Industrialyzer wrote: ↑27/12/2020 17:26
Dozer wrote: ↑27/12/2020 16:30
Industrialyzer wrote: ↑26/12/2020 23:59
Vjeruj mi da nije, pala ti je ta pretpostavka cim sam ti dokazao da je genom sekvenciran i izolovan bez problema. Ako ne razumijes posljedice toga, sta cu ti ja, ne moze ti se sve ni nacrtati.
Ja bi se pritajio par dana da sam na tvom mjestu, sacekao da ljudi zaborave koliko si neupucen pa mozda da pokusas opet.
Koja pretpostavka mi je pala....?
Dakle, pitanj eje jasno - sta je zasluzno za ispis rezultata testiranja? Znas ili ne znas, jednostavno je.
Usput.... za ovu vakcinu
https://www.intelligentliving.co/oxford ... ost-ready/ istrazivanja traju vec godinama, q zadnja faza ce trajati minimalno 3 g., dok se za ovu sve sklepalo za par mjeseci.
Pametnom dosta.

to je ta fraza
Genom je sekvenciran, to ti je polazna tacka, dalje ces znati sam. Vjerovao ili ne, ovo ti daje toliko odgovora da nisi ni sam svjestan. Ovo bi bilo pametnom dosta
Ipak nisi shvatio pitanje... olaksacu ti. Za rezultat je zasluzan software koji koristi podatke iz baze podataka koja je dio softwarea. A moze i eksternu. A svaki software, kao i db, imaju svoje izvore za update.
Dakle, rezultat koji izadji iz masine nakon analize/procesa moze biti vezan samo za ono sto se nalazi u db. Masina ne moze sama izmisliti nista, zar ne? To je, u sustini, kompjuter. A svaki kom0juter radi na bazi inputa ljudi koji su napisali software i popunili prpadajucu bazu podataka.
Da ti plastificiram... Ako je softweru zadato da na prepoznavanju (lupam) ACGTTGTCACTAGTCA kao rezultat izbaci "COVID positive", on ce to i uraditi.
Ako mu das novi update u kojem je za tu istu ACGTTGTCACTAGTCA sekvencu novi rezultat "Negative", on ce takav rezultat i dati.
Jasnije?
Ah, da....