Nema smisla, u pravu si... uzivajTrappist wrote: ↑24/12/2020 10:28A koji je smisao tog poredjenja ? Da se mozete cuditi ti i slicni panicari ? Sta imas porediti zemlju sa 30 hiljada stanovnika sa zemljom od 11 miliona ili 70 miliona. Eto kad vec poredis je li, prva zemlja po broju mrtvih na milion stanovnika nema skoro nikakvih restrikcija, mozes uci slobodno, samo trebas nositi masku gdje je obavezno. Jesu i oni ubice svojih stanovnika kao svedska![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- zubi
#37326 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
kakavdanakneiskustvu
#37327 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U posljednja 24 sata u našoj zemlji na testiranih 3.184 uzoraka registrovano je 705 novozaraženih, a 35 osoba je preminulo.
- geralt
#37328 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Srbijanska statistika se komotno moze ignorisati, oni su uhvaceni u sakrivanju umrlih od korone. Stvarna situacija kod njih je ista ili gora nego kod nas. Ne bi me iznenadilo ni da su jos neke zemlje sa tog spiska (posebno sa istoka) radile slicne akrobacije sa statistikom, samo na suptilniji nacin. Kod nas je zbog decentralizirane strukture neko organizovano laziranje podataka ipak teze za izvesti.
- sinuhe
#37329 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Srbija je ljetos uoci ili nakon izbora prestala objavljivati stvarne podatke o umrlima kada je eskalirala situacija.
-
laik1981
#37330 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije valjda da sistemi manipulisu brojkama u statistikama 
-
daddy-kool
#37331 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da manipulišu, mi smo primjer gdje kriva broja umrlih ne prati krivu broja novozaraženih, jedan od razloga je što šumska od 09.11. testira samo teške slučajeve.

- geralt
- zubi
-
BadBoy
#37334 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tačno je da naša decentraliziranost manipulaciju podataka čini težom za izvesti, ali je zato tu naš dobri stari drug - naša nesposobnostgeralt wrote: ↑24/12/2020 13:19 Srbijanska statistika se komotno moze ignorisati, oni su uhvaceni u sakrivanju umrlih od korone. Stvarna situacija kod njih je ista ili gora nego kod nas. Ne bi me iznenadilo ni da su jos neke zemlje sa tog spiska (posebno sa istoka) radile slicne akrobacije sa statistikom, samo na suptilniji nacin. Kod nas je zbog decentralizirane strukture neko organizovano laziranje podataka ipak teze za izvesti.
-
laik1981
#37335 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Haj bar smo se slozili da se manipulise brojkama u statistikama..
-
BadBoy
#37336 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da se manipuliše, to niko nije ni sporio, ali ne u smjeru koji ti tvrdiš i koji bi volio. Dodatno, ne manipuliše se u svim zemljama koordinisano i po nalogu nekog "babe". Neke zemlje su iskrenije od drugih. Ali sve je to previše nijanse da neki ljudi skontaju.
-
laik1981
#37337 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Manipulise se onako kako ti kazes i mislis. Moze tako?BadBoy wrote: ↑24/12/2020 14:13Naravno da se manipuliše, to niko nije ni sporio, ali ne u smjeru koji ti tvrdiš i koji bi volio. Dodatno, ne manipuliše se u svim zemljama koordinisano i po nalogu nekog "babe". Neke zemlje su iskrenije od drugih. Ali sve je to previše nijanse da neki ljudi skontaju.
-
BadBoy
#37338 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dodatno, i mrzim što moram koristiti pojedinačne anegdotalne primjere, ali ovo je za one genijalce koji misle da su "oborili" koronu pitanjem gdje je nestala gripa.
Nigdje. Danas mi drug javlja da je evo i drugi put negativan na koronu, te da mu je dijagnostiricana gripa. Ima sve iste simptome osim gubitka čula i mirisa. Gripa je i dalje tu među nama i nije je ubila korona.
Nigdje. Danas mi drug javlja da je evo i drugi put negativan na koronu, te da mu je dijagnostiricana gripa. Ima sve iste simptome osim gubitka čula i mirisa. Gripa je i dalje tu među nama i nije je ubila korona.
-
BadBoy
#37339 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Može, drago mi je da si konačno počeo priznavati neke stvarilaik1981 wrote: ↑24/12/2020 14:14Manipulise se onako kako ti kazes i mislis. Moze tako?BadBoy wrote: ↑24/12/2020 14:13Naravno da se manipuliše, to niko nije ni sporio, ali ne u smjeru koji ti tvrdiš i koji bi volio. Dodatno, ne manipuliše se u svim zemljama koordinisano i po nalogu nekog "babe". Neke zemlje su iskrenije od drugih. Ali sve je to previše nijanse da neki ljudi skontaju.![]()
Kako je krenulo približit ćemo na kraju stavove.
-
laik1981
#37340 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos samo kada bi ti imao stavBadBoy wrote: ↑24/12/2020 14:15Može, drago mi je da si konačno počeo priznavati neke stvarilaik1981 wrote: ↑24/12/2020 14:14Manipulise se onako kako ti kazes i mislis. Moze tako?BadBoy wrote: ↑24/12/2020 14:13
Naravno da se manipuliše, to niko nije ni sporio, ali ne u smjeru koji ti tvrdiš i koji bi volio. Dodatno, ne manipuliše se u svim zemljama koordinisano i po nalogu nekog "babe". Neke zemlje su iskrenije od drugih. Ali sve je to previše nijanse da neki ljudi skontaju.![]()
![]()
Kako je krenulo približit ćemo na kraju stavove.
-
BadBoy
-
laik1981
-
Nivelacija
#37343 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
jesu li stigle vakcine, vidim susjedi vec vakcinisu ??
jel iduce sedmice opet mi sa zakasnjenjem krecemo vakcinisati protiv ove posasti
jel iduce sedmice opet mi sa zakasnjenjem krecemo vakcinisati protiv ove posasti
- Tesla Edison
#37344 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Meni ove godine nema gripe, vakcinisao seBadBoy wrote: ↑24/12/2020 14:15 Dodatno, i mrzim što moram koristiti pojedinačne anegdotalne primjere, ali ovo je za one genijalce koji misle da su "oborili" koronu pitanjem gdje je nestala gripa.
Sad još Pfizerom da se bocnem, mada može i ruska. Nema ništa bolje od vakcine, šta god ko pričao. Koliko je samo bolesti iskorjenjeno tako da će i ova korona, koja je po meni samo jača prehlada, biti iskorjenjena (jer da nije tako, niko ljude ne bi trebao uvjeravati da je virus opasan, niko ne bi trebao kažnjavati zbog maski a ni Ustavni sud odlučivati. Ljudi bi sami, u strahu, provodili mjere bez da im iko to govori. To ne vidimo iz razloga, što se i ne vidi ta velika opasnost o kojoj godinu dana mediji bruje).
Samo mi nije jasno što se ne počne sada već početi razvijati vakcina za druge opasnije viruse za koje zna i koji mogu izazvati pandemiju? Nipah recimo, za kojeg je korona dječija igra?
Jebo to ako će razvijati kad krene pandemija pa sve jovo na novo a Nipah je virus od kojeg bi ljudi fakat umirali po ulici i bageri bi ih morali kupiti. Imaju sad tehnologiju, imaju sve.
Ulovi šišmiša, izoluj sve što ima u sebi i razvijaj vakcine. Bar ovako laički djeluje kao jednostavna preventiva.
A kad smo kod testiranja, evo moj slučaj. U mene šura, nije mako iz kuće od marta (freelancer). Žena mu bila poslovno u BG i donijela koronu. Oboje izgubili miris i okus i blaga temperatura. On testiran i pozitivan, žena mu 3 puta testirana (jednom državno, dva puta privatno) i sva tri puta negativna.
Drugi slučaj, u mene kolega. Sestra pozitivna, mama pozitivna, žena pozitivna, on isto nema miris i okus, blaga temperatura. Tri puta se testirao negativan. Kad je prošlo 15 dana (tad je toliko izolacija trajala), otišao na serološko testiranje i opet i tu negativan.
Kako, šta, nije mi jasno al tako je.
- Tesla Edison
#37345 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam polagao nadu da će Dodik napraviti jedinu pravu stvar u dvije decenije. Da će od Rusa nabaviti vakcinu, da će do Nove godine krenuti masovna vakcinacija u RS te da će nakon toga, naš ćelo vidjeti da nema druge nego isto uraditi i tako se riješiti korone jednom za uvijek.Nivelacija wrote: ↑24/12/2020 14:52 jesu li stigle vakcine, vidim susjedi vec vakcinisu ??
Al jebiga, ćorak.
- Better Man
#37346 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Puste želje i bajke. To očekivati od naših političara je nerealno. A koliko vidim niko ne nabavlja rusku vakcinu Sputnik, već uglavnom Pfizer.TESLA_EDISON wrote: ↑25/12/2020 07:36Ja sam polagao nadu da će Dodik napraviti jedinu pravu stvar u dvije decenije. Da će od Rusa nabaviti vakcinu, da će do Nove godine krenuti masovna vakcinacija u RS te da će nakon toga, naš ćelo vidjeti da nema druge nego isto uraditi i tako se riješiti korone jednom za uvijek.Nivelacija wrote: ↑24/12/2020 14:52 jesu li stigle vakcine, vidim susjedi vec vakcinisu ??
Al jebiga, ćorak.
-
BadBoy
#37347 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Eh tek sad nadolazimo na pravu teoriju zavjere - nema profita u razvoju te vakcine jer još nije krenula pandemija.TESLA_EDISON wrote: ↑25/12/2020 07:27 Samo mi nije jasno što se ne počne sada već početi razvijati vakcina za druge opasnije viruse za koje zna i koji mogu izazvati pandemiju? Nipah recimo, za kojeg je korona dječija igra?
Jebo to ako će razvijati kad krene pandemija pa sve jovo na novo a Nipah je virus od kojeg bi ljudi fakat umirali po ulici i bageri bi ih morali kupiti. Imaju sad tehnologiju, imaju sve.
Ulovi šišmiša, izoluj sve što ima u sebi i razvijaj vakcine. Bar ovako laički djeluje kao jednostavna preventiva.
Kapitalizam je kurava i želja za kratkoročnim profitom uvijek nadjača ratio tako da se sad moramo čupati 5 do 12
I vakcine za koronaviruse (uključujući i SARS i MERS) su bile u razvojima, međutim ni SARS ni MERS nisu prerasli u pandemiju i onda se stalo. Oxfordova vakcina je u razvoju već nekih 10-tak godina jer je ona naučnica počela razvijati nakon pojave MERS-a ali nije imala para da završi sve do kraja.
Kapitalizam i konzumerizam su najveći virusi
- DEMONIKA
#37348 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
najmije jače kada pravnici znaju sve o virusu 
- DEMONIKA
#37349 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
DAMcArman wrote: ↑25/12/2020 09:18ma jašta, treba se vratit na kurčev kardeljev jugokomustiički socijalizamBadBoy wrote: ↑25/12/2020 09:01Eh tek sad nadolazimo na pravu teoriju zavjere - nema profita u razvoju te vakcine jer još nije krenula pandemija.TESLA_EDISON wrote: ↑25/12/2020 07:27 Samo mi nije jasno što se ne počne sada već početi razvijati vakcina za druge opasnije viruse za koje zna i koji mogu izazvati pandemiju? Nipah recimo, za kojeg je korona dječija igra?
Kapitalizam je kurava i želja za kratkoročnim profitom uvijek nadjača ratio tako da se sad moramo čupati 5 do 12![]()
I vakcine za koronaviruse (uključujući i SARS i MERS) su bile u razvojima, međutim ni SARS ni MERS nisu prerasli u pandemiju i onda se stalo. Oxfordova vakcina je u razvoju već nekih 10-tak godina jer je ona naučnica počela razvijati nakon pojave MERS-a ali nije imala para da završi sve do kraja.
Kapitalizam i konzumerizam su najveći virusi![]()
jelde
ili ako ti se ne sviđa razguli u raj komunizma Sjeverne Koreje ili Kube, šta ćekaš bolan, milioni tvojih istomišljenika tamo
-
BadBoy
#37350 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Botu nauči imati malo nijanse u životu. To što postoje opravdane kritike protiv kapitalizma i konzumerizma ne znači da sam za Sjeverno Korejski totalitarizam.McArman wrote: ↑25/12/2020 09:18ma jašta, treba se vratit na kurčev kardeljev jugokomustiički socijalizamBadBoy wrote: ↑25/12/2020 09:01Eh tek sad nadolazimo na pravu teoriju zavjere - nema profita u razvoju te vakcine jer još nije krenula pandemija.TESLA_EDISON wrote: ↑25/12/2020 07:27 Samo mi nije jasno što se ne počne sada već početi razvijati vakcina za druge opasnije viruse za koje zna i koji mogu izazvati pandemiju? Nipah recimo, za kojeg je korona dječija igra?
Kapitalizam je kurava i želja za kratkoročnim profitom uvijek nadjača ratio tako da se sad moramo čupati 5 do 12![]()
Kapitalizam i konzumerizam su najveći virusi![]()
jelde
ili ako ti se ne sviđa razguli u raj komunizma Sjeverne Koreje ili Kube, šta ćekaš bolan, milioni tvojih istomišljenika tamo