoje strane da WHO, zajedno sa panikbotovima lupaju ko Maksim po diviziji.

Cilj su vam mjere i lockdown zarad ličnih interesa pa zbog toga shvatam nervozu jer brojke padaju a lockdown-a nema. Štaviše, tamo gdje je uveden, tu virus divlja.
zubi

#37027 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 10:17 Znamo itekako da su maske više štetne nego korisne.
Znamo, znamo... truju nas sa CO2 , eno hirurzi stalno u nesvijest padaju, nikad operaciju ne mogu u cugu da zavrse :D

Al šššš, to se krije :lol:
adsubzero

#37028 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 10:17 Cilj su vam mjere i lockdown zarad ličnih interesa pa zbog toga shvatam nervozu jer brojke padaju a lockdown-a nema
Kome su cilj mjere i kojih licnih interesa? Sta je s tobom :lol:
Jedva cekam da se stvari vrate u normalu, zasto bi mi ovo odgovaralo...
Kad kazes ono da nista ne znamo, kazi kako jeste, da stavimo stvari u pravu perspektivu. TI NISTA NE ZNAS.
Štaviše, tamo gdje je uveden, tu virus divlja.
Opet cherry picking? Po jedan primjer imas za to, a koliko primjera je kojih pokazuju suprotno od toga sto tvrdis...
Ti spominjes izuzetak a ne pravilo i opet pravis logicku zabludu.
Trappist

#37029 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Necu da vam se mijesam niti da zapocinjem novu raspravu, ali u kojoj je to zemlji drastično smanjen broj novozarazenih zbog obaveznih maski? Samo mi nemojte reci Kina...
Tesla Edison

#37030 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

adsubzero wrote: 26/12/2020 10:30
TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 10:17 Cilj su vam mjere i lockdown zarad ličnih interesa pa zbog toga shvatam nervozu jer brojke padaju a lockdown-a nema

Haj pusti šuplju. I ptice na grani znaju ko su najveći panikbotovi, kome kraj pandemije teško pada i kome će biti jako teško odvojiti se iz udobnih fotelja kod kuće, sa sigurnom budžetskom platom i toplim obrokom i ponovo krenuti na posao i kao nešto "raditi".

Trenutno, u ovom trenutku, znam da minimalno 280 000 glasača SDA (prema posljednjim izborima), budžetskih parazita, priželjkuje pogoršanje epidemije i kad vide brojke u opadanju, tada počnu ordinirati po društevim mrežava u misiji "prosvjetljenja" i "edukacije" te zagovarati represivne mjere, karantine i sl. nebuloze.

Naravno, tu se povlači i priča o preopterećenom zdravstvenom sistemu. Sistemu kojeg su upravo budžetski paraziti uništili. Upravo ti su najgasniji kada je lockdown u pitanju.
adsubzero

#37031 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 11:35

Haj pusti šuplju. I ptice na grani znaju ko su najveći panikbotovi, kome kraj pandemije teško pada i kome će biti jako teško odvojiti se iz udobnih fotelja kod kuće, sa sigurnom budžetskom platom i toplim obrokom i ponovo krenuti na posao i kao nešto "raditi".

Trenutno, u ovom trenutku, znam da minimalno 280 000 glasača SDA (prema posljednjim izborima), budžetskih parazita, priželjkuje pogoršanje epidemije i kad vide brojke u opadanju, tada počnu ordinirati po društevim mrežava u misiji "prosvjetljenja" i "edukacije" te zagovarati represivne mjere, karantine i sl. nebuloze.

Naravno, tu se povlači i priča o preopterećenom zdravstvenom sistemu. Sistemu kojeg su upravo budžetski paraziti uništili. Upravo ti su najgasniji kada je lockdown u pitanju.
Hajde bgt pusti se ti suplje price i panikbotova i slicnih gluposti. Ne znas me i ne znas kako razmisljam. Niti sam u SDA, niti sam parazit na drzavnom budzetu, niti zagovaram potpuni lockdown. Ali da, smatram da su neke mjere potrebne za razliku od vas rahatbotova.
represivne mjere, karantine i sl. nebuloze.
Ne mijesaj kruske i jabuke, lockdown nije isto sto i karanten. Ako te nije stid kao odrasla osoba tako da razmisljas, to mnogo govori o tebi. Da ne govorim cisto netacnih izjava poput one da maske cine vise stete. Dosta vise bahatosti s tvoje strane i tvog prosipanja, lazi i spinovanja.
insaneinthebrain

#37032 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by insaneinthebrain »

80 miliona :(

Coronavirus Cases:
80,287,068

Deaths:
1,759,266

Recovered:
56,558,625
adsubzero

#37033 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

insaneinthebrain wrote: 26/12/2020 12:06 80 miliona :(

Coronavirus Cases:
80,287,068

Deaths:
1,759,266

Recovered:
56,558,625
Zacas smo se sa milion i po na taj broj popeli :shock:
Trappist

#37034 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

adsubzero wrote: 26/12/2020 12:08

Coronavirus Cases:
80,287,068

Deaths:
1,759,266

Recovered:
56,558,625
Ili "smo" zacas jako povecali broj testiranja.
BadBoy

#37035 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 26/12/2020 12:13

Znači ako prestanemo testirati nestat će i korone?
Tesla Edison

#37036 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

adsubzero wrote: 26/12/2020 11:52

Hajde bgt pusti se ti suplje price i panikbotova i slicnih gluposti. Ne znas me i ne znas kako razmisljam. Niti sam u SDA, niti sam parazit na drzavnom budzetu, niti zagovaram potpuni lockdown. Ali da, smatram da su neke mjere potrebne za razliku od vas rahatbotova.
Ne mijesaj kruske i jabuke, lockdown nije isto sto i karanten. Ako te nije stid kao odrasla osoba tako da razmisljas, to mnogo govori o tebi. Da ne govorim cisto netacnih izjava poput one da maske cine vise stete. Dosta vise bahatosti s tvoje strane i tvog prosipanja, lazi i spinovanja.
Nisam nikoga direktno prozvao u postu ali zaista te žalim ako si se prepoznao u istom :(.

24-satni karantin ili lockdown je jedno te isto. Staviti gradove i države u karantenu ili u lockdown, isto je.

Srećom, bez obzira na tvoje napore (sam si se prozvao) i napore tvojih isromišljenika, predsjednice stranke, ćele i ostalih uhljupa, lockdown-a nema i ne može ga ni biti.

Sad iskaljujte bijes po tastaturama, monitorima i ostalom IT opremom. Svakako je niste kupili od svog novca.
red evil

#37037 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

Pa dobro, jedno drugo vuče. Ne dolaze kući i nasilu testiraju već narod ide da se testira jer ima određene simptome to jest bolesni su.
Tesla Edison

#37038 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

BadBoy wrote: 26/12/2020 12:17
Uzmimo hipotetički. Da za dva dana testiramo 3 500 000 ljudi, dakle kompletnu državu i otkrijemo tu 1 300 000 pozitivnih šta bi se desilo?

Da li bi vijesti bile tipa "drastičan porast, u jednom danu preko milion novih slučajeva"?

Naravno da bi. Bila bi sveopšta panika, sve bi se zatvorilo.

Hoću reći, da broj testiranja uveliko utiće na medijski broj zaraženih. U stvarnosti, niko ne zna koliko je pozitivnih.

Da se opet malo vratimo na hipotetičku situaciju. Prvi ponedjeljak nakon masovnog testiranja, koliko bi bilo novih slučajeva? :)
adsubzero

#37039 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 12:17

Nisam nikoga direktno prozvao u postu ali zaista te žalim ako si se prepoznao u istom :(.

24-satni karantin ili lockdown je jedno te isto. Staviti gradove i države u karantenu ili u lockdown, isto je.

Srećom, bez obzira na tvoje napore (sam si se prozvao) i napore tvojih isromišljenika, predsjednice stranke, ćele i ostalih uhljupa, lockdown-a nema i ne može ga ni biti.

Sad iskaljujte bijes po tastaturama, monitorima i ostalom IT opremom. Svakako je niste kupili od svog novca.
Kako nisi prozvao, kad raspravljas sa mnom i konstantno me bacas u te neke grupe. Ne znam ni ja sto odgovaram nekome tako indolentnom.
Ti znas sta sam ja kupio svojim novcem? Druze bas ti je prica glupa, al ono do bola :lol:
Kad si vidio da argumenata nemas i to ti ne pije vode, daj onda ad hominema i to nesto sto nema veze sa mnom hahaha.
Koji bolan bijes, zbog cega? Pa nije li tvoja teza da bi neko kao "budzetski parazit" trebao biti sretan zbog lockdown-a... :zid:
Ti u jednom postu totalno pobijes sebe.
Jos i ovo, karanten nije isto sto i lockdown, karanten je za osobe koje su zarazene. Ko maksim po diviziji...
Daj nam jos malo nebuloza.
Trappist

#37040 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Sto mi stavljas rijeci u usta? Gdje sam ja to spomenuo? Evo sto se s tobom i slicnim tebi ne moze normalno diskutovati ovdje.
Moja poenta je bila da se ne trebamo nesto cuditi i sokirati tim brojkama novozarazenih, kad oni najvise zavise od broja testiranih. KS ti je primjer, na podhrastovima imas sad mozda i manje ljudi nego sto ih je bilo u augustu, kad je na "papiru" bilo dosta manje slučajeva.
BadBoy

#37041 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Trappist wrote: 26/12/2020 13:00

Sto mi stavljas rijeci u usta? Gdje sam ja to spomenuo? Evo sto se s tobom i slicnim tebi ne moze normalno diskutovati ovdje.
Moja poenta je bila da se ne trebamo nesto cuditi i sokirati tim brojkama novozarazenih, kad oni najvise zavise od broja testiranih. KS ti je primjer, na podhrastovima imas sad mozda i manje ljudi nego sto ih je bilo u augustu, kad je na "papiru" bilo dosta manje slučajeva.
Postavio sam ti pitanje kako bih bolje razumio tvoj stav, nisam ti stavio riječi u usta. Nauči razliku da možemo normalno nastaviti diskusiju.

Šta dalje značiti da broj novozaraženih zavisi od broja testiranih, osim da se ne trebamo čuditi? Ili je samo to?
adsubzero

#37042 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

@Trappist Broj UMRLIH nije posljedica veceg broja testiranja. Da sam spomenuo broj oboljelih pa ok... Ali evo ako kazes da je povecan broj zarazenih posljedica obuhvatnijeg testiranja, zasto ne bi radila i obrnuta logika? Ako ima manje zarazenih, to je zato sto se manje testira, odnosno ako se ne testira, znaci da nema zarazenih (tj. nema korone).
BadBoy

#37043 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

adsubzero wrote: 26/12/2020 13:23 @Trappist Broj UMRLIH nije posljedica veceg broja testiranja. Da sam spomenuo broj oboljelih pa ok... Ali evo ako kazes da je povecan broj zarazenih posljedica obuhvatnijeg testiranja, zasto ne bi radila i obrnuta logika? Ako ima manje zarazenih, to je zato sto se manje testira, odnosno ako se ne testira, znaci da nema zarazenih (tj. nema korone).
Upravo to pokušavam razlučiti, ali eto da ne bi odmah skakao i napadao nas kako stavljamo riječi u usta neka on svojim riječima do kraja objasni stav.
tukizahou

#37044 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

Ne znam kako je vama samo kako je pocela ova korona nekom slucajnoscu meni se pojacalo culo okusa :lol:
ćiribiribela

#37045 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 10:17

Hajd za nas sto ne znamo, zasto su maske vise stetne nego korisne?

Decembar evo na izmaku, a kod nas na odjelu nijedan slucaj influenze niti rsv. Vec samo ovo 2 puta spominjala, ali je definitivno mali i direktan primjer kako maske i distanca djeluju. I da, ne testiramo samo na covid, nego i na spomenuto.
Trappist

#37046 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

adsubzero wrote: 26/12/2020 13:23 @Trappist Broj UMRLIH nije posljedica veceg broja testiranja. Da sam spomenuo broj oboljelih pa ok... Ali evo ako kazes da je povecan broj zarazenih posljedica obuhvatnijeg testiranja, zasto ne bi radila i obrnuta logika? Ako ima manje zarazenih, to je zato sto se manje testira, odnosno ako se ne testira, znaci da nema zarazenih (tj. nema korone).
U KS je i u aprilu znalo biti 2-3 umrlih dnevno. A tad je broj aktivnih bio 100-200 max. Ne razumijem sta pokusavas reci, naravno da ces imati manje slučajeva na papiru ako manje testiraš, i obrnuto. Hrvatska je jedno vrijeme puno manje od nas testirala, i vidi cuda imala manje zarazenih. Kad su povecali testiranja sa 500-600 dnevno na 8000-9000 tad su i otkrili hiljade novozarazenih. Na kraju krajeva kako ces znati da je neko umro od korone ako nije testiran?
Samo se vrati koji mjesec pa vidi masovno testiranje u slovackoj. Za dva dana su otkrili novozarazenih skoro koliko su imali tokom cijele pandemije.
adsubzero

#37047 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Trappist wrote: 26/12/2020 15:01
U KS je i u aprilu znalo biti 2-3 umrlih dnevno. A tad je broj aktivnih bio 100-200 max. Ne razumijem sta pokusavas reci, naravno da ces imati manje slučajeva na papiru ako manje testiraš, i obrnuto. Hrvatska je jedno vrijeme puno manje od nas testirala, i vidi cuda imala manje zarazenih. Kad su povecali testiranja sa 500-600 dnevno na 8000-9000 tad su i otkrili hiljade novozarazenih. Na kraju krajeva kako ces znati da je neko umro od korone ako nije testiran?
Samo se vrati koji mjesec pa vidi masovno testiranje u slovackoj. Za dva dana su otkrili novozarazenih skoro koliko su imali tokom cijele pandemije.
Novozarazeni nisu isto sto i umrli. Kako ce znati da su umrli od covida ako ne testiraju, pitas? Vrlo jednostavno, zato sto prepoznaju klinicku sliku pacijenta, a pozitivan PCR test je samo alat za konacnu potvrdu.
Tesla Edison

#37048 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

adsubzero wrote: 26/12/2020 12:24
TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 12:17

Kako nisi prozvao, kad raspravljas sa mnom i konstantno me bacas u te neke grupe. Ne znam ni ja sto odgovaram nekome tako indolentnom.
Ti znas sta sam ja kupio svojim novcem? Druze bas ti je prica glupa, al ono do bola :lol:
Kad si vidio da argumenata nemas i to ti ne pije vode, daj onda ad hominema i to nesto sto nema veze sa mnom hahaha.
Koji bolan bijes, zbog cega? Pa nije li tvoja teza da bi neko kao "budzetski parazit" trebao biti sretan zbog lockdown-a... :zid:
Ti u jednom postu totalno pobijes sebe.
Jos i ovo, karanten nije isto sto i lockdown, karanten je za osobe koje su zarazene. Ko maksim po diviziji...
Daj nam jos malo nebuloza.
Sa budžetskim parazitima (sam si rekao za sebe) ne vrijedi raspravljati. Vi živite u svom svijetu, lišeni svake realnosti. Nastavi ti po svome, ne želim trošiti ni tvoje a ni svoje vrijeme u jalovoj raspravi. Sretno.
Tesla Edison

#37049 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

ćiribiribela wrote: 26/12/2020 14:58
TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 10:17

Hajd za nas sto ne znamo, zasto su maske vise stetne nego korisne?

Decembar evo na izmaku, a kod nas na odjelu nijedan slucaj influenze niti rsv. Vec samo ovo 2 puta spominjala, ali je definitivno mali i direktan primjer kako maske i distanca djeluju. I da, ne testiramo samo na covid, nego i na spomenuto.
Pa kada ste svima osim covid pacijentima zatvorili vrata. Naravno da će biti 0 pacijenata sa influencom. Toliko su histerija i propaganda uzele maha da ljudi kad kihnu, odmah idu pisati testament. Ni u ludilu ne smiju doći do zdravstvene ustanove jer misle da ih tamo čeka spreman respirator.

Lahko je tako biti "heroj u bijelom". Sve zatvori, pusti ljude da se liječe kućama. Ko umre, dobro je, manje posla za poslije,... Ma milina jedna.

Naravno, zdravstveno osiguranje se odbija svaki mjesec u punom iznosu. Budžetski paraziti siti a narod u kućama. Win-win situacija.
Trappist

#37050 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

adsubzero wrote: 26/12/2020 15:09
Trappist wrote: 26/12/2020 15:01
Novozarazeni nisu isto sto i umrli. Kako ce znati da su umrli od covida ako ne testiraju, pitas? Vrlo jednostavno, zato sto prepoznaju klinicku sliku pacijenta, a pozitivan PCR test je samo alat za konacnu potvrdu.
https://www.6yka.com/novosti/sin-premin ... o-se-vodi
Aha...
Locked