Milorad Dodik ALL ABOUT

User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#85151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

japin_mutapi wrote: 28/12/2020 21:33 Имам тешке мисли вечерас. Забринут сам за Предсједника. Шта ако умре наш Баја?
Од ове бољке што га напала.

Шта ћемо? Како, гдје, куда?

Страх ме је.
Ti si zreo za osvještenje! :mrgreen:
L u c i f e r
Posts: 11450
Joined: 30/11/2013 14:50

#85152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

eltroxin wrote: 28/12/2020 21:53 Haj ne budali japine, precednik ima 5 puta jaci imuni potencijal od Sebije, a znas da su njoj rekli da moze biti donator plazme. E sad zamisli sta sve precednik moze donirati!? Osim sperme, koje sedmicno dpnira 2 kanistera.
Само? Види се да jе болестан... :/
User avatar
mayab
Posts: 20431
Joined: 06/03/2008 13:00
Location: SARAJEVO

#85153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Image
User avatar
escobar__
Posts: 7351
Joined: 07/06/2010 22:48
Location: Tuzla / Sarajevo

#85154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by escobar__ »

Bolesni 1/1.

Nizašta drugo i nisu osim da jedu slamu i srbuju tako da samo naprijed što se mene tiče. :D
User avatar
KAMI666
Posts: 1122
Joined: 02/07/2006 01:45
Location: Aljaska

#85155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KAMI666 »

mayab wrote: 29/12/2020 06:27 Image
Jel ovo photoshop ili stvarno stoji ovako nesto u Bosni?? :-)
Ne mogu da vjerujem
User avatar
parappa
Posts: 2512
Joined: 02/09/2014 21:43

#85156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by parappa »

:thumbup:
mayab wrote: 29/12/2020 06:27 Image
Volio bih vidjeti kiseli osmijeh "sarajlija" koji su krenuli na skijanje gore :roll:
Bossona
Posts: 720
Joined: 21/12/2020 03:28

#85157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bossona »

spreca wrote: 28/12/2020 20:30 Koje govedo,nije omogucio zeni da prevodi,ljulja se vidi se da je psihicki nestabilan i melje ko prazan mlin...e svasta i ovi srbi izaberu da ih vodi
VEĆINU SRPSKIH VLADARA SU SRBI UBILI ILI SVRGNULI S VLASTI!
Neki su prošli i gore
Historija kaže ko vlada Srbijom i Srbima, glava mu je u torbi! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Evropski narodi su Srbima pripisali epitet „kraljeubice“, što ne čudi jer ako izostavimo kneza Milana Obrenovića koji je vladao svega 28 dana, nijedan srpski vladar nije preminuo prirodnom smrću na svom prestolu. Činjenica je da srpski vladari nisu najsjajnije prolazili kroz historiju jer su mnogi ubijeni, svrgnuti ili su protjerani ili podnijeli ostavke. Očigledno se radi o „profesiji visokog rizika“.
Rijetki su srpski vladari koji su umrli na prijestolu, a da nisu ubijeni ili protjerani. Kao i u dalekoj historiji, ni u novijoj nije bilo ništa bolje. Naime, sjetimo se najpoznatijeg atentata na
Zorana Đinđića koji je ubijen 12. marta 2003. ispred zgrade Vlade Republike Srbije. Podsjećamo, ovaj atentat je doveo do vanrednog stanja u Srbiji i policijske akcije „Sablja“ tokom koje je uhapšeno 11 665 osoba povezanih sa organizovanim kriminalom. Nove vladajuće strukture koje su preuzele vlast na talasu narodnog nezadovoljstva koje je srušilo Miloševića 5. oktobra 2000. godine, nisu bile dovoljno sposobne da tako čvrsto drže vlast kao, nekada, Milošević. Novi vladajući krugovi su bili slabi i nestabilni od samog početka. Predsjednički izbori koji su održani prethodne godine, na kojima ni jedan kandidat nije dobio dovoljno glasova da bi bio izabran, bili su pokazatelj krize u vladajućim strukturama i slabih osnova na kojima su stajali.

Ima i onih na koje nije izvršen atentat, ali su svakako poražavajuće završili. Bivši predsjednik Srbije i SRJ, Slobodan Milošević, preminuo je 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala, a sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu. Sa druge strane, Boris Tadić je podnio ostavku.

Pomenute ličnosti možda jesu „centralne“, ali nisu jedine.
Ovo je spisak svih srpskih kraljeva, vođa, koji su ubijeni, svrgnuti, protjerani ili su abdicirali/prenijeli vlast na svoje potomke:

– Jovan Vladimir – ubijen
– Kralj Stefan Prvovenčan – abdicirao
– Kralj Radoslav – svrgnut
– Kralj Uroš I – svrgnut
– Kralj Dragutin – svrgnut
– Kralj Stefan Dečanski – svrgnut i ubijen
– Car Dušan – iznenada umro
– Car Uroš – ubijen
– Knez Lazar – poginuo
– Jovan Nenad – ubijen
– Karađorđe – ubijen
– Knez Miloš – protjeran
– Knez Aleksandar Karađorđević – protjeran
– Knez Mihailo Obrenović – ubijen
– Knez Danilo Petrović – ubijen
– Kralj Milan Obrenović – protjeran
– Kralj Aleksandar Obrenović – ubijen
– Kralj Petar I Karađorđević – abdicirao
– Kralj Nikola Petrović – protjeran
– Kralj Aleksandar I Karađorđević – ubijen
– Kralj Petar II Karađorđević – protjeran
– General Milan Nedić – ubijen
-Slobodan Milošević -svrgnut, umro/ubijen u haškoj sudnici prije presude
– Vojislav Koštunica – abdicirao/preuzeo nakon svrgavanja Miloševića
-Zoran Đinđić (premijer vlade)-ubijen
-Boris Tadić - podnio ostavku


Najpoznatiji primjer jeste primjer Stefana Nemanje koji je abdicirao prenio svoje ovlasti u korist svog srednjeg sina Stefana Nemanjića koji je postao prvi krunisan kralj među Nemanjićima, zbog čega je nazvan Prvovjenčani. Naime, Nemanja je otišao u Svetu Goru gdje je postao monah pod nazivom Simeon. Na kraju njegovog života pridružio mu se njegov najmlađi sin Rastko (kasnije poznat kao Sveti Sava) koji je postao prvi nadbiskup Srpske pravoslavne crkve.

„Takođe, od 1817. do 1934. godine ubijena su tri srpska i jedan jugoslovenski kralj. S prjestola su protjerani ili abdicirali (prenijeli vlast ovlstili) u skoro isto vrijeme Karađorđe (1813), knez Miloš (1839), knez Mihailo (1842), knez Aleksandar (1858), kralj Milan (1889) i kralj Petar II (1941).“

Vožd Đorđe Petrović Karađorđe, koji je poveo Prvi srpski ustanak i srpsku vojsku ubijen je 1817. kod Velike Plane, po nalogu kneza Miloša Obrenovića. Ubistvo je izvršio Nikola Novaković, a organizator je bio, ni manje ni više, nego kum vožda Karađorđa, Vujica Vulićević. I dok je na Karađorđa krenuo kum, kneza Mihaila Obrenovića su ubila četvorica braće Radovanović, na inicijativu prognane dinastije Karađorđević, pa je tako istragom i utvrđeno da je Aleksandar Karađorđević bio umješan u osmišljavanje ubistva.
Karađorđevići i Obrenovići su kroz istoriju imali krvavi vladarski presto.
Đorđe Petrović Karađorđe, vođa Prvog srpskog ustanka, rođen je u Viševcu (danas u opštini Rača) 16. novembra 1762. godine, od oca Petra i majke Marice, a ubijen u Radovanjskom lugu kod Velike Plane 25. jula 1817. godine.
Sahranjen je u Radovanju, a njegovi posmrtni ostaci prenjeti su 1930. godine u Crkvu svetog Đorđa na Oplencu kod Topole.
Karađorđe je osnivač dinastije Karađorđević, a njegov direktni potomak je princ Aleksandar Karađorđević. Vožd je imao dva sina, Aleksu i Aleksandra.
Potonji srpski vožd ubio je svog oca jer je porodicu, koja je od Turaka pobjegla u Srem, nagovarao da se vrati i služi Turcima. Kasnije je od pravoslavnih sveštenika tražio oproštaj za očeubistvo i dobio ga.
Karađorđe se u ubijanju članova svoje porodice nije zaustavio na ocu, nego je presudio i svom bratu Marinku, koga je objesio.
Njegova surovost ulivala je strah u kosti Srbima koji su razmišljali da se mire sa Turcima i tjerala ih da mu budu poslušni.
Kada su zaratili Turci i Austrijanci, Karađorđe se pred kraj tog rata, 1787. godine, angažovao na strani Austrije. Po završetku rata dobio je unapređenje i medalju za hrabrost i odmetnuo se u hajduke kao vođa hajdučke družine.
Turci su mu, pošto je ubio nekoliko Turaka, dali ime Crni (kara) Đorđe.
Srbi su, kao odgovor na tursku sječu knezova, 1804. godine podigli ustanak, a predvodio ih je trgovac Karađorđe, koga su za srpskog vođu podržali i Stanoje Glavaš i njegovi hajduci.

Poslije ustanka, Karađorđe je devet godina upravljao Srbijom, ali je ustanak propao 1813. godine, kada je pobjegao u Austriju, a sljedeće godine se prebacio u Rusiju.
Karađorđe se 1816. godine pridružio grčkom pokretu za oslobođenje da bi nastavio borbu za proterivanje Turaka i iz Srbije.
Sledeće godine je tajno došao u Srbiju kako bi se sa Milošem Obrenovićem dogovorio o zajedničkoj akciji, ali je po Miloševoj naredbi ubijen u noći između 25. jula i 26. jula 1817. godine u selu Radovanju kod Velike Plane.
Organizator ubistva je bio Vujica Vulićević, Karađorđev kum koji ga je ubio sjekirom na spavanju i odsjekao mu glavu koju su srbi poslali u Stambol da se iskupe i traže samilost nakon propalog ustanka kojeg su Turci ugušili.
Na kralja Milana Obrenovića pokušano nekoliko atentata, a pokušala je da ga ubije čak i jedna žena, Ilka Marković, snaha Svetozara Markovića. I dok su na kralja Milana uglavnom pokušani neuspjeli atentati, njegov sin Aleksandar Obrenović i njegova supruga Dragica su ubijeni 11. juna 1903.
„Njihovo ubistvo je bila posledica kulminirane zavjere pojedinih oficira terorističke organizacije Crna Ruka i prpadnika političkih stranaka čija je smrt bila kobna, Ubistvo kralja i kraljice, sprovela je grupa oficira i civila - zavjerenika na čijem je čelu bio oficir Dragutin Dimitrijević Apis.
Prevrat je imao veliki uticaj na odnos Srbije i evropskih sila, zato što su se Obrenovići politički oslanjali na Austrougarsku, a Karađorđevići na Francusku.
Najistaknutiji zavjerenici na čelu sa Apisom su kasnije, sa mnogim pridošlicama, osnovali organizaciju poznatu po neformalnom imenu "Crna ruka. ". Obrenovići su ubijeni i bačeni sa balkona pred okupljene građane a jedan dio demonstranata je učestovao u ubistvu i kidanju njihovog tijela posle čega je na srpski presto dovedena dinastija Karađorđević".
https://www.espreso.rs/vesti/politika/4 ... -i-ostalih
Image
User avatar
spreca
Posts: 65635
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#85158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

parappa wrote: 29/12/2020 08:12 :thumbup:
mayab wrote: 29/12/2020 06:27 Image
Volio bih vidjeti kiseli osmijeh "sarajlija" koji su krenuli na skijanje gore :roll:
Kao da je tesko okrenuti se nazad
User avatar
spreca
Posts: 65635
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#85159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

Bossona wrote: 29/12/2020 09:10
Image
Al fotka je do jajaj....Mirni demostranti ubili kralja i njegovu kurvu :lol: :lol: :lol: ...ovo nema nigdje u svEtu :mrgreen:
User avatar
un1ted
Posts: 8666
Joined: 20/10/2012 13:29

#85160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by un1ted »

A i vi se palite na sve što pročitate na na netu :-)
User avatar
ugly duckling
Posts: 440
Joined: 18/12/2020 09:46
Location: Republika Bosna i Hercegovina

#85161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ugly duckling »

spreca wrote: 29/12/2020 09:21
Bossona wrote: 29/12/2020 09:10
Image
Al fotka je do jajaj....Mirni demostranti ubili kralja i njegovu kurvu :lol: :lol: :lol: ...ovo nema nigdje u svEtu :mrgreen:
nemoj zajebavat
pa jesu li sada drugačiji naslovi
:lol:
User avatar
spreca
Posts: 65635
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#85162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

ugly duckling wrote: 29/12/2020 09:31
spreca wrote: 29/12/2020 09:21
Bossona wrote: 29/12/2020 09:10
Image
Al fotka je do jajaj....Mirni demostranti ubili kralja i njegovu kurvu :lol: :lol: :lol: ...ovo nema nigdje u svEtu :mrgreen:
nemoj zajebavat
pa jesu li sada drugačiji naslovi
:lol:
Namam pojma ,ne citam stampu :mrgreen: a pogotovu njihovu,neznam dali postoji neki list onako objektivan
User avatar
ugly duckling
Posts: 440
Joined: 18/12/2020 09:46
Location: Republika Bosna i Hercegovina

#85163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ugly duckling »

spreca wrote: 29/12/2020 09:40
ugly duckling wrote: 29/12/2020 09:31
spreca wrote: 29/12/2020 09:21

Al fotka je do jajaj....Mirni demostranti ubili kralja i njegovu kurvu :lol: :lol: :lol: ...ovo nema nigdje u svEtu :mrgreen:
nemoj zajebavat
pa jesu li sada drugačiji naslovi
:lol:
Namam pojma ,ne citam stampu :mrgreen: a pogotovu njihovu,neznam dali postoji neki list onako objektivan
https://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka: ... 9.2006.gif
https://express.24sata.hr/top-news/medi ... -krvi-6749
https://tuzlanski.ba/infoteka/naslovnic ... vica-foto/
Bossona
Posts: 720
Joined: 21/12/2020 03:28

#85164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bossona »

un1ted wrote: 29/12/2020 09:25 A i vi se palite na sve što pročitate na na netu :-)
Ovo nije izmišnjeno već istina i opšte poznata stvar koju većina Srba zna, i ovo su srpski izvori čak su i umjetnički crteži rađeni opisijući čin njegovog ubistva kao i drugih gore nabrojanih,.
CRNA istorija Srbije: Kako i zašto je ubijen Karađorđe

CRNA historija Srbije:

Kako i zašto je ubijen Karađorđe Knez Miloš Obrenović, zajedno sa još jednim Karađorđevim kumom Vujicom Vulićevićem, pripremio je ubistvo.

Miloš nije želio nove borbe, a Karađorđev povratak u Srbiju, pošto se nakon ustanka sklonio u Austriju i Rusiju, nosio je opasnost od izbijanja novih sukoba, ali i preuzimanja vlasti.

Kada je Karađorđe 25. jula 1817. zaspao u kolibi u selu Radovanju kod Velike Plane, Vujičin čovjek Nikola Novaković, čijeg je brata Karađorđe ubio tokom ustanka, udario ga je tupim dijelom sjekire u glavu, kažu istoričari. Karađorđu je odsječena glava i poslata sultanu u Carigrad.

Nakon ubistva, Vujica Vulićević je sagradio crkvu brvnaru, nazvanu u narodu pokajnica. Nikola Novaković je ubrzo izgubio razum i u jednoj nesreći ga je samljeo vodenički točak.
OČEUBICA I BRATOUBICA
Srbi pamte Karađorđa kao vođu Prvog srpskog ustanka koji je glavu izgubio jer ga je izdao kum, ali iz njegovog života ima još mnogo zanimljivih i neobičnih epizoda.

Potonji srpski vožd ubio je svog oca, jer je porodicu, koja je od Turaka pobjegla u Srem, nagovarao da se vrati i služi Turcima. Kasnije je od pravoslavnih sveštenika tražio oproštaj za očeubistvo i dobio ga.

Njegova preka narav došla je opet do izražaja u porodici 1806. godine. Karađorđev brat Marinko bio je sklon ispadima, optuživan je za tuče, krađe, nasilno ponašanje. Ali kap koja je prelila čašu, prema istoričarima, bio je događaj u kojem je Marinko obeščastio jednu djevojku. Karađorđe je tada presudio i svom bratu Marinku, koga je objesio. -Ubistvo Karađorđa Petrovića 1817 (Crni Đorđe od turske riječi Kara-Crn) https://mondo.rs/Info/Srbija/a1206526/K ... afija.html

Image
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#85165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Kakve veze imaju Obrenovići i Karađorđe sa našim lavljim srcem? :? Narod ih nije volio,dok Guardiana obožavaju.Nema ceste na kojoj nema
pjesma podrške na bilbordu našem lavu-Guardianu. :izet:
User avatar
Osim_13
Posts: 2158
Joined: 06/11/2020 21:53

#85166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Osim_13 »

ugly duckling wrote: 29/12/2020 10:04
spreca wrote: 29/12/2020 09:40
ugly duckling wrote: 29/12/2020 09:31
nemoj zajebavat
pa jesu li sada drugačiji naslovi
:lol:
Namam pojma ,ne citam stampu :mrgreen: a pogotovu njihovu,neznam dali postoji neki list onako objektivan
https://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka: ... 9.2006.gif
https://express.24sata.hr/top-news/medi ... -krvi-6749
https://tuzlanski.ba/infoteka/naslovnic ... vica-foto/
Ova mi je najjača, "Bakir bi opet da kolje" :lol:
User avatar
mO k3
Posts: 32127
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#85167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote: 29/12/2020 10:27 Kakve veze imaju Obrenovići i Karađorđe sa našim lavljim srcem? :? Narod ih nije volio,dok Guardiana obožavaju.Nema ceste na kojoj nema
pjesma podrške na bilbordu našem lavu-Guardianu. :izet:
:thumbup: E to , imaju li dze slike podrske obrenovicu i kardadjordetu sirom ulice na plakatima??
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#85168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

mO k3 wrote: 29/12/2020 11:00
prljavi Hare wrote: 29/12/2020 10:27 Kakve veze imaju Obrenovići i Karađorđe sa našim lavljim srcem? :? Narod ih nije volio,dok Guardiana obožavaju.Nema ceste na kojoj nema
pjesma podrške na bilbordu našem lavu-Guardianu. :izet:
:thumbup: E to , imaju li dze slike podrske obrenovicu i kardadjordetu sirom ulice na plakatima??

Pa to i pričam!Narod spontano izlazi na ulice i izražava podršku Guardianu!Narod je sit barbika!Kad je Draško nabio nogom američkog
ambasadora?Nikad,a Guardian svake godine jednom minimalno. :mrgreen:
User avatar
mO k3
Posts: 32127
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#85169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Drasko je barbika :mrgreen:

Cek dok se mile vrati "back of the Guaridan 2" jaci , brzi nego ikada trebalo mu je mali time out :mrgreen:
Nikola Testa
Posts: 434
Joined: 04/09/2013 20:45

#85170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nikola Testa »

I mi bi ubijali svoje vladare da smo ih imali zadnjih 200 godina, jasna mi je destruktivnost srpske politike ali ismijavati Srbe u kontekstu u kojem se mi nalazimo je komedija.
User avatar
mO k3
Posts: 32127
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#85171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Nikola Testa wrote: 29/12/2020 11:22 I mi bi ubijali svoje vladare da smo ih imali zadnjih 200 godina, jasna mi je destruktivnost srpske politike ali ismijavati Srbe u kontekstu u kojem se mi nalazimo je komedija.
postovani !! niko ne ismijava srbe dapace divimo im se
User avatar
jednonogi_Jack
Posts: 776
Joined: 14/12/2005 21:21

#85172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jednonogi_Jack »

Usvojen je i tekst nove himne "Oda Guardijanu", a ubrzo ide i melodija uz nju.

Image
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#85173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

"DA TVOJA BELEGIJA OSTANE NEPOKOLEBLJIVA I TVRDA"

Stih upućen Guardianu ispred Udruženja nerotkinja... :lol: :lol: :lol:
User avatar
mO k3
Posts: 32127
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#85174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote: 29/12/2020 11:35 "DA TVOJA BELEGIJA OSTANE NEPOKOLEBLJIVA I TVRDA"

Stih upućen Guardianu ispred Udruženja nerotkinja... :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :lol: :thumbup:
User avatar
Toffee karamela
Posts: 2411
Joined: 25/03/2009 22:36
Location: SDAistan

#85175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

Nikola Testa wrote: 29/12/2020 11:22 I mi bi ubijali svoje vladare da smo ih imali zadnjih 200 godina, jasna mi je destruktivnost srpske politike ali ismijavati Srbe u kontekstu u kojem se mi nalazimo je komedija.
neka me neko demantuje slobodno , ali od bosanskih banova i kraljeva nijedan nije ubijen (osim posljednjeg kojeg su pogubili Turci)
Locked