Pa svom djetetu ti ne kupuj više od jednog paketića, i ne zatrpavaj ga poklonima, šta da ti kažem. Ima svega i svakakvih razloga, svi smo različiti. Nije mjerilo kakav je ko roditelj i blizak djetetu po tome koliko slatkiša i poklona kupuje.dobar osjecaj wrote: ↑24/12/2020 12:12Mozda. Ali ipak je do mene. Ja ne razumijem zasto bi ijedno dijete dobijalo vise od jednog paketica koji ce dobiti od svojih roditelja. Sve preko jednog paketica koji ce iscekivati i radovati se sadrzaju osmisljenom prema njegovim zeljama je po meni pretjerivanje i zatrpavanje. Gubi mi se radost darivanja i iscekivanja. Osim ako ne kupujete za djecu ciji roditelji to ne mogu priustiti.
Npr.mojim i muževim roditeljima je ćeif i zadovoljstvo da kupe paketić svojoj unučadi, i ja im to zadovoljstvo nikad ne bih uskratila. Djeca moje prijateljice imaju zabranu na slatkiše tokom godine, izuzev onih koje dobiju u paketićima, tako da im je drago kada dobiju paketiće (i što više slatkiša u njima.
Dijete moje druge prijateljice se obraduje toliko paketiću, kao da si mu svemir poklonio, tako da je to meni npr. ćeif, da je tako obradujem.
Na mom poslu, muževom i u vrtiću su paketići praksa.
Šta bi sad.