..Mozemo predpostaviti da je i ne mali br iz 'njihovih' zemalja- kao i Bosne - dosli u EU s urednim papirima i posao koji ih ceka..
Ovo su 'oportunisti' koji se nadaju da ce ih neko ipak odabrati.
.
Nisam mislio na migrante nego na medjunarodnu organizvanu mafiju koja uglavnom i potrosi najvecu kolicinu sredstava dodjeljenih raznim fondovima i organizacijama za pmoc migrantimapalermo wrote: ↑26/12/2020 20:38Nema šanse da bih se složio sa tobom.....ja pričam o odnosu prema tim ljudima....mom,tvom, našem, ljudskom ili neljudskom.....a što se tiče IOM-a, UNHCR-a,, ovih , onih.. svi znamo kako oni funkcioniraju, ali isto tako znamo da bi bez njih mnogo puta bili donji....spreca wrote: ↑26/12/2020 20:28
Ipak si se slozio samnom sto se tice medjunarodne mafije i trgovine ljudima iz raznih IOMa i drugih organizacija koje uglavnom rade za dobre plate i tu humanosti nema ni tuke ,jer svalova koja stize od EU i drugih organizacija ode za njihove troskove a migrantima sta ostane i uglavnom pomazu migrantima crveni krst u BiH i druge humanitarne organizacije kao Pomozi ba i mnoge druge organizacije...o Suhretu neka sude Biscani oni su ga birali nismo mi
Afganistan je blokirao povrat svojih migranata. Zbog kovida Njemacka je prestala vracati po Dablinskom kljucu u druge drzave. Smanjio se i broj deportacija u ostale trece zemlje.Sigma90 wrote: ↑26/12/2020 20:38 Nikakve on radne dozvole nece dobiti. Prvo predsje za azil. Koliko znam u prvu drzavu u koju stigne. To je po pravilu grrcka. I tu se ceka odobrenje za azil. A posto dolazi iz drzave gdje nema rata on pravo na azil nema. I od tuda treba ici deportacija. E sad je drugo sto on prodje kroz desetak banana drzava i preda tek u njemackoj azil. Ali i tu ga ceka deportacija i odbijanje azila. Jer nema na isto pravo jer je iz ekonomski razloga dosao. E sad je druga stvar sto je u svabiji procedura k.arina kao u BiH i on razvlaci svoju deportaciju sa tuzbama itd.
Ali kad tad je vracanje u pakistan, afganistan itd.
Samo potraje malo duze i uz to budu tri obroka i topli centar do povratka u domovinu. A u grckoj ceka prljavi sator.
Halo *proseru* polup'o si loncice samo tako.sandzokan wrote: ↑25/12/2020 11:32Covicev bojovnik, intelektualac sa kamenjara, za Bozic siri ljubav bacajuci lowkey hejt na milijardu ljudi i brani novootkrivenu bracu Srbe od ugrozbe zlih muhamedanaca i politickog Sarajeva.
Mora da ti je jako tesko kada si ovakav proser od posta napisao za Bozic u 5 sati ujutru.
Ne postoje ratne zone u Maroku,Alžiru i Pakistanu.moonca wrote: ↑26/12/2020 20:11
Prvo poredimo -ratne zone, drugo.. ilegalac kada dodje u neku zemlju i primi ga, tj privedu ga u policiju ili imig office-- i on kaze razlog zasto je tu.. i bez papira.. ako ima 'slucaj' dobiti ce radnu dozvolu i neku identifikaciju-- dok mu se 'slucaj' ne rijeshi... i slobodan je da radi.. i to sve zavisi od drzave do drzave..
. to oni znaju i- zato dolaze/ pokusavaju...
Da, ilegalni migrant će dobiti radnu dozvolu u Njemačkoj dok čeka da mu se riješi status. Ne smije raditi prva tri mjeseca, poslije smije. Naravno ne automatski, ali ko hoće da radi ne mogu mu zabraniti.bingov buraz wrote: ↑27/12/2020 05:21Ne postoje ratne zone u Maroku,Alžiru i Pakistanu.moonca wrote: ↑26/12/2020 20:11
Prvo poredimo -ratne zone, drugo.. ilegalac kada dodje u neku zemlju i primi ga, tj privedu ga u policiju ili imig office-- i on kaze razlog zasto je tu.. i bez papira.. ako ima 'slucaj' dobiti ce radnu dozvolu i neku identifikaciju-- dok mu se 'slucaj' ne rijeshi... i slobodan je da radi.. i to sve zavisi od drzave do drzave..
. to oni znaju i- zato dolaze/ pokusavaju...
Ilegalni migrant će dobiti radnu dozvolu dok čeka da mu se riješi status???
Glupost.
Nema slučaj i niko od njih nema slučaj jer nisu izbjeglice.Mogu dobiti samo mahanje.
Napišeš papazjaniju od posta i nakitiš ga neistinama ali valjda i ne može bolje kad vi ljubitelji afroazijskih kriminalaca nemate nikakvih argumenata.
baglama wrote: ↑27/12/2020 03:56
Halo *proseru* polup'o si loncice samo tako.
Ja sam svoj post pisao poslije vecere, a ne u 5 ujutro.
*Covicev bojovnik i intelektualac* se posere i tebi i Covicu po sred usta i dobro nabije petom u grlo.
Svako dobro i zivio ti meni 100 godina i prijatno.
Ja tvoje govno od posta, ne mislim prijaviti a tebi po savjesti.
I dobar tek ilitiga Bujrum
sve dok ne primis minimum cetvoricu sebi u kucu te svoje moralne pridike mozes prosipat samo u svoja 4 zida. poredis licno mene koji ceka vec 20 i kusur mjeseci papire da idem u Njemacku sa hadzijom koji je prosao bog te pita koliko granica bez ikakvog dokumenta. Tako ih treba i tretirat, kao nepostojecu gospodu. Tebi kao lizaču SDA govana ilegalne aktivnosti svakako ne predstavljaju problem, to je taj mentalni sklop Ja, i?palermo wrote: ↑26/12/2020 20:38Nema šanse da bih se složio sa tobom.....ja pričam o odnosu prema tim ljudima....mom,tvom, našem, ljudskom ili neljudskom.....a što se tiče IOM-a, UNHCR-a,, ovih , onih.. svi znamo kako oni funkcioniraju, ali isto tako znamo da bi bez njih mnogo puta bili donji....spreca wrote: ↑26/12/2020 20:28
Ipak si se slozio samnom sto se tice medjunarodne mafije i trgovine ljudima iz raznih IOMa i drugih organizacija koje uglavnom rade za dobre plate i tu humanosti nema ni tuke ,jer svalova koja stize od EU i drugih organizacija ode za njihove troskove a migrantima sta ostane i uglavnom pomazu migrantima crveni krst u BiH i druge humanitarne organizacije kao Pomozi ba i mnoge druge organizacije...o Suhretu neka sude Biscani oni su ga birali nismo mi
.. ovo je zbilja interesantno.... zasto cekash toliko- da zavrsis neku skolu koja je potrebna ....hm. nisam cula za ovako sto..
Kamp se nalazi u Bogovađi kod Lajkovca, migrant je izbacio prostirku u sam hodnik objekta i pripremio se za molitvu, radnica Komesarijata je prilikom kontrole tog objekta zgazila tu prostirku jer nije mogla da prođe. Migranti su napravili pobunu i terali i na kraju naterali radnicu da poljubi prostirku.
Odgođeni protesti mještana Blažuja, nisu tražili potvrdu MUP-a
Vijeće mjesne zajednice će sutra podnijeti zahtjev MUP-u, pa će protesti biti organizirani narednih dana, ukoliko policija dozvoli okupljanje.
Kao da nema desetina hiljada građana iz BiH koji u ovom momentu rade na crno u EU, koji se švercaju preko granica, ulaze, rade ili se zadržavaju ilegalno u tim zemljama, falsifikuju papire i diplome... i hiljada onih koji će prvom prilikom u narednoj godini na isti način otići u EU. I poznajem ih jako mnogo iz svih pobrojanih kategorija. Sada će ona klasična: "Ali drugo smo mi.." Jesmo klinac, samo smo sebični i licemjerni.Sigma90 wrote: ↑26/12/2020 20:04tacno da u BiH nema rata. Ali ti iz BiH sto idu u Njemacku dobiju u konzulstu Njemacke radno dozvolu da mogu ici. Ja koliko znam da ilegalci nemaju radnu dozvolu za EU. Sta vise siguran sam da istu nemaju jer nemaju nikakvi papira. Tako da EU drzava ne moze znati ko dolazi. Trudis se porediti nesto sto se ne moze porediti.
Sta sa ovim zeli reci? Da je cilj Selme i IOMa povratak u Biru il da ce popustiti u vezi Bire?meridiyan wrote: ↑27/12/2020 14:49 Odgovor Premijera USK Mustafe Ruznica kriminalcima iz Međunarodne humanitarne organizacije i Ministarstva sigurnosti BiH
Premijer USK, Mustafa Ružnić: Pozivate se na humanost – daleko ste vi od toga
“Danas 26.12.2020 IOM se poziva na humanost. Isto to radi i Ministarstvo sigurnosti BiH. Gospodo, 20.04.2020 vlasti USK pripremile su lokaciju Lipe i pozvale Ministarstvo sigurnosti BiH da prihvate tu lokaciju kao prihvatni kamp i da u okviru svojih nadležnosti obezbjede vodu i struju. Preko 245 dana čistog nehajstva, nepoduzimanja, nesposobnosti i nerada. 30.09.2020 poslije vraćanja ilegalnog kampa Bira u prvobitno stanje, IOM je pozvan od strane vlasti USK da iz bivšeg ilegalnog kampa Bira izmjesti 256 kontejnera za smještaj migranata na lokaciju Lipa. 90 dana čistog nerada i nepoduzimanja. Danas se pozivate na humanost. Daleko ste svi od humanosti, ali jako blizu vašem zajedničkom kolaču zvanom Bira. I Ministarstvo sigurnosti BiH i IOM počnite već jednom poštovati naše domove, naše porodice, našu imovinu, naše dostojanstvo a i dostojanstvo migranata na njihovom putu u EU” – stoji u komentaru Mustafe Ružnića na Objavi IOM-a Bosne i Hercegovine.
Tebe sam cekao, advokata ilegalaca.vrbas1979 wrote: ↑27/12/2020 15:21Kao da nema desetina hiljada građana iz BiH koji u ovom momentu rade na crno u EU, koji se švercaju preko granica, ulaze, rade ili se zadržavaju ilegalno u tim zemljama, falsifikuju papire i diplome... i hiljada onih koji će prvom prilikom u narednoj godini na isti način otići u EU. I poznajem ih jako mnogo iz svih pobrojanih kategorija. Sada će ona klasična: "Ali drugo smo mi.." Jesmo klinac, samo smo sebični i licemjerni.Sigma90 wrote: ↑26/12/2020 20:04tacno da u BiH nema rata. Ali ti iz BiH sto idu u Njemacku dobiju u konzulstu Njemacke radno dozvolu da mogu ici. Ja koliko znam da ilegalci nemaju radnu dozvolu za EU. Sta vise siguran sam da istu nemaju jer nemaju nikakvi papira. Tako da EU drzava ne moze znati ko dolazi. Trudis se porediti nesto sto se ne moze porediti.
U Biru sigurno nece uci. Milion posto. Ali dogovara se da se migranti iz Lipe rasporede u Borice, Sedru i Sarajevo.Sigma90 wrote: ↑27/12/2020 15:22Sta sa ovim zeli reci? Da je cilj Selme i IOMa povratak u Biru il da ce popustiti u vezi Bire?meridiyan wrote: ↑27/12/2020 14:49 Odgovor Premijera USK Mustafe Ruznica kriminalcima iz Međunarodne humanitarne organizacije i Ministarstva sigurnosti BiH
“Danas 26.12.2020 IOM se poziva na humanost. Isto to radi i Ministarstvo sigurnosti BiH. Gospodo, 20.04.2020 vlasti USK pripremile su lokaciju Lipe i pozvale Ministarstvo sigurnosti BiH da prihvate tu lokaciju kao prihvatni kamp i da u okviru svojih nadležnosti obezbjede vodu i struju. Preko 245 dana čistog nehajstva, nepoduzimanja, nesposobnosti i nerada. 30.09.2020 poslije vraćanja ilegalnog kampa Bira u prvobitno stanje, IOM je pozvan od strane vlasti USK da iz bivšeg ilegalnog kampa Bira izmjesti 256 kontejnera za smještaj migranata na lokaciju Lipa. 90 dana čistog nerada i nepoduzimanja. Danas se pozivate na humanost. Daleko ste svi od humanosti, ali jako blizu vašem zajedničkom kolaču zvanom Bira. I Ministarstvo sigurnosti BiH i IOM počnite već jednom poštovati naše domove, naše porodice, našu imovinu, naše dostojanstvo a i dostojanstvo migranata na njihovom putu u EU” – stoji u komentaru Mustafe Ružnića na Objavi IOM-a Bosne i Hercegovine.
Mislim ako popuste bice najvece budale u drzavi i onda ide redovno pisanje Selme i IOMa po USK i Bihacu. Jer ce znati jedini je to grad po kojem mogu pisati redovno.
Borici su do sada bili samo za maloljetne ilegalce? Znaci opet i dovodis prakticno u grad i uz to one u okolnim sumama dovlacis u grad. Nisam siguran jel to pametno rjesenje.meridiyan wrote: ↑27/12/2020 15:38U Biru sigurno nece uci. Milion posto. Ali dogovara se da se migranti iz Lipe rasporede u Borice, Sedru i Sarajevo.Sigma90 wrote: ↑27/12/2020 15:22Sta sa ovim zeli reci? Da je cilj Selme i IOMa povratak u Biru il da ce popustiti u vezi Bire?meridiyan wrote: ↑27/12/2020 14:49 Odgovor Premijera USK Mustafe Ruznica kriminalcima iz Međunarodne humanitarne organizacije i Ministarstva sigurnosti BiH
Mislim ako popuste bice najvece budale u drzavi i onda ide redovno pisanje Selme i IOMa po USK i Bihacu. Jer ce znati jedini je to grad po kojem mogu pisati redovno.
Nema njih gore u Lipi vise od 400-500
Meni sve vise mirise na ovo sto Selmo govori. Da su Ruznic i Fazlic bili pristali na Biru ali se iz tog dogovora povukli kad su vidjeli sta gradjani o tome misle. Daleko od toga da je Selmo neki dobrotvor ali zvuci mi to najvise realno. Sad zele vjerovatno ustupiti Sedru i Borice i da tako na kraju ispane da njih dvojca nisu dali Biru a uz to Selmo ipak kao rijesio situaciju Lipe. Ali to je po meni jednako prevara Ruznica i Fazlica prema Biscanima. Jer su Borici jednako u gradu kao Bira. A ni Sedra nije toliko udaljena od Pokoja i Bihaca. Sve u svemu ti i dalje vidim Biscane kao gubitnike. Jer kao stu su za Biru rekli. 1000 u Biri znaci jos 2000 pored Bire. Isto ce biti i sa Boricima. A u Sedri su porodice koliko znam, znaci tamo ce lako izbiti problemi. I onda valja ici to rjesavati. Koliko je god sumnjiv Selmo toliko su sumnjivi Fazlic i Ruznic. Svakako se pitam kako onakav lik poput Fazlica moze postati gradonacelnik. Lik je toilo nepismen u svom govoru i izgleda kao da je popio koji vise kad prica.
Dobro, cekaju na vizu odu, i nakon mjesec dana, im se ne svidja, nije to sto su zamislili, ne respektuju ih, i napuste. I sta ima Njemac od takvog.