Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Trappist

#37001 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

zubi wrote: 25/12/2020 12:07
Trappist wrote: 25/12/2020 11:21 Nemoj se uvrijediti, ali ti stvarno ne znas komunicirati, ali stvarno. Bolje se vrati na sminku-frizure, bolje ti je to islo nego neke ozbiljnije rasprave.
NIposto, ko kad je s tobom svaka rasprava smislena i ozbiljna... svaki put kazem necu vise i zeznem se :D
To je i mogy rekla, pa odlucila odgovoriti bas na komentar upucen tebi :lol: :izet:
zubi

#37002 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Trappist wrote: 25/12/2020 12:29
Trappist wrote: 25/12/2020 11:21 Nemoj se uvrijediti, ali ti stvarno ne znas komunicirati, ali stvarno. Bolje se vrati na sminku-frizure, bolje ti je to islo nego neke ozbiljnije rasprave.
NIposto, ko kad je s tobom svaka rasprava smislena i ozbiljna... svaki put kazem necu vise i zeznem se :D
To je i mogy rekla, pa odlucila odgovoriti bas na komentar upucen tebi :lol: :izet:
Ma to sam ja sama odgovorila na svoj komentar...cccc, bas slabo pratis :D
Trappist

#37003 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

http://ba.n1info.com/Regija/a498323/U-S ... jelju.html
"U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1.783 novih zaraza s koronavirusom, objavila je u petak slovenska vlada.
Pomalo se stabilizira stanje u bolnicama, gdje više nema velikog rasta oboljelih kao prije."

Brojevi i procenat zarazenih isti kao prije skoro 3 mjeseca, ali se sad odjednom stabilizira stanje u bolnicama...
last mohicans

#37004 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Trappist wrote: 25/12/2020 12:29
Pa skoro identične replike imaju, uvijek u isto vrijeme, jedna drugu, tj. jedna te ista samu sebe replicira. Koja slučajnost,jbt :-)
spinel_

#37005 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Zubi je short verzija samo :lol:
Trappist

#37006 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... tvo/401151
"Strpljenje i jaka volja su ključ za pobjedu nad koronavirusom, poručila je 104-godišnja Fatkume Bolkvadze koja se uspješno oporavila od infekcije COVID-19.

Bolkvadze je u razgovoru s novinarom AA kazala da je koronavirus prebolovala u kući u rodnom selu Akho kod grada Keda, a tvrdi da su je na životu održali vjera u Boga i dobro opće zdravstveno stanje organizma."

Treba vise ovakvih vijesti :thumbup:
spinel_

#37007 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ti sto imaju 95+ god imaju jaci imunitet od nekih s 35+.
Inace, davno ih ne bi bilo.
adsubzero

#37008 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Kad nemas sta drugo, analiziraj ima li slicnosti u pisanju i proglasi onda da nije validno ono sto obje osobe pisu. :thumbup: @Trappist

Kao da vi ne ponavljate jedne te iste fraze konstantno ovdje mjesecima. Ne samo to, nego se niste makli sa mrtve tacke od pocetka ovog sranja. Dolazilo se i do novih saznanja, masu istrazivanja odradjeno, a neki jos tvrde "ma ne postoji to, ma isto ko gripa, brnjice ne pomazu..."
Bezveze prelistam prvu stranicu-dvije ovih par aktuelnih tema, istina vecinu ljudi vise ne vidjam na temi, ali neki su tu i dalje, a i dalje imaju potpuno isti stav. I dalje se dijele neprovjerene informacije, izjave ljudi koji su totalno skrenuli, bilo kakve izjave koje su u suprotnosti sa onim sto je javno i uzimaju se zdravo za gotovo. Ali zato je bitno da li se ovaj uhvatio za lijevu ili desnu ruku... :-)
Na pocetku sam se i ja kofrcio, u martu prije lockdowna isao u Hrvatsku iako su me moji savjetovali da ne idem, bio neozbiljan sa maskom itd. A onda sam vidio koliko ljudi umire oko mene.
adsubzero

#37009 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

boy_zelenski wrote: 25/12/2020 13:44
Trappist wrote: 25/12/2020 13:38 https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... tvo/401151
"Strpljenje i jaka volja su ključ za pobjedu nad koronavirusom, poručila je 104-godišnja Fatkume Bolkvadze koja se uspješno oporavila od infekcije COVID-19.

Bolkvadze je u razgovoru s novinarom AA kazala da je koronavirus prebolovala u kući u rodnom selu Akho kod grada Keda, a tvrdi da su je na životu održali vjera u Boga i dobro opće zdravstveno stanje organizma."

Treba vise ovakvih vijesti :thumbup:
Znas kako meni neki dan rece ova jedna na forumu... Boli je briga sto se tamo neka baba oporavila u XY zemlji, vise je tangira sto je u Bosni umro jedan momak ‘92. godiste.

Kad ne vidis sumu od drveta.
A za sta je to relevantno?
Trappist

#37010 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

jugokomunjara wrote: 25/12/2020 13:51
Trappist wrote: 25/12/2020 13:04 http://ba.n1info.com/Regija/a498323/U-S ... jelju.html
"U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1.783 novih zaraza s koronavirusom, objavila je u petak slovenska vlada.
Pomalo se stabilizira stanje u bolnicama, gdje više nema velikog rasta oboljelih kao prije."

Brojevi i procenat zarazenih isti kao prije skoro 3 mjeseca, ali se sad odjednom stabilizira stanje u bolnicama...
stabilizira se mamu ti jebem kretensku jugokomunističku retardiranu
jer da nisu uvedene mjere brojke bi bile katastrofa
kontaš li retardirani jugobalijski mozgu
Tako je, nek se vidi pravo lice ovih panicara koji zive za restrikcije i diktatorske mjere :izet:
Trappist

#37011 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

adsubzero wrote: 25/12/2020 13:55 Kad nemas sta drugo, analiziraj ima li slicnosti u pisanju i proglasi onda da nije validno ono sto obje osobe pisu. :thumbup: @Trappist

Kao da vi ne ponavljate jedne te iste fraze konstantno ovdje mjesecima. Ne samo to, nego se niste makli sa mrtve tacke od pocetka ovog sranja. Dolazilo se i do novih saznanja, masu istrazivanja odradjeno, a neki jos tvrde "ma ne postoji to, ma isto ko gripa, brnjice ne pomazu..."
Bezveze prelistam prvu stranicu-dvije ovih par aktuelnih tema, istina vecinu ljudi vise ne vidjam na temi, ali neki su tu i dalje, a i dalje imaju potpuno isti stav. I dalje se dijele neprovjerene informacije, izjave ljudi koji su totalno skrenuli, bilo kakve izjave koje su u suprotnosti sa onim sto je javno i uzimaju se zdravo za gotovo. Ali zato je bitno da li se ovaj uhvatio za lijevu ili desnu ruku... :-)
Na pocetku sam se i ja kofrcio, u martu prije lockdowna isao u Hrvatsku iako su me moji savjetovali da ne idem, bio neozbiljan sa maskom itd. A onda sam vidio koliko ljudi umire oko mene.
Drugo je ponavljati fraze drugo doslovno isto pisati. A ako je validno sto ovaj komunjara i onaj dinoXL zv. Mujo sto je pisao, onda svaka cast.
Mogy87

#37012 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@Trappist kako bolan isto pisemo? Ja objavljujem romane koje procitaju mozda ukupno 2 osobe jer se ostali smore kad vide duzinu teksta. I oni koji krenu citati odustanu na pola.

A druga forumasica obicno objavljuje duhovite, sarkasticne, kratke komentare.

Ali jeste, ti si nas raskrinkao :thumbup:
adsubzero

#37013 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Trappist wrote: 25/12/2020 14:03
adsubzero wrote: 25/12/2020 13:55 Kad nemas sta drugo, analiziraj ima li slicnosti u pisanju i proglasi onda da nije validno ono sto obje osobe pisu. :thumbup: @Trappist

Drugo je ponavljati fraze drugo doslovno isto pisati. A ako je validno sto ovaj komunjara i onaj dinoXL zv. Mujo sto je pisao, onda svaka cast.
Sta je doslovno isto? I ko kaze da ne mozes kopirati tudju izjavu na forumu?
Sto se ovih drugih tice, ko ih tangira? Sto odgovarate, vidite da su bolesni trolovi...
Trappist

#37014 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Mogy87 wrote: 25/12/2020 14:08 @Trappist kako bolan isto pisemo? Ja objavljujem romane koje procitaju mozda ukupno 2 osobe jer se ostali smore kad vide duzinu teksta. I oni koji krenu citati odustanu na pola.

Dobro, sad sam uvjeren da ste ista osoba, samo tebi moze ono biti duhovito :lol:
zubi

#37015 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Mogy87 wrote: 25/12/2020 14:08 @Trappist kako bolan isto pisemo? Ja objavljujem romane koje procitaju mozda ukupno 2 osobe jer se ostali smore kad vide duzinu teksta. I oni koji krenu citati odustanu na pola.

Nemoj da se opires, priznaj, bice ti lakse a i pusti dijete da se raduje sto je nesto otkrio... njemu samo ova otkrica i zavjere imaju smisla :lol:
swanfilter

#37016 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Al kako cobani reklamativno pred kamerama primaju vakcinu, da bi ovce slijedile primjer. Sve jasno ...
Mogy87

#37017 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

swanfilter wrote: 25/12/2020 21:36 Al kako cobani reklamativno pred kamerama primaju vakcinu, da bi ovce slijedile primjer. Sve jasno ...
Sve bilo jasno i 1956

Backstage at CBS Studio 50, before a 1956 airing of The Ed Sullivan Show, New York City Commissioner of Health Leona Baumgartner, right, holds the arm of Elvis Presley as Assistant Commissioner Harold Fuerst administers the polio vaccine to the king of rock ‘n’ roll. In 1963, the health commissioner at that time announced that vaccination had reduced the number of new cases in Gotham to zero.

Image
Tesla Edison

#37018 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

swanfilter wrote: 25/12/2020 21:36 Al kako cobani reklamativno pred kamerama primaju vakcinu, da bi ovce slijedile primjer. Sve jasno ...
A zašto su ovce? Šta je to pogrešno u vakcini a da ne znamo?
adsubzero

#37019 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Zato sto bi se bolidi onda pitali "a sto niko od njih nece da primi vakcinu" i tako dodjemo u paradoks da ni jedna situacija ne valja (naravno samo prema misljenju spomenutih bolida)
zubi

#37020 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Cuj reklamativno???
Tesla Edison

#37021 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

A prije pandemije se nije umiralo? Svi živjeli ko Metuzalemi? Ma hajte molim vas.

Danas imamo vakcinu, kao što kažeš, ogroman broj istraživanja i opet svi epidemiolozi u glas ponavljaju mantru koju su ponavaljali i u martu a to je "novi je virus, o njemu ništa ne znamo".

Kakav je to virus i kakva je to pošast kad moraš ljude kažnjavati da bi vjerovali u opasnost? I gdje su najave epidemiologa da neće biti mjesta na grobljima od velikog priliva mrtvih?

:izet: vi nas u mozak i to pošteno.
adsubzero

#37022 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 08:39

A prije pandemije se nije umiralo? Svi živjeli ko Metuzalemi? Ma hajte molim vas.
Ne, nije ovako. U zadnjih nekoliko mjeseci desetak poznanika, prijatelja, clanova familije, umrli od upala pluca (i to relativno mladji ljudi). Toga prije nije bilo u takvoj mjeri. A to je sve i pored nosanja maski, distance i zatvaranja.
Danas imamo vakcinu, kao što kažeš, ogroman broj istraživanja i opet svi epidemiolozi u glas ponavljaju mantru koju su ponavaljali i u martu a to je "novi je virus, o njemu ništa ne znamo".
To nije tacno, ne lazi. Mnogo toga se otkrilo, ali naravno treba jos toga saznati
Kakav je to virus i kakva je to pošast kad moraš ljude kažnjavati da bi vjerovali u opasnost? I gdje su najave epidemiologa da neće biti mjesta na grobljima od velikog priliva mrtvih?
Jesi ti onaj s portala koji u komentarima uvijek pise takve iste gluposti? Zamisli ljudi se cuvali i mnogo manje umrlih nego sto bi bilo... Tesko za pojmiti?

Znaci uradilo se nesto iz predostroznosti i onda ljudi kazu "eto vidis sve je u redu, nije nista ni trebalo raditi". To je LOGICKA ZABLUDA.
Tesla Edison

#37023 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

adsubzero wrote: 26/12/2020 09:30
To nije tacno, ne lazi. Mnogo toga se otkrilo, ali naravno treba jos toga saznati
Shvatam tvoju nervozu, brojke padaju, valja se uskoro vratiti u normalu ali ne nema razloga da se počnemo direktno vrijeđati.

Kad smo kod ovoga, WHO kojeg panikbotovi poistovjećuju sa božanstvom, u kojeg se kunu i čijeg predsjednika (dokazanog pedofila) smatraju mesijom novog doba, kaže (26.12.2020):

"Virus se prenosi direktnim kontaktom, disajnim (respiratornim) kapljicama poput kašlja i kihanja te dodirivanjem površina zagađenih virusom. Još nije poznato koliko dugo virus preživljava na površinama, ali jednostavni dezinficijensi ga mogu ubiti."

"Ukoliko imate respiratorne simptome (kašljanje i kihanje), preporučuje se upotreba medicinske maske kako biste zaštitili druge. Ako nemate jedan od navedenih simptoma, nema potrebe da nosite masku."
A čuj ,sad ne treba? Šta ćelo kaže na ovo?

"Ovo je novi virus i još uvijek ne znamo dovoljno o tome kako utiče na djecu ili trudnice. Znamo da je moguće da su ljudi bilo koje dobi zaraze virusom, ali do sada nisu zabilježeni smrtni slučajevi djece. U rijetkim slučajevima virus je rezultirao smrću kod starijih osoba sa prethodno postojećim medicinskim dijagnozama.

Mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju i ažuriramo nove informacije."

Dakle, vakcina masovno u upotrebi, godina dana od pojave a o virusu navodno znamo isto onoliko koliko smo znali i u martu :lol:

Ostalo ne bih komentarisao jer si u suštini samo potvrdio što sam i napisao.
adsubzero

#37024 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 26/12/2020 09:48 Ostalo ne bih komentarisao jer si u suštini samo potvrdio što sam i napisao.
Ne, vec neces komentarisati jer nemas sta komentarisati. Ovo sve sto si napisao ni blizu ne potvrdjuje ono sto si rekao da "nista ne znamo"
Ukoliko imate respiratorne simptome (kašljanje i kihanje), preporučuje se upotreba medicinske maske kako biste zaštitili druge. Ako nemate jedan od navedenih simptoma, nema potrebe da nosite masku.
To je vrlo stara izjava i u medjuvremenu se saznalo da se zaraza moze prenijeti i asimptomatski. Guglanje recenice vodi na Unicef stranicu napisanu u martu!
TESLA_EDISON wrote: 14/12/2020 09:06 Maska je beskorisna i ne štiti. Štaviše, štetna je.

Bacite maske u smeće, jednom zauvijek ,ako vodite računa o svom zdravlju.
Je li i ovo spada u ono da nista ne znamo, hm? :izet:
Trappist

#37025 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.bl-portal.com/zdravlje-i-sa ... -sirenje/
Neki je ljevi portal, ali mi je on izasao na prvoj stranici googla. Uglavnom, dobro se sjecam da kada je krenuo "drugi val" u Hrvatskoj i europi bilo je dosta price o novom soju koji je dosta zarazniji ali sa blazom klinickom slikom. Sto se sad krajem decembra opet prica o nekakvom novom soju i drami se, a tad se nije dramilo? Pogledajte datum na članku.
Locked