Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spinel_

#4776 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Hocete li mozda i ovo osporiti????

Where Have All the Heart Attacks Gone?
The number of heart attacks and cancer, the first and second leading causes of death in the U.S., both dropped below levels expected based on previous patterns. Where all causes of death have historically spiked at the same time, for the three weeks in April when COVID-19 deaths were shown as a major spike, all other causes of death numbers dropped below the expected number in the same proportion that COVID-19 deaths increased.
Italy Says 96% of Virus Fatalities Suffered From Other Illnesses

Almost 60% of victims suffered from at least three prior illnesses and about a fifth had two conditions. More than 68% had high blood pressure, about 30% had diabetes and 28% suffered from heart disease, according to the report.
Sram vas bilo.
adsubzero

#4777 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 27/12/2020 18:41 Koje su to netačne informacije koje sam podijelio
Nobelovca? Lauca? A to gore za UV moze biti samo greska u prevodu, odnosno da se neko pogresno izrazio, nikako ne znaci da je UV lijek.
vatreni__poljubac

#4778 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vatreni__poljubac »

spinel_ wrote: 27/12/2020 19:04 Hocete li mozda i ovo osporiti????

The number of heart attacks and cancer, the first and second leading causes of death in the U.S., both dropped below levels expected based on previous patterns. Where all causes of death have historically spiked at the same time, for the three weeks in April when COVID-19 deaths were shown as a major spike, all other causes of death numbers dropped below the expected number in the same proportion that COVID-19 deaths increased.

Almost 60% of victims suffered from at least three prior illnesses and about a fifth had two conditions. More than 68% had high blood pressure, about 30% had diabetes and 28% suffered from heart disease, according to the report.
Sram vas bilo.
Izaslanici svemirske federacije Mogy zubi i subzero ce ti ovo preskociti
adsubzero

#4779 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Sram vas bilo.
Koga treba da bude sram? Nadam se da ne trebam da trazim citat kada je neko rekao da bi ovi ljudi "svakako umrli bilo covida ili ne". Znaci ako su ljudi imali vec hronicne probleme, trebamo ih otpisati? Necu ni da ulazim u tacnost podataka koje si dao, ali znaci ako su imali hronicne probleme, to nekako umanjuje opasnost Covida? Pomozi mi da razumijem tu logiku. Znaci tih 30% secerasa, koji bi inace zivjeli jos dugi niz godina, dobiju covid i umru, sta tebi to govori?
sahara1428

#4780 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by sahara1428 »

Dozer wrote: 27/12/2020 16:30
Industrialyzer wrote: 26/12/2020 23:59 Vjeruj mi da nije, pala ti je ta pretpostavka cim sam ti dokazao da je genom sekvenciran i izolovan bez problema. Ako ne razumijes posljedice toga, sta cu ti ja, ne moze ti se sve ni nacrtati.
Ja bi se pritajio par dana da sam na tvom mjestu, sacekao da ljudi zaborave koliko si neupucen pa mozda da pokusas opet.
Koja pretpostavka mi je pala....?
Dakle, pitanj eje jasno - sta je zasluzno za ispis rezultata testiranja? Znas ili ne znas, jednostavno je.

Usput.... za ovu vakcinu https://www.intelligentliving.co/oxford ... ost-ready/ istrazivanja traju vec godinama, q zadnja faza ce trajati minimalno 3 g., dok se za ovu sve sklepalo za par mjeseci. Pametnom dosta.
Malaria, the mosquito-borne infectious disease, kills ten times more people annually than COVID-19
The charity UNICEF describes the disease as "the largest killer of children" - with one child dying from it every 30 seconds - about 3,000 every day.
https://news.sky.com/story/oxford-malar ... t-12151773

A ovo nema odobrenje za brzo "štancanje" ma ta afrička djeca podjeća me na ovo, ali gospođa sa almasli granom kaže da je pogriješila, dok neko shvati ode pola miliona i da, dok mrzi Srbe dobra nam je, idemo konspiratori, samo jako :izet: :izet: :izet:
spinel_

#4781 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 27/12/2020 19:17

Sram vas bilo.
Koga treba da bude sram? Nadam se da ne trebam da trazim citat kada je neko rekao da bi ovi ljudi "svakako umrli bilo covida ili ne". Znaci ako su ljudi imali vec hronicne probleme, trebamo ih otpisati? Necu ni da ulazim u tacnost podataka koje si dao, ali znaci ako su imali hronicne probleme, to nekako umanjuje opasnost Covida? Pomozi mi da razumijem tu logiku. Znaci tih 30% secerasa, koji bi inace zivjeli jos dugi niz godina, dobiju covid i umru, sta tebi to govori?
Umijes li ti konacno shvatiti da od ovog virusa u velikom broju slucajeva umiru stariji i hronicni bolesnici. Sto opet NE ZNACI da su umrli OD covida. Smrtnost zdravog covjeka od ovog virusa je iskazana u promilima. I molim te prestani spinovati i uvlaciti mi rijeci koje nisam rekao.
Industrialyzer

#4782 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Pa tom logikom smrtnost od AIDS-a je 0%.
adsubzero

#4783 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 27/12/2020 19:26
adsubzero wrote: 27/12/2020 19:17

Sram vas bilo.
Umijes li ti konacno shvatiti da od ovog virusa u velikom broju slucajeva umiru stariji i hronicni bolesnici. Sto opet NE ZNACI da su umrli OD covida. Smrtnost zdravog covjeka od ovog virusa je iskazana u promilima. I molim te prestani spinovati i uvlaciti mi rijeci koje nisam rekao.
A da li ti mozes shvatiti da to nije najbitnije u ovoj prici? Covid izaziva teske komplikacije i pogorsava stanje ljudi koji bi inace duze zivjeli. Istina da je najopasnije za hronicne pacijente, ali da li to nekako mijenja situaciju?
Industrialyzer

#4784 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

HIV kad udje u organizam covjeka nakon nekog vremena ga "zauzme" i takva osoba se smatra da ima AIDS. Kao rezultat AIDSa imunitet osobe jako slabi i podlozan je letalnom uticaju bilo kojeg patogena, u prevodu, obicna prehlada moze biti kobna. Kada takva osoba umre, sta mislite da pise, umro od prehlade ili Aidsa?
zubi

#4785 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Industrialyzer wrote: 27/12/2020 19:47 HIV kad udje u organizam covjeka nakon nekog vremena ga "zauzme" i takva osoba se smatra da ima AIDS. Kao rezultat AIDSa imunitet osobe jako slabi i podlozan je letalnom uticaju bilo kojeg patogena, u prevodu, obicna prehlada moze biti kobna. Kada takva osoba umre, sta mislite da pise, umro od prehlade ili Aidsa?
SA Aidsom, garant...
spinel_

#4786 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Od aids-a naravno. Sama spomen HIV-a ledi krv u zilima.
Dok ovdje ljudi s pjesmom prelezu covid.
adsubzero

#4787 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

I onda zar ekvivalentno ne vrijedi i za gripu? Koliko umre od gripe, a koliko sa gripom? Dakle istom logikom se moze reci da od gripe nikad ne umre zdrav covjek, nego samo oni sa prethodnim hronicnim problemima. Tako se stvari ne mogu posmatrati. :)
Industrialyzer

#4788 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Prica je ista i sa ovim virusom, mozda on direktno ne ubija, ali oslabi imuni odgovor, zbuni nas organizam i onda, ako neko ima jos neku poteskocu to mu je kraj.

I takvim pacijentima se pise da je smrt uzrokovana COVIDom, i to vama smeta. A niste znali da se ista situacija desava i sa HIV virusom.

Jos nesto, covjek moze godinama biti HIV pozitivan, a da nema nikakav simptom.
spinel_

#4789 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 27/12/2020 19:53 I onda zar ekvivalentno ne vrijedi i za gripu? Koliko umre od gripe, a koliko sa gripom? Dakle istom logikom se moze reci da od gripe nikad ne umre zdrav covjek, nego samo oni sa prethodnim hronicnim problemima. Tako se stvari ne mogu posmatrati. :)
S obzirom da se ovaj virus predstavljao kao najopasniji onda naravno da ce se tako stvari posmatrati. Najopasniji - daleko od istine. I naravno da bi se onda vakcina opravdala i da bi imala smisla vecinu preminulih i onih koji su umrli jer na vrijeme nisu dobili zdravstvenu skrb prekrstimo u te umrle od covida.
zubi

#4790 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

boy_zelenski wrote: 27/12/2020 19:57 Jao relativiziranja. Na kraju dodjose do HIV-a. :-)
Hajte sad svi skupa na korona druzenje.
Eeeeeeeee to je ta rijec, dobro si... idu tebi ovu zakljucci sto jest -jest :thumbup:
-Chesterfield-

#4791 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by -Chesterfield- »

Mogy87 wrote: 01/04/2020 13:36 Molim vas da ne ismijavate postove na ovoj temi. Cilj nam je grupisati teoreticare zavjera na ovoj temi tako da se na ostalim moze normalno diskutovati :-D
:thumbup:
Industrialyzer

#4792 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

boy_zelenski wrote: 27/12/2020 19:57 Jao relativiziranja. Na kraju dodjose do HIV-a. :-)
Dva virusa, oba narusavaju imunitet i dovode do takvog stanja da svaki patogen moze biti fatalan. Kako je to relativiziranje?

Jedan ima visoku stopu mutacije i mnogo je nepredvidiv, i zato se ne moze naci efikasna vakcina, a drugi mnogo manje mutira i kao rezultat imamo nekoliko vakcina cija efikasnost ne bi trebala biti upitna, vrijeme ce pokazati najbolje.
zubi

#4793 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

boy_zelenski wrote: 27/12/2020 20:05
zubi wrote: 27/12/2020 20:01
Eeeeeeeee to je ta rijec, dobro si... idu tebi ovu zakljucci sto jest -jest :thumbup:
Sad moras i s treceg profila pisati? Ne zachatavaj tamo teme, smijesan si. :kiss:
Imam ja i cetvrti, hos i njega da aktiviram??

:mrgreen:
adsubzero

#4794 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

zubi wrote: 27/12/2020 20:10

Sad moras i s treceg profila pisati? Ne zachatavaj tamo teme, smijesan si. :kiss:

Ma bit ce i pet ako treba
zubi

#4795 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Industrialyzer wrote: 27/12/2020 20:05
Dva virusa, oba narusavaju imunitet i dovode do takvog stanja da svaki patogen moze biti fatalan. Kako je to relativiziranje?

Jedan ima visoku stopu mutacije i mnogo je nepredvidiv, i zato se ne moze naci efikasna vakcina, a drugi mnogo manje mutira i kao rezultat imamo nekoliko vakcina cija efikasnost ne bi trebala biti upitna, vrijeme ce pokazati najbolje.
Jedino relativiziranje je ono sto oni rade, relativiziraju broj umrlih od korone da im bude lakse, ljubicice delikatne...
spinel_

#4796 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

zubi wrote: 27/12/2020 20:10

Joj ti stalno upadas drugima u rijec i nikad da nesto samostalno ne napises bez citiranja drugog s nekim doskocica i postapalicama :roll: :-x :(
zubi

#4797 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

spinel_ wrote: 27/12/2020 20:13 Joj ti stalno upadas drugima u rijec i nikad da nesto samostalno ne napises bez citiranja drugog s nekim doskocica i postapalicama :roll: :-x :(
Ma nema potrebe, ti si to tako dobro rekao, ni zarez se moze dodati, vidi se da vladas materijom...
red evil

#4798 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

spinel_ wrote: 27/12/2020 19:58
adsubzero wrote: 27/12/2020 19:53 I onda zar ekvivalentno ne vrijedi i za gripu? Koliko umre od gripe, a koliko sa gripom? Dakle istom logikom se moze reci da od gripe nikad ne umre zdrav covjek, nego samo oni sa prethodnim hronicnim problemima. Tako se stvari ne mogu posmatrati. :)
S obzirom da se ovaj virus predstavljao kao najopasniji onda naravno da ce se tako stvari posmatrati. Najopasniji - daleko od istine. I naravno da bi se onda vakcina opravdala i da bi imala smisla vecinu preminulih i onih koji su umrli jer na vrijeme nisu dobili zdravstvenu skrb prekrstimo u te umrle od covida.
Ne znam od kud vam to da je ovo najopasniji virus? To nije nikad niko rekao. Ima mnogo opasnijih virusa od ovog, problem ovog virusa je njegova lakoća prenosa a sam virus ko virus nije puno opasniji od gripe.
spinel_

#4799 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

red evil wrote: 27/12/2020 20:20
spinel_ wrote: 27/12/2020 19:58
Ne znam od kud vam to da je ovo najopasniji virus? To nije nikad niko rekao. Ima mnogo opasnijih virusa od ovog, problem ovog virusa je njegova lakoća prenosa a sam virus ko virus nije puno opasniji od gripe.
Pa evo ovaj strucnjak Djikic to kaze na kojeg se mnogi referiraju.
Dovoljno je reći da je ovo jedan od najopasnijih virusa koje smo sreli u zadnjih stotinu godina. Brzo se širi zahvaća sve, utječe i na zdravstveni sustav. Ovaj virus je najopasniji i jer nije najsmrtonosniji, a blokirao je cijeli svijet’, kazao je znanstvenik Đikić
Dozer

#4800 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 27/12/2020 17:26
Dozer wrote: 27/12/2020 16:30
Industrialyzer wrote: 26/12/2020 23:59 Vjeruj mi da nije, pala ti je ta pretpostavka cim sam ti dokazao da je genom sekvenciran i izolovan bez problema. Ako ne razumijes posljedice toga, sta cu ti ja, ne moze ti se sve ni nacrtati.
Ja bi se pritajio par dana da sam na tvom mjestu, sacekao da ljudi zaborave koliko si neupucen pa mozda da pokusas opet.
Koja pretpostavka mi je pala....?
Dakle, pitanj eje jasno - sta je zasluzno za ispis rezultata testiranja? Znas ili ne znas, jednostavno je.

Usput.... za ovu vakcinu https://www.intelligentliving.co/oxford ... ost-ready/ istrazivanja traju vec godinama, q zadnja faza ce trajati minimalno 3 g., dok se za ovu sve sklepalo za par mjeseci. Pametnom dosta.
:lol: :lol: to je ta fraza :lol:

Genom je sekvenciran, to ti je polazna tacka, dalje ces znati sam. Vjerovao ili ne, ovo ti daje toliko odgovora da nisi ni sam svjestan. Ovo bi bilo pametnom dosta :lol: :run:
Ipak nisi shvatio pitanje... olaksacu ti. Za rezultat je zasluzan software koji koristi podatke iz baze podataka koja je dio softwarea. A moze i eksternu. A svaki software, kao i db, imaju svoje izvore za update.
Dakle, rezultat koji izadji iz masine nakon analize/procesa moze biti vezan samo za ono sto se nalazi u db. Masina ne moze sama izmisliti nista, zar ne? To je, u sustini, kompjuter. A svaki kom0juter radi na bazi inputa ljudi koji su napisali software i popunili prpadajucu bazu podataka.

Da ti plastificiram... Ako je softweru zadato da na prepoznavanju (lupam) ACGTTGTCACTAGTCA kao rezultat izbaci "COVID positive", on ce to i uraditi.
Ako mu das novi update u kojem je za tu istu ACGTTGTCACTAGTCA sekvencu novi rezultat "Negative", on ce takav rezultat i dati.
Jasnije?

Ah, da.... :lol: :lol: :run:
Last edited by Dozer on 27/12/2020 20:41, edited 1 time in total.
Post Reply