Ilegalni migranti u BiH
-
smijesni_ste
#20001 Re: Ilegalni migranti u BiH
Zato su snajperisti čuvali gay paradu u Sarajevu, uvijek smo znali poredati prioritete

- General War
#20002 Re: Ilegalni migranti u BiH
Prije nego pobijete sami sebe...trebali bi razmisliti mozda vlast koja je ovo sve i zamjesila promjeniti, lakse je...i ne samo radi migranata, hiljadu drugih stvari...nisu migranti krivi sto se sav normalan svijet cijepi protiv korone dok kod nas ni spomena.deer_hunter wrote: ↑26/12/2020 19:10Zasto ne, kad vec ovi inzinjeri mogu hodati naoruzani macetama, nozevima itd.. ne znam zasto bi se nama branilo??palermo wrote: ↑26/12/2020 18:39Ma pdoijeliti narodu oružje i da se riješi taj problem...haovo_mi_je_nick wrote: ↑26/12/2020 18:25 Neka neka, još uvijek im daju marku, dvije, pet. Svaki semafor bar 3 marke dobije a koliko se u satu zaustavi na crvenom automobila.
Neka neka, neka nas utjeraju u kuće, neka se bojimo kretat svojim ulicama, neka se bojimo u tramvaj ući, neka osluškujemo svaki šušanj iza kuće, pratite djecu gdje god da krenu neka neka.... Samo im nastavite davati novac, nosite im deke, jakne, pozdravljajte neka neka![]()
- spreca
#20003 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pa eto sto ih neuzmete dole sebi u Hercegovinu,toplije je i lakse je preci u HR ,sto je njihova namjera , nego loimiti se po planinama Kraine i forsirati Unu .Znaci i nasi su upadali u tudje vikendice,kuce, ulazili po 15 u tudja dvorista i trazili odjece,hrane i svega drugog,palili svje kampove hodali bez dokumenata po gradovima i selima evrope,neki dan gledam prica covjek iz Bihaca ,bilo ljetos,kaze usli u bastu i beru paradajz,krastavce i ostalo povrce a ja stojim na balkonu kuce, jesul i nasi tako radili.Nasi nisu bili migranti nego izbjeglice ,medju kojima su uglavnom bile ,zene ,djeca starci a ovo sve 18-30 godina ,siluju,otimaju zenama torbice ,nesmiju ljudi djecu na ulicu pustiti itd itd i ti to sve uporedi sa nasim nanama i dedama i djecompalermo wrote: ↑26/12/2020 19:02Ali nisu bili ilegalno udruženje za trgovinu ljudima , kada su pomagali Bošnjacima 92, vodili ih po Danskoj, Švedskoj, Americi......tada su valjali.......spreca wrote: ↑26/12/2020 18:42 Evo javilo se udruzenje za ilegalnu trgovinu ljudima i organizovani kriminal...Kao sto sinoc rece onaj Tigar kod Senada,neka svaka od clanica EU uzme po dva avtobusa ovih migranata a sa ostatkom cemo se mi pobrinuti, i ovo je u pravu, s pravom proziva Satlera da nista ne preduzima da se migranti raspodjele na citavu BiH a ne samo na ova dva kantona sa Bosnjackom vecinom, ali zato je pohvalio valjda Dodika za saradnju na putu ka EU i Covica kao najveceg borca za EU intergacije![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/medjuna ... /201226072
a Šuhret bi, kao i svi naši političari, za dva glasa na izborima prodao sve principe na kojima počiva ljudska civilizacija....
- spreca
#20004 Re: Ilegalni migranti u BiH
kod nas da ali kod ovih fasista na vlasti situacija je drugacija,garantujem da su oni preko raznih kanala za sebe i svoje famelije obezbjedili vakcineGeneral War wrote: ↑26/12/2020 19:15Prije nego pobijete sami sebe...trebali bi razmisliti mozda vlast koja je ovo sve i zamjesila promjeniti, lakse je...i ne samo radi migranata, hiljadu drugih stvari...nisu migranti krivi sto se sav normalan svijet cijepi protiv korone dok kod nas ni spomena.deer_hunter wrote: ↑26/12/2020 19:10Zasto ne, kad vec ovi inzinjeri mogu hodati naoruzani macetama, nozevima itd.. ne znam zasto bi se nama branilo??![]()
- General War
#20005 Re: Ilegalni migranti u BiH
Apsolutno...ovo je odlican primjer kako se koska baci narodu i kako se redovno upeca.spreca wrote: ↑26/12/2020 19:31kod nas da ali kod ovih fasista na vlasti situacija je drugacija,garantujem da su oni preko raznih kanala za sebe i svoje famelije obezbjedili vakcineGeneral War wrote: ↑26/12/2020 19:15Prije nego pobijete sami sebe...trebali bi razmisliti mozda vlast koja je ovo sve i zamjesila promjeniti, lakse je...i ne samo radi migranata, hiljadu drugih stvari...nisu migranti krivi sto se sav normalan svijet cijepi protiv korone dok kod nas ni spomena.deer_hunter wrote: ↑26/12/2020 19:10
Zasto ne, kad vec ovi inzinjeri mogu hodati naoruzani macetama, nozevima itd.. ne znam zasto bi se nama branilo??![]()
-
palermo
#20006 Re: Ilegalni migranti u BiH
ne sumnjam ja da bi se i u hercegovini našlo dovoljno takvih kao ti....tako da nema ovdje potrebe razdvajati krajišnike i hercegovce, uostalom ja znam dovoljno krajišnika koji ne misle kao ti....kao što znam dovoljno (previše, na svoju sramotu) i hercegiovaca koji misle kao i tispreca wrote: ↑26/12/2020 19:27
Pa eto sto ih neuzmete dole sebi u Hercegovinu,toplije je i lakse je preci u HR ,sto je njihova namjera , nego loimiti se po planinama Kraine i forsirati Unu .Znaci i nasi su upadali u tudje vikendice,kuce, ulazili po 15 u tudja dvorista i trazili odjece,hrane i svega drugog,palili svje kampove hodali bez dokumenata po gradovima i selima evrope,neki dan gledam prica covjek iz Bihaca ,bilo ljetos,kaze usli u bastu i beru paradajz,krastavce i ostalo povrce a ja stojim na balkonu kuce, jesul i nasi tako radili.Nasi nisu bili migranti nego izbjeglice ,medju kojima su uglavnom bile ,zene ,djeca starci a ovo sve 18-30 godina ,siluju,otimaju zenama torbice ,nesmiju ljudi djecu na ulicu pustiti itd itd i ti to sve uporedi sa nasim nanama i dedama i djecom
A što se tiče priče o paradajzu i krastavcima, nisu naši to radili.....uglavnom zato što su ih čekale tople sobe i pune sofre jela u Švedskoj, Danskoj ili gdje su već zapali pa niej bilo potrebe.......inače, ne sumnjam da bi i i naši kao i svaki gladan čovjek brali paradajze ili krastavce.....
Al da ne trunim ja dalje, svatko sebe svako jutro gleda u ogledalo...
-
Sigma90
#20007 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jel ovaj palermo fakat poredi ljude koji su 92 od rata pobjegli i ove sad koji su ekonomske izbjeglice. Cije drzave nemaju rata. Sta covjek nece sve procitati.
-
palermo
#20008 Re: Ilegalni migranti u BiH
jeste, fakat ovaj palermo poredi ljude.....mene pitaš ne moraš narod, jedina razlika između njih je što su 92 bili Naši, a sada su Neki pa se može po njima pišati
-
moonca
- nKrkan
#20010 Re: Ilegalni migranti u BiH
U Zavidovicima ih vidjam ,4 -5 , bila je jednom jedna veca grupica policija ih je brzo rijesila , nema im traga. Jedan ima radi u autopraonici preko dana ,a preko noći spava tu...
I jucer ispred pekare prvi put nabasam na nekog novog, hoce on meni help , ajde reko goni no need , rekoh odakle si , kaze libija. . You should go back to your country
noooo lybia bam bam war..
I jucer ispred pekare prvi put nabasam na nekog novog, hoce on meni help , ajde reko goni no need , rekoh odakle si , kaze libija. . You should go back to your country
-
Sigma90
#20011 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jedni i drugi su ljudi, to je tacno. Razlika je sto su jedni od rata pobjegli a drugi iz ekonomski i drugi razloga radi koji nemas u EU pravo na status izbjeglice.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#20012 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pa uvijek isto laprdaju i imaju istu retoriku. Sve su ti to plaćenici i domaći izdajnici, koji bi za marku mater prodali. Bio bih presretan kada bi forumaši došli tobe i ne odgovarali ovakvim plaćeničkim prodanim dušama. Njima i jeste cilj izazivanje netrpeljivosti, zbog čega normalna raja popije ban.
Ne nasjedajte ljudi i ne odgovarajte fucking dezerterima!
-
Sigma90
#20013 Re: Ilegalni migranti u BiH
tacno da u BiH nema rata. Ali ti iz BiH sto idu u Njemacku dobiju u konzulstu Njemacke radno dozvolu da mogu ici. Ja koliko znam da ilegalci nemaju radnu dozvolu za EU. Sta vise siguran sam da istu nemaju jer nemaju nikakvi papira. Tako da EU drzava ne moze znati ko dolazi. Trudis se porediti nesto sto se ne moze porediti.
- spreca
#20014 Re: Ilegalni migranti u BiH
Vazno je da si ti napao Suhreta Fazlica za neke sitne glasove ,a zaboravljas da su ga izabrali Biscani,otidji malo do Bihaca pa pogledaj kakva je situacija ,Bihac je malo mjesto i nekoliko hiljda maldih i bez dokumenata ljudi u takom malom mjestu je opasnost za te ljude i grad a oni se sa time bore vec godinama i to prakticno sami a ovi jebivjetri iz Eu i od kuda sve samo palamude ,evo nema ih u Lipi ,spizdili cim je snijeg zamiriso a u Bihacu su zivjeli velikim iznajmljenim kucama i stanovima.Bihac je dio BiH i svi moraju da se ukljuce u ovo a ne oni sami,ali nekima su vazniji migranti od Biscana,meni nisupalermo wrote: ↑26/12/2020 19:36ne sumnjam ja da bi se i u hercegovini našlo dovoljno takvih kao ti....tako da nema ovdje potrebe razdvajati krajišnike i hercegovce, uostalom ja znam dovoljno krajišnika koji ne misle kao ti....kao što znam dovoljno (previše, na svoju sramotu) i hercegiovaca koji misle kao i tispreca wrote: ↑26/12/2020 19:27
Pa eto sto ih neuzmete dole sebi u Hercegovinu,toplije je i lakse je preci u HR ,sto je njihova namjera , nego loimiti se po planinama Kraine i forsirati Unu .Znaci i nasi su upadali u tudje vikendice,kuce, ulazili po 15 u tudja dvorista i trazili odjece,hrane i svega drugog,palili svje kampove hodali bez dokumenata po gradovima i selima evrope,neki dan gledam prica covjek iz Bihaca ,bilo ljetos,kaze usli u bastu i beru paradajz,krastavce i ostalo povrce a ja stojim na balkonu kuce, jesul i nasi tako radili.Nasi nisu bili migranti nego izbjeglice ,medju kojima su uglavnom bile ,zene ,djeca starci a ovo sve 18-30 godina ,siluju,otimaju zenama torbice ,nesmiju ljudi djecu na ulicu pustiti itd itd i ti to sve uporedi sa nasim nanama i dedama i djecom
A što se tiče priče o paradajzu i krastavcima, nisu naši to radili.....uglavnom zato što su ih čekale tople sobe i pune sofre jela u Švedskoj, Danskoj ili gdje su već zapali pa niej bilo potrebe.......inače, ne sumnjam da bi i i naši kao i svaki gladan čovjek brali paradajze ili krastavce.....
Al da ne trunim ja dalje, svatko sebe svako jutro gleda u ogledalo...
-
moonca
#20015 Re: Ilegalni migranti u BiH
Prvo poredimo -ratne zone, drugo.. ilegalac kada dodje u neku zemlju i primi ga, tj privedu ga u policiju ili imig office-- i on kaze razlog zasto je tu.. i bez papira.. ako ima 'slucaj' dobiti ce radnu dozvolu i neku identifikaciju-- dok mu se 'slucaj' ne rijeshi... i slobodan je da radi.. i to sve zavisi od drzave do drzave..Sigma90 wrote: ↑26/12/2020 20:04tacno da u BiH nema rata. Ali ti iz BiH sto idu u Njemacku dobiju u konzulstu Njemacke radno dozvolu da mogu ici. Ja koliko znam da ilegalci nemaju radnu dozvolu za EU. Sta vise siguran sam da istu nemaju jer nemaju nikakvi papira. Tako da EU drzava ne moze znati ko dolazi. Trudis se porediti nesto sto se ne moze porediti.
. to oni znaju i- zato dolaze/ pokusavaju...
- spreca
#20016 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ovi iz BiH se mjesecima za ranije zapisu na prijem u njemacku ambasadu da dobijju vizu ili odu na razgovor,neidu preko polja i njiva nego na granicni prelaz kao sav normalan narod,ima nasih koji jos uvijek rade na crno ali kad ih ulove ide protjerivanje i zbrana ulaska na godinu ili vise i niko od njih nije isao poljem i shumomSigma90 wrote: ↑26/12/2020 20:04tacno da u BiH nema rata. Ali ti iz BiH sto idu u Njemacku dobiju u konzulstu Njemacke radno dozvolu da mogu ici. Ja koliko znam da ilegalci nemaju radnu dozvolu za EU. Sta vise siguran sam da istu nemaju jer nemaju nikakvi papira. Tako da EU drzava ne moze znati ko dolazi. Trudis se porediti nesto sto se ne moze porediti.
-
palermo
#20017 Re: Ilegalni migranti u BiH
neću više,samo ovo da odgovorim.....ovi što su živjeli u velikim iznajmljenim kućama U Bihaću su prvi prešli granicu i eno ih već u Njemačkoj, u Lipi je migrantska sirotinja, to su oni koji kradu krastavce i paradajze da bi ih jeli, ali naravno...nisu nama smetali ti što su iznajmljivali velike kuće (niti je vlasnicima kuća smetalo što izdaju migrantima po velike pare) nego nama smeta upravo migranstka sirotinja, ....što bi se reklo, sirotinjo i bogu si teška...spreca wrote: ↑26/12/2020 20:07
Vazno je da si ti napao Suhreta Fazlica za neke sitne glasove ,a zaboravljas da su ga izabrali Biscani,otidji malo do Bihaca pa pogledaj kakva je situacija ,Bihac je malo mjesto i nekoliko hiljda maldih i bez dokumenata ljudi u takom malom mjestu je opasnost za te ljude i grad a oni se sa time bore vec godinama i to prakticno sami a ovi jebivjetri iz Eu i od kuda sve samo palamude ,evo nema ih u Lipi ,spizdili cim je snijeg zamiriso a u Bihacu su zivjeli velikim iznajmljenim kucama i stanovima.Bihac je dio BiH i svi moraju da se ukljuce u ovo a ne oni sami,ali nekima su vazniji migranti od Biscana,meni nisu
Što se tiče Bihaća,kad si bio tamo, ja prošle hefte.....a za Šuhreta, pa naravno da su ga izabrali bišćani, a ono što on radi zove se populizam....i to onaj sitni, anticivilizacijski, na sirotinji koja mu ništa ne može zarađuje par glasova...
- spreca
#20018 Re: Ilegalni migranti u BiH
To mozda tamo,u EU jedruga pravila ima rok u kojem se odlucuje ako trazi azil da se rijesi ali mora imati tvrde dokaze zasto trazi azil,ekonomsko stanje nije uslov za azil,ako ne zadovoljis i de deportacija i zbrana ponovnog ulaskamoonca wrote: ↑26/12/2020 20:11Prvo poredimo -ratne zone, drugo.. ilegalac kada dodje u neku zemlju i primi ga, tj privedu ga u policiju ili imig office-- i on kaze razlog zasto je tu.. i bez papira.. ako ima 'slucaj' dobiti ce radnu dozvolu i neku identifikaciju-- dok mu se 'slucaj' ne rijeshi... i slobodan je da radi.. i to sve zavisi od drzave do drzave..Sigma90 wrote: ↑26/12/2020 20:04tacno da u BiH nema rata. Ali ti iz BiH sto idu u Njemacku dobiju u konzulstu Njemacke radno dozvolu da mogu ici. Ja koliko znam da ilegalci nemaju radnu dozvolu za EU. Sta vise siguran sam da istu nemaju jer nemaju nikakvi papira. Tako da EU drzava ne moze znati ko dolazi. Trudis se porediti nesto sto se ne moze porediti.
-
Sigma90
#20019 Re: Ilegalni migranti u BiH
Tek sam se uclanio na forumu prije neki dan tako da ne poznajem u veliko spiku svakog clana ovdje. Ali vjerujem ti kad kazes da su to izdajnici svog naroda. Mene ne mogu isprovocirati jer samo odgovaram u normalnom tonu i sa argumentima.Romeo 80 wrote: ↑26/12/2020 20:02Pa uvijek isto laprdaju i imaju istu retoriku. Sve su ti to plaćenici i domaći izdajnici, koji bi za marku mater prodali. Bio bih presretan kada bi forumaši došli tobe i ne odgovarali ovakvim plaćeničkim prodanim dušama. Njima i jeste cilj izazivanje netrpeljivosti, zbog čega normalna raja popije ban.
Ne nasjedajte ljudi i ne odgovarajte fucking dezerterima!
Znam kad su ljudi iz sirije dolazili koja je u ratu tada bila da niko nije nista rekao. Sta vise pomoglo se ljudima sto je sasvim okej. Ali ovo sad sto dolazi je sve samo nisu ljudi koji od rata bjeze jer istog nema u pakistanu, afganistanu, indiji, bangladesu itd.
Tako da se s pravom ljudi u Bihacu i Kladusi bune. Vjerovatno ovi sto ih brane sjede po bh. gradovima gdje nema ovi problema sa ilegalcima. Lako je od tuda prosipati ljudima u Bihacu i Kladusi pamet. Bio sam na pocetku kad je to pocelo u Bihacu i vidio sta je toga tamo. Poslije je toga bilo vise. Znaci znam sam da tim ljudima tamo nije lako. I svaka im cast sta duraju. Uglavnom da se vratimo na temu. Azil da mozes dobiti moras dokazati da je rat u toj drzavi od kuda dolazis il neki drugi problem. A azil nije da dolazis iz ekonomski razloga. Jer da jeste moze sutra cijela BiH otici u Njemacku i traziti azil. A ovdje pojedini misle da mozes baciti papire i otici do Njemacke i dobije biravisnu dozvolu. To nema nigdje ljudi moji. Bices ti i u Njemackoj primljen uz tri obroka u centru dok ne rjese tvoj upit na azil. Ali znaj da ce biti odbijen i kad tad nazad u Pakistan, Afganistan itd. jer je sigurna drzava za zivot.
Taj azilski zakon se mora kad tad mjenjati i stati u kraj svakakvim pokusajima zloupotrebe istog. Jer nece porezni obaveznici uvjek placati sve te ogromne troskove. I naravno se mora stati u kraj volonterima koji koriste ove situacije za laku paru. Znam ih dosta ovdje kod mene ti ljevicara koji su u tom procesu. To su tesko neradnici koji zive od donacije. Oni su dodatni problem svega ovoga.
-
meridiyan
#20020 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pet međunarodnih organizacija uputilo je danas zajedničku izjavu u kojoj vise ne spominju Biru ali zato kazu da trenutno u kampu Lipa se nalazi oko 500 migranata. Bitno je da novinari i mediji , pojedini politicari snebivaju se nad sudbinom 1200- 1500 migranata.
U nastavku izjave decidno stoji....

U nastavku izjave decidno stoji....
S nedavnim, obilnim, snježnim padavinama i temperaturama ispod nule, oko 500 ljudi koji se trenutno nalaze na lokaciji bivše Lipe u bezbjednosnoj su opasnosti, uključujući i zdravstvene te rizike koji podrazumijevaju zaštitu.

- spreca
#20021 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ipak si se slozio samnom sto se tice medjunarodne mafije i trgovine ljudima iz raznih IOMa i drugih organizacija koje uglavnom rade za dobre plate i tu humanosti nema ni tuke ,jer svalova koja stize od EU i drugih organizacija ode za njihove troskove a migrantima sta ostane i uglavnom pomazu migrantima crveni krst u BiH i druge humanitarne organizacije kao Pomozi ba i mnoge druge organizacije...o Suhretu neka sude Biscani oni su ga birali nismo mipalermo wrote: ↑26/12/2020 20:21neću više,samo ovo da odgovorim.....ovi što su živjeli u velikim iznajmljenim kućama U Bihaću su prvi prešli granicu i eno ih već u Njemačkoj, u Lipi je migrantska sirotinja, to su oni koji kradu krastavce i paradajze da bi ih jeli, ali naravno...nisu nama smetali ti što su iznajmljivali velike kuće (niti je vlasnicima kuća smetalo što izdaju migrantima po velike pare) nego nama smeta upravo migranstka sirotinja, ....što bi se reklo, sirotinjo i bogu si teška...spreca wrote: ↑26/12/2020 20:07
Vazno je da si ti napao Suhreta Fazlica za neke sitne glasove ,a zaboravljas da su ga izabrali Biscani,otidji malo do Bihaca pa pogledaj kakva je situacija ,Bihac je malo mjesto i nekoliko hiljda maldih i bez dokumenata ljudi u takom malom mjestu je opasnost za te ljude i grad a oni se sa time bore vec godinama i to prakticno sami a ovi jebivjetri iz Eu i od kuda sve samo palamude ,evo nema ih u Lipi ,spizdili cim je snijeg zamiriso a u Bihacu su zivjeli velikim iznajmljenim kucama i stanovima.Bihac je dio BiH i svi moraju da se ukljuce u ovo a ne oni sami,ali nekima su vazniji migranti od Biscana,meni nisu
Što se tiče Bihaća,kad si bio tamo, ja prošle hefte.....a za Šuhreta, pa naravno da su ga izabrali bišćani, a ono što on radi zove se populizam....i to onaj sitni, anticivilizacijski, na sirotinji koja mu ništa ne može zarađuje par glasova...
-
moonca
#20022 Re: Ilegalni migranti u BiH
..
da... ali mi to ne znamo.. odakle je ko i zasto je tu- ne mora biti ratno stanje za azil.. bilo koji, koji ga ugnjetava/ proganja npr.. ako je -- gay
. vjerujem - da je vecina, cula- ono sto im godi- da EU zemlje- primaju/ trebaju radnu snagu, a neki i imaju nekoga vec tamo - ali ga ne moze dovesti - direktno..i to je moguci razlog - masovnih pokusaja
-
Sigma90
#20023 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nikakve on radne dozvole nece dobiti. Prvo predsje za azil. Koliko znam u prvu drzavu u koju stigne. To je po pravilu grrcka. I tu se ceka odobrenje za azil. A posto dolazi iz drzave gdje nema rata on pravo na azil nema. I od tuda treba ici deportacija. E sad je drugo sto on prodje kroz desetak banana drzava i preda tek u njemackoj azil. Ali i tu ga ceka deportacija i odbijanje azila. Jer nema na isto pravo jer je iz ekonomski razloga dosao. E sad je druga stvar sto je u svabiji procedura k.arina kao u BiH i on razvlaci svoju deportaciju sa tuzbama itd.moonca wrote: ↑26/12/2020 20:11Prvo poredimo -ratne zone, drugo.. ilegalac kada dodje u neku zemlju i primi ga, tj privedu ga u policiju ili imig office-- i on kaze razlog zasto je tu.. i bez papira.. ako ima 'slucaj' dobiti ce radnu dozvolu i neku identifikaciju-- dok mu se 'slucaj' ne rijeshi... i slobodan je da radi.. i to sve zavisi od drzave do drzave..Sigma90 wrote: ↑26/12/2020 20:04tacno da u BiH nema rata. Ali ti iz BiH sto idu u Njemacku dobiju u konzulstu Njemacke radno dozvolu da mogu ici. Ja koliko znam da ilegalci nemaju radnu dozvolu za EU. Sta vise siguran sam da istu nemaju jer nemaju nikakvi papira. Tako da EU drzava ne moze znati ko dolazi. Trudis se porediti nesto sto se ne moze porediti.
Ali kad tad je vracanje u pakistan, afganistan itd.
Samo potraje malo duze i uz to budu tri obroka i topli centar do povratka u domovinu. A u grckoj ceka prljavi sator.
Ali vidim ne kazes nista vise na onu uporedu naseg naroda koji sad ide legalno uz viz njemacke ambasade i ovi ilegalaca. Skontao si sam ta ti je to uporedjenje glupo bilo i da nema smisla.
-
palermo
#20024 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nema šanse da bih se složio sa tobom.....ja pričam o odnosu prema tim ljudima....mom,tvom, našem, ljudskom ili neljudskom.....a što se tiče IOM-a, UNHCR-a,, ovih , onih.. svi znamo kako oni funkcioniraju, ali isto tako znamo da bi bez njih mnogo puta bili donji....spreca wrote: ↑26/12/2020 20:28
Ipak si se slozio samnom sto se tice medjunarodne mafije i trgovine ljudima iz raznih IOMa i drugih organizacija koje uglavnom rade za dobre plate i tu humanosti nema ni tuke ,jer svalova koja stize od EU i drugih organizacija ode za njihove troskove a migrantima sta ostane i uglavnom pomazu migrantima crveni krst u BiH i druge humanitarne organizacije kao Pomozi ba i mnoge druge organizacije...o Suhretu neka sude Biscani oni su ga birali nismo mi
-
palermo
#20025 Re: Ilegalni migranti u BiH
ma da ne uspjevaju doći tamo i ostati, niko ne bi više ni pokušavao......valjda je to jasno,moonca wrote: ↑26/12/2020 20:29..
da... ali mi to ne znamo.. odakle je ko i zasto je tu- ne mora biti ratno stanje za azil.. bilo koji, koji ga ugnjetava/ proganja npr.. ako je -- gay
. vjerujem - da je vecina, cula- ono sto im godi- da EU zemlje- primaju/ trebaju radnu snagu, a neki i imaju nekoga vec tamo - ali ga ne moze dovesti - direktno..i to je moguci razlog - masovnih pokusaja
Neki budu deportovani, ali većina koja se uspije probiti ostane